Prospect Oxcardin  35 mg

Sharing

Prospect Oxcardin  35 mg comprimate cu eliberare modificată

Diclorhidrat de trimetazidină

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament.

 • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

 • Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 • Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.

 • Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devin gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  În acest prospect găsiţi:

  1. Ce este Oxcardin MR şi pentru ce se utilizează

  2. Înainte să utilizaţi Oxcardin MR

  3. Cum să utilizaţi Oxcardin MR

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează Oxcardin MR

  6. Informaţii suplimentare

  1. CE ESTE OXCARDIN MR ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

   Oxcardin MR este utilizat în tratamentul pe termen lung al bolii coronariene pentru prevenţia crizelor de angină pectorală la adulţi, în monoterapie sau în asociere cu alte medicamente.

   Este utilizat în tratamentul adjuvant al simptomelor din afecţiunile cohleo-vestibulare de origine ischemică cum sunt: vertij, tinitus, hipoacuzie.

   Este utilizat în tratamentul adjuvant al tulburărilor corio-retiniene cu componentă ischemică (scăderea acuităţii vizuale şi a tulburărilor de câmp vizual).

  2. ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI OXCARDIN MR Nu utilizaţi Oxcardin MR

 • dacă aveţi alergie (hipersensibilitate) la diclorhidratul de trimetazidină sau la oricare dintre componentele Oxcardin MR.

  Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Oxcardin MR

  Acest medicament nu constituie un tratament curativ pentru crizele de angină pectorală şi nici nu este indicat ca tratament iniţial pentru angina instabilă sau infarctul miocardic acut.

  În cazul crizelor de angină pectorală, adresaţi-vă medicului dumneavoastră. Poate fi necesară efectuarea unor teste, iar tratamentul dumneavoastră poate fi modificat.

  Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă aveţi vreo nelămurire.

  Utilizarea altor medicamente

  Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

  Până în prezent, nu au fost raportate interacţiuni cu alte medicamente.

  Sarcina şi alăptarea

  Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

  Este de preferat să nu utilizaţi acest medicament în timpul sarcinii. Dacă descoperiţi că sunteţi gravidă în timp ce utilizaţi acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, deoarece numai acesta poate aprecia necesitatea continuării tratamentului.

  În absenţa datelor privind eliminarea medicamentului în lapte, nu este recomandată alăptarea în timpul tratamentului.

  Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

  Oxcardin MR nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

  Informaţii importante privind unele componente ale Oxcardin MR

  Acest medicament conţine dextroză monohidrat (glucoză). Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

  1. CUM SĂ UTILIZAŢI OXCARDIN MR

   Întotdeauna luaţi Oxcardin MR exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul sau farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

   Adulţi:

   Doza recomandată este de un comprimat cu eliberare modificată Oxcardin MR, de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara, luat cu o cantitate suficientă de apă, în timpul meselor.

   Copii:

   Nu se recomandă folosirea Oxcardin MR la copii.

   Pacienţii cu insuficienţă renală:

   Medicul dumneavoastră s-ar putea să vă modifice doza administrată. În cazul afectării renale severe nu este recomandată folosirea Oxcardin MR.

   Beneficiile tratamentului trebuie reevaluate după 3 luni de tratament şi tratamentul trebuie întrerupt în cazul lipsei de răspuns.

   Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Oxcardin MR

   Dacă aţi utilizat în mod accidental mai multe comprimate din Oxcardin MR decât vi s-a recomandat, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau farmacistului.

   Dacă uitaţi să utilizaţi Oxcardin MR

   Luaţi doza următoare conform schemei obişnuite.

   Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

   Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  2. REACŢII ADVERSE POSIBILE

   Ca toate medicamentele, Oxcardin MR poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

   Reacţiile adverse sunt clasificate în funcţie de frecvenţă, după cum urmează: Foarte frecvente (afectează mai mult de 1 din 10 pacienţi)

   Frecvente (afectează mai puţin de 1 din 10 pacienţi)

   Mai puţin frecvente (afectează mai puţin de 1 din 100 pacienţi) Rare (afectează mai puţin de 1 din 1 000 pacienţi)

   Foarte rare (afectează mai puţin de 1 din 10 000 pacienţi) Frecvenţă necunoscută (nu poate fi estimată din datele disponibile)

   Au fost observate frecvent: tulburări gastro-intestinale, cum sunt dureri abdominale, diaree, indigestie, greaţă şi vărsături, stare de slăbiciune şi oboseală, erupţii trecătoare pe piele, mâncărimi, urticarie, ameţeli şi durere de cap.

   Au fost raportate rare cazuri de tulburări vasculare, cum este tensiunea arterială mică la ridicarea în picioare şi înroşirea trecătoare a feţei şi gâtului.

   Foarte rar, s-au observat cazuri de simptome extrapiramidale (tremurături, rigiditate, akinezie, instabilitate), descrise în special la pacienţii cu boala Parkinson; aceste reacţii adverse sunt reversibile după întreruperea tratamentului.

   Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  3. CUM SE PĂSTREAZĂ OXCARDIN MR

   A nu se lăsa la îndemâna sau la vederea copiilor.

   A se păstra la temperaturi sub 25ºC în ambalajul original

   Nu utilizaţi Oxcardin MR după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

   Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  4. INFORMAŢII SUPLIMENTARE Ce conţine Oxcardin MR

 • Substanţa activă este diclorhidratul de trimetazidină. Un comprimat conţine diclorhidrat de trimetazidină 35 mg.

 • Celelalte componente sunt: nucleu– manitol, amidon de porumb, hipromeloză, povidonă, talc, dioxid de siliciu coloidal anhidru, ulei hidrogenat din seminţe de bumbac, stearat de magneziu; film- carboximetilceluloză sodică, maltodextrină, dextroză monohidrat, lecitină de soia, dioxid de titan (E171), talc, oxid roşu de fer (E172), oxid negru de fer (E172)..

Cum arată Oxcardin MR şi conţinutul ambalajului

Oxcardin se prezintă sub formă de comprimate rotunde, biconvexe, de culoare roz deschis, cu diametrul de 9 mm.

Este ambalat în cutii cu 6 blistere a câte 10 comprimate, în cutii cu 3 blistere a câte 10 comprimate şi în cutii cu 100 blistere a câte 10 comprimate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

LABORMED PHARMA SA

Bd. Theodor Pallady nr.44B Sector 3, Bucureşti, Romania

Producătorul

LABORMED PHARMA SA

Bd. Theodor Pallady nr.44B Sector 3, Bucureşti, Romania

Acest prospect a fost aprobat în Decembrie 2010

Sharing

Prospecte.Net recomanda consultarea medicului inainte de orice tratament. Luati medicamente si suplimente numai la indicația medicului deoarece combinate sau in cantitati necontrolate sa dea efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale.

Acum esti aici: Home » Prospect Oxcardin  35 mg
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!