Prospect Mirzaten

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

Mirzaten Q-Tab 15 mg comprimate orodispersabile

Mirzaten Q-Tab 30 mg comprimate orodispersabile

Mirzaten Q-Tab 45 mg comprimate orodispersabile

Mirtazapină

În acest prospect MIRZATEN Q-TAB  găsiţi:

  1. Ce este Mirzaten Q-Tab şi pentru ce se utilizează
  2. Înainte să utilizaţi Mirzaten Q-Tab
  3. Cum să utilizaţi Mirzaten Q-Tab
  4. Reacţii adverse posibile
  5. Cum se păstrează Mirzaten Q-Tab
  6. Informaţii suplimentare

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect Mirzaten Q-Tab înainte de a începe să utilizaţi acest medicament.

mirzaten q-tab prospect
mirzaten q-tab prospect

–           Păstraţi acest prospect Mirzaten Q-Tab. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

–          Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

–          Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.

–          Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 

1. CE ESTE MIRZATEN Q-TAB ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ – cititi atent acest prospect Mirzaten Q-Tab

Mirzaten Q-Tab aparţine unui grup de medicamente numite antidepresive.

Mirzaten Q-Tab este utilizat pentru tratamentul depresiei.

2. ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI MIRZATEN Q-TAB

Nu utilizaţi Mirzaten Q-Tab

–          dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la mirtazapină sau la oricare dintre celelalte componente ale Mirzaten Q-Tab. În acest caz, trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră cât de repede posibil, înainte de a lua Mirzaten Q-Tab.

–          dacă luaţi sau aţi luat de curând (în ultimele două săptămâni) medicamente numite inhibitori de monoaminooxidază (IMAO).

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Q-Tab Utilizarea la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani

Mirzaten Q-Tab nu trebuie utilizat în mod normal la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani. De asemenea trebuie să ştiţi că pacienţii cu vârsta sub 18 ani au un risc crescut de a prezenta reacţii adverse

precum tendinţe de sinucidere, gânduri de sinucidere şi ostilitate (predominant agresiune, comportament opoziţional şi furie), atunci când folosesc această clasă de medicamente. În ciuda acestor lucruri, medicul dumneavoastră poate prescrie Mirzaten Q-Tab şi pacienţilor cu vârsta sub 18 ani, pentru că decide că aceasta este cea mai bună opţiune pentru aceştia. Dacă medicul dumneavoastră a prescris Mirzaten Q-Tab pentru un pacient cu vârsta sub 18 ani şi doriţi să discutaţi acest lucru, vă rugăm să vă întoarceţi la medicul dumneavoastră. Trebuie să vă informaţi medicul dacă oricare din simptomele enumerate mai sus au apărut sau s-au agravat atunci când pacienţii cu vârsta sub 18 ani iau Mirzaten Q-Tab. De asemenea, siguranţa pe termen lung în ceea ce priveşte creşterea, maturizarea şi dezvoltarea cognitivă şi comportamentală la această grupă de vârstă nu a fost încă demonstrată în cazul Mirzaten Q-Tab.

Gânduri de sinucidere şi agravarea stării dvs. de depresie

Depresia de care suferiţi vă poate provoca uneori idei de auto-vătămare sau sinucidere. Acestea se pot accentua la începerea tratamentului cu medicamente antidepresive, deoarece acţiunea tuturor acestor medicamente se produce în timp, de obicei în aproximativ două săptămâni şi câteodată şi mai mult.

Sunteţi mai înclinat spre astfel de idei:

  • Dacă aţi avut anterior gânduri de sinucidere sau auto-vătămare.
    Dacă sunteţi de vârstă adultă tânără. Informaţia rezultată din studiile clinice arată existenţa unui risc crescut de comportament suicidar la adulţii în vârstă de mai puţin de 25 de ani, care suferă de o afecţiune psihică şi au urmat un tratament cu un antidepresiv.

—> In cazul în care aveţi gânduri de auto-vătămare sau sinucidere, indiferent de moment, contactaţi-vă imediat medicul sau adresaţi-vă fără întârziere unui spital.

Poate fi util să vă adresaţi unei rude sau unui prieten apropiat, căruia să-i spuneţi că vă simţiţi deprimat şi pe care să-l rugaţi să citească acest prospect. În acelaşi timp, puteţi ruga persoana respectivă să vă spună dacă nu consideră că starea dvs. de depresie sau anxietate s-a agravat sau dacă o îngrijorează vreo modificare apărută în comportamentul dvs.

De asemenea aveţi grijă deosebită cu Mirzaten Q-Tab

  • dacă aveţi sau aţi avut vreodată una din următoarele afecţiuni.

—> Spuneţi medicului dumneavoastră despre aceste afecţiuni înainte de a lua Mirzaten Q-Tab, dacă nu aţi spus până acum

–                            convulsii (epilepsie). Dacă apar convulsii sau convulsiile dumneavoastră apar mai

frecvent, opriţi administrarea de Mirzaten Q-Tab şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră; boli hepatice, inclusiv icter. Dacă apare icterul, opriţi administrarea de Mirzaten Q-Tab şi adresaţi- vă imediat medicului dumneavoastră;

–                            boli renale;

–                            boli cardiace sau tensiune arterială scăzută;

–          schizofrenie. Dacă simptomele psihotice, precum idei paranoice, devin mai frecvente sau mai severe, contactaţi-vă medicul imediat;

–          psihoză maniaco-depresivă (perioade alternative de exaltare/hiperactivitate şi comportament depresiv). Dacă începeţi să vă simţiţi euforic sau surescitat, opriţi administrarea de Mirzaten Q-Tab şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră ;

Acum se mai citeste