Prospect Quodixor 150 mg

Sharing

Cuprins

Prospect Quodixor 150 mg comprimate filmate

Acid ibandronic

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament.

 • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

 • Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 • Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.

 • Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

În acest prospect găsiţi:

 1. Ce este Quodixor şi pentru ce se utilizează

 2. Înainte să luaţi Quodixor

 3. Cum să luaţi Quodixor

 4. Reacţii adverse posibile

 5. Cum se păstrează Quodixor

 6. Informaţii suplimentare

 1. CE ESTE QUODIXOR ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

  Quodixor aparţine grupului de medicamente denumite bifosfonaţi (utilizaţi în tratametul osteoporozei). Acesta conţine acid ibandronic. Nu conţine hormoni.

  Quodixor poate inhiba pierderea osoasă în cea mai mare parte prin oprirea pierderii osului, şi creşterea masei osoase la majoritatea femeilor care utilizează acest medicament, chiar dacă nu pot vedea sau simţi diferenţa. Quodixor poate ajuta la scăderea posibilităţii de rupere a oaselor (fracturi). S-a demonstrat o scădere a riscului de fracturi vertebrale, dar nu şi de fracturi de şold.

  Quodixor vă este prescris pentru tratamentul osteoporozei, deoarece aveţi un risc crescut de fractură. Osteoporoza se manifestă prin subţierea şi slăbirea oaselor, care este mai frecventă la femei după menopauză. La menopauză, ovarele nu mai produc hormonul feminin, estrogen, care ajută la păstrarea stării de sănătate a scheletului .

  Cu cât femeile ajung mai devreme la menopauză, cu atât riscul de fracturi osteoporotice este mai mare. Alţi factori care pot creşte riscul de fractură includ:

  • alimentaţia cu cantităţi insuficiente de calciu şi vitamina D

  • fumatul sau consumul de alcool în cantităţi mari

  • lipsa de mişcare sau a exerciţiului fizic

  • antecedentele de osteoporoză în familie

   Multe paciente cu osteoporoză nu prezintă simptome. Dacă nu aveţi simptome, puteţi să nu ştiţi că aveţi această afecţiune. Cu toate acestea, osteoporoza vă predispune la fracturarea oaselor la căzături sau la efort fizic. Fractura osului după vârsta de 50 ani poate fi un semn de osteoporoză. De asemenea, osteoporoza poate să determine dureri de spate, scăderea în înălţime şi curbarea coloanei vertebrale.

   Quodixor previne pierderea de masă osoasă şi ajută la reconstruirea osului. Prin urmare, Quodixor scade posibilitatea fracturilor osoase.

   Un stil de viaţă sănătos vă ajuta, de asemenea, să obţineţi un maxim de beneficiu de la tratamentul dumneavoastră. Acesta include o alimentaţie echilibrată bogată în calciu şi în vitamină D, mersul pe jos sau exerciţiul fizic, lipsa fumatului şi a consumului de alcool în exces.

 2. ÎNAINTE SĂ LUAŢI QUODIXOR Nu luaţi Quodixor

  • Dacă sunteţi alergică (hipersensibilă) la acid ibandronic sau la oricare dintre celelalte componente ale Quodixor (vezi punctul 6 pentru lista componentelor).

  • Dacă aveţi anumite probleme la nivelul esofagului (porţiunea tubului digestiv care face legătura între gură şi stomac) cum sunt îngustare sau dificultate la înghiţire.

  • Dacă nu puteţi să staţi în şezut sau în picioare pentru cel puţin o oră (60 minute) o dată.

  • Dacă aveţi sau aţi avut în trecut valori mici ale concentraţiei calciului în sânge. Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră.

   Nu daţi Quodixor copiilor sau adolescentelor. Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Quodixor

   Unele paciente trebuie să aibă grijă deosebită în timp ce iau Quodixor. Verificaţi cu medicul dumneavoastră:

  • Dacă aveţi orice tulburări ale metabolismului mineral (cum ar fi deficienţa de vitamină D).

  • Dacă rinichii dumneavoastră nu vă funcţionează normal.

  • Dacă aveţi probleme la înghiţire sau digestive.

  • Dacă urmaţi un tratament stomatologic sau veţi fi supus unei intervenţii chirurgicale stomatologice, informaţi-l pe dentist dumneavoastră că sunteţi în tratament cu Quodixor.

   Pot să apară iritaţie, inflamaţie sau ulceraţie la nivelul esofagului (porţiunea tubului digestiv care face legătura între gură şi stomac) adesea cu simptome de durere severă în piept, durere severă la înghiţirea alimentelor şi/sau băuturilor, senzaţie intensă de greaţă sau vărsături, în special dacă nu beţi un pahar plin cu apă şi/sau dacă vă aşezaţi în poziţia culcat la mai puţin de o oră după ce aţi luat Quodixor.

   Dacă observaţi apariţia acestor simptome, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.

