Prospect Mexitil

 Prospect : Informatii pentru utilizator

MEXITIL Prospect 200 mg

Capsule a 200 mg

Compoziţie

mexitil prospect
mexitil prospect

O capsulă conţine clorhidrat de mexiletină 200 mg şi excipienţi: conţinutul capsulei: amidon de porumb, dioxid de siliciu coloidal anhidu, stearat de magneziu; capsula: eritrozină (E 127), indigotină (E 132), dioxid de titan (E 171), gelatină.

Grupa farmacoterapeutică: terapia cordului; antiaritmice clasa IB.

Indicaţii terapeutice in acest prospect Mexitil

Aritmii ventriculare potenţial letale; tratamentul trebuie instituit în spital şi sub monitorizare strictă.

Notă:

În decizia de a administra Mexitil 200 mg trebuie să se ţină cont de faptul că nici un alt antiaritmic din clasa I Vaughan-Williams utilizat în tratamentul de lungă durată al aritmiilor nu a dovedit capacitate de a prelungi durata de viaţă.

Contraindicaţii in acest prospect Mexitil

Mexitil 200 mg nu trebuie utilizat în caz de hipersensibilitate la mexiletină, la oricare dintre excipienţii produsului sau la anestezice locale (de exemplu lidocaina).

Mexitil 200 mg nu trebuie administrat în primele trei luni după un infarct miocardic sau când debitul cardiac este scăzut (fracţia de ejecţie a ventriculului stâng este sub 35%), cu excepţia pacienţilor cu aritmie ventriculară potenţial letală.

Este contraindicată administrarea Mexitil 200 mg în cazul şocului cardiogen sau în cazul unui bloc atrioventricular de gradul II sau III preexistent dacă nu există stimulator cardiac (pacemaker).

Precauţii in acest prospect Mexitil

Dacă medicamentul este utilizat într-una din următoarele situaţii, pacientul trebuie monitorizat atent şi poate fi necesară reducerea dozelor: boală de nod sinusal, tulburări de conductibilitate, bradicardie, hipotensiune arterială sau insuficienţă cardiacă.

Interacţiuni in acest prospect Mexitil

Dacă Mexitil 200 mg se administrează concomitent cu alte medicamente antiaritmice este de aşteptat o creştere a efectului asupra conductibilităţii şi asupra efectului de pompă a inimii. A fost utilizată asocierea cu propranolol, chinidină şi amiodaronă.

Toate medicamentele care influenţează peristaltismul intestinal pot afecta absorbţia Mexitil 200 mg.

Opiaceele pot întârzia pătrunderea Mexitil 200 mg în circulaţia sanguină.

Deoarece Mexitil 200 mg este metabolizat în special în ficat, substanţele care influenţează funcţiile enzimelor hepatice pot altera concentraţia sanguină de Mexitil 200 mg. S-au luat în considerare, în special, interacţiunile cu cele două izoenzime ale citocromului P450, CYP1A2 şi CYP2D6.

În cazul asocierii cu substanţe care produc inhibarea enzimelor hepatice poate fi necesară reducerea dozei de Mexitil 200 mg.

În cazul administrării concomitente cu substanţe inductoare enzimatic poate fi necesară creşterea dozei de Mexitil 200 mg deoarece acesta este metabolizat într-o proporţie mai mare.

În cazul administrării concomitente cu Mexitil 200 mg, concentraţia plasmatică de teofilină creşte. Acelaşi lucru este valabil şi pentru cafeină.

Medicamentele care acidifică sau alcalinizează marcat urina trebuie evitate deoarece ele pot creşte sau (respectiv) reduce viteza de eliminare şi concentraţia plasmatică ale mexiletinei.

Când Mexitil 200 mg a fost administrat unor pacienţi care au fost stabilizaţi cu warfarină s-a observat o creştere a tendinţei de sângerare.

În cazul pacienţilor care utilizează Mexitil 200 mg concomitent cu anestezice locale se poate produce toxicitate anestezică locală.

Atenţionări speciale in acest prospect Mexitil

Insuficienţă hepatică, insuficienţă renală

La pacienţii cu ciroză hepatică decompensată s-a evidenţiat întârzierea vitezei de metabolizare şi eliminare a Mexitil 200 mg. De asemenea, acest fenomen poate să apară la pacienţii cu insuficienţă renală severă. La aceşti pacienţi, doza trebuie ajustată individual.

Pacienţii la care s-au determinat creşteri patologice ale valorilor funcţiei hepatice sau care prezintă semne sau simptome de insuficienţă hepatică, trebuie monitorizaţi atent.

Sarcina şi alăptarea in acest prospect Mexitil

Mexitil 200 mg nu trebuie utilizat în timpul sarcinii cu excepţia cazului în care beneficiul terapeutic matern depăşeşte riscul potenţial fetal.

Mexitil 200 mg se excretă în laptele matern în concentraţii care pot avea efect asupra sugarului. De aceea, dacă administrarea Mexitil 200 mg este considerată esenţială pentru mamă, alăptarea trebuie întreruptă (sugarul trebuie alimentat printr-o altă metodă).

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Chiar dacă Mexitil 200 mg se foloseşte conform recomandărilor, el poate determina reacţii de tipul celor care pot influenţa negativ capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Aceste reacţii pot fi agravate la asocierea cu alcoolul etilic.

Doze şi mod de administrare in acest prospect Mexitil

În cazul în care se doreşte atingerea concentraţiilor sanguine eficace mult mai rapid, se recomandă administrarea unei doze iniţiale de încărcare, în special sub formă intravenoasă.

Acum se mai citeste