Prospect Paracetamol Ozone 500mg

Sharing

Paracetamol OZONE

500 mg

comprimate

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

 

Acest medicament este disponibil fără prescripţie medicală. Cu toate acestea, este necesar să utilizaţi Paracetamol OZONE 500 mg, cu atenţie, pentru a obţine cele mai bune rezultate.

– Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

– întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau sfaturi.

– Trebuie să vă prezentaţi la medic dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc după 5 zile în cazul tratării durerilor articulare, 3 zile în cazul febrei şi 2 zile în cazul durerilor în gât însoţite sau urmate de febră, dureri de cap, erupţii trecătoare pe piele, greaţă, sau vărsături.

– Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Paracetamol Ozone Prospect
Paracetamol Ozone Prospect

 

în acest prospect găsiţi:

1. Ce este Paracetamol OZONE 500 mg şi pentru ce se utilizează

2. înainte să utilizaţi Paracetamol OZONE 500 mg

3. Cum să utilizaţi Paracetamol OZONE 500 mg

4. Reacţii adverse posibile

5. Cum se păstrează Paracetamol OZONE 500 mg

6. Informaţii suplimentare

 

  1. 1. CE ESTE PARACETAMOL OZONE 500 MG Şl PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Paracetamol OZONE 500 mg face parte din grupa medicamentelor analgezice-antipiretice (ameliorează durerea şi reduce temperatura corpului în caz de febră). Paracetamol OZONE 500 mg este indicat pentru tratamentul simptomatic al febrei şi pentru tratamentul simptomatic al durerilor uşoare şi moderate cu diferite localizări: dureri de cap, articulaţii sau spate, dureri dentare, dureri în timpul ciclului menstrual.

  1. 2. ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI PARACETAMOL OZONE 500 MG

Nu utilizaţi Paracetamol OZONE 500 mg

– dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la paracetamol sau la oricare dintre celelalte componente ale Paracetamol OZONE 500 mg;

– dacă suferiţi de insuficienţă hepatocelulară;

– dacă aţi fost diagnosticat cu deficit de glucozo-6 fosfatdehidrogenază;

– la copii cu vârsta sub 6 ani.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Paracetamol OZONE 500 mg

– dacă consumaţi frecvent băuturi alcoolice sau suferiţi de afecţiuni hepatice, inclusiv hepatită virală (creşte riscul hepatotoxicităţii);

– dacă aveţi insuficienţă renală gravă (numai în cazul tratamentului de lungă durată cu doze mari, tratamentul ocazional fiind acceptabil);

– dacă aveţi leziuni hepatice preexistente este necesară monitorizarea funcţiilor hepatice în cazul tratamentului de lungă durată şi cu doze mari.

Studiile efectuate nu au evidenţiat probleme specific» privindadministrarea la copii. Trebuieutlizate forme farmaceutice şi dozele recomandate fiecărei vârste.

Nu sunt probleme specifice în ceea ce priveşte administrarea la vârstnici.

Dozele recomandate nu trebuie depăşite.

Nu se va asocia cu alte medicamente care conţin paracetamol.

 

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Alcoolul etilic (consum cronci. medicamentele inductoare enzimatice şi cele hepatotoxice cresc riscul afectării hepatice al dozelor mari sau tratamentului prelungit cu paracetamol.

 

Absorbţia paracetamolului este accelerată de metociopramidă şi domperidonă.

Colestiramina reduce absorbţia paracetamolului, dacă se administrează în prima oră de la ingestia de paracetamol. Tratamentul cronic cu barbiturice sau primidonă reduce efectul paracetamolului.

Dozele mari de paracetamol cresc efectul anticoagulantelor cumarinice probabil prin reducerea sintezei hepatice de profactori ai coagulării. în cazul administrării unor doze zilnice mai mari de 2000 mg paracetamol, pe perioade mai lungi de o săptămână este necesară monitorizarea timpului de protrombină. Acest lucru nu este necesar în cazul tratamentului ocazional sau celui cronic cu doze mici.