   Folosirea altor medicamente

   Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală. În special:

  • suplimente care conţin calciu, magneziu, fier sau aluminiu, deoarece pot influenţa efectele Quodixor.

  • acidul acetilsalicilic şi alte antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) (incluzând ibuprofen, diclofenac sodic şi naproxen) pot determina iritaţia stomacului şi a intestinului. Bifosfonaţii (cum este Quodixor) pot de asemenea determina aceeaşi reacţie. De aceea, în timp ce luaţi Quodixor, trebuie să aveţi grijă deosebită în special dacă luaţi şi analgezice sau antiinflamatoare.

  După ce înghiţiţi, o dată pe lună, comprimatul Quodixor, aşteptaţi 1 oră înainte de a lua orice alt medicament, incluzând comprimate pentru indigestie, suplimente care conţin calciu sau vitamine.

  Folosirea Quodixor împreună cu alimente şi băuturi

  Nu luaţi Quodixor cu alimente. Quodixor este mai puţin eficace dacă este luat cu alimente. Puteţi bea apă plată, dar nu şi alte băuturi (vezi pct. 3. CUM SĂ LUAŢI QUODIXOR).

  Sarcina şi alăptarea

  Nu luaţi Quodixor dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi. Dacă alăptaţi, ar putea fi necesar să întrerupeţi alăptatul pentru a lua Quodixor.

  Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

  Puteţi conduce vehicule şi să folosiţi utilaje, deoarece este foarte puţin probabil ca Quodixor să vă afecteze capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

  Informaţii importante privind unele componente ale Quodixor

  Quodixor conţine un ingredient numit lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

 3. CUM SĂ LUAŢI QUODIXOR

  Luaţi întotdeauna Quodixor exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

  Doza uzuală de Quodixor este de un comprimat o dată pe lună

  Cum să luaţi doza lunară

  Este important să urmaţi cu atenţie aceste instrucţiuni. Acestea sunt concepute pentru a favoriza ajungerea rapidă a comprimatului Quodixor în stomac, făcând astfel, mai puţin probabilă iritarea esofagului.

  • Luaţi un comprimat Quodixor 150 mg o dată pe lună.

  • Alegeţi o zi a lunii de care vă este uşor să vă amintiţi. Puteţi alege fie aceeaşi dată (cum ar fi ziua 1 a fiecărei luni) sau aceeaşi zi (cum ar fi prima duminică a fiecărei luni) pentru a lua comprimatul Quodixor. Alegeţi data care se potriveşte cel mai bine programului dumneavoastră.

  • Luaţi-vă comprimatul Quodixor la cel puţin 6 ore după ce aţi mâncat sau băut ceva cu excepţia apei plate.

  • Luaţi-vă comprimatul Quodixor

   • după ce vă treziţi dimineaţa şi

   • înainte de a mânca sau a bea orice (pe stomacul gol)

  • Înghiţiţi-vă comprimatul cu un pahar plin cu apă plată (cel puţin 180 ml).

   Nu luaţi comprimatul cu apă minerală, suc de fructe sau orice alte băuturi.

  • Înghiţiţi-vă comprimatul întreg – nu-l mestecaţi, nu-l zdrobiţi şi nu-l lăsaţi să se dizolve în gură.

  • În următoarea oră (60 de minute) după ce aţi luat comprimatul

    

   • nu staţi culcată; dacă nu staţi în poziţie verticală (în şezut sau în picioare), o cantitate de medicament vă poate ajunge înapoi în esofag

     

   • nu mâncaţi nimic

   • nu beţi nimic (cu excepţia apei plate, dacă vă este sete)

   • nu luaţi alte medicamente

  • După ce aţi aşteptat o oră, puteţi mânca şi bea. După ce aţi mâncat, puteţi să staţi culcată, dacă doriţi,

  şi puteţi lua celelalte medicamente de care aveţi nevoie.

  Nu luaţi comprimatul înainte de culcare sau înainte de a vă ridica din pat dimineaţa.

  Continuarea tratamentului cu Quodixor

  Este important să continuaţi să luaţi Quodixor în fiecare lună, atât timp cât vă recomandă medicul dumneavoastră. Quodixor poate trata osteoporoza atât timp cât continuaţi să îl luaţi.

  Dacă luaţi mai mult Quodixor decât trebuie

  Dacă aţi luat din greşeală mai mult de un comprimat, beţi un pahar plin cu lapte şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.

  Nu vă provocaţi vărsăturile şi nu staţi culcată – aceasta poate determina iritaţia esofagului de către Quodixor.

  Dacă uitaţi să luaţi o doză

  Dacă uitaţi să luaţi comprimatul în dimineaţa zilei stabilite, nu luaţi un comprimat mai târziu în aceeaşi zi. Mai degrabă, verificaţi calendarul şi aflaţi când este planificată următoarea doză:

  Dacă mai sunt doar 1-7 zile până când aţi planificat să luaţi următoarea doză.

