Prospect Omnivit Memory Forte

Prospect: Informatii pentru utilizatori

Omnivit Memory Forte Comprimate

Prezentare:cutie cu 30 comprimate;

Compozitie/comprimat :

 • extract hidroalcoolic standardizat 24:6 din frunze de Ginkgo biloba 80 mg;
 • oxid de magneziu 250mg corespunzator la 150 mg magneziu elementar ;

Ingrediente inactive: amidon, polivinilpirolidona, talc, celuloza microcristalina, amidonglicolat de sodiu, lactoza monohidrat, stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal anhidru,croscarmeloza sodica.

Suplimentul alimentar Omnivit Memory Forte combina in aceeasi formula extract din frunzele arborelui Ginkgo biloba si magneziu,ingrediente cu efect benefice asupra sistemului nervos si sistemului circulator.

omnivit memory forte
omnivit memory forte

Principiile active continute in frunzele arborelui Ginkgo biloba amelioreaza circulatia cerebrala,au efect antioxidant si actiune inhibitoare asupra factorilor de coagulare a sangelui.Actiunea asupra tulburarilor de circulatia sanguina la nivelul creierului si extremitatilor determina ameliorarea metabolismului energetic la nivel cerebral , prin cresterea captarii glucozei de catre neuroni si a captarii glucozei de catre neuroni si a oxigenului la nivel molecular.
Prin efectul antioxidant ,care consta in captarea si neutralizarea radicalilor liberi ce determina alterarea membranelor celulare,extractul de Ginkgo biloba combate tendinta de imbatranirea precoce a celulelor .
Efectele benefice ale extractului de Ginkgo biloba asupra circulatiei se datoreaza si cresterii fluiditatii sangelui,prin actiunea inhibitoare asupra factorilor de coagulare.

Magneziul este un element esential in dezvoltarea si functionarea echilibrata a organismului uman ,fiind implicat in numeroase procese si functii.Astfel,magneziul este cofactor pentru peste 300 de enzime implicate in procesele de biosinteza,are un rol important in metabolismul energetic,metabolismul calciului si al celorlalte elemente minerale ,pentru mentinerea functiilor neurologice si endocrine ale organismului .Un aport adecvat de magneziu este necesar pentru functionarea normala a sistemului nervos,contribuind la mentinerea memoriei si a capacitatii de invatare si ajutand la diminuarea senzatiilor de oboseala si epuizare.

Omnivit Memory Forte este utilizat pentru imbunatatirea circulatiei cerebrale si periferice .

Administrarea acestui supliment alimentar contribuie la cresterea randamentului intelectual, imbunatatirea memoriei , sporirea atentiei si a puterii de concentrare la invatat.

Precautii:Nu utilizati acest supliment alimentar daca sunteti alergic(hipersensibil)la oricare dintre ingrediente.Nu utilizati Omnivit Memory Forte daca aveti insuficienta renala(afectare a functiei rinichilor).

Omnivit Memory Forte nu trebuie administrat in asociere cu medicamente utilizate pentru afectiunile cardiovasculare sau ale sistemului nervos,decat la recomandarea medicului.

Persoanele care urmeaza tratament cu medicamente antidiabetice trebuie sa isi supravegheze atent nivelurile glicemiei in timpul utilizarii acestui supliment alimentar.

Mod de utilizare:
Un comprimat pe zi,dupa masa .
Comprimatele se inghit,intregi,cu un pahar cu apa.

Producator:Sanofi

Cateva suplimente naturiste ca tratament adjuvant si folositor mai exista:

De fapt, medicii spun că nu moartea neuronilor explică pierderea progresivă a memoriei, ci slăbirea conexiunilor interneuronale.

Conexiuni pe care ar trebui să le întreţinem prin gimnastica minţii – memorat poezii, rugăciuni, repetat tabla înmulţirii, descâlcit cuvinte încrucişate, Sudoku.

Respectiv sa pasam emisferei drepte a creierului acţiuni pe care le dirijează emisfera stângă şi viceversa: să mergem cu spatele, sa mergem pe o linie sau o bara, sa mergem cu ochii inchisi, să învăţăm să scriem cu stânga, dacă suntem dreptaci, cu dreapta, dacă suntem stângaci etc. Sa nu credeti ca sunt lucruri usoare daca n-ati mai facut !

Interconectarea neuronilor poate fi stimulată însă şi cu ajutorul fitoterapiei, ne aminteşte un dr. Cristian Iordache cu competenţă în medicină complementară si farmaceutică . Iată care sunt cele mai importante cateva plante care va ajuta la activarea circulatiei sanguine in creier si la cresterea capacitatii de memorare si a atentiei.

