Prospect Quinaran – Hipertensiune Arteriala + Insuficienta Cardiaca

Prospect

Quinaran aparţine unui grup de medicamente numite inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei (IECA). IECA acţionează asupra inimii şi vaselor.

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

Quinaran 5 mg, comprimate filmate

Quinapril

Quinaran 10 mg, comprimate filmate

Quinapril

Quinaran 20 mg, comprimate filmate

Quinapril

Quinaran 40 mg, comprimate filmate

Quinapril

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament.

 • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

 • Dacă aveţi întrebări suplimentare, vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 • Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastră şi nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.

  În acest prospect găsiţi:

  1. Ce este Quinaran şi pentru ce se utilizează

  2. Înainte să luaţi Quinaran

  3. Cum să luaţi Quinaran

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Păstrarea Quinaran

  Quinaran 5 mg, comprimate filmate Quinaran 10 mg, comprimate filmate Quinaran 20 mg, comprimate filmate Quinaran 40 mg, comprimate filmate

 • Substanţa activă este quinaprilul sub formă de clorhidrat de quinapril.

 • Celelalte componente sunt carbonat de magneziu, celuloză microcristalină (Avicel PH 101), crospovidonă, povidonă, stearat de magneziu, opadry AMB OY-B-28920 White, alcool polivinil parţial hidrolizat, dioxid de titan (E 171), talc, lecitină (E 322), gumă Xantan (E 415).

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

RANBAXY (U.K.) LIMITED

Building 4, Chiswick Park, 566 Chiswick High Road Londra W4 5YE, Marea Britanie

Producător

S.C. Terapia S.A.

Str. Fabricii Nr.124, Cluj-Napoca, România

 1. CE ESTE QUINARAN ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

  Quinaran aparţine unui grup de medicamente numite inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei (IECA). IECA acţionează asupra inimii şi vaselor.

  Quinaran 5 mg

  Un comprimat filmat conţine clorhidrat de quinapril echivalent cu quinapril 5 mg. Se prezintă sub formă de comprimate filmate eliptice, de culoare albă care prezintă pe una din feţe o linie de rupere mediană iar de o parte şi de alta a acesteia sunt inscripţionate specificaţiile “Q” şi “5”, iar pe cealaltă faţă prezintă numai linia de rupere mediană.

  Quinaran 10 mg

  Un comprimat filmat conţine clorhidrat de quinapril echivalent cu quinapril 10 mg. Se prezintă sub formă de comprimate filmate eliptice, de culoare albă care prezintă pe una din feţe o linie de rupere mediană iar de o parte şi de alta a acesteia sunt inscripţionate specificaţiile “Q” şi “10”, iar pe cealaltă faţă prezintă numai linia de rupere mediană.

  Quinaran 20 mg

  Un comprimat filmat conţine clorhidrat de quinapril echivalent cu quinapril 20 mg. Se prezintă sub formă de comprimate filmate eliptice, de culoare albă care prezintă pe una din feţe o linie de rupere mediană iar de o parte şi de alta a acesteia sunt inscripţionate specificaţiile “Q” şi “20”, iar pe cealaltă faţă prezintă numai linia de rupere mediană.

  Quinaran 40 mg

  Un comprimat filmat conţine clorhidrat de quinapril echivalent cu quinapril 40 mg. Se prezintă sub formă de comprimate filmate eliptice, de culoare albă care prezintă pe una din feţe o linie de rupere mediană iar de o parte şi de alta a acesteia sunt inscripţionate specificaţiile “Q” şi “40”, iar pe cealaltă faţă prezintă numai linia de rupere mediană.

  Comprimatele de Quinaran sunt ambalate în cutie cu 3 blistere din PA-Al-PVC/Al a câte 10 comprimate filmate.

  Quinapril este utilizat pentru:

  • a vă scădea tensiunea arterială dacă este crescută (hipertensiune arterială);

  • a vă ajuta inima să pompeze sângele în întregul organism dacă prezentaţi insuficienţă cardiacă.