  Trebuie să aşteptaţi până în momentul în care aţi planificat să luaţi următoarea doză şi luaţi-o ca de obicei; continuaţi apoi să luaţi un comprimat, o dată pe lună, în zilele pe care vi le-aţi marcat pe calendar.

  Dacă mai sunt mai mult de 7 zile până când aţi planificat să luaţi următoarea doză.

  Trebuie să luaţi un comprimat în dimineaţa zilei următoare celei în care v-aţi amintit;

  continuaţi apoi să luaţi un comprimat, o dată pe lună în zilele planificate pe care vi le-aţi marcat pe calendar.

  Nu luaţi niciodată două comprimate Quodixor în decursul aceleiaşi săptămâni.

 4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

  Ca toate medicamentele, Quodixor poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

  Aceste reacţii adverse pot apărea cu anumite frecvenţe, care sunt definite după cum urmează:

  • foarte frecvente: afectează mai mult de 1 din 10 pacienţi

  • frecvente: afectează 1 până la 10 pacienţi din 100

  • mai puţin frecvente: afectează 1 până la 10 pacienţi din 1000

  • rare: afectează 1 până la 10 pacienţi din 10000

  • foarte rare: afectează mai puţin de 1 pacient din 10000

  • cu frecvenţă necunoscută: frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile.

   Reacţiile adverse frecvente sunt senzaţie de arsură în capul pieptului, indigestie, diaree, durere la nivelul stomacului şi greaţă.De asemenea, Quodixor poate să irite esofagul, deşi pueţi evita acest lucru luându-vă doza aşa cum vi s-a prezentat în acest prospect. Dacă vă apar simptome cum sunt durere puternică la nivelul pieptului, durere puternică după ce înghiţiţi alimente sau băuturi, greaţă puternică sau vărsături, opriţi administrarea de Quodixor şi spuneţi imediat medicului dumneavoastră.

   Alte reacţii adverse frecvente includ erupţii trecătoare la nivelul pielii, crampe musculare, dureri la nivelul muşchilor şi articulaţiilor şi dureri de cap.

   Includ, deasemenea simptome asemănătoare celor de gripă (dureri, senzaţie de disconfort, oboseală) care sunt în general uşoare, de scurtă durată şi dispar curând după ce aţi luat prima doză. Prin urmare, puteţi să continuaţi tratamentul cu Quodixor. Discutaţi cu medicul dumneavoastră dacă oricare dintre aceste reacţii devin supărătoare sau durează timp îndelungat.

   Reacţii adverse mai puţin frecvente sunt ameţelile, durerile de spate şi flatulenţa. Reacţii adverse rare includ umflarea şi mâncărimi la nivelul feţei, buzelor şi gurii.

   Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 5. CUM SE PĂSTREAZĂ QUODIXOR

  A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

  Nu utilizaţi Quodixor după data de expirare înscrisă pe cutie după ”EXP”. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

  Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.

  Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 6. INFORMAŢII SUPLIMENTARE Ce conţine Quodixor

 • Substanţa activă este acidul ibandronic. Un comprimat filmat conţine acid ibandronic 150 mg (sub formă de ibandronat de sodiu monohidrat).

 • Celelalte componente sunt:

nucleu: povidonă, celuloză microcristalină, amidon de porumb pregelatinizat, crospovidonă, dioxid de siliciu coloidal anhidru, dibehenat de glicerol

film: Opadry II White OY- LS-28908 conţinând: hipromeloză, lactoză monohidrat, dioxid de titan (E 171), macrogol 4000.

Cum arată Quodixor şi conţinutul ambalajului

Quodixor 150 mg comprimate filmate sunt comprimate rotunde, biconvexe, de culoare albă.

Quodixor 150 mg comprimate filmate este disponibil în cutii cu blistere din PA/Al/PVC-Al care conţin numărul corespunzător de comprimate (1 sau 3 comprimate) şi un prospect.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Alvogen IPCo S.àr.l

412F, Route d’Esch, L-2086 Luxemburg

Fabricanţi

Pharmathen S.A

6 Dervenakion Str.

153 51 Pallini, Attiki Grecia

Pharmathen International SA Sapes Industrial Park

Block 5, 69300 Rodopi, Grecia

Acest produs medicamentos este autorizat in Statele Membre ale EEA sub următoarele denumiri comerciale:

Austria, Germania Quodixor 150 mg Filmtabletten

Belgia, Bulgaria, Danemarca, Estonia, Franţa, Ungaria, Irlanda, Italia, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Suedia, Marea Britanie Quodixor

Republica Cehă, Slovacia Quodixor 150mg România Quodixor 150 mg comprimate filmate Slovenia Quodixor 150mg filmsko obložene tablete

Acest prospect a fost aprobat în Iunie 2011

Sharing

Prospecte.Net recomanda consultarea medicului inainte de orice tratament. Luati medicamente si suplimente numai la indicația medicului deoarece combinate sau in cantitati necontrolate sa dea efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale.

Acum esti aici: Home » Prospect Quodixor 150 mg
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!