Sedepril Prospect un Antistres Antidepresiv Natural

Sunteti suparat, stresat si depresiv? Simtiti ca ati obosit psihic? Sedepril din plante naturale este antidepresiv si un antistress ce va poate ajuta. Iata si alte beneficii naturale  va poate aduce …

Sedepril  capsule

Prospect: Informatii pentru utilizatori

1. Cum actioneaza Sedepril ?
2. Ce contin capsulele de Sedepril?
3. Pentru ce se utilizeaza capsulele de Sedepril ?
4. Cum se administreaza aceste pastile?
5. Cu ce medicamente interactioneaza Sedepril?
6. Ce efecte adverse are Sedpril?
7. Ce efecte are GABA din continutul Sedeprilului?
8. Ce rol are Rhodiola Rosea in compozitia Sedeprilului?

1.ACTIUNI TERAPEUTICE ale Sedeprilului

Sedepril Prospect
Sedepril Prospect
 •  Acţiune antidepresiva datorita Extractului de Rhodiola  (creşte nivelul de beta-endorfina şi serotonină), putand fi utilizat si intr-un tatament antidepresiv datorita neproducerii dependentei de aceste pastile.
 • Acţiune antistres s– Rhodiola creşte capacitatea de adaptare la stres prin: modularea nivelului de catecolamine (adrenalina, noradrenalina şi dopamina), modularea nivelului de ACTH şi a hormonilor corticosteroizi (cortizon) fiind cel mai bun antidepresiv natural .
 • Acţiune cardioprotectoare – rhodiola reglează tensiunea arterială, reglează frecvenţa cardiacă şi reduce riscul de infarct.
 • Acţiune neuroprotectoare – rhodiola întârzie degenerările neuronale cauzate de radicalii liberi de oxigen.
 •  Acţiune sedativă şi anxiolitică datorita Extractului de melisă .
 • Creşte nivelul GABA în creier * si inhibă GABA-T (γ-aminobutiric-acid-transaminazei) şi enzima implicata in distrugerea GABA)

 

 

 

Arr-Vezi Detalii-red

2. Compozitie/capsula

Sedepril contine o combinatie de extracte vegetale standardizate care protejeaza organismul fata de stres si de efectele distructive ale acestuia.

 • extract de rhodiola(Rhodiola rosea) standardizat in rosavine si salidrozida;
 • extract de melisa(Melissa officinalis) standardizat  in acid rozmarinic  50mg;rhodiola
 • lactoza monohidrat
 • talc,stearat de magneziu.

Utilizata de secole in medicina traditionala a popoarelor din nordul Europei si Asiei pentru proprietatile sale antistres-adaptive, rhodiola a captat in ultimele decenii atentia cercetatorilor din domeniul medicalsi a fost subiectul a numeroase studii clinice care i-au confirmat calitatile terapeutice deosebite.

Rhodiola Rosea antistress si antidepresiv
Rhodiola Rosea antistress si antidepresiv

Cercetatorii au demonstrat ca principiile active din extractul de rhodiola ,rosavinele si salidrozida ,contribuie la reglarea nivelului de cortizol si de neurotransmitatori si ajuta astfel la restabilirea echilibrului nervos,la cresterea randamentului in situatii de oboseala si stres,precum si la imbunatatirea starii generale a organismului.

Planta medicinala autohtona,cunoscuta ca remediu eficient in tratamentul tulburarilor de origine nervoasa,melisa ajuta la instalarea unei stari de relaxare si calm,necesara restabilirii echilibrului emotional.

3. Recomandari de utilizare  :

 • neliniste , iritabilitate,stres , stari de tensiune sau epuizarea nervoasa
 • inclusiv cele caracteristice sindromului premenstrual sau cele care apar in menopauza sau premenopauza
 • stari depresive usoare si medii
 • oboseala cronica , sindrom astenic

BENEFICII ale Sedepriluilui

 • instalarea unei stări de relaxare şi calm
 • antistress din plante naturale
 • eficacitate antidepresivă dovedită clinic
 • îndepărtarea stărilor de nelinişte şi teamă
 • îmbunătăţirea capacităţii de concentrare în condiţii de stres
 • combaterea oboselii şi creşterea rezistenţei la efort (fizic şi intelectual)
 • reducerea efectelor nocive ale stresului asupra inimii şi sistemului nervos;
 • inducerea optimismului şi bunei dispoziţii;
 • Nu produce dependenţă.
 • Nu produce somnolenţă.
 • Nu creşte pofta de mâncare;

4. Mod de administrare Sedepril:

Pentru – STARI DE TENSIUNE NERVOASA, NELINISTE, ANXIETATE, OBOSEALA CRONICA, STRES PRELUNGIT , stari depresive -1 capsula de  doua ori pe zi,dupa masa.

