Prospect Nakom

Prospect Nakom

Sharing

 Prospect : Informatii pentru utilizator

Nakom Prospect

Indicatii: Nakom se recomanda pentru tratamentul bolii Parkinson . Medicamentul amelioreaza multe simptome ale bolii, mai ales rigiditatea, miscarile anormale ale corpului, si diminueaza starea depresiva. De multe ori contribuie la reducerea tremorului, a deglutitiei greoaie, a salivarii abundente si a instabilitatii posturale.

Compozitie:
Actiune farmacoterapeutica: Nakom apartine grupei de medicamente destinate tratamentului bolii Parkinson . Actioneaza astfel incat mareste nivelul levodopei in creier, unde aceasta se transforma in dopamina.

Contraindicatii: Nu se recomanda administrarea Nakomului daca bolnavul are glaucom sau daca are insuficienta cardiaca, hepatica, pulmonara, a glandelor endocrine si a maduvei osoase. Nakom nu se poate administra daca boala Parkinson a aparut din cauza medicamentelor, daca bolnavului i se administreaza inhibitori ai monoaminooxidazei sau daca a actionat neadecvat asupra medicamentelor cu actiune simpaticomimetica.

Este interzisa administrarea Nakomului la copii
Administrarea in timpul sarcinii si a alaptarii:

La femeile gravide si la cele care alapteaza nu se va administra acest medicament .

nakom prospect
nakom prospect

Masuri de precautie: La administrarea Nakom trebuie tinut cont de starea psihica a pacientului (starea depresiva cu tendinte de sinucidere sau comportarea antisociala). Trebuie consultat un medic oftalmolog daca pacientul sufera de glaucom (trebuie facut examenul fundului de ochi). Daca anterior s-a administrat bolnavului levodopa si daca au aparut unele reactii fizice si emotive neobisnuite, doza de administrare trebuie slabilita cu atentie. Pacientul care utilizeaza medicamente pentru reducerea tensiunii arteriale sau medicamente care ajuta la stabilizarea starilor emotive, trebuie supravegheat atent.

Cand se reduc simptomele bolii Parkinson , trebuie depusa treptat o activitate fizica mai intensa.

Avertisment: Medicamentul poate influenta capacitatile psihofizice, mai ales daca se administreaza impreuna cu alcool sau medicamente care influenteaza si creaza stare depresiva a sistemului central nervos. Medicul si farmacistul sunt obligati sa atentioneze pe pacient de acest lucru, mai ales daca pacientul in timpul administrarii medicamenlului conduce masina.

Fenomene secundare: Cele mai frecvente fenomene secundare care apar in timpul administrarii Nakom sunt: pierderea apetitului, stari de voma, hipotensiune ortostatica.

Cand se obtine doza necesara, pot apare grimase ale fetei si miscari necontrolate ale limbii.Medicul trebuie informat despre toate reactiile neobisnuite care apar sau simptome noi.

Posologie si mod de administrare: Efectul medicamentului se poate constata dupa o zi si cateodata in urma unei singure doze. Efectul complet se poate obtine dupa 7 zile. Bolnavii care anterior nu au luat levodopa, incep tratamentul cu o jumatate de tableta o data sau de doua ori pe zi. Aceasta doza se va mari cu cate o jumatate de tableta pe zi sau la doua zile, pana cand se obtine efectul optim. Bolnavii la care s-a administrat levodopa, trebuie sa intrerupa tratamentul cu acest medicament cel putin 12 ore inainte de inceperea tratamentului cu Nakom. Doza initiala cu Nakom trebuie sa fie astfel incat sa contina aproximativ 20 % sau mai putin fata de doza anterioara de levodopa.

De obicei se administreaza trei pana la sase tablete la anumite intervale, insa doza maxima nu poate fi mai mare de opt tablete pe zi.

Modul de eliberare: Medicamentul se va elibera numai pe baza de reteta medicala.

Forma de prezentare: Flacoane cu 100 tablete.

Producator: Lek

AUTORIZAŢIE DE PUNERE PE PIAŢĂ NR. 7161/2006/01                                                                    Anexa 3

Informaţii privind etichetarea

NAKOM 250mg / 25mg, comprimate

Carbidopa şi Levodopa

AMBALAJ PRIMAR – blister

Denumirea produsului: NAKOM 250mg / 25mg

Denumirea substanţei active, concentraţia: carbidopa 25 mg şi levodopa 250 mg Seria de fabricaţie: Serie Data expirării: EXP

Numele deţinătorului Autorizaţiei de punere pe piaţă/sigla: Lek Pharmaceuticals d.d.

AMBALAJ SECUNDAR – cutie

Denumirea produsului: NAKOM 250mg / 25mg

Denumirea substanţei active, concentraţia: carbidopa 25 mg şi levodopa 250 mg Forma farmaceutică: comprimate

Compoziţia: carbidopa 25 mg (sub formă de carbidopa monohidrat 27 mg), levodopa 250 mg şi excipienţi pentru un comprimat

Cantitatea pe ambalaj: 100 comprimate Calea de administrare: orală Seria de fabricaţie: Serie Data expirării: EXP

Numele şi adresa deţinătorului Autorizaţiei de punere pe piaţă/sigla: Lek Pharmaceuticals d.d.

Verovskova 57, Ljubljana, Republica Slovenă

Menţiuni: A se citi prospectul înainte de utilizare.

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj.

Se eliberează pe bază de prescripţie medicală : P-6L

Numărul Autorizaţiei de punere pe piaţă: 7161/2006/01