Prospect Scandonest

Sharing

Prospect: Scandonest 3% plain, soluţie injectabilă

Clorhidrat de mepivacaină

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament.

 • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.
 • Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau
 • Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.
 • Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devin gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau

În acest prospect găsiţi:

 1. Ce este SCANDONEST 3% PLAIN şi pentru ce se utilizează
 2. Înainte să utilizaţi SCANDONEST 3% PLAIN
 3. Cum să utilizaţi SCANDONEST 3% PLAIN
 4. Reacţii adverse posibile
 5. Cum se păstrează SCANDONEST 3% PLAIN
 6. Informaţii suplimentare

–                CE ESTE SCANDONEST 3% PLAIN ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

 

Anestezie prin infiltraţie şi de conducere în variate tratamente şi intervenţii chirurgicale stomatologice (şlefuirea dinţilor pentru coroane şi punţi, prepararea cavităţilor, extirpări vitale, incizii pentru abcese, apextomie, extirpări, chirurgia maxilarului).

 

–                ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI SCANDONEST 3% PLAIN Nu utilizaţi SCANDONEST 3% PLAIN

 • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la anestezicele locale de tip amidic sau la oricare dintre celelalte componente ale SCANDONEST 3% PLAIN,
 • dacă aveţi modificări severe ale ritmului cardiac ( de exemplu bloc de ramura de gradul II şi III, bradicardie severă),
 • dacă aveţi hipotensiune arterială severă,
 • dacă porfirie hepatică,
 • dacă aveţi epilepsie necontrolată prin

 

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi SCANDONEST 3% PLAIN

Se recomandă evitarea administrării medicamentului la pacienţii trataţi cu anticoagulante. Administrarea unor doze mai mari decât cele recomandate sau injectarea intravenoasă accidentală rapidă pot provoca reacţii toxice.

Nu se recomandă administrarea prin infiltraţie a anestezicelor locale în zonele infectate sau inflamate. Înaintea administrării medicamentului se recomandă anamneza atentă.

Este necesară prudenţă la pacienţii cu insuficienţă hepatică, hipoxie, hiperkaliemie sau acidoză, precum şi cu antecedente de hipertermie malignă.

Administrarea anestezicului trebuie făcută sub supraveghere; la apariţia primului semn de toxicitate, rea trebuind întreruptă.

 

 

Este necesar să fie disponibile echipament medical, medicamente, precum şi personal instruit pentru a acorda asistenţa medicală în situaţiile de urgenţă.

Atenţionare pentru sportivi: medicamentul conţine un principiu activ care poate determina o reacţie pozitivă la testele antidoping.

 

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Dacă se administrează concomitent aprindina (antiaritmice clasa I b) şi mepivacaină, este posibila o cumulare a reacţiilor adverse. Aprindina are reacţii adverse similare datorită structurii sale chimice asemănătoare cu aceea a anestezicelor locale.

 

Sinergismul toxic este descris şi pentru analgezice centrale, cloroform, eter si tiopental.

 

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Nu sunt disponibile date suficiente referitoare la administrarea de mepivacaină la femeile gravide. De aceea se recomandă evitarea administrării în timpul sarcinii.

Deoarece anestezicele locale cu structură amidică se excretă în laptele matern în cantităţi foarte mici, se recomandă prudenţă la administrarea produsului în perioada de alăptare.

 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Mepivacaina are influenţă moderată asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje. Medicul stomatolog va atenţiona pacientul să evite aceste activităţi câteva ore după administrare.

 

3. CUM SĂ UTILIZAŢI SCANDONEST 3% PLAIN

 

Trebuie administrat volumul minim de soluţie care asigură efect anestezic.

Doza uzuală este de 1 – 2 ml mepivacaină, putând creşte în funcţie de intervenţie (de exemplu în infiltraţii sau pentru blocarea nervilor periferici). Soluţia trebuie injectată lent, cu o viteză de aproximativ 1 ml/minut, după aspiraţie.

Doza maximă este de 7 mg clorhidrat de mepivacaină/kg (fără a depăşi 400 mg).