 2. ÎNAINTE SĂ LUAŢI QUINARAN Nu luaţi Quinaran dacă:

  • sunteţi hipersensibil (alergic) la quinapril, la alţi IECA (de exemplu, ramipril, enalapril, benazepril, lisinopril) sau la oricare dintre celelalte componente ale Quinaran (o reacţie alergică poate include erupţii cutanate, mâncărimi, umflarea feţei, buzelor, limbii, gâtului sau mâinilor/picioarelor sau dificultăţi în respiraţie).

  • aveţi o afecţiune numită edem angioneurotic ereditar sau idiopatic (puteţi prezenta predispoziţie pentru reacţii alergice grave).

  • în cazul în care aveţi mai mult de trei luni de sarcină. (Este bine să evitaţi Quinaran şi în perioada de început a sarcinii – vezi pct. „Sarcina”).

   Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Quinaran dacă:

  • aveţi afecţiuni renale;

  • aveţi o afecţiune numită stenoză aortică sau obstrucţie la nivelul căii de ejecţie ventriculare (îngustarea principalelor vase de sânge ale inimii);

  • aveţi afecţiuni cardiace;

  • suferiţi de o afecţiune numită insuficienţă cardiacă (inima nu poate pompa sângele destul de puternic astfel încât să asigure perfuzarea adecvată a întregului organism);

  • sunteţi supuşi dializei;

  • urmaţi o dietă cu restricţie de sare sau aţi prezentat recent diaree severă sau vărsături;

  • aveţi vârsta peste 65 ani;

  • suferiţi de o afecţiune numită stenoză de arteră renală;

  • sunteţi supuşi tratamentului de desensibilizare pentru înţepătură de albină sau de viespe (aceste situaţii pot determina reacţii alergice grave);

  • urmaţi tratament pentru scăderea concentraţiei plasmatice de colesterol cum este LDL afereza;

  • sunteţi persoană de culoare;

  • aţi fost diagnosticat cu boală vasculară în cadrul colagenozelor (de exemplu lupus eritematos sistemic);

  • sunteţi supuşi unei intervenţii chirurgicale care necesită anestezice;

  • aţi fost diagnosticat cu deficit al unei enzime numită glucozo-6-fosfat dehidrogenază (acest deficit determină liza celulelor roşii);

  • consumaţi cantităţi mari de alcool etilic.

  Trebuie să anunţaţi medicul în cazul în care credeţi că sunteţi gravidă (sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă). Quinaran nu este recomandat la începutul sarcinii şi nu trebuie utilizat dacă aveţi mai mult de trei luni de sarcină, deoarece poate produce grave prejudicii copilului dumneavoastră dacă este utilizat în această etapă (vezi pct. „Sarcina”).

  Nu se recomandă administrarea comprimatelor de Quinaran la copii.

  Înaintea tratamentului şi în timpul acestuia, medicul dumneavoastră vă va efectua teste de sânge pentru a verifica numărul de celule roşii din sânge şi funcţia renală.

  Utilizarea Quinaran cu alimente şi băuturi:

  Quinaran se poate administra cu sau fără alimente.

  Sarcina

  Trebuie să anunţaţi medicul în cazul în care credeţi că sunteţi gravidă (sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă). În mod normal, medicul dumneavoastră vă va sfătui să nu mai utilizaţi Quinaran înainte de a rămâne gravidă sau de îndată ce aţi aflat că sunteţi gravidă şi vă va recomanda un alt medicament în loc de Quinaran. Quinaranul nu este recomandat la începutul sarcinii şi nu trebuie utilizat în sarcina mai mare de trei luni, deoarece acesta poate produce grave prejudicii copilului dumneavoastră dacă este utilizat după cea de a treia lună de sarcină.

