Prospect Paracetamol Ozone

Sharing

Paracetamol OZONE

500 mg

comprimate

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Acest medicament este disponibil fără prescripţie medicală. Cu toate acestea, este necesar să utilizaţi Paracetamol OZONE 500 mg, cu atenţie, pentru a obţine cele mai bune rezultate.

– Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

– întrebaţi farmacistul daca aveţi nevoie de mai multe informaţii sau sfaturi.

– Trebuie să vă prezentaţi la medic dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc după 5 zile în cazul tratării durerilor articulare, 3 zile în cazul febrei şi 2 zile în cazul durerilor în gât însoţite sau urmate de febră, dureri de cap, erupţii trecătoare pe piele, greaţă, sau vărsături.

– Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

în acest prospect găsiţi:

– Ce este Paracetamol OZONE 500 mg şi pentru ce se utilizează

–  înainte să utilizaţi Paracetamol OZONE 500 mg

–  Cum să utilizaţi Paracetamol OZONE 500 mg

–  Reacţii adverse posibile

–  Cum se păstrează Paracetamol OZONE 500 mg

–  Informaţii suplimentare

Paracetamol
Paracetamol

 

  1. CE ESTE PARACETAMOL OZONE 500 MG Şl PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Paracetamol OZONE 500 mg face parte din grupa medicamentelor analgezice-antipiretice (ameliorează durerea şi reduce temperatura corpului în caz de febră). Paracetamol OZONE 500 mg este indicat pentru tratamentul simptomatic al febrei şi pentru tratamentul simptomatic al durerilor uşoare şi moderate cu diferite localizări: dureri de cap, articulaţii sau spate, dureri dentare, dureri în timpul ciclului menstrual.

  1. ÎNAINTE SÂ UTILIZAŢI PARACETAMOL OZONE 500 MG Nu utilizaţi Paracetamol OZONE 500 mg

– dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la paracetamol sau la oricare dintre celelalte componente ale Paracetamol OZONE 500 mg;

– dacă suferiţi de insuficienţă hepatocelulară;

– dacă aţi fost diagnosticat cu deficit de glucozo-6 fosfatdehidrogenază;

– la copii cu vârsta sub 6 ani.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Paracetamol OZONE 500 mg

– dacă consumaţi frecvent băuturi alcoolice sau suferiţi de afecţiuni hepatice, inclusiv hepatită virală (creşte riscul hepatotoxicităţii);

– dacă aveţi insuficienţă renală gravă (numai în cazul tratamentului de lungă durată cu doze mari, tratamentul ocazional fiind acceptabil);

– dacă aveţi leziuni hepatice preexistente este necesară monitorizarea funcţiilor hepatice în cazul tratamentului de lungă durată şi cu doze mari.

Studiile efectuate nu au evidenţiat probleme specifice privind administrarea la copii. Trebuie utilizate forme farmaceutice şi dozele recomandate fiecărei vârste.

Nu sunt probleme specifice în ceea ce priveşte administrarea la vârstnici.

Dozele recomandate nu trebuie depăşite.

Nu se va asocia cu alte medicamente care conţin paracetamol.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent ooce alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescnpţie medicală.

Alcoolul etilic (consum cronic), medicamentele inductoare enzimatice şi ce»e hepatotoxice cresc riscul afectării hepatice al dozelor mari sau tratamentului prelungit cu paracetamol.

Absorbţia paracetamolului este accelerată de metadopramidă şi dompefidonă.

Colestiramina reduce absorbţia paracetamolului, dacâ se administrează în prima oră de ta mgestia de paracetamol.

Tratamentul cronic cu barbiturice sau primidonă reduce efectul paraeetamdutoW-—’ –

Dozele mari de paracetamol cresc efectul anticoagulantelor cumarinice probabil prin reducerea sintezei hepatice de profactori ai coagulării. în cazul administrării unor doze zilnice mai mari de 2000 mg paracetamol, pe perioade mai lungi de o săptămână este necesară monitorizarea timpului de protrombină. Acest lucru nu este necesar în cazul tratamenaiui ocazional sau celui cronic cu doze mici.

Asocierea paracetamolului cu salialaţ sau antiinflamatoare nesteroidiene pe termen lung şi la doze mari creşte riscul de apariţie a afectării renale. Asocierea paracetamol-salicilaţi trebuie administrată pe termen scurt diflunisalul creşte cu 50% concentraţia plasmatică a paracetamolului şi măreşte astfel riscul hepatotoxicităţii acestuia.

Pot să apară valori fals scăzute ale glicemiei determinate prin metoda oxidaze/peroxidaze sau o creştere falsă a valorilor serice ale acidului uric determinat prin testul fosfotungstic.

Creşterile timpului de protrombină şi ale valorilor serice ale bilirubinei, lactatdehidrogenazei şi transaminazelor serice evidenţiază afectarea toxică hepatică. Utilizarea Paracetamol OZONE 500 mg cu alimente şi băuturi

Se recomandă utilizarea medicamentului cu o cantitate suficientă de lichid (aproximativ 200 ml la adult dacă este posibil). Se va evita consumul de băuturi alcoolice în cursul tratamentului. Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua once medicament.

La doze terapeutice, pe termen scurt, medicamentul poate fi administrat în cursul sarcinii. însă administrarea se va face numai după evaluarea beneficiului terapeutic al mamei în raport cu riscul potenţial la făt.

Paracetamolul traversează placenta şi se excretă în laptele matern, în proporţie de 1-2% din doza ingerată. Se recomandă prudenţă în administrarea paracetamolului în perioada de alăptare. Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Paracetamolul nu afectează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

  1. CUM SĂ UTILIZAŢI PARACETAMOL OZONE 500 MG

Utilizaţi întotdeauna Paracetamol OZONE 500 mg exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Adulţi şi adolescenţi: 500-1000 mg paracetamol (1 -2 comprimate Paracetamol OZONE 500 mg) la intervale de 4 ore, administrate la nevoie. Nu se recomandă administrarea la intervale mai mici de 4 ore. Doza maximă recomandată pentru adulţi este de 4 g paracetamol (8 comprimate Paracetamol OZONE 500 mg) pe zi. Copii cu vârsta cuprinsă între 6-12 ani: doza este de 60 mg/kg şi zi, repartizată în prize egale, de exemplu 15 mg/kg şi priză la 6 ore sau 10 mg/kg şi priză la 4 ore. Nu se recomandă administrarea la intervale mai mici de 4 ore. Nu trebuie administrate mai mult de 4 doze pe zi. Copii cu vârsta sub 6 ani: se va utiliza o formă farmaceutică adecvată vârstei.

în caz de insuficienţă renală cu clearance-ul creatininei mai mic de 10 ml/min, intervalul între două doze trebuie să fie de cel puţin 8 ore.

Acum se mai citeste