Prospect Mirtazapina – Tratamentul Depresiei

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Prospect Mirtazapină

15 mg; 30 mg; 45 mg, comprimate orodispersabile 

Mirtazapină

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament.

– Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

– Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

– Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.

– Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devin gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

1. CE ESTE MIRTAZAPINA BLUEFISH ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Mirtazapină face parte dintr-un grup de medicamente numite antidepresive. Mirtazapină este utilizat pentru tratamentul depresiei.

2. ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI MIRTAZAPINA BLUEFISH

Nu utilizaţi Mirtazapina

–  – dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la mirtazapină sau la oricare dintre celelalte componente ale Mirtazapină . Dacă este aşa, trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră cât de repede posibil înainte de a lua Mirtazapină .

–  dacă luaţi sau aţi luat de curând (în ultimele două săptămâni) medicamente numite inhibitori de monoaminooxidază (IMAO).

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Mirtazapina

Mirtazapină nu trebuie utilizat în mod normal la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani. De asemenea trebuie să ştiţi că pacienţii cu vârsta sub 18 ani au un risc crescut de a prezenta reacţii adverse precum tendinţe de sinucidere, gânduri de sinucidere şi ostilitate (predominant agresiune, comportament opoziţional şi furie), atunci când folosesc această clasă de medicamente. În ciuda acestor lucruri, medicul dumneavoastră poate prescrie Mirtazapină şi pacienţilor cu vârsta sub 18 ani, pentru că decide că aceasta este cea mai bună opţiune pentru aceştia. Dacă medicul dumneavoastră a prescris Mirtazapină pentru un pacient cu vârsta sub 18 ani şi doriţi să discutaţi acest lucru, vă rugăm să vă întoarceţi la medicul dumneavoastră. Trebuie să vă informaţi medicul dacă oricare din simptomele enumerate mai sus au apărut sau s-au agravat atunci când pacienţii cu vârsta sub 18 ani iau Mirtazapină . De asemenea, siguranţa pe termen lung în ceea

ce priveşte creşterea, maturizarea şi dezvoltarea cognitivă şi comportamentală la această grupă de vârstă nu a fost încă demonstrată în cazul Mirtazapină .

Gânduri de sinucidere şi agravarea stării dvs. de depresie

Depresia de care suferiţi vă poate provoca uneori idei de auto-vătămare sau sinucidere. Acestea se pot accentua la începerea tratamentului cu medicamente antidepresive, deoarece acţiunea tuturor acestor medicamente se produce în timp, de obicei în aproximativ două săptămâni şi câteodată şi mai mult.

Sunteţi mai înclinat spre astfel de idei:

–  Dacă aţi avut anterior gânduri de sinucidere sau auto-vătămare.

–  Dacă sunteţi de vârstă adultă tânără. Informaţia rezultată din studiile clinice arată existenţa unui risc crescut de comportament suicidar la adulţii în vârstă de mai puţin de 25 de ani, care suferă de o afecţiune psihică şi au urmat un tratament cu un antidepresiv.

În cazul în care aveţi gânduri de auto-vătămare sau sinucidere, indiferent de moment, contactaţi-vă imediat medicul sau adresaţi-vă fără întârziere unui spital.

Poate fi util să vă adresaţi unei rude sau unui prieten apropiat,  căruia să-i spuneţi că vă simţiţi deprimat şi pe care să-l rugaţi să citească acest prospect. În acelaşi timp, puteţi ruga persoana respectivă să vă spună dacă nu consideră că starea dvs. de depresie sau anxietate s-a agravat sau dacă o îngrijorează vreo modificare apărută în comportamentul dvs.

De asemenea aveţi grijă deosebită cu Mirtazapină

  dacă aveţi sau aţi avut vreodată una din următoarele afecţiuni.

→ Spuneţi medicului dumneavoastră despre aceste afecţiuni înainte de a lua Mirtazapină dacă nu aţi făcut-o până acum.

