Prospect MetoSuccinat Sandoz

Metocuccinat Prospect pentru utilizator

MetoSuccinat Prospect 47,5 mg, comprimate filmate

Metoprolol succinat

MetoSuccinat Sandoz Prospect
MetoSuccinat Sandoz Prospect

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament.

Păstraţi acest prospect MetoSuccinat . S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

Cititi in continuare acest prospect Metosuccinat

Dacă aveţi întrebări suplimentare in legatura cu acest prospect, vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastră şi nu trebuie să-l daţi altor persoane.

Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.

în acest prospect găsiţi:

1.

Ce este MetoSuccinat şi pentru ce se utilizează

2.

inainte să utilizaţi MetoSuccinat

3.

Cum să utilizaţi MetoSuccinat

4.

Reacţii adverse posibile

5.

Păstrarea MetoSuccinat

1. CE ESTE Şl PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ Cititi prospectul Metosuccinat

Succinatul de metoprolol, substanţa activă din MetoSuccinat , blochează anumiţi receptori beta- adrenergici din organism, în special la nivel cardiac (beta-blocant selectiv).

Comprimatele filmate cu eliberare modificată de MetoSuccinat 47,5 mg sunt indicate în:

– Hipertensiune arterială,

-Afecţiuni coronariene (Angină pectorală),

– Tulburări rapide de ritm cardiac (Aritmii, în special tahicardie supraventriculară),

– Tratament de întreţinere după infarct miocardic,

-Tulburări funcţionale cardio-circulatorii (Sindrom cardiac hiperkinetic),

-Profilaxia migrenei,

– Insuficienţă cardiacă cronică uşoară până la moderată, cu funcţie redusă a ventriculului stâng (fracţia de ejecţie < 40%). Utilizat ca adjuvant la tratamentul standard cu inhibitori ai enzimei de conversie ai angiotensinei (IECA) şi cu diuretice şi, dacă este necesar, cu glicozizi digitalici.

2. ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI . Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect Metoscuccinat Sandoz.

Afla mai multe acum ...

Nu utilizaţi MetoSuccinat 47,5 mg daca:

– sunteţi hipersensibil (alergic) la succinatul de metoprolol, la alte beta-blocante sau la oricare dintre celelalte componente ale MetoSuccinat 47,5 mg;

– prezentaţi tulburări de conducere a impulsurilor între atrii si ventricule (bloc atrio-ventricular de gradul II sau III);

– prezentaţi insuficienţă cardiacă netratată (edem pulmonar, ischemie sau hipotensiune arterială patologică) şi dacă urmaţi tratament permanent sau intermitent cu medicamente care cresc contractilitatea miocardului (agonişti de receptori beta-adrenergici);

– aveţi pulsul rar (puls < 50/min) cu manifestări clinice;

– aveţi sindrom de sinus bolnav;

– aţi prezentat şoc cardiogen determinat în special de insuficienţă cardiacă funcţională;

– aveţi tulburări severe de circulaţie la nivelul arterelor periferice;

– aveţi hipotensiune arterială (tensiune arterială sistolică sub 90 mmHg);

– aveţi acidoză metabolică;

– aveţi astm bronşic sever sau bronhopneumopatie cronică obstructivă;

– urmaţi tratament concomitent cu inhibitori de monoaminoxidază – MAO (alţii decât inhibitori MAO-B);

– se suspectează un infarct miocardic acut şi în prezenţa unei frecvenţe cardiace < 45 bătăi/min, un interval PQ > 0,24 secunde sau o tensiune arterială sistolică < 100 mmHg.

în afară de acestea, nu trebuie să utilizaţi comprimatele filmate cu eliberare modificată de MetoSuccinat 47,5 mg dacă aveţi insuficienţă cardiacă şi prezentaţi în mod repetat tensiune arterială sistolică sub 100 mmHg (înainte de iniţierea tratamentului este necesară o nouă examinare de către medic).

Este contraindicată administrarea intravenoasă concomitentă de blocante ale canalelor de calciu de tipul verapamilului sau diltiazemului sau de alte antiaritmice (cum ar fi disopiramidă) (excepţie: secţiile de terapie intensivă).

