Prospect Octenisept Spray Solutie – pentru Rani Micoze Bacterii

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Octenisept Spray solutie

Indicatii terapeutice:

Solutie apoasa pentru antisepsia mucoaselor si a ranilor:
– spectru larg de actiune
– fara efecte secundare sistemice, fiind sigur din punct de vedere toxicologic
– compatibilitate buna cu mucoasele si cu pielea
– nu contine fenoli, compusi organici ai mercurului, iod
– indicat la imbaierea intregului corp la pacientii cu MRSA
– la copii, copii mici si copii nascuti prematur poate fi folosit fara restrictii

Octenisept



Octenisept Spray

cumpara acum



Octenisept Spray Solutie este pentru tratamentul antiseptic repetat, pe termen scurt al mucoaselor si a pielii adiacente, inainte de proceduri de diagnosticare si interventii chirurgicale:

  • – in zona analo-genitala, a vaginului, vulvei, glandul penisului, de ex. preoperator inainte de interventiile vaginale, urologice, proctologice, si la gravide si inaintea masurilor de diagnosticare in zona urogenitala; inaintea consultatiilor vaginale si transvaginale; inaintea manevrelor pre-, intra-, si postnatal; pentru spalaturile vaginale postoperator si postnatal; inaintea introducerii unui sterilet;
  • -inaintea manevrelor de fertilizare artificiala la barbati si femei (fertilizare in vitro); inaintea consultatiilor andrologice; tratamentul antiseptic al pielii adiacente zonelor mucoaselor;
  • -pentru antisepsia tegumentelor in obstetrica (operatii cezariene); pentru spalarea dezinfectatnta inaintea, in timpul si dupa nastere; inaintea cateterizarii vezicii urinare, de ex. Inaintea fixarii unui cateter transuretral.
  • – in cavitatea bucala, de ex. pentru tratamentul antiseptic inaintea interventiilor operative in chirurgia orala: pentru igiena orala si profilaxia infectiilor; clatirea antiseptica a cavitatii bucale. – ca tratament antiseptic adjuvant, de scurta durata a ciupercilor de piele, a pielii dintre degetele picioarelor (ciuperca piciorului). – pentru tratament antiseptic al ranilor, de ex.: rani cauzate de zgaraieturi, taieturi, muscaturi; escare; abces fistular; ulcere varicoase; gangrene diabetice; arsuri; flegmon, erizipel; – la imbaierea intregului corp la pacientii cu MRSA – in chirurgia cu laser: pentru reducerea numarului germenilor de pe piele

Actiune:Eficacitatea antimicrobiana a produsului Octenisept a fost dovedita atat prin teste de laborator cat si prin teste clinice.
Eficacitatea Octenisept, ceea ce inseamna distrugerea microorganismelor si inactivarea virusurilor are loc intr-un interval de la 1 la 2 min.

Octenisept Spray Antiseptic este eficace impotriva:

  • – bacterii, inclusiv clamidii si micoplasme
  • – ciuperci inclusiv Malassezia furfur si levuri
  • – Protozoare (Trichomonas)
  • – virusi ( Herpes simplex, HBV, HCV, HIV)

In viata de zi cu zi, te ranesti destul de frecvent, asa ca este indicat sa stii ce trebuie sa faci pentru a stopa sangerarile si cum poti ingriji zona afectata.

Cum sa vindeci mai repede o rana?

Cand apare o rana, primul pas este de a stopa sangerarea. Pentru aceasta, aplicati o compresa sterila si presati pe zona respectiva. Daca este vorba despre o rana profunda, la maini sau la picioare, strangeti cu un garou, un prosop sau ce aveti la indemana zona de deasupra ranii. Mentineti astfel pana cand simtiti o senzatie de amortire, apoi desfaceti garoul, pentru a permite circulatia sangelui.

