Prospect Puri-Nethol 50mg

Sharing

Prospect Puri-Nethol 50mg

Comprimate, 50 mg

Cititi cu atentie intregul prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament Pastrati acest prospect. Poate veti avea nevoie sa-l recititi.

Daca doriti mai multe informatii, va rugam sa intrebati medicul dumneavoastra sau farmacistul.

Acest medicament v-a fost prescris dumneavoastra personal. Nu-l dati altor persoane deoarece le poate face rau chiar daca au simptome asemanatoare cu ale dumneavoastra.

In acest prospect

 1. Ce este Puri-Nethol si pentru ce este utilizat

 2. Inainte de a utiliza Puri-Nethol

 3. Cum se utilizeaza Puri-Nethol

 4. Reactii adverse posibile

 5. Pastrarea Puri-Nethol

 6. Informatii ulterioare

Denumire comerciala

Puri-Nethol

Compozitie

Substanta activa din Puri-Nethol este mercaptopurina.

Excipienti: lactoză monohidrat, amidon de porumb, amidon hidrolizat, acid stearic, stearat de magneziu.

 1. CE ESTE PURI-NETHOL SI PENTRU CE ESTE UTILIZAT?

  Un comprimat Puri-Nethol, contine mercaptopurina

  Puri-Nethol se prezinta sub forma de comprimate.

  Ambalaj:

  Cutie cu un flacon din sticlă brună a 25 comprimate.

  Grupa farmacoterapeutica: Antineoplazice şi imunomodulatoare, antineoplazice, antimetaboliţi, analogi ai bazelor purinice.

  Indicatii terapeutice

  Puri-Nethol aparţine unui grup de medicamente denumite citotoxice. Medicamentele citotoxice sunt în principal folosite pentru tratamentul cancerului. Puri-Nethol este folosit pentru a trata cancerul anumitor celule sanguine; această afecţiune este cunoscută sub denumirea de leucemie. Dacă nu sunteţi siguri de ce Puri-Nethol a fost prescris pentru dumneavoastră, cereţi sfatul medicului.

 2. INAINTE DE A UTILIZA PURI-NETHOL

  Acest medicament este potrivit pentru cele mai multe persoane dar există câteva persoane care nu ar trebui să îl utilizeze. Întrebaţi-vă următoarele pentru a verifica dacă Puri-Nethol este potrivit pentru dumneavoastră:

  -Aţi avut anterior o reacţie alergică sau negativă la mercaptopurină sau oricare alt excipient al comprimatelor de Puri-Nethol menţionat mai sus?

  -Intenţionati să aveţi un copil (această întrebare se aplică atât bărbaţilor cât şi femeilor)?

  -Luaţi sau este posibil să luaţi oricare dintre următoarele medicamente în timp ce luaţi

  Puri-Nethol: allopurinol, warfarină, olsalazină, mesalazină sau sulfasalazină?

  -Vi s-a administrat un vaccin cu virus anti- febră galbenă sau cu vaccinuri vii atenuate sau primiţi un tratament cu fenitoin ?

  -Suferiţi de o afecţiune hepatică sau renală?

  -Alăptaţi ?

  -Aveţi o afecţiune ereditară rară, prin care aveţi în corpul dumneavoastră o cantitate prea mică din compusul chimic natural denumit enzima tiopurin metiltransferază (TPMT)? Dacă nu sunteţi sigur, întrebaţi medicul.

  Dacă răspundeţi “DA” la oricare dintre aceste întrebări, consultaţi iniţial medicul, inainte de a lua medicamentul.

  Folosirea Puri-Nethol în timpul sarcinii va fi evitată dacă este posibil, în special în primele trei luni de sarcină. Dacă sunteţi gravidă sau doriţi să deveniţi gravidă, înainte de a începe tratamentul ar trebui să discutaţi cu medicul pentru a stabili dacă beneficiul tratamentului cu Puri-Nethol depăşeşte posibilele riscuri pentru făt,.

  Ca şi în cazul chimioterapiei cu alte citotoxice, vor trebui luate măsuri contraceptive dacă oricare dintre parteneri urmează tratament cu Puri-Nethol comprimate.

  Mamele care primesc tratament cu Puri-Nethol nu trebuie să alăpteze. Cereţi sfatul medicului, farmacistului sau asistentei dacă doriti să ştiţi metode alternative la alăptat.

  Deoarece produsul conţine lactoză, administrarea nu este recomandată la pacienţii cu galactozemie congenitală, sindrom de malabsorbţie a glucozei şi galactozei sau deficit de lactază.