− convulsii (epilepsie). Dacă apar convulsii sau convulsiile dumneavoastră apar mai frecvent, opriţi administrarea de Mirtazapină şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră;

− boli hepatice, inclusiv icter. Dacă apare icterul, opriţi administrarea de Mirtazapină şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră;

− boli renale;

− boli cardiace sau tensiune arterială scăzută;

− schizofrenie. Dacă simptomele psihotice, precum idei paranoice, devin mai frecvente sau mai severe, contactaţi-vă medicul imediat;

− psihoză maniaco-depresivă (perioade alternative de exaltare/hiperactivitate şi comportament depresiv). Dacă începeţi să vă simţiţi euforic sau surescitat, opriţi administrarea de Mirtazapină şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră;

− diabet zaharat (poate fi necesară ajustarea dozei de insulină sau altor medicamente antidiabetice);

− boli oculare, precum creşterea presiunii intraoculare (glaucom);

− dificultăţi de urinare, ce pot fi provocate de o mărire a prostatei;

  dacă apar semne de infecţie precum febră ridicată inexplicabilă, dureri în gât, ulceraţii la nivel bucal.

→ Opriţi administrarea de Mirtazapină şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră pentru o analiză a sângelui.

În cazuri rare aceste simptome pot fi semnul unor tulburări ale producţiei de celule sanguine în măduva osoasă. Deşi sunt rare, aceste simptome apar în general după 4-6 săptămâni de tratament.

  dacă sunteţi o persoană în vârstă. Puteţi fi mai sensibil la reacţiile adverse ale antidepresivelor.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi (sau intenţionaţi să luaţi) orice alte medicamente din lista următoare.

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Nu luaţi Mirtazapină   în asociere cu: inhibitori de monoaminooxidază  (inhibitori MAO). De asemenea, nu luaţi Mirtazapină timp de două săptămâni de la încetarea tratamentului cu inhibitori MAO. La fel, dacă opriţi utilizarea Mirtazapină , nu luaţi inhibitori MAO în timpul următoarelor două săptămâni.

Exemple de inhibitori MAO sunt moclobemidă, tranilcipromină (ambele sunt antidepresive) şi selegilină (utilizată pentru boala Parkinson).

Aveţi grijă  când utilizaţi Mirtazapină împreună cu:

 antidepresive precum ISRS, venlafaxină şi L-triptofan sau triptani, ( utilizaţi în tratamentul migrenei), tramadol  (un analgezic), linezolid  (un antibiotic), litiu  (utilizat în tratamentul unor tulburări psihice) şi preparate care conţin sunătoare – Hypericum perforatum  (un remediu din plante pentru depresie). În cazuri foarte rare, Mirtazapină singur sau Mirtazapină administrat concomitent cu aceste medicamente poate conduce la aşa numitul sindrom serotoninergic. Unele simptome ale acestui sindrom sunt: febră inexplicabilă, transpiraţie, creşterea frecvenţei cardiace, diaree, contracţii musculare (necontrolabile), tremor, reflexe vii, nelinişte, schimbări ale dispoziţiei şi stare de inconştienţă. Dacă apare o asociere a acestor simptome, vorbiţi imediat cu medicul dumneavoastră.

 antidepresivul nefazodonă . Acesta poate creşte concentraţia Mirtazapină în sânge. Informaţi-vă medicul dacă utilizaţi acest medicament. Poate fi necesară reducerea dozei de Mirtazapină sau, la încetarea utilizării nefazodonei, creşterea din nou a dozei de Mirtazapină .

 medicamente pentru tratarea anxietăţii sau insomniei  precum benzodiazepine;

 medicamente pentru tratarea schizofreniei  precum olanzapină; medicamente pentru tratarea alergiilor  precum cetirizină; medicamente pentru tratarea durerilor severe  precum morfină.

Administrat concomitent cu aceste medicamente Mirtazapină poate accentua somnolenţa provocată de acestea.

 medicamente pentru tratarea infecţiilor:  medicamente pentru infecţii bacteriene (precum eritromicina), medicamente pentru infecţii fungice (cum ar fi ketoconazolul) şi medicamente pentru HIV-SIDA (precum inhibitori de proteaze HIV).

Aceste medicamente în asociere cu Mirtazapină pot creşte concentraţia Mirtazapină în sânge. Informaţi-vă medicul dacă utilizaţi aceste medicamente. Poate fi necesară reducerea dozei de Mirtazapină , sau când tratamentul cu aceste medicamente este oprit, creşterea din nou a dozei de Mirtazapină .

 medicamente pentru tratarea ulcerelor gastrice şu duodenale;  cimetidină.