Este foarte important sa alternati perioadele in care garoul este strans cu cele in care este desfacut, deoarece tesuturile trebuie sa primeasca sistematic sange proaspat incarcat cu oxigen. De asemenea, asezati-va astfel incat zona respectiva sa fie situata deasupra nivelului inimii. Acest lucru va reduce cantitatea de sange pierdut.

Plante pentru curatarea si vindecarea ranilor

Pentru curatarea ranii, folositi apa plata, apa oxigenata sau decoct de plante antiseptice, cum ar fi pelin ori busuioc.

Argintul coloidal este, de asemenea, un bun remediu antiseptic – distruge bacteriile, fara a afecta procesul de formare a celulelor epiteliale noi.



Gelul de aloe grabeste procesul de vindecare, dar e mai bine sa fie folosit in fazele ulterioare si nu incepand din faza initiala.

Pentru inchiderea ranii si vindecarea mai rapida, folositi pulbere de turmeric aplicata direct pe rana. Nu exista risc de infectare, deoarece turmericul este antiseptic. In India, acest remediu se foloseste de mii de ani, cu rezultate deosebite.

Rana se vindeca mai repede daca nu se aplica presiune asupra ei (aceasta dupa ce sangerarea s-a oprit complet). Bandajele mentin zona curata si tin la distanta bacteriile. Acestea trebuie schimbate cel putin o data pe zi. Cu toate acestea, daca s-a vindecat suficient incat sa nu mai existe riscul unei infectii, atunci renuntarea la bandaj si expunerea directa la aer vor grabi vindecarea.

Mancarimile sunt un semn de vindecare. Daca insa va deranjeaza, aplicati uleiuri volatile diluate, deoarece acestea au proprietati antipruriginoase. Puneti doua picaturi de ulei de arbore de ceai (tea-tree) intr-o lingura cu ulei de masline si aplicati pe rana.

Alimente care grabesc refacerea tesuturilor ranite

Alimentatia este foarte importanta pentru refacerea mai rapida a tesuturilor. Astfel, consumati produse bogate in proteine, deoarece acestea stimuleaza raspunsul imunitar, precum ciupercile, leguminoasele si nucile. Acizii grasi esentiali au un rol important in sanatatea membranelor. Ii puteti asimila consumand uleiuri presate la rece, de exemplu ulei de masline, de nuca, de in, de floarea-soarelui, de samburi de struguri sau de canepa. Vitaminele A, B, C, E si mineralele, precum zincul si cuprul, au si ele un rol important in vindecarea ranilor.

Copiii alearga, cad, se zgarie, se ranesc. Este o succesiune de intamplari prin care trec absolut toti copii si prin care isi descopera echilibrul, limitele, prin care invata. Tot ce trebuie sa facem este sa le fim in preajma si sa ne asiguram ca nu sunt expusi pericolelor mari si, apoi, sa le ingrijim eficient ranile pentru a nu se infecta.

Cum arata o rana infectata

Ori de cate ori copilul cade, rana trebuie curatata si apoi trebuie tinuta sub supraveghere pentru a depista o infectie inca de la primele semne. Iata care sunt acestea:

  • Puroi sau lichid tulbure care supureaza din rana Un fel de cos sau o crusta galbena care se formeaza pe rana Cicatricea creste in volum Apare roseata in jurul ranii O dunga rosie se intinde pe traseul de la rana catre inima Zona ranii se intareste
  • Durerea sau inflamatia

creste si dupa 48 de ore Nodul limfatic care dreneaza zona respectiva poate deveni mai mare si se intareste Copilul face febra peste 37.8

Care este cauza infectiei

Cele mai multe infectii ale piele au loc in zona in care pielea a fost afectata (taieturi, muscaturi, intepaturi, arsuri, cazaturi). Bacteriile (in special stafilococul sau streptococul) invadeaza rana si provoaca infectia.  Unele infectii incep ca o iritatie inchisa a pielii (in cazul muscaturilor de insecte, scabie, acnee sau varsat de vant). Daca copilul incepe sa se scarpine violent, pielea se crapa si se infecteaza.

