Prospect Quarelin

Sharing

Prospect pentru utilizator

 Prospect QUARELIN

 Comprimate

 Ce substanţe active conţine Quarelin ?

Un comprimat conţine ca substanţe active metamizol sodic (o substanţă analgezică) 400 mg, clorhidrat de drotaverină (o substanţă spasmolitică) 40 mg şi cafeina 60 mg.

 Care sunt celelalte componente ale comprimatelor Quarelin ?

 In afară de substanţele active, comprimatele conţin şi un număr de excipienţi: amidon de porumb, polividonă, celuloză microcristalină, stearat de magneziu, talc.

 Pentru ce se foloseşte Quarelin ?

Acest medicament este o asociere de substanţe active destinată, în special, tratamentului durerilor de cap.

 Când nu trebuie să folosiţi Quarelin ? Cititi prospect Quarelin

• Quarelin nu trebuie administrat în caz de hipersensibilitate cunoscută la una dintre componentele sale sau la acidul acetilsalicilic şi în cazul în care pacientul a avut înainte de a administra acest medicament o criză de astm bronşic, erupţii cutanate sau rinită acută (febra fânului) datorate acidului acetilsalicilic.

• în cazul anumitor boli metabolice.

• In cazul scăderii semnificative a numărului de leucocite (sub 1500/mm3) sau dacă înainte de a administra acest medicament, pacientul a avut, din orice cauză, o scădere a numărului de leucocite (agranulocitoză).

• Insuficienţă renală, hepatică şi cardiacă severe / sindromul de debit cardiac scăzut/ bloc atrio-ventricular de gradul ll-lll.

• Nu există date privind administrarea medicamentului la copii; prin urmare, acest medicament nu trebuie administrat copiilor cu vârsta sub 12 ani.

 

Quarelin Prospect
Quarelin Prospect

De ce trebuie să ţineţi cont înainte de a folosi Quarelin ? Cititi prospect Quarelin

Acest medicament poate fi administrat numai sub strict control medical în caz de:

• afecţiune alergică cunoscută (astm bronşic):

• predispoziţie alergică.

 

De ce trebuie să ţineţi cont dacă utilizaţi şi alte medicamente în acelaşi timp ? Cititi prospect Quarelin

Puteţi să utilizaţi acest produs medicamentos în acelaşi timp cu alte medicamente, dar numai cu acordul medicului, deoarece în cazul administrării asociate, efectul medicamentelor se poate modifica.

 

De ce trebuie să ţineţi cont în timpul tratamentului cu Quarelin ?

în cazul apariţiei simptomelor caracteristice scăderii marcate a numărului de leucocite (vezi: “Reacţii adverse”). întreruperea imediată a tratamentului are importanţă decisivă pentru vindecare. Ca urmare, în cazul apariţiei simptomelor enumerate la paragraful Reacţii adverse”, trebuie să opriţi imediat administrarea medicamentului şi să vă adresaţi medicului.

Este necesară precauţie sporită în cazul utilizării medicamentului de către pacienţii cu astm bronşic sau infecţii cronice ale tractului respirator (în special, simptome de tip febra fânului), precum şi în cazul pacienţilor cu hipersensibilitate la analgezice sau antireumatice. Aceeaşi precauţie este necesară şi în cazul pacienţilor cu hipersensibilitate la alte produse (de exemplu, alimente, conservanţi, păr de animale).

 Ce trebuie să faceţi dacă sunteţi însărcinată sau alăptaţi ?

Nu se recomandă administrarea acestui medicament în timpul sarcinii sau în perioada alăptării.

Poate influenţa Quarelin capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje ?

In general, acest medicament nu afectează capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

Acum se mai citeste