Afla mai multe acum ...

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect Metoscuccinat Sandoz.

Aveţi grijă deosebita când utilizaţi MetoSuccinat :

– dac aveţi astm bronşic: beta-blocantele trebuie utilizate cu prudenţă. Dacă un pacient cu astm bronşic utilizează un agonist beta2-adrenergic (sub formă de comprimat sau inhalant), la iniţierea tratamentului cu metoprolol, doza agonistului beta2- adrenergic trebuie verificată şi, dacă este necesar, crescută. Comprimatele de metoprolol cu eliberare modificată acţionează asupra receptorilor beta2 adrenergici într-o măsură mai mică decât formele farmaceutice obişnuite de comprimate cu beta-blocante beta 1 -selective;

Cititi in continuare acest prospect Metosuccinat

Metocuccinat Prospect pentru utilizator

– dacă suferiţi de diabet zaharat: metoprololul poate influenţa tratamentul utilizat şi masca simptomele de hipoglicemie. Riscul de afectare a metabolismului carbohidraţilor sau de mascare a simptomelor de hipoglicemie este moi mic dacă se folosesc comprimatele filmate cu eliberare modificată de MetoSuccinat 47,5 mg decât dacă se folosesc comprimatele obişnuite cu beta-blocante beta 1-selective şi în mod cert mai mic dacă se folosesc beta-blocante neselective;

– dacă suferiţi de tulburări de conducere a impulsului de la atrii la ventricule (bloc atrio-ventricular de gradul I): în timpul tratamentului cu metoprolol, aceste tulburări se pot agrava (este posibilă o blocare a conductibilitate);

– dacă suferiţi de tulburări ale circulaţiei periferice (de exemplu la nivelul mâinilor şi picioarelor), datorită acţiunii sale de reducere a tensiunii arteriale, metoprolol poate agrava aceste simptome;

– la pacienţii cu o tumoră la nivelul glandei suprarenale care secretă hormoni (feocromocitom): dacă metoprololul se administrează la aceşti pacienţi, înainte sau concomitent cu metoprolul trebuie folosit un alfa-blocant;

Afla mai multe acum ...
Prospect Diflucan -

– dacă prezentaţi o hiperfuncţie a glandei tiroide (hipertiroidie): simptomele se pot agrava;

– dacă urmează să fiţi supuşi unei intervenţii chirurgicale: înainte de intervenţia chirurgicală trebuie

să-l informaţi pe medicul anestezist despre faptul că urmaţi tratament cu comprimatele filmate cu eliberare modificată de MetoSuccinat 47,5 mg. Nu se recomandă întreruperea administrării beta-blocantelor în timpul intervenţiei chirurgicale.

în prezent nu există experienţă terapeutică suficientă privind administrarea comprimatelor filmate cu eliberare modificată de MetoSuccinat 47,5 mg la pacienţii cu insuficienţă cardiacă şi nici în următoarele situaţii:

– insuficienţă cardiacă instabilă (clasa NYHA IV),

– infarct miocardic acut sau angină pectorală instabilă în ultimele 28 zile,

-insuficienţă renală,

_ – insuficienţă hepatică,

– pacienţi cu vârsta peste 80 ani,

– pacienţi cu vârsta sub 40 ani,

– boli valvulare cu răsunet hemodinamic,

– cardiomiopatie hipertrofică obstructivă,

– în timpul sau după intervenţii chirurgicale pe cord, la pacienţi trataţi cu 4 luni anterior cu comprimate filmate cu eliberare modificată de MetoSuccinat 47,5 mg.

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect Metoscuccinat Sandoz.

Tratamentul cu un beta-blocant nu trebuie întrerupt brusc. Dacă tratamentul trebuie întrerupt, acest lucru trebuie făcut treptat, în funcţie de posibilităţi, de-a lungul unei perioade de cel puţin două săptămâni, în cadrul căreia doza urmează a fi înjumătăţită treptat până când se ajunge la cea mai mică doză de jumătate de comprimat cu eliberare modificată de 23,75 mg succinat de metoprolol (= 11,875 mg succinat de metoprolol, echivalent cu 12,5 mg tartrat de metoprolol). Această doză finală trebuie utilizată timp de cel puţin patru zile înainte de întreruperea definitivă a tratamentului. Dacă pacientul prezintă simptome, doza trebuie scăzută mai lent. încetarea bruscă a tratamentului cu beta-blocante poate exacerba insuficienţa cardiacă şi poate creşte riscul de infarct miocardic şi moarte subită.

