vegis.ro

Prospect Picoprep | Laxativ Stimularea Intestinului

PROSPECT PICOPREP

pulbere pentru soluţie orală

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament.

 • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

 • Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 • Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.

 • Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  În acest prospect găsiţi:

  1. Ce este PICOPREP şi pentru ce se utilizează

  2. Înainte să luaţi PICOPREP

  3. Cum să luaţi PICOPREP

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează PICOPREP

  6. Informaţii suplimentare

  1. CE ESTE PICOPREP ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

   PICOPREP este o pulbere care conţine picosulfat sodic, un laxativ care acţionează prin stimularea activităţii intestinului. PICOPREP conţine şi citrat de magneziu, un alt tip de laxativ care acţionează prin reţinerea fluidelor în intestin pentru a se obţine un efect de „curăţare”.

   PICOPREP este utilizat pentru evacuarea conţinutului intestinului înainte de a vi se efectua o radiografie, o endoscopie sau o intervenţie chirurgicală.

  2. ÎNAINTE SĂ LUAŢI PICOPREP Nu luaţi PICOPREP dacă

 • sunteţi alergic (hipersensibil) la picosulfat sodic sau la oricare dintre celelalte componente.

 • aveţi o capacitate redusă de evacuare a stomacului (retenţie gastrică)

 • aveţi ulcere stomacale sau intestinale.

 • aveţi probleme grave cu rinichii.

 • suferiţi un blocaj sau o perforare a intestinului.

 • prezentaţi greţuri şi vărsături.

 • prezentaţi o afecţiune pentru care este necesară intervenţia chirurgicală abdominală, cum este apendicita.

 • vi s-a spus de către un medic că aveţi insuficienţă cardiacă congestivă (inima nu este capabilă să pompeze în mod eficient sângele în corp)

 • aveţi o boală inflamatorie intestinală activă, cum este boala Crohn sau colita ulceroasă

 • medicul dumneavoastră v-a spus că aveţi prea mult magneziu în sânge

 • vă este foarte sete sau aţi putea suferi de o deshidratare severă

 • medicul dumneavoastră v-a spus că prezentaţi leziuni ale muşchilor, conţinutul acestora infiltrându-se în sânge

 • suferiţi de o afecţiune numită:

 • ileus (blocaj intestinal sau lipsa unui tranzit intestinal normal),

 • colită toxică (lezarea peretelui intestinal)

 • megacolon toxic (dilatarea intestinului gros).

  În aceste condiţii, deplasarea conţinutului intestinului poate fi perturbată sau împiedicată. Simptomele includ greaţă, vărsături, diaree, durere abdominală, sensibilitate sau tumefiere, dureri de tipul colicilor şi febră

  Aveţi grijă deosebită când luaţi PICOPREP

 • dacă vi s-a efectuat recent o intervenţie chirurgicală abdominală.

 • dacă aveţi o boală de inimă sau probleme la rinichi

 • dacă aveţi o boală inflamatorie intestinală precum colita ulceroasă sau boala Crohn

 • dacă aveţi vârsta sub 18 ani, sunteţi în vârstă sau slăbit fizic. Trebuie să vă asiguraţi că beţi o cantitate suficientă de lichid şi electroliţi pe parcursul tratamentului.

 • dacă luaţi PICOPREP înainte de o intervenţie chirurgicală care implică intestinul.

Dacă oricare dintre acestea se referă la dumneavoastră, sau dacă nu sunteţi sigur, adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte să luaţi PICOPREP.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Este deosebit de important să spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi:

vegis.ro
 • laxative de volum, de exemplu tărâţe

 • medicamente cu administrare orală, eliberate pe bază de prescripţie medicală, în special dacă sunt prescrise în mod regulat, deoarece efectele lor se pot modifica, de exemplu contraceptive, antibiotice, anti-diabetice, fier, penicilamină sau anti-epileptice. Aceste medicamente trebuie luate cu cel puţin 2 ore înainte de, şi nu mai puţin de 6 ore după administrarea PICOPREP.

 • medicamente eliberate cu prescripţie medicală care pot afecta echilibrul hidric şi/sau electrolitic, de exemplu comprimate pentru reţinerea apei, steroizi, litiu, digoxină, antidepresive, carbamazepină sau antipsihotice.

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă, încercaţi să rămâneţi gravidă, sau alăptaţi, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua PICOPREP.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

PICOPREP nu are niciun efect asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje. Cu toate acestea, trebuie să vă asiguraţi că aveţi întotdeauna acces la o toaletă după fiecare doză, până când trece efectul medicamentului.

vegis.ro

Informaţii importante privind unele componente ale PICOPREP

Fiecare plic conţine 5 mmol (sau 195 mg) de potasiu. Trebuie să discutaţi acest lucru cu medicul dumneavoastră dacă aveţi probleme cu rinichii sau dacă vi s-a recomandat un regim cu aport controlat de potasiu.

Acest medicament conţine şi lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la anumite categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

evomag.ro
 1. CUM SĂ LUAŢI PICOPREP

  Luaţi întotdeauna PICOPREP exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră dacă nu sunteţi sigur.

  Pulberea PICOPREP trebuie să fie dizolvată într-o ceaşcă cu apă rece (aproximativ 150 ml). Amestecaţi timp de 2-3 minute şi apoi beţi soluţia. Uneori soluţia devine fierbinte pe măsură ce PICOPREP se dizolvă. Dacă se întâmplă acest lucru, aşteptaţi până când se răceşte suficient înainte de a o bea.

