Prospect NIMESULID LPH - tratament dureri acute | Prospecte.Net

Prospect NIMESULID LPH – tratament dureri acute

Sharing

Indicatii: Tratamentul durerii acute; tratamentul simptomatic al formelor dureroase de osteoartrita; tratamentul dismenoreei primare.
Substanta activa: Nimesulid
 

Compozitie: Un comprimat contine nimesulida 100 mg si excipienti: laurilsulfat de sodiu, amidon pregelatinizat, lactoza monohidrat, croscarmeloza sodica, talc, ulei hidrogenat din seminte de bumbac, dioxid de siliciu coloidal, stearat de magneziu.

Contraindicatii: Hipersensibilitate cunoscuta la nimesulida sau la oricare dintre excipientii produsului; antecedente de reactii de hipersensibilitate (de exemplu, bronhospasm, rinitia, urticarie) la administrarea de acid acetilsalicilic sau alte medicamente AINS; antecedente de reactii hepatotoxice la nimesulida; ulcer gastric sau duodenal activ, antecedente de ulceratii recurente sau hemoragii gastro-intestinale, hemoragii cerebrovasculare sau alte tipuri de hemoragii sau sangerari acute; pacientii cu insuficienta renala severa; leziuni hepatice active; copii sub 5 ani; trimestrul III de sarcina si perioada de alaptare.

Reactii adverse: Reactiile adverse la nimesulida sunt rare sau foarte rare, apar de obicei la inceputul tratamentului si sunt in general reversibile.
Cutaneo-mucoase: eruptii cutanate, urticarie, prurit, eritem si cazuri rare de sindrom Stevens-Johnson, eritem bulos si necroliza epidermica toxica.
Digestive: stomatita, greata, epigastralgii, dureri abdominale, diaree, constipatie, sangerari si ulcer gastro-duodenal, in special, dar nu exclusiv, la pacientii cu predispozitie.
Hepatice: cresterea valorilor serice ale enzimelor hepatice (aminotransferaza, fosfataza alcalina si gama-GT), fenomen tranzitoriu si reversibil in majoritatea cazurilor. S-au raportat reactii hepatice grave, inclusiv cazuri de colestaza si hepatita fulminanta, unele cu evolutie letala. Produsul este contraindicat la bolnavii cu leziuni hepatice active. Pe parcursul tratamentului cu acest produs se recomanda monitorizarea functiei hepatice.
Renale: oligurie, cazuri rare de hematurie si insuficienta renala.
Nervos centrale: somnolenta, cefalee, confuzie si cazuri rare de afectare vizuala.
Sanguine si limfatice: cazuri rare de purpura, trombocitopenie, pancitopenie si granulocitopenie.
Alergice: edem Quincke, cazuri rare de reactii anafilactice.
Respiratorii: cazuri de dispnee si astm bronsic, in special la pacientii alergici la acidul acetilsalicilic si la alte antiinflamatoare nesteroidiene sau cu astm bronsic indus de aspirina.

Afla mai multe despre...
Prospect Nise 100mg

Mod de administrare: Produsul este destinat administrarii la adulti si copii peste 15 ani. Doza uzuala este de 200 mg nimesulida (2 comprimate Nimesulid LPH 100 mg)pe zi, administrate oral, in doua prize a cate 100 mg nimesulida (un comprimat Nimesulid LPH 100 mg),dimineata si seara.

Comprimatele trebuie inghitite intregi, nesfaramate, cu un pahar cu apa, dupa mese. Produsul trebuie sa fie utilizat pentru cea mai scurta durata de timp, in functie de situatia clinica a pacientului.

Forma de prezentare: Cutie cu 1 blister din Al/PVC a 10 comprimate. Cutie cu 200 blistere din Al/PVC a cate 10 comprimate.

Sharing

Voteaza si comenteaza cum ti-a folosit, sa stie toti parerea ta!

Foarte NemultumitNemultumitOKMultumitFoarte Multumit ( 3 -voturi, Media: 5,00 out of 5)

Încarc...

Lasă un comentariu

Solve : *
20 + 7 =


Urmatorul regulament trebuie acceptat pentru a publica comentariul:

In conformitate cu GDPR va anunt ca emailul si comentariul d-voastra va fi stocat .  Pentru mai multe detalii vizitati Politica cookie. Sau scrieti-ne pe pagina de Contact.

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acum esti aici: Home » Prospect NIMESULID LPH – tratament dureri acute