  Alăptarea

  Informaţi-vă medicul dacă alăptaţi sau intenţionaţi să începeţi alăptarea. Alăptarea nou-născuţilor (primele săptămâni după naştere) şi în mod special alăptarea prematurilor nu este recomandată în timp ce luaţi Quinaran.

  În cazul unui sugar mai mare medicul dumneavoastră trebuie să vă sfătuiască cu privire la beneficiile şi riscurile utilizării Quinaranului în timp ce alăptaţi, comparativ cu alte tratamente.

  Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:

  La iniţierea tratamentului puteţi prezenta senzaţie de slăbiciune sau de confuzie. De asemenea, Quinaran poate determina ameţeli şi oboseală. Acestea pot afecta capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje. Asiguraţi-vă că ştiţi cum reacţionaţi la medicament înainte de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje sau de a vă angaja în alte activităţi care necesită atenţie.

  Utilizarea altor medicamente:

  Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

  Sunt necesare precauţii speciale dacă luaţi oricare dintre următoarele medicamente:

  • Litiu sau alte medicamente antipsihotice utilizate pentru a trata unele afecţiuni psihice;

  • Tetracicline (medicamente antibacteriene utilizate pentru tratarea unor infecţii);

  • Medicamente utilizate pentru eliminarea apei din organism (diuretice), în special cele care previn pierderea potasiului prin urină (de exemplu spironolactonă, amilorid, triamteren);

  • Alte medicamente utilizate pentru tratamentul hipertensiunii arteriale;

  • Narcotice (de exemplu heroină, morfină, fentanil utilizate pentru durerile severe);

  • Barbiturice (de exemplu, fenobarbital) folosit pentru tratamentul epilepsiei, ca sedativ sau hipnotic;

  • Hipnotice (medicamente care vă ajută să dormiţi de exemplu, diazepam, clonazepam, alprazolam);

  • Suplimente cu potasiu sau substituenţi de sare care conţin potasiu;

  • Medicamente utilizate pentru tratamentul diabetului zaharat (de exemplu insulină, metformină, glibenclamidă, gliburidă);

  • Alopurinol (utilizat pentru tratamentul gutei);

  • Medicamente utilizate pentru supresia sistemului imunitar (corticosteroizi, ciclosporină);

  • Procainamidă (utilizată pentru tratamentul bătăilor cardiace neregulate);

  • Medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) de exemplu, acid acetilsalicilic, ibuprofen;

  • Antiacide (medicamente utilizate pentru unele afecţiuni digestive).

 3. CUM SĂ LUAŢI QUINARAN

  Luaţi întotdeauna Quinaran exact aşa cum v-a recomandat medicul dumneavoastră. Nu luaţi mai multe comprimate decât v-a recomandat medicul. Citiţi cu atenţie prospectul pentru a şti cât de multe comprimate trebuie să luaţi şi cât de des. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

  Medicul dumneavoastră vă poate recomanda iniţierea tratamentului cu doze mici în cazul în care consideră că există riscul de scădere bruscă a tensiunii arteriale.

  Hipertensiune arterială

  Comprimatele de Quinaran se pot administra în monoterapie sau în asociere cu alte medicamente (cum sunt diureticele).

  Quinaran administrat în monoterapie

  Doza uzuală iniţială este de un comprimat Quinaran 10 mg administrat o dată pe zi. Medicul dumneavoastră vă poate creşte doza treptat în funcţie de răspunsul la tratament. Doza zilnică de 20-40 mg quinapril administrată în priză unică sau în două prize poate să nu fie suficientă pentru a menţine controlul tensiunii arteriale. Doza maximă recomandată este de 80 mg quinapril pe zi.

  Citeste acum ...

  Voteaza si apreciaza cum ti-a folosit !
  Foarte NemultumitNemultumitOKMultumitFoarte Multumit ( Apreciaza, sa stie si altii.)

  Loading...
Intotdeauna consultati un medic sau farmacist inainte de a lua orice fel de pastila
Diete Sanatoase pentru orice zi
Cateva Tratamente Naturiste utile