  Adulţi (inclusiv vârstnici) şi copii în vârstă de 9 ani şi peste

  Doza uzuală este de un plic dimineaţa şi un plic după-amiaza, în ziua anterioară procedurii. Primul plic se ia înainte de ora 08:00 dimineaţa, iar al doilea plic se ia 6 – 8 ore mai târziu.

  Copii (sub 9 ani): Aceleaşi ore de administrare ca cele menţionate mai sus Între 1 şi până la 2 ani: ¼ plic dimineaţa, ¼ plic după-amiaza

  Între 2 şi până la 4 ani: ½ plic dimineaţa, ½ plic după-amiaza Între 4 şi până la 9 ani: 1 plic dimineaţa, ½ plic după-amiaza 9 ani şi peste: doză de adult.

  Ar trebui să vă aşteptaţi să aveţi scaune moi, frecvente în orice moment după ce luaţi o doză de PICOPREP. Vă rugăm să vă asiguraţi că aveţi întotdeauna acces la o toaletă după fiecare doză, până când trece efectul medicamentului.

  Pentru a înlocui lichidele pierdute de organism, este important să beţi multe lichide necarbogazoase pe întreg parcursul tratamentului cu PICOPREP până la încetarea manifestărilor intestinale. În general, trebuie să încercaţi să beţi un pahar cu apă (cam 250 ml) sau alt lichid necarbogazos pe oră în perioada în care se menţin efectele PICOPREP.

  Succesul procedurii la care veţi fi supus în spital depinde de o evacuare cât mai eficientă a intestinului. S-ar putea să fie necesară repetarea procedurii dacă nu reuşiţi să aveţi un scaun complet. Trebuie să respectaţi întotdeauna instrucţiunile primite de la medicul dumneavoastră cu privire la dieta

  alimentară.

  Dacă luaţi mai mult decât trebuie din PICOPREP

  Dacă aţi luat mai mult decât trebuie din PICOPREP, luaţi imediat legătura cu medicul dumneavoastră sau prezentaţi-vă la serviciul de primiri urgenţe de la cel mai apropiat spital.

  Dacă uitaţi să luaţi PICOPREP

  Vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră, asistentei medicale sau farmacistului pentru recomandări.

 2. REACŢII ADVERSE POSIBILE

  Ca toate medicamentele, PICOPREP poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

  S-au raport cazuri izolate de durere abdominală prelungită severă la unii pacienţi, care poate indica o afecţiune gravă şi poate necesita asistenţă medicală de urgenţă, şi cazuri izolate de reacţii alergice severe care pot avea ca urmare respiraţia dificilă.

  S-au constatat de asemenea cazuri izolate de ulcere uşoare la nivelul intestinului subţire.

  În caz de reacţie alergică sau durere abdominală prelungită severă, luaţi imediat legătura cu medicul dumneavoastră sau cu cel mai apropiat serviciu de primiri urgenţe.

  Reacţiile adverse cunoscute la PICOPREP sunt menţionate în cele ce urmează:

  Frecvente (afectează mai puţin de 1 din 10 dar mai mult de 1 din 100 pacienţi):

  • Durere de cap

  • Greaţă

  • Proctalgie (durere anală)

   Mai puţin frecvente (afectează mai puţin de 1 din 100 dar mai mult de 1 din 1000 pacienţi):

  • Erupţie cutanată şi/sau mâncărimi

  • Vărsături şi diaree severă care pot avea ca urmare deshidratarea, însoţită de dureri de cap şi confuzie în lipsa substituţiei adecvate de lichide şi săruri.

  • Durere abdominală

  • Vărsături

  • Valori scăzute ale sodiului sau potasiului în sânge (hiponatremie sau hipopotasemie) însoţite sau nu de convulsii. Convulsiile au fost raportate ocazional la pacienţii cu epilepsie

   Alte reacţii adverse a căror frecvenţă nu este cunoscută:

  • Ca efect clinic principal, se pot produce scaune moi, foarte regulate, sau diareea. Totuşi, dacă scaunele devin deranjante sau vă dau motive de îngrijorare, trebuie să luaţi legătura cu medicul dumneavoastră.

  Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 3. CUM SE PĂSTREAZĂ PICOPREP

  A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

  A se păstra în ambalajul original pentru a fi protejat de umiditate.

  Numai pentru o singură administrare. Aruncaţi conţinutul rămas neutilizat.

  Nu utilizaţi PICOPREP după data de expirare înscrisă pe plic.

  Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 4. INFORMAŢII SUPLIMENTARE Ce conţine PICOPREP

Substanţele active sunt picosulfat de sodiu 10 mg, oxid de magneziu uşor 3,5 g şi acid citric anhidru 12 g.

vitamix.ro

Celelalte componente sunt potasiu hidrogen carbonat , zaharină sodică şi aromă naturală de portocale granulată care conţine gumă acacia, lactoză, acid ascorbic, butilhidroxianisol .

Cum arată PICOPREP şi conţinutul ambalajului

Medicamentul dumneavoastră se numeşte PICOPREP. Este o pulbere pentru soluţie orală. Este ambalat într-o cutie care conţine 2 plicuri.

Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă: Ferring GmbH

Wittland 11, D-24109 Kiel Germania

vitalconcept.com

Producători:

Pharmaserve Ltd, Clifton Technology Park, Wynne Avenue, Swinton, Manchester M27 8FF (Marea Britanie).

viataverdeviu.ro
genetx.eu

Ferring GmbH, Wittland 11, D-24109 Kiel, Germania

Acest prospect a fost aprobat în Iunie 2010.

Lasati un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close