Prospect Mydocalm – Midocalm

Atenţionări speciale pentru Mydocalm

Copii

Nu se administrează la copii sub 6 ani.

Vârstnici

La vârstnici nu este necesara reducerea dozelor.

Sarcina şi alăptarea

In cadrul studiilor privind efectele asupra reproduce­rii la animale, nu s-au observat efecte teratogene. Deoarece studiile efectuate la iepure au semnalat efecte fetotoxice, se recomanda ca Mydocalm să fie folosit în timpul sarcinii numai atunci când bene­ficiul terapeutic justifica riscul potenţial pentru fât. Nu se ştie daca tolperisonul se excretâ în laptele matern, de aceea Mydocalm nu trebuie adminis­trat în timpul alâptârii.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Pe baza profilului farmacodinamic cu Mydocalm s-a putut afirma câ, spre deosebire de alte miorela- xante cu acţiune centrală, produsul nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze şi mod de administrare. Cititi atent acest prospect Mydocalm.

Doza este de 150-450 mg pe zi. La vârstnici nu este necesara reducerea dozelor. Nu este necesara ajustarea dozelor în caz de insu­ficienţa renală sau hepatică.

Reacţii adverse a Midocalm

Rareori pot sa apară greaţă, disconfort abdominal,

evenimente adverse la nivel nervos central – vertij, slăbiciune musculară şi fatigabilitate – hipotensiune arterială uşoară, reacţii de hipersensibilitate(prurit, eritem, erupţii cutanate, dispnee, şoc anafilactic). Reacţiile adverse menţionate anterior sunt, de obi­cei, moderate şi pot fi eliminate prin scăderea do­zelor.

Rar, pot apărea reacţii de hipersensibilitate (prurit, eritem, urticarie, edem angionevrotic, şoc anafilac­tic, dispnee).

 

Supradozaj cu Mydocalm

Nu există date disponibile privind supradozajuL Tolperisonul are un indice terapeutic mare. în stu­diile preclinice de toxicitate acută s-au observat la  doze mari (peste doza maxima tolerată) ataxie, convulsii tonico-clonice, dispnee şi paralizia muş- mmm chilor respiratori. Probabil că simptomatologia supradozajului la om este similară.

în cazul supradozajului, neexistând un antidot specific, se recomandă tratament de susţinere a funcţi­ilor vitale şi tratament simptomatic.

Păstrare

A se păstra la temperaturi între 15-30°C, în amba­lajul original.

Ambalaj

Cutie cu.3 blistere din PVC/Al a 10 comprimate filmate.

Producător

Budapesta , Ungaria

Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă

Gedeon Richter România S.A.,

Str. Cuza-Vodă, nr. 99-105, 540306 Târgu Mureş,

România

Data ultimei verificări a acestui prospect Mydocalm

Octombrie 2009.

 

Despre tulburarile neurologice

 

Boli neurologice : Generalitati

Bolile neurologice sunt boli ale sistemului nervos central sau periferic. Acestea pot afecta organismul prin aparitia unor tumori sau procese inflamatorii, prin infectii cu diferiti microbi sau prin modificarea procesului de formare normala a mediatorilor chimici. Tratamentul bolilor neurologice nu este foarte bine pus la punct datorita faptului ca motivul aparitiei lor nu este bine clarificat, acesta concentrandu-se mai ales pe atenuarea simptomelor.

Boli neurologice : Cum se manifesta

Simptomele bolilor neurologice se intind de la unele mai comune, precum durerea de cap, pana la altele mai rar intalnite, precum miscarile involuntare. Aparitia durerilor de cap sau a migrenelor poate fi precedata de anumite senzatii precum greata, varsatura sau tulburari vizuale. Pierderea tranzitorie a constientei, ameteala si vertijul reprezinta alte simptome care ar putea apare in bolile neurologice. Acestea trebuie bine clarificate din punct de vedere al caracteristicilor si circumstantelor in care apar. Pierderea auzului si tinitusul (tiuituri) pot apare in urma unei inflamatii localizate la nivelul urechii si dispare apoi, sau pot fi datorate unei afectiuni neurologice. Printre alte simptome care apar in aceste boli se numara delirul, slabirea brusca a fortei in membre si miscarile involuntare care pot apare in repaus sau in timpul miscarii.

Boli neurologice : Principalele cauze

Simptomele care apar in bolile neurologice se pot datora afectarii sistemului nervos la nivel central sau periferic. Acesta poate fi afectat central in cazul producerii unui accident vascular cerebral, care poate fi ischemic (producandu-se datorita scaderii debitului sanguin intr-un anumit sector) sau hemoragic (care apare datorita pierderii de sange ce se va acumula, putand comprima numeroase structuri ce nu mai pot functiona normal). Alte cauze care pot duce la aparitia bolilor neurologice sunt infectiile cu virusuri sau bacterii, ateroscleroza, neurodegenerarea, diferite leziuni sau boli. Exista unele boli neurologice ale caror cauze sunt inca necunoscute.

Boli neurologice : Ce trebuie facut imediat

In cazul aparitiei vreunui simptom caracteristic bolilor neurologice trebuie cerut sfatul unui medic pentru a se stabili cauza aparitiei acestuia. Dupa cateva intrebari si investigatii, acesta va putea spune daca simptomul aparut se datoreaza unei afectiuni grave sau nu.

Boli neurologice : Cand trebuie mers la medic

Trebuie cerut sfatul unui medic atunci cand simptomele bolii neurologice isi schimba caracteristicile, apar mai des, nu mai raspund la medicatie sau incep a fi insotite de alte simptome noi.

Boli neurologice : La cine apare mai frecvent

Bolile neurologice pot apare la orice persoana in anumite conditii; totusi acestea apar mai des la varstnici, la persoanele afectate de ateroscleroza sau la cei care au suferit diferite accidente. Folosirea inadecvata a unor medicamente poate duce la aparitia unor simptome caracteristice acestor afectiuni.

Boli neurologice : Recomandari

Odata experimentate aceste simptome este bine ca pacientul sa mearga la un consult medical. In urma acestuia, individul va trebui sa urmeze instructiunile medicului si sa-si ia medicatia prescrisa in mod regulat.

 

Acum se mai citeste

Ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !

Abia ca mi-a folositMi-a folosit putinMi-a folosit indeajunsMi-a folositMi-a folosit foarte mult (4voturi, Media: 4.50 out of 5)

Loading...