Aceste medicament în asociere cu Mirtazapină poate creşte concentraţia Mirtazapină în sânge.

 medicamente pentru tratarea epilepsiei  precum carbamazepina şi fenitoina;

 medicamente pentru tratarea tuberculozei  precum rifampicina.

Aceste medicamente în asociere cu Mirtazapină pot scădea concentraţia Mirtazapină în sânge. Informaţi-vă medicul dacă utilizaţi aceste medicamente. Poate fi necesară creşterea dozei de Mirtazapină , sau când tratamentul cu aceste medicamente este oprit, reducerea din nou a dozei de Mirtazapină .

 medicamente pentru prevenirea formării cheagurilor de sânge  precum warfarina. Mirtazapină poate creşte efectul warfarinei asupra sângelui. În cazul administrării concomitente este recomandat ca medicul dumneavoastră să vă monitorizeze sângele cu atenţie.

Utilizarea Mirtazapina cu alimente şi băuturi

Este posibil să deveniţi somnolent dacă consumaţi băuturi alcoolice în timpul tratamentului cu Mirtazapină .

Din această cauză trebuie să evitaţi consumul de alcool în timp ce luaţi Mirtazapină . Puteţi lua Mirtazapină cu sau fără mâncare.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Experienţa limitată cu administrarea de Mirtazapină în timpul sarcinii nu indică risc crescut. Asiguraţi-vă că medicul şi/sau moașa dumneavoastră ştiu că luaţi Mirtazapină . Când sunt administrate în timpul sarcinii, medicamente similare (ISRS) pot creşte riscul de apariţie la copii a unei afecţiuni grave, numită hipertensiune pulmonară persistentă a nou-născutului, care determină la copil o respiraţie rapidă şi un aspect albăstrui al pielii. Aceste simptome apar de obicei în primele 24 de ore după naştere. Dacă observați acest lucru la copilul dumneavoastră trebuie să luaţi contactați imediat medicul şi/sau moașa dumneavoastră.

Totuşi, este necesară precauţie când se utilizează în timpul sarcinii. Dacă utilizaţi Mirtazapină şi rămâneţi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, cereţi sfatul medicului dumneavoastră dacă puteţi continua tratamentul cu Mirtazapină . Dacă utilizaţi Mirtazapină până în momentul sau cu scurt timp înaintea naşterii, copilul dumneavoastră trebuie monitorizat pentru

posibile reacţii adverse.

Întrebaţi medicul dumneavoastră dacă puteţi alăpta în timpul tratamentului cu Mirtazapină .

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Mirtazapină poate afecta atenţia sau concentrarea. Asiguraţi-vă că abilităţile dumneavoastră nu sunt afectate înainte de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Mirtazapina

Mirtazapina conţine aspartam, o sursă de fenilalanină. Poate fi dăunător pentru persoanele cu fenilcetonurie.

3. CUM SĂ UTILIZAŢI MIRTAZAPINA 

Luaţi întotdeauna mirtazapina exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Cât să luaţi

Doza uzuală de î nceput este de 15 sau 30 mg zilnic.  Medicul vă poate sfătui să creşteţi treptat doza după câteva zile până la valoarea cea mai potrivită pentru dumneavoastră (între 15 şi 45 mg zilnic). Această doză este de obicei aceeaşi pentru toate vârstele. Totuşi, dacă sunteţi vârstnic sau aveţi o afecţiune renală sau hepatică, medicul dumneavoastră poate adapta doza.

Când să luaţi Mirtazapină

→ Luaţi Mirtazapină zilnic la aceeaşi oră în fiecare zi.

Cel mai bine este să luaţi Mirtazapină într-o singură doză înainte de a merge la culcare. Totuşi medicul dumneavoastră vă poate sugera să împărţiţi doza de Mirtazapină – o parte din doza zilnică dimineaţa şi cealaltă parte înainte de a merge la culcare. Doza cea mai mare trebuie luată seara înainte de culcare.

Luaţi comprimatele orodispersabile după cum urmează:

Luaţi comprimatele pe cale orală.