 3. CUM SE UTILIZEAZA PURI-NETHOL

  Este important să luaţi medicamentul la momentul potrivit. Trebuie să îl luaţi aşa cum v-a recomandat medicul. Pe eticheta de pe ambalaj se specifică cât de multe comprimate să luaţi şi cât de des. Dacă nu se specifică, sau nu sunteţi sigur, întrebaţi medicul sau farmacistul.

  -Doza este foarte variabilă şi poate fi modificata în timp de către medicul dumneavoastră. Dacă nu sunteţi sigur sau modul de administrare a dozelor specificat pe ambalaj s-a modificat fără nici un motiv aparent, cereţi sfatul medicului.

  -Doza uzuală de start pentru adulţi şi copii este stabilită de către medic pe baza greutăţii corporale- 2,5 mg / kg şi zi sau pe baza suprafeţei corporale- 50-75 mg /m2 de suprafată corporală şi zi. Funcţiile renală şi hepatică la pacienţii în vârstă vor trebui testate şi, dacă este cazul, doza trebuie redusă.

  -Medicul dumneavoastră poate reduce doza de Puri-Nethol dacă aveţi afectiuni hepatice sau renale sau dacă luaţi alte medicamente care pot determina o scădere a capacitaţii corpului de a produce celule sanguine albe sau trombocite, cum ar fi alte medicamente citotoxice.

  -Dacă luaţi medicamentul allopurinol, medicul va scadea doza de Puri-Nethol la un sfert din doza uzuală.

  -Înghiţiţi comprimatele cu puţină apă.

  -Dacă uitaţi să luaţi o doză informati medicul. Nu dublati doza urmatoare.

  -Din când în când, în timpul tratamentului cu Puri-Nethol, medicul vă va face un test sanguin. Acesta este necesar pentru a verifica numărul de celule sanguine şi pentru a modifica doza dacă este necesar.

  -Dacă luaţi prea mult Puri-Nethol sau dacă altcineva ia medicamentul dumneavoastră din greşeală, informaţi imediat medicul.

  Puri-Nethol aparţine unui grup de medicamente denumite citotoxice, care sunt iritante pentru piele şi ochi. Pentru a preveni iritaţia este important să vă spălaţi mâinile imediat după ce aţi manipulat comprimatele sau le-aţi înjumătăţit, să evitaţi contactul cu ochii şi să fiţi atent să nu inhalaţi particule de comprimat.

 4. REACTII ADVERSE POSIBILE

  Puri-Nethol poate determina reacţii adverse la anumiţi oameni, în principal o reducere a producţiei de celule în măduva osoasă.

  Informaţi imediat medicul dacă vi se întâmplă oricare dintre următoarele în timp ce luaţi

  Puri-Nethol:

  -Vă simţiţi rău, vă pierdeţi apetitul, vomitaţi sau aveţi diaree severă, dureri abdominale, ulcere la nivelul mucoasei bucale sau icter (pielea sau albul ochilor se îngălbenesc).

  -Dacă observaţi orice semn de înroşire a tegumentului, febră sau infecţie.

  -Dacă aveţi echimoze neaşteptate sau sângerări.

  Informaţi medicul sau farmacistul dacă observaţi orice altă reacţie adversă a medicamentului dumneavoastră care nu a fost menţionat aici.

  În timpul tratamentului, medicul vă va face teste sanguine pentru a verifica funcţia ficatului. Medicul vă poate face şi alte teste sanguine sau urinare pentru a monitoriza nivelurile de acid uric, un compus chimic natural ale cărui niveluri sanguine pot creşte în timpul tratamentului cuPuri-Nethol.

  Ca şi în cazul tratamentului cu alte medicamente citotoxice, există un risc de afectare a genelor din anumite celule.

 5. PASTRAREA PURI-NETHOL

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 25ºC, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana copiilor.

Cum puteti afla mai multe despre Puri-Nethol ?

In acest prospect nu sunt prezentate toate informatiile despre acest produs. Daca dupa citirea prospectului mai aveti intrebari sau daca aveti nelamuriri, intrebati medicul dumneavoastra sau farmacistul care detin informatii detaliate despre acest produs.

Producatorul: Heumann PGS GmbH, Germania

Detinatorul APP:

Wellcome Foundation Limited,

Glaxo Welcome House, Greenford, Middlesex UB6 0NN, Marea Britanie

Data ultimei verificari a prospectului

Decembrie, 2004

Sharing

Prospecte.Net recomanda consultarea medicului inainte de orice tratament. Luati medicamente si suplimente numai la indicația medicului deoarece combinate sau in cantitati necontrolate sa dea efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale.

Acum sunteti aici: Home » Prospect Puri-Nethol 50mg
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!