Asocierea paracetamolului cu salicilaţi sau antiinflamatoare nesteroidiene pe termen lung şi la doze mari creşte riscul de apariţie a afectării renale. Asocierea paracetamol-salicilaţi trebuie administrată pe termen scurt; diflunisalul creşte cu 50% concentraţia ptasmaticâ a paracetamolului şi măreşte astfel riscul hepatotoxicităţii acestuia.

Pot să apară valori fals scăzute ale glicemiei determinate prin metoda oxidaze/peroxidaze sau o creştere falsă a valorilor serice ale acidului uric determinat prin testul fosfotungstic.

Creşterile timpului de protrombină şi aie valorilor serice ale bilirubinei, lactatdehidrogenazei şi transaminazelor serice evidenţiază afectarea toxică hepatică.

Utilizarea Paracetamol OZONE 500 mg cu alimente şi băuturi

Se recomandă utilizarea medi ramentului cu o cantitate suficientă de lichid (aproximativ 200 ml la adult dacă este posibil). Se va evita consumul de băuturi alcoolice în cursul tratamentului. Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandân înainte de a lua orice medicament.

La doze terapeutice, pe termen scurt, medicamentul poate fi administrat în cursul sarcinii. insa administrarea se va face numai după evaluarea beneficiului terapeutic al mamei în raport cu riscul potenţial la făt

Paracetamolul traversează placenta şi se excretă în laptele matern, în proporţie de 1-2% din doza ingerată. Se recomandă prudenţă în administrarea paracetamolului în perioada de alăptare.

 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Paracetamolul nu afectează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

 

  1. 3. CUM SĂ UTILIZAŢI PARACETAMOL OZONE 500 MG

 

Utilizaţi întotdeauna Paracetamol OZONE 500 mg exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

 

Adulţi şi adolescenp: 500-1000 mg paracetamol (1-2 comprimate Paracetamol OZONE 500 mg) la intervale de 4 ore, administrate la nevoie. Nu se recomandă administrarea la intervale mai mici de 4 ore. Doza maximă recomandată pentru adulţi este de 4 g paracetamol (8 comprimate Paracetamol OZONE 500 mg) pe zi.

 

Copii cu vârsta cuprinsă între 6-12 ani: doza este de 60 mg/kg şi zi. repartizată în prize egale, de exemplu 15 mg/kg şi priză la 6 ore sau 10 mg/kg şi priză la 4 ore. Nu se recomandă administrarea la intervale mai mici de 4 ore. Nu trebuie administrate mai mult de 4 doze pe zi. Copii cu vârsta sub 6 ani: se va utiliza o formă farmaceutică adecvată vârstei.

 

în caz de insuficienţă renală cu clearance-ul creatininei mai mic de 10 ml/min, intervalul între două doze trebuie să fie de cel puţin 8 ore.

Este necesar să vă adresaţi medicului dumneavoastră în cursul tratamentului dacă:

– durerea tratată, îndeosebi cea articulară, persistă mai mult de 5 zile;

– febra persistă mai mult de 3 zile şi simptomatologia se agravează;

– durerile în gât persistă mai mult de 2 zile şi sunt însoţite sau urmate de febră, dureri de cap, erupţii trecătoare pe piele, greaţă sau vărsături.

 

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Paracetamol OZONE 500 mg

Dacă aţi utilizat mai mult Paracetamol OZONE 500 mg decât doza recomandată, adresaţi-vă imediat medicului sau farmacistului chiar dacă vă simţiţi bine. Intoxicaţia acută se manifestă cu tulburări gastro-intestinale (diaree, pierderea apetitului alimentar, greaţă, vărsături, crampe sau dureri abdominale), transpiraţii intense. Simptomatologia poate să apară la 6-14 ore după ingestia unei doze prea mari şi poate să dureze aproximativ 24 de ore. Dozele mai mari de 10 g la adulţi şi 150 mg/kg la copil pot provoca citoliză hepatică cu necroză ireversibilă. Simptomatologia apare după 2448 ore de la ingestia medicamentului, devenind mai gravă după 2-7 zile odată cu instalarea insuficienţei hepatice. în timp se dezvoltă encefalopatie hepatică (cu tulburări mintale, stare de confuzie, agitaţie, stupoare), convulsii, depresie respiratorie, comă, edem cerebral, tulburări de coagulare, hemoragie digestivă, coagulare intravasculară diseminantă, hipoglicemie, acidoză metabolică şi colaps cardiovascular. Odată cu leziunile toxice hepatice paracetamolul poate produce necroză tubulară renală sau chiar insuficienţă renală (oligo-anurie cu hematurie sau urină tulbure). Tratamentul supradozajului se instituie urgent, chiar dacă manifestările sunt minore.