1. Nu sfărâmaţi comprimatul orodispersabil

Prospect Mitrazapina- 1 Nu sfarmati 

Pentru a preveni sfărâmarea comprimatului orodispersabil nu apăsaţi pe alveola comprimatului 

2. Detaşaţi o alveolă  Fiecare blister conţine 6 alveole, care sunt separate prin perforaţii. Detaşaţi o alveolă de-a lungul liniilor punctate .

Prospect Mitrazapina - 2 Scoateti pastila-3. Îndepărtaţi folia protectoare

Îndepărtaţi cu grijă folia protectoare, începând din colţul indicat de săgeată (Figurile 3 şi 4).

Prospect Mitrazapina - 3-Prospect Mitrazapina - 4-4. Scoateţi comprimatul orodispersabil

Scoateţi comprimatul orodispersabil cu mâinile uscate şi plasaţi-l pe limbă 

Prospect Mitrazapina 5Comprimatul se va dezintegra rapid şi poate fi înghiţit fără apă.

Când vă puteţi aştepta să începeţi să vă simţiţi mai bine

De obicei Mirtazapină va începe să acţioneze după una până la două săptămâni iar după două-patru săptămâni poate veţi începe să vă simţiţi mai bine. De aceea este important ca în timpul primelor săptămâni de tratament să discutaţi cu medicul dumneavoastră despre efectele Mirtazapină :

→ după 2-4 săptămâni de la începerea administrării Mirtazapină , discutaţi cu medicul dumneavoastră despre efectele pe care le-a avut tratamentului.

Dacă încă nu vă simţiţi mai bine, medicul dumneavoastră vă poate prescrie o doză mai mare. În acest caz, după încă 2-4 săptămâni discutaţi din nou cu medicul dumneavoastră. De obicei va fi nevoie să luaţi Mirtazapină timp de 4-6 luni după ce simptomele de depresie au dispărut.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Mirtazapina

→ Dacă dumneavoastră sau altcineva a luat prea mult Mirtazapină , chemaţi un medic imediat.

Cele mai probabile semne ale unei doze prea mari de Mirtazapină (fără alte medicamente sau alcool etilic) sunt somnolenţă, dezorientare şi creşterea frecvenţei cardiace.

Dacă uitaţi să utilizaţi Mirtazapina

Dacă luaţi doza într-o singură priză pe zi:

  Dacă aţi uitat să luaţi doza de Mirtazapină , nu luaţi doza uitată. Săriţi peste ea. Luaţi doza următoare la ora obişnuită.

Dacă luaţi doza în două prize pe zi:

  dacă aţi uitat doza de dimineaţă, luaţi-o împreună cu doza de seară.

  dacă aţi uitat doza de seară, nu o luaţi cu doza din dimineaţa următoare, săriţi peste ea şi continuaţi cu dozele obişnuite de dimineaţă şi seară.

  dacă aţi uitat ambele doze, nu trebuie să luaţi dozele uitate. Săriţi peste ambele doze şi continuaţi în ziua următoare cu dozele obişnuite de dimineaţă şi seara.

Dacă încetaţi să utilizaţi Mirtazapina

→ Opriţi administrarea de Mirtazapină doar după ce v-aţi sfătuit cu medicul dumneavoastră. Dacă vă opriţi prea devreme, starea depresivă poate reveni. Odată ce vă simţiţi mai bine, vorbiţi cu medicul dumneavoastră. Medicul dumneavoastră va decide când poate fi oprit tratamentul.

Nu opriţi brusc administrarea de Mirtazapină , chiar dacă depresia dumneavoastră a trecut. Dacă opriţi brusc administrarea de Mirtazapină puteţi să vă simţiţi rău, ameţit, agitat sau anxios şi puteţi avea dureri de cap. Aceste simptome pot fi evitate printr-o oprire treptată a tratamentului. Medicul dumneavoastră vă va spune cum să reduceţi doza treptat.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele Mirtazapina poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Anumite reacţii adverse pot apărea mai des decât altele. Reacţiile adverse posibile ale Mirtazapină sunt prezentate mai jos şi pot fi definite ca:

  Foarte frecvente: afectează mai mult de 1 utilizator din 10

  Frecvente: afectează între 1 şi 10 utilizatori din 100

  Mai puţin frecvente: afectează între 1 şi 10 utilizatori din 1000

  Rare: afectează între 1 şi 10 utilizatori din 10000

  Foarte rare: afectează mai puţin de 1 utilizator din 10000

  Frecvenţă necunoscută: nu se poate estima din datele disponibile

Foarte frecvente:

  creşterea poftei de mâncare şi creştere în greutate

  somnolenţă sau moleşeală

  durere de cap

  gură uscată

Frecvente:

  letargie

  ameţeli

  frison sau tremor

  greaţă

  diaree

  vărsături

  eritem sau erupţii cutanate (exantem)

  durere în articulaţii (artralgii) sau muşchi (mialgii)

  durere de spate

  senzaţie de ameţeală sau leşin la ridicare rapidă în picioare (hipotensiune arterială ortostatică)

  umflături (tipic la glezne sau picioare) determinate de retenţia de lichid (edem)

  oboseală

  vise agitate

  confuzie

  anxietate  tulburări ale somnului

Mai puţin frecvente:

  vă simţiţi euforic sau surescitat (manie).

→ Opriţi administrarea de Mirtazapină şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.

  senzaţii anormale la nivelul pielii, de exemplu arsură, înţepătură, gâdilat sau furnicături (parestezie)

  picioare neliniştite

  leşin (sincopă)

  senzaţie de amorţeală în gură (hipoestezie orală)

  tensiune arterială scăzută

  coşmaruri

  agitaţie

  halucinaţii

  nevoie imperioasă de mişcare

Rare:

  colorare în galben a ochilor sau pielii; aceasta poate sugera o tulburare a funcţiei hepatice (icter)

→ Opriţi administrarea de Mirtazapină şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.

  spasme sau contracţii musculare (mioclonie)

Frecvenţă necunoscută

  semne de infecţie precum febră mare, bruscă, inexplicabilă, dureri în gât, ulceraţii la nivel bucal (agranulocitoză).

→ Opriţi administrarea de Mirtazapină şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.

În cazuri rare Mirtazapină poate determina tulburări în producerea de celule sanguine (deprimarea funcţiei măduvei osoase). Unele persoane devin mai puţin rezistente la infecţie deoarece Mirtazapină poate determina o reducere temporară a numărului de celule albe sanguine (granulocitopenie). În cazuri rare Mirtazapină poate determina, de asemenea, o reducere a numărului de celule roşii şi albe, precum şi de plachete sanguine (anemie aplastică), o reducere a numărului de plachete sanguine (trombocitopenie) sau o creştere a numărului celulelor albe sanguine (eozinofilie).

  criză de epilepsie (convulsii).

→ Opriţi administrarea de Mirtazapină şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.

  Combinaţie de simptome cum ar fi febra inexplicabilă, transpiraţii, creşterea frecvenţei cardiace, diaree, contracţii musculare (necontrolabile), tremor, reflexe vii, nelinişte, schimbări ale dispoziţiei şi pierderea conştienţei. În cazuri foarte rare acestea pot fi semne ale sindromului serotoninergic.

→ Opriţi administrarea de Mirtazapină şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.

  gânduri de auto-vătămare sau sinucidere

→ Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau mergeţi imediat la un spital.

  senzaţii anormale în gură (parestezie orală)

  tumefacţie în gură (edem oral)

  hiponatremie

  secreţie inadecvată a hormonului antidiuretic

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravǎ sau dacă observaţi orice reacţie adversǎ nemenţionatǎ în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. CUM SE PĂSTREAZĂ MIRTAZAPINA 

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Mirtazapine după data de expirare înscrisă pe cutie şi pe blister, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMAŢII SUPLIMENTARE

Ce conţine Mirtazapina

– Substanţa activă este mirtazapina. Fiecare comprimat orodispersabil conţine 15 mg, 30 mg sau 45 mg mirtazapină.– Celelalte componente sunt crospovidonă (tipe B), manitol (E421), celuloză microcristalină, aspartam (E951), dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu, aromă de căpşuni şi guarana [maltodextrină, propilenglicol, arome artificiale, acid acetic] şi aromă de mentă [arome artificiale, amidon de porumb].