Se recomanda administrarea preferabil la micul dejun si pranz pentru a reduce nivelul de stres si a conferi energia necesara desfasurarii activitatilor zilnice.

Durata de administrare:

 • 2-4 saptamani in stari de tensiune nervoasa , neliniste , anxietate;
 • 4-6 saptamani in stari depresive , oboseala cronica , sindrom astenic ;

 5. INTERACTIUNI cu alte medicamente

– potenţează efectul antidepresivelor (IMAO)
Nu au fost semnalate interacţiuni cu C.O.

6. Sedepril reactii adverse

 • nu sunt

PRECAUTII DE UTILIZARE

 • Nu se recomanda in cazul hipersensibilitatii la ingrediente.
 • Nu se recomanda copiilor cu varsta sub 12 ani.
 • In absenta datelor de siguranta privind administrarea in timpul sarcinii si alaptarii, nu se recomanda utilizarea produsului pe aceasta perioada.

 Prezentare:cutie cu 20 capsule;

Producator: Fiterman

Continutul nu este valabil.
Dati Accept pentru a continua

7. Ce este GABA?

GABA, sau acidul gamma-aminobutiric, este considerat a fi unul dintre cei mai importanți mediatori inhibitori centrali. Cele mai mari concentrații de GABA au fost găsite în globus pallidus, hipotalamus, substanța neagră, nucleii cerebeloși, substanța cenușie periapeductală, nucleul caudat, talamusul medial.

Ce rol are GABA?

Neurotransmițător

GABA este considerat a determina efecte inhibitoare la nivelul scoarței, al nucleilor amigdalian și caudat. Eliberat de axonii celulelor Purkinje, ar determina inhibiția neuronilor din nucleul Deiters. Acționează la nivelul membranei postsinaptice, determinând hiperpolarizarea și potențiale inhibitoare prin creșterea conductanței pentru Cl. De asemenea participă în mecanismele inhibitoare medulare.

Dezvoltarea Creierului

În ultimele două decenii, teoria acțiunii excitatoare a GABA în faza timpurie de dezvoltare a fost de necontestat, fiind bazată pe experimente în vitro, pe felii de creier. Observațiile principale au fost că în  din creierul mamiferelor, în primul rând GABA are efecte excitatorii, și de fapt este neurotransmițătorul excitator cel mai important în multe regiuni ale creierului, înainte de a  ergic din sinapse.  Cu toate acestea, această teorie a fost disputată din cauza că resultate aratate sunt bazate pe feliile de creier ale șoarecilor imaturi incubați în fluid artificial cerebrospinal (ACSF) (modificat într-un fel în care să țină seama de compoziția normală a milieului neural în sugari prin adăugarea unui substrat de energie alternativă glucozei).

Dincolo de sistemul nervos

Mecanismele GABAergic au fost demonstrate în diferite țesuturi periferice și organe inclusiv, dar nu restrictiv la intestine, stomac, pancreas, trompele uterine, uter, ovar, testicule, rinichi, vezică urinară, plămâni, și ficat. În 2007, a fost descris un sistem excitator GABAergic în calea respiratorie a . Sistemul activează în urma expunerii la alergeni și pooate participa în mecanismele Sisteme GABAergic au mai fost găsite în  și în cristalinul retinei oculare.

Acidul gamma-aminobutiric mai există rar în germeni ale semințelor unor plante, verdețuri și fructe. Unele studii au constatat că embrionul de orez este bogat în GABA care poate suprima creșterea tensiunii arteriale, spre deoasebire de GABA care se găsește în soia, grâu, roșii și bloabe de fasole, care nu o poate suprima. În afară de efectului din GABA, embrionul de orez este bogat în alte substanțe rezultate din activitatea fiziologică a embrionului de orez. Din acest motiv, GABA extras din embrioni de orez devine sigur pentru materie primă de medicamente și alimente funcționale.