Ranile profunde (cele perforate de exemplu) sunt mai expuse infectiilor decat cele superficiale (cum ar fi zgarieturile). Mainile sunt o zona cu risc crescut pentru ranile prin perforare, iar ghearele si coltii pisicilor aduc cu sine un risc crescut de infectie.





Cat dureaza o infectie?

Cu un tratament bazat pe antibiotice si cu sapun si apa calda, infectia ranii se poate imbunatati intre 24 si 48 de ore. Pana la acel moment, copilul ar trebui sa nu mai aiba febra cauzata de infectie. Orice dungi rosii sau pete rosii ar trebui sa se opreasca din evolutie. Zona din jurul ranii trebuie sa devina mai moale dupa 48 de ore. Dupa o saptamana de luat antibiotice, toate semnele de infectie activa ar trebui sa dispara cu totul.

Care este tratamentul in caz de infectie?

Antibiotice

Copilul va avea nevoie de antibiotice, prescrise de medicul care va evalua seriozitatea ranii, locul unde este pozitionata, cauza ranii si va decide ce tip de antibiotic sa ii dea.

Medicamentul va ucide germenii care cauzeaza infectia ranii. Chiar daca copilul se va simti mai bine in cateva zile, nu te opri din administrarea antibioticului pana ce nu ai terminat intreaga doza prescrisa pentru a preveni revenirea infectiei.



Pune apa calda

Pentru ranile deschise infectate, curatarea temeinica este esentiala pentru vindecare. Inmoaie zona afectata in apa calda sau pune o carpa uda si calda pe rana de trei ori pe zi. Foloseste o solutie calda de apa sarata (2 linguri de sare la un sfert de litru). Foloseste aceasta solutie pentru a indeparta puroiul si crustele. Continua sa inmoi rana timp de trei ori pe zi pana cand nu mai pare infectata. Curata apoi rana si schimba pansamentul o data pe zi pana cand rana este vindecata.

Pentru ranile inchise care sunt infectate, aplica o carpa calda si uda pe zona inrosita cate 20 de minute de trei ori pe zi. Asta va ajuta la transportarea antibioticului catre infectie.

Pentru ranile suturate, evita orice fel de umezeala in primele 24 de ore. Spala apoi zona cu sapun si apa o data pe zi. Evita inmuierea ranii pana cand atele sunt indepartate.

Febra si durerea

Daca are peste 39 de grade temperatura, copilul va trebui sa ia ibuprofen sau acetaminofen (sau daca are dureri).

Puroiul din ranile infectate este oarecum contagios.  Poate cauza infectie la alti oameni daca vine in contact cu o rana deschisa a acestora.  Este putin probabil, insa este mai bine sa tii copilul acasa pana ce au trecut 24 de ore de la momentul in care a inceput sa ia antibiotice si nu mai are febra.

Cum poate fi infectia prevenita?

Spala toate ranile viguros cu apa si sapun pentru 5 pana la 10 minute pentru a indeparta mizeria si bacteriile. Spala ranile perforate prin inmuiere in apa cu sapun timp de 15 minute. Fa asta la cat mai putin timp dupa ce s-a produs accidentul, deoarece metoda este mai putin eficienta pe masura ce trece timpul.



Roaga-l pe cel mic sa nu se scarpine daca are zone iritate sau muscaturi de insecte. Invata-ti copilul sa nu pupe o rana deschisa deoarece poate fi contaminata de germenii din gura. Aplicarea unei creme cu antibiotic dupa ce ai curatat rana poate fi de ajutor.

Cheama medicul imediat daca:

Roseata se raspandeste Rana devine extrem de dureroasa Copilului incepe sa ii fie rau si pare foarte bolnav

Du-te cu el la medic daca:

Febra nu cedeaza dupa 48 de ore de atibiotic Infectia nu arata mai bine dupa trei zile de antibiotic Rana nu s-a vindecat dupa 10 zile

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close