 

Copii

Doza se stabileşte în funcţie de greutate corporală şi vârstă; doza recomandată este de 0,5 mg clorhidrat de mepivacaină/kg.

 

Vârstnici

In cazul pacienţilor în vârsta concentraţia plasmatică de mepivacaină poate creste datorita reducerii ratei de metabolizare hepatică si reducerii volumului de distribuţie.

Riscul de acumulare a mepivacainei creste în particular după aplicări repetate (ex. reinjectare) sau în cadrul unor disfuncţii severe renale sau hepatice.

Se recomandă reducerea dozei în cazurile de acest fel (cantitatea minima care asigură profunzimea necesară anesteziei).

 

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din SCANDONEST 3% PLAIN

 

In caz de supradozaj poate să apară stimulare nervos centrală, tremor, dezorientare, vertij, creşterea metabolismului şi a temperaturii corporale şi, în cazul dozelor foarte mari, trismus şi convulsii. Pot să apară aritmii, hipertensiune arterială, dispnee, bronhodilataţie, greaţă, vărsături, bradicardie şi vasodilataţie.

La primul semn de alarmă se va întrerupe administrarea, apoi se va aşeza pacientul în clinostatism şi se va monitoriza respiraţia; în caz de dispnee, se va administra oxigen sau se va face respiraţie artificială.

In caz de convulsii se administrează intravenos diazepam 10 – 20 mg; se vor evita barbituricele.

 

2

 

 

De asemenea, se administrează tratament simptomatic şi de susţinere a funcţiilor vitale.

 

–                REACŢII ADVERSE POSIBILE

 

Ca toate medicamentele, SCANDONEST 3% PLAIN poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţiile adverse care pot să apară după administrarea mepivacainei sunt similare cu cele raportate la alte anestezice locale de tip amidic. Aceste reacţii sunt, în general, dependente de doză: nervozitate, agitaţie, tremor, nistagmus, cefalee, logoree, greaţă, tahipnee, urmată de apnee, efect inotrop negativ şi hipotensiune arterială. Dozele mari pot produce vasodilataţie, colaps, tulburări de conducere, bradicardie, bloc atrio-ventricular, aritmii ventriculare.

Reacţiile alergice, foarte rare, sunt reprezentate de erupţii cutanate, prurit, edeme sau reacţii de tip anafilactic.

 

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 

–                      CUM SE PĂSTREAZĂ SCANDONEST 3% PLAIN

 

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor. Nu sunt necesare condiţii speciale de păstrare

 

Nu utilizaţi SCANDONEST 3% PLAIN după data de expirare înscrisă pe cartuş după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 

–                INFORMAŢII SUPLIMENTARE Ce conţine SCANDONEST 3% PLAIN

 1. Substanţa activă este clorhidrat de mepivacaină.
 2. Celelalte componente sunt: clorură de sodiu, hidroxid de sodiu, apă pentru preparate injectabile

 

Cum arată SCANDONEST 3% PLAIN şi conţinutul ambalajului

 

SCANDONEST 3% PLAIN se prezintă ca o soluţie limpede şi incoloră Cutie cu 50 cartuşe din sticlă incoloră, care conţin 1,8 ml soluţie injectabilă

 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul

 

LABORATOIRES SEPTODONT

58, rue du Pont de Créteil, 94107 Saint-Maur-des-Fossés, Cedex, Franţa

 

Producător

LABORATOIRES SEPTODONT

58, rue du Pont de Créteil, 94107 Saint-Maur-des-Fossés, Cedex, Franţa

 

Pentru orice informaţii despre acest medicament, vă rugăm să contactaţi reprezentanţii locali ai deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă:

 

Acest prospect a fost aprobat în Decembrie 2006

 

 

Sharing

Prospecte.Net recomanda consultarea medicului inainte de orice tratament. Luati medicamente si suplimente numai la indicația medicului deoarece combinate sau in cantitati necontrolate sa dea efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale.

Acum esti aici: Home » Prospect Scandonest
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!