Unul dintre produsele ”pilon” ale fitoterapiei, ginsengul, bogat în minerale şi vitamine, stimulează tonusul şi dă pinteni proceselor de memorare şi concentrare, ţinând astfel stresul la distanţă.

 • Ginkgo

Foarte bun si el, este un alt stalp al fitoterapiei, ginkgo biloba (”Arborele sfânt al vieţii”) este una din cele mai vechi specii de arbori din lume. Frunzele lui sunt utilizate, în general, pentru a combate problemele de memorie survenite pe termen scurt sau pierderile de memorie legate de vârsta înaintată.

 • Hrişcă

O cunoaştem mai mult ca aliment sănătos şi ignorăm, adeseori, virtuţile florilor acestei cereale intens folosite, totuşi, în fitoterapie. Datorită conţinutului bogat în vitamina B1, magneziu şi fosfor, florile de hrişcă amară alungă stresul (principalul devorator al neuronilor şi al conexiunilor interneuronale).

 • Menta

Bine cunoscută pentru acţiunea sa benefică asupra tulburărilor digestive, menta are şi alt atu, mai puţin cunoscut: are efect calmant, favorizează somnul şi regenerarea legăturilor dintre celulele creierului.

 • Passiflora

”Floarea pasiunii” este originară din America de Sud, de unde ”a migrat” în Europa târziu, în secolul al XVII-lea. Datorită proprietăţilor relaxante şi sedative, leacurile din passiflora combat stresul şi mai ales insomnia.

 • Păducel

Păducelul este un arbust cu flori albe şi fructe roşii – ambele utilizate din vremuri vechi drept remedii fitoterapeutice. Mulţumită proprietăţilor calmante şi sedative, această plantă tratează problema stresului, fără a provoca somnolenţă. Trebuie luat cu precautie!

 • Pelinariţă sau Pelin Negru 

Rudă cu pelinul amar, pelinariţa este un tonic cerebral bine cunoscut în medicina populară: stimulează sistemul nervos şi fortifică şi capacitatea de memorare.

Plantă decorativă şi condiment preţuit în bucătărie, rozmarinul stimulează circulaţia sanguină cerebrală şi periferică, îmbunătăţeşte memoria, creşte capacitatea de concentrare, tonusul psihic şi are efect adaptogen (antistres).

Acţiunea ei directă asupra cortexului cerebral se soldează cu mărirea capacităţii de concentrare, combaterea oboselii mentale, revigorarea simţurilor şi a memoriei.

 • Soia

Are reputaţia plantei sinonime cu sănătatea: conţine, printre altele, fosfolipide, un constituent esenţial al celulelor, util în reglarea funcţionării neuronilor, în general, deci şi în mentenanţa memoriei, în particular.

 • Spirulina

Administrată copiilor, spirulina dezvoltă organele şi funcţiile acestora, dar are ”o preferinţă” specială: dezvoltă coeficientul de inteligenţă. Cu până la 60%, susţin studiile de specialitate.

 • Tei, verbină şi muşeţel

Un trio recompensat cu premiul pentru popularitate: sunt plantele medicinale pe care le consumăm cel mai frecvent, sub formă de infuzii sau gelule. Au în comun reputaţia solidă de aliaţi ai sănătăţii, dar una din principalele lor indicaţii o constituie tulburările de somn (care consumă neuroni pe bandă rulantă).

 • Valeriana

Folosită în medicină încă din antichitate, rădăcina de valeriană are puternice efecte sedative: calmează stările tensionate şi favorizează alunecarea în lumea viselor.

Capsule, ceaiuri, comprimate, gelule, uleiuri esenţiale – plantele despre care am povestit se găsesc sub diferite forme în magazinele naturiste. La piaţă, pe tarabele negustoreselor avizate, se găseşte şi planta în stare ”brută”, numai bună pentru a o arunca în apa clocotită şi a prepara o infuzie aromată. Unele (menta, rozmarinul) sunt condimente cu tradiţie şi reputaţie în bucătărie.

Altele (passiflora şi din nou rozmarinul) sunt şi plante decorative. Hrişca şi soia se consumă şi ca atare, cea dintâi sub formă de terci (înmuiată în apă), cea de a doua sub formă de granule sau de bucăţele care se prepară termic sau ca lapte de soia.

Sau Suplimentele Alimentare Neurovert si  Cebrium    care ajuta de asemenea  la o concentrare sustinuta, la o memorie beton  si la o capacitate de atentie buna.

Ramane la latitudinea d-voastra sa hotarati!

Intotdeauna consultati un medic sau farmacist inainte de a lua orice fel de pastila