Afla mai multe acum ...
Prospect Digoxin

Cititi in continuare acest prospect Metosuccinat

Metocuccinat Prospect pentru utilizator

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect Metoscuccinat Sandoz.

Ca şi în cazul altor beta-blocante, administrarea de metoprolol poate creşte sensibilitatea la alergeni şi severitatea reacţiilor anafilactice. Tratamentul cu adrenalină nu are întotdeauna efectul terapeutic dorit când se administrează concomitent cu succinatul de metoprolol (vezi şi pct. Utilizarea altor medicamente).

Beta-blocantele pot agrava un psoriazis existent sau pot favoriza apariţia acestuia.

Copii si adolescenţi

Experienţa este limitată privind administrarea de succinat de metoprolol la copii şi adolescenţi.

Persoane vârstnice

Nu sunt disponibile date suficiente privind utilizarea succinatului de metoprolol la pacienţii cu vârsta peste 80 ani. Doza trebuie crescută cu prudenţă.

Sarcina

Metoprololul se administrează în timpul sarcinii numai în cazul unor indicaţii stricte şi după o atentă evaluare de către medic a raportului risc potenţial pentru făt/beneficiu matern. S-a evidenţiat că metoprololul scade irigarea cu sânge a placentei, determinând astfel tulburări de dezvoltare ale fătului. Tratamentul cu metoprolol trebuie întrerupt cu 48-72 ore înainte de data probabilă a naşterii. Dacă acest lucru nu este posibil, nou-născutul trebuie ţinut sub supraveghere timp de 48-72 ore după naştere.

Alăptarea

Metoprololul se concentrează în laptele matern.

Deşi riscul de reacţii adverse asupra sugarului pare a fi redus după dozele terapeutice de medicament, sugarul trebuie ţinut sub supraveghere pentru evidenţierea semnelor rezultate din mecanismul de acţiune al medicamentului.

Afla mai multe acum ...
Prospect Celebrex

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect Metoscuccinat Sandoz.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:

în timpul tratamentului cu comprimatele filmate cu eliberare modificată de MetoSuccinat

47.5 mg pot să apară ameţeală şi oboseală. Aceste efecte pot influenţa negativ capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje şi pot fi exacerbate de utilizarea concomitentă cu alcool etilic sau după înlocuirea medicamentului.

Informaţii importante privind unele componente ale MetoSuccinat 47,5 mg:

Acest medicament conţine lactoză, zahăr, glucoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a utiliza acest medicament.

Utilizarea altor medicamente cu Metocuccinat ? Cititi acest prospect Metosuccinat:

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect Metoscuccinat Sandoz.

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Interacţiuni legate de mecanismul de acţiune

Dacă utilizaţi medicamente cu acţiune inhibitoare asupra unei părţi a sistemului nervos vegetativ (blocante ale ganglionilor simpatici) în asociere cu alte beta-blocante (de exemplu, picaturi oftalmice) sau inhibitoride MAO (anumite medicamente pentru tratarea depresiilor), starea clinică trebuie supravegheată foarte atent de către medic.

Dacă tratamentul cu clonidină trebuie întrerupt, în cazul administrării clonidinei concomitent cu metoprolol, administrarea de comprimate filmate cu eliberare modificată de MetoSuccinat 47,5 mg trebuie întreruptă cu câteva zile înaintea întreruperii administrării clonidinei.

Voteaza si comenteaza cum ti-a folosit, sa stie toti parerea ta!

Foarte NemultumitNemultumitOKMultumitFoarte Multumit ( 1 -voturi, Media: 5.00 out of 5)

Loading...
Intotdeauna consultati un medic sau farmacist inainte de a lua orice fel de pastila
Diete Sanatoase pentru orice zi

Cateva Tratamente Naturiste utile