Neorecormon Prospect

Afla acum pentru ce afectiuni se utilizeaza NeoRecormon solutie injectabila, reactiile adverse ce le provoaca si modul de intrebuintare.

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

NeoRecormon Prospect

Multidoză 50000 UI

Liofilizat şi solvent pentru soluţie injectabilă

Epoetină beta

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect Neorecormon înainte de a începe să luaţi acest medicament.

–          Păstraţi acest prospect Neorecormon. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

–          Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului privind acest prospect.

–          Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.

–          Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversănemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului si cititi atent acest prospect.

În acest prospect NeoRecormon găsiţi:

 1. Ce este NeoRecormon şi pentru ce se utilizează
 2. Înainte să utilizaţi NeoRecormon
 3. Cum să utilizaţi NeoRecormon
 4. Reacţii adverse posibile
 5. Cum se păstrează NeoRecormon
 6. Informaţii suplimentare
NeoRecormon Prospect
NeoRecormon Prospect
 1. Prospect NeoRecormon – CE ESTE NEORECORMON ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Această formă de prezentare de NeoRecormon conţine liofilizat alb şi solvent. După dizolvare, NeoRecormon se administrează în injecţii sub piele (subcutanat) sau în venă (intravenos). Medicamentul conţine un hormon numit epoetină beta, care stimulează producerea de globule roşii în sânge. Epoetina beta este produsă prin tehnologie genetică specializată şi acţionează în exact acelaşi mod ca şi hormonul natural eritropoetină.

NeoRecormon se utilizează pentru:

Tratamentul anemiei simptomatice determinate de boală renală cronică (anemie renală) la pacienţii dializaţi sau care nu sunt încă supuşi dializei;

Tratamentul anemiei şi simptomelor asociate la pacienţii adulţi cu cancer, la care se administrează chimioterapie;

Tratamentul pacienţilor care donează sânge înainte de intervenţia chirurgicală. Injecţiile cu epoetină beta cresc cantitatea de sânge care vă poate fi extrasă din corp înainte de intervenţia chirurgicală şi care vă va fi administrată în timpul sau după intervenţia chirurgicală (aceasta este o transfuzie autologă).

2. Prospect NeoRecormon – ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI NEORECORMON

Nu utilizaţi NeoRecormon:

 • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la epoetină beta sau la oricare dintre celelalte componente ale NeoRecormon sau la acidul benzoic, un metabolit al alcoolului benzilic
 • dacă aveţi probleme cu tensiunea arterială, care nu pot fi controlate medicamentos
 • dacă donaţi sânge înainte de intervenţia chirurgicală, şi    aţi suferit un infarct miocardic sau accident vascular cerebral în luna anterioară tratamentului
 •   dacă aveţi angină pectorală instabilă – dureri în piept nou apărute sau care se intensifică
 •       dacă prezentaţi risc de apariţie a cheagurilor de sânge în vene (tromboză venoasă profundă) – de exemplu dacă aţi mai avut cheaguri de sânge.
 • la nou-nascuţi şi copii cu vârsta sub 3 ani, deoarece solventul de NeoRecormon Multidoză conţine alcool benzilic cu rol de conservant.

Dacă oricare dintre acestea se aplică sau s-ar putea aplica în cazul dumneavoastră, informaţi-vă  imediat medicul.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi NeoRecormon  :

 • dacă anemia nu vi se ameliorează cu tratamentul cu eritropoetină
 • dacă aveţi deficit de anumite vitamine B (acid folic sau vitamina B12)
 • dacă aveţi concentraţii foarte mari de aluminiu în sânge
 • dacă aveţi un număr crescut de plachete în sânge
 • dacă aveţi insuficienţă hepatică cronică
 • dacă aveţi epilepsie
 • dacă v-au apărut anticorpi anti-eritropoetină şi aplazie pură a celulelor roşii (diminuarea sau încetarea producerii de celule roşii) în timpul unei expuneri anterioare la altă substanţă eritropoetică. În acest caz, nu trebuie să treceţi la tratamentul cu NeoRecormon.

Dacă oricare dintre acestea se aplică în cazul dumneavoastră, informaţi-vă imediat medicul.

 • Aveţi grijă deosebită când utilizaţi alte produse care stimulează producţia de globule roşii din sânge: NeoRecormon aparţine unui grup de produse care stimulează producţia de globule roşii din sânge asemenea proteinei umane, eritropoietina. Personalul medical va înregistra întotdeauna produsul exact pe care îl utilizaţi.

 Avertizare specială cititi mai departe – NeoRecormon Prospect !

În timpul tratamentului cu NeoRecormon

Dacă sunteţi un pacient cu boală renală cronică, medicul dumneavoastră vă va verifica hemoglobina pentru a nu depăşi o anumită valoare, deoarece concentraţiile mari ale hemoglobinei vă pot supune riscului de a avea o problemă cardiacă sau a vaselor de sânge şi pot creşte riscul de infarct miocardic, accident vascular cerebral şi deces.

Dacă sunteţi un pacient cu cancer, trebuie să ştiţi că NeoRecormon poate acţiona ca un factor de creştere a celulelor sanguine şi în unele circumstanţe poate avea un impact negativ asupra cancerului dumneavoastră. În funcţie de situaţia dumneavoastră, poate fi de preferat o transfuzie de sânge. Vă rugăm să discutaţi cu medicul dumneavoastră acest aspect.

Dacă aveţi nefroscleroză şi nu aţi fost supus dializei, medicul dumneavoastră decide dacă tratamentul este potrivit pentru dumneavoastră sau nu, deoarece nu poate fi eliminată cu certitudine posibilitatea accelerării evoluţiei insuficienţei renale.

Acum se mai citeste