Cum arată Mirtazapina şi conţinutul ambalajului

Comprimate orodispersabil.

Mi rtazapină 15 mg, co mprimate orodispersibile:

Comprimate orodispersabile rotunde, albe, pe care sunt aplicate în relief negativ inscripţiile „36” pe o parte şi „A” pe cealaltă parte, cu o margine circulară în relief pozitiv.

Mi rtazapină 30 mg, co mprimate orodispersibile:

Comprimate orodispersabile rotunde, albe, pe care sunt aplicate în relief negativ inscripţiile „37” pe o parte şi „A” pe cealaltă parte, cu o margine circulară în relief pozitiv.

Mi rtazapină 45 mg, co mprimate orodispersabile:

Comprimate orodispersabile rotunde, albe, pe care sunt aplicate în relief negativ inscripţiile „38” pe o parte şi „A” pe cealaltă parte, cu o margine circulară în relief pozitiv.

Mirtazapine , comprimate orodispersabile, sunt disponibile pachete de blistere unidoză perforate din /poliamidă/aluminiu/PVC/hârtie/poliester/aluminiu, de 6, 18, 30, 48, 90 şi 96 de comprimate.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă /producătorul

Pharmaceuticals AB, Torsgatan 11,

111 23 Stockholm, Suedia.

Tel. +46 8 679 50 70

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale:

Austria: Mirtazapin 15 mg/ 30 mg/ 45 mg Schmelztabletten

Belgia: Mirtazapine 5 mg/ 30 mg/ 45 mg orodispergeerbare tabletten Mirtazapine 5 mg/ 30 mg/ 45 mg comprimés orodispersible Mirtazapine 5 mg/ 30 mg/ 45 mg Schmelztabletten

Bulgaria: Mirtazapine 15 mg/ 30 mg/ 45 mg тaблетки, диспергираща ce в ycтaтa Cipru: Mirtazapin 15 mg/ 30 mg/ 45 mg διζκία διαζπειρόμενο ζηο οηόμα Republica Cehă: Mirtazapin 15 mg/ 30 mg/ 45 mg dispergovatelné tablety

Danemarca: Mirtazapin 15 mg/ 30 mg/ 45 mg smeltetabletter

Estonia: Mirtazapin 15 mg/ 30 mg/ 45 mg suus dispergeeruvad tabletid Finlanda: Mirtazapin 15 mg/ 30 mg/ 45 mg tabletti, suussa hajoava

Franţa: MIRTAZAPINE BLUEFISH PHARMA 15 mg/ 30 mg/ 45 mg, comprimés orodispersible Germania: Mirtazapin 15 mg/ 30 mg/ 45 mg Schmelztabletten

Grecia: Mirtazapin 15 mg/ 30 mg/ 45 mg διζκία διαζπειρόμενο ζηο οηόμα Ungaria: Mirtazapine 15 mg/ 30 mg/ 45 mg szájban diszpergálódó tabletta Irlanda: Mirtazapine 15 mg/ 30 mg/ 45 mg orodispersible tablets

Italia: Mirtazapina 15 mg/ 30 mg/ 45 mg compresse orodispersibili Letonia: Mirtazapin 15 mg/ 30 mg/ 45 mg mutē disperģējamās tabletes Lituania; Mirtazapin 15 mg/ 30 mg/ 45 mg burnoje disperguojamosios tabletės

Mirtazapine 15 mg/ 30 mg/ 45 mg orodispersible tablets Norvegia: Mirtazapin 15 mg/ 30 mg/ 45 mg smeltetabletter Polonia: Mirtazapine

Portugalia: Mirtazapina

Republica Slovacia: Mirtazapine 15 mg/ 30 mg/ 45 mg orodispergovateľné tablety Slovenia: Mirtazapin 15 mg/ 30 mg/ 45 mg orodisperzibilne tablete

Spania: Mirtazapina 15 mg/ 30 mg/ 45 mg comprimidos bucodispersables Suedia: Mirtazapin 15 mg/ 30 mg/ 45 mg munsönderfallande tabletter Marea Britanie: Mirtazapine 15 mg/ 30 mg/ 45 mg orodispersible tablets

Acest prospect Mirtazapina a fost aprobat în Iulie 2011

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close