Farmacologie

Medicamentele care se comportă precum agoniști ai receptorilor GABA au în general efecte relaxante, anti-anxietate și anti-convulsive.

Acidul gamma-aminobutiric de asemenea este utilizat, datorită proprietăților sale inhibitorii, în anumite tratamente ale epilepsiei.

8. Ce planta este   Rhodiola rosea?

Rhodiola rosea – un aliat impotriva oboselii

Obseala, stresul si surmenajul sunt elemente pe care le traim cu totii, in special daca traim in spatiul urban. Adaptarea organismului la factorii de stres fizic si psihic poate fi cheia acestor probleme, iar Rhodiola poate fi utila in acest sens. Cum ne ajuta aceasta planta si care este rolul ei in cresterea capacitatii de adaptare pentru a ne mentine echilibrul de care avem nevoie pentru buna functionare?

Rhodiola Rosea – planta care prefera frigul

Rhodiola Rosea, cunoscuta si ca Golden Root, Arctic Root, Roseroot, Toiagul lui Aaron, Coroana Regelui, Radacina de Aur, este o planta perena care prefera solurile nisipoase, uscate si clima rece. Poate fi gasita in zonele nordice ale Americii, Europei si Asiei, inclusiv in Siberia. Planta ajunge la o inaltime cuprinsa intre 5 cm si 40 cm, pe aceeasi radacina crescand mai multe tulpini. Florile sunt galben-verzui, uneori pot avea tente de rosu in centru si sunt placut mirositoare.

Planta este folosita integral, radacina in scop terapeutic, iar tulpina ca aliment, in special la salate.

Despre beneficiile terapeutice ale Rhodiola 77 d.H Rosea mentioneaza, pentru prima data Discorides, medic grec, in anul 77 d.H, in lucrarea: De Materia Medica. Vikingii foloseau rhodiola pentru a spori capacitatile fizice, chinezii considerau ca este cel mai eficient remediu pentru raceala si gripa, medicii mongoli o recomandau pentru tuberculoza si cancer, iar medicii rusi moderni o folosesc pentru cresterea performantelor fizice ale sportivilor, militarilor, astronautilor.

In prezent Rhodiola Rosea este unul dintre cei mai cunoscuti adaptogeni (formula care sustine adaptarea organismului si psihicului la schimbari de mediu, de temperatura, la modificari de ordin hormonal sau in afectiuni emotionale cum ar fi depresiile usoare, anxietatea, stresul).

Literatura de specialitate recomanda administrarea produselor pe baza de radacina de Rhodiola Rosea pentru reducerea nivelului de stres si pentru ameliorarea oboselii, in special celei cauzate de stresul cotidian.

Cum actioneaza Rhodiola cand suntem obositi

Principalele substante active din Rhodiola sunt rosavin, rosarin si salidrosida, antioxidanti vegetali, care au ca principala caracteristica capacitatea de a reduce efectele monoaminoxidazei.

Aceasta este o substanta care poate degrada moleculele de serotonina (“hormonul fericirii”, asigura un tonus general bun, creste capacitatea de a socializa si relationa cu oamenii din jur) si dopamina (neurotransmitator inhibitor, care are rolul de a reduce efectele stresului si anxietatii, extrem de sensibil la schimbarile ambientale).

Unul dintre cele mai citate studii a fost derulat de catre cercetatorii rusi si viza reducerea oboselii induse de stres in randul studentilor straini, acestia reprezentand una dintre cele mai expuse categorii la stres si la oboseala indusa de acesta, mai ales in timpul sesiunii. Rezultate remarcabile au mai fost prezentate in cadrul unui studiu derulat de cercetatori din Armenia in colaborare cu cercetatori din Suedia si Germania. Acesta a vizat reducerea oboselii si stresului manifestate de medici in timpul garzilor.

Cele mai bune efecte au administrarii de Rhodiola Rosea au fost inregistrate in consumul de durata, minim 12 saptamani, la doze cuprinse intre 200 si 600 mg pentru reducerea stresului si la doze cuprinse intre 340 si 680 mg in cazul depresiei, in care se foloseste ca adjuvant al tratamentului alopat.

Stiati ca

Extractul de Rhodiola Rosea este al doilea cel mai cunoscut si folosit adaptogen pe plan mondial, dupa Panax Ginseng, depasind Ashwagandha (Ginseng Rosu sau Indian)

Lasati un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close