Prospect Revalid

Sharing

REVALID

CAPSULE

Compoziţie

>

Revalid, capsule

O capsulă conţine DL-metionină 100 mg, L-cistină 50 mg, D-pantotenat de calciu 55 mg, clorhidrat de tiamină 1,65 mg (vit. B1), clorhidrat de piridoxină 11 mg (vit. B6), acid pa- raaminobenzoic 20 mg, extract de mei 50 mg, extract de germeni de grâu 50 mg, drojdie de bere 50 mg, complex de mineral chelat 65 mg-corespunzător la Fe 2 mg,

Zn 2 mg, Cu 0,5 mg şi excipienţi: dioxid de siliciu coloidal, gelatină, indigo carmin (E 132), galben de chinolină (E 104).

Grupa farmacoterapeutică

revalid prospect
revalid prospect

Alte produse dermatologice, codul ATC: D11AXN3.

Indicaţii terapeutice

– Alopecie difuză, alopecie androgenică, alopecie seboreică, alopecie apărută în timpul sarcinii, alopecie medica­mentoasă sau datorată unor tulburări hormonale.

Căderea părului şi tulburări ale creşterii părului de origine necunoscută.

Tulburări trofice ale fanerelor.

Pentru alopecia androgenică, efectul Revalid este limitat la revitalizarea părului rămas.

Contraindicaţii

Hipersensibilitate la oricare dintre componentele produ­sului.

Precauţii

Pacienţii cu diabet zaharat trebuie să ţină cont de faptul că o capsulă de Revalid conţine 0,035 echivalenţi fruc- —Krză (6,7 kj/î-,6 kal).

Se recomandă prudenţă la pacienţii cu boală celiacă deoarece o capsulă conţine 1 mg gluten.

Interacţiuni

Administrarea Revalid trebuie întreruptă în cursul trata­mentului cu sulfonamide (activitatea sulfonamidelor este diminuată de către acidul paraaminobenzoic).

Atenţionări speciale

Sarcina şi alăptarea

Nu există date disponibile privind utilizarea Revalid în timpul sarcinii sau alăptării; produsul se va administra după evaluarea atentă a raportului beneficiu/risc. Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje Revalid nu influenţează capacitatea de a conduce vehi- cuTfc sau de a folosi utilaje.

Doze şi mod de administrare

Doza uzuală este de 1 capsulă Revalid de 3 ori pe zi,

 administrată cu o cantitate suficientă de lichid, înainte de sau în timpul meselor.

Deşi s-au obţinut rezultate favorabile înainte de termina­rea primei luni de tratament, o cură de Revalid trebuie să dureze în mod normal 3 luni. Dacă este necesar, durata tratamentului poate fi prelungită sau tratamentul poate fi repetat.

în funcţie de gravitatea afecţiunii, tratamentul poate fi în­ceput cu o doză de 2 capsule Revalid8 de 3 ori pe zi; re­venirea la doza uzuală de 1 capsulă Revalid8 de 3 ori pe zi se va face după prima lună cfe tratament. 

Revalid nu este recomandat la copii sub 12 ani datorită lipsei de date asupra siguranţei şi eficacităţii.

Reacţii adverse

în cazul administrării a 6 capsule pe zi pot să apară oca­zional tulburări digestive. în acest caz se recomandă re­ducerea dozei la 3 capsule pe zi.

Supradozaj

Nu au fost raportate manifestări specifice în cazul unui supradozaj.

Păstrare

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj {după EXP). Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se pastra la temperaturi sub 25° C, in ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere, întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Ambalaj

Revalid, capsule

Cutie cu 3 blistere din PVC-PE-PVDC/AI a câte 10 capsule Cutie cu 6 blistere din PVC-PE-PVDC/AI a câte 10 capsule Cutie cu 9 blistere din PVC-PE-PVDC/AI a câte 10 capsule Cutie cu 12 blistere din PVC-PE-PVDC/AI a câte 10 capsule

Producător

Ewopharma, spol. S.r.o.

Korunni 2206/127, 13 00 Praga 3 Republica Cehă

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Ewopharma International s.r.o.

Hlavna 17, 831 01 Bratislava, Slovacia

Data ultimei verificări a prospectului

Iunie 2007