Pentru reducerea absorbţiei se face evacuarea conţinutului gastric prin provocarea de vărsături şi lavaj gastric folosindu-se soluţii cu cărbune activat; se administrează oral şi intravenos acetilcisteină care are efect benefic în primele 48 de ore după ingestia paracetamolului, acţionând ca antidot prin neutralizarea metabolitului hepatotoxic al acestuia.

Pentru accelerarea eliminării se foloseşte la nevoie hemodializa, hemoperfuzia sau dializa peritoneală. Trebuie monitorizată funcţia hepatică (TGO, TGP), timpul de protrombină şi bilirubina, funcţia renală şi cardiacă.

Tratamentul de susţinere trebuie să menţină echilibrul hidro-electrolitic şi glicemia şi, la nevoie, se administrează fitomenadionă. plasmă, factori ai coagulării. Dacă uitaţi să utilizaţi Paracetamol OZONE 500 mg Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa comprimatul uitat.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4.REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Paracetamol OZONE 500 mg poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Pot să apară rar reacţii de hipersensibilitate (erupţie trecătoare pe piele, parestezie, mâncărime), trombocitopenie (în general asimptomatică, rar sângerări

sau hematoame. scaune negre şi moi, sânge în urină şi fecale, pete roşii pe tegumente), agranulocitoză (faringită şi febră, neaşteptat), dermatită, afectare

hepatică (îngălbenirea pielii sau a albului ochilor), colică renală (durere în spate puternică apărută brusc), insuficienţă renală (oligo-anurie).

La doze mari şi tratament prelungit, paracetamolul poate produce afectarea funcţiei renale până la insuficienţă renală cronică (nefropatie caracteristică

analgezicelor), în special la persoane cu afectare renală preexistentă.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5.CUM SE PĂSTREAZĂ PARACETAMOL OZONE 500 MG

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Paracetamol OZONE 500 mg după data de expirare înscrisîpe ămbalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultimă zTa lunii respective. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMAŢII SUPLIMENTARE Ce conţine Paracetamol OZONE 500 mg

Substanţa activă este paracetamolul. Fiecare comprimat conţine paracetamol 500 mg.

Celelalte componente sunt: amidon pregelatinizat, crospovktonă. povidonă, acid stearic.

 

Cum arată Paracetamol OZONE 500 mg şi conţinutul ambalajului

Comprimate neacopente. cu suprafaţa convexă, de culoare albă şi gust amărui.

Cutie cu 2 bfestere din PVC/Ai a câte 10 comprimate.

Producător:

SC Europharm SA, Str. Poienelor Nr. 5, Braşov, România.

Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă:

Ozone Laboratories Pharma SA

Splaiul Independenţei nr. 319E, Etaj 1, Sector 6, Bucureşti, România

Data ultimei verificări a prospectului: Decembrie, 2009.

 

Sharing

Prospecte.Net recomanda consultarea medicului inainte de orice tratament. Luati medicamente si suplimente numai la indicația medicului.
Toate medicamentele, si chiar suplimentele alimentare care combinate sau in cantitati necontrolate sa dea efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient, el trebuie coroborat cu date reale. Unele medicamente pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. Prospecte.Net nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor. Prospecte.Net este un site de consultare si nicidecum unul de tratament.

Acum esti aici: Home » Prospect Paracetamol Ozone 500mg