Prospect Sicovit

Sharing

SICOVIT  B

1OO mg/2 ml – Soluţie injectabilă –

COMPOZIŢIE

Sicovit B Prospect
Sicovit B Prospect

2 ml soluţie injectabilă conţin clorhidrat de tiamină anhidru 100 mg sub formă de clorhidrat de tiamină monohidrat 105,34 mg şi excipienţi: clorhidrat de cisteină anhidru, hidrogenocarbonatde sodiu, apă pentru preparate injectabile.

GRUPA FARMACOTERAPEUTICĂ: vitamine, vitamina B

INDICAŢII TERAPEUTICE

Carenţă de vitamină B,: boala beri-beri (insuficienţă cardiacă, edeme). Fenomene de encefalopatie: sindrom Wernicke, sindrom Korsakoff.

CONTRAINDICAŢII

Hipersensibilitate la tiamină sau la oricare dintre excipienţii produsului.

 PRECAUŢII

Datorită posibilităţii apariţiei şocului anafilactic în cazul administrării intravenoase a tiaminei, aceasta se va face în condiţiile în care mijloacele de reanimare sunt disponibile.

INTERACŢIUNI

Nu sunt cunoscute.

ATENŢIONĂRI SPECIALE

Nu sunt necesare.

Sarcina şi alăptarea:

Nu s-au efectuat studii de teratogeneză la animale de laborator. Nu au fost semnalate efecte malformative sau fetotoxice la om. Deoarece experienţa clinică la gravide este limitată şi nu pot fi excluse toate riscurile, nu se recomandă administrarea produsului în timpul sarcinii.

Tiamina se excretă în laptele matern. Deoarece nu se cunosc efectele asupra sugarului, se recomandă evitarea administrării produsului în perioada de alăptare.

Efecte asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Nu există date care să demonstreze că tiamina influenţează negativ capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

DOZE Şl MOD DE ADMINISTRARE

Produsul se administrează intramuscularsau intravenos.

Doza recomandată este de 100-200 mg clorhidrat de tiamină anhidru pe zi. în unele cazuri poate fi necesară creşterea dozei (până la 1000 mg/zi). Dacă doza zilnică este mai mare de 200 mg/zi aceasta trebuie administrată în mai multe prize, pe parcursul a 24 ore. în cazul administrării intravenoase, produsul trebuie injectat lent timp de peste 10 minute.

REACŢII ADVERSE

-Hipertensiune arterială tranzitorie.

-Reacţii de hipersensibilitate, cu diverse grade de severitate, până la şocul anafilactic. Se recomandă testarea intradermică înainte de administrarea vitaminei B1 -Efecte dermatologice: prurit, urticarie, transpiraţii, senzaţia de căldură. -Efecte asupra sistemului nervos central: slăbiciune musculară, nelinişte psihomotorie.

-Alte reacţii adverse: greaţă, senzaţia de ştrangulare.

-în cazurile mai severe: cianoza prin edem Quinke, hemoragia digestivă, edemul intrapulmonar, colapsul vascular cu prăbuşirea tensiunii arteriale, exitus. -în administrarea intramusculară: induraţie locală.

SUPRADOZAJ

Fenomene de supradozare nu apar datorită faptului că tiamina nu se depozitează în cantităţi mari în organism, iar excesul este eliminat.

PĂSTRARE

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

AMBALAJ

Cutie cu 5 fiole din sticlă incoloră, cu inel de rupere sau cu punct de rupere, a câte 2 ml soluţie injectabilă.

Cutie cu 10 fiole din sticlă incoloră, cu inel de rupere sau cu punct de rupere, a câte 2 ml soluţie injectabilă.

PRODUCĂTOR

S.C. ZENTIVAS.A., România

DETINĂTORUL AUTORIZAŢIEI DE PUNERE PE PIAŢĂ

S.C. ZENTIVAS.A.

B-dul Theodor Pallady nr. 50,

Sector 3,032266 Bucureşti, România

DATA ULTIMEI VERIFICĂRI A PROSPECTULUI

Iunie-2006

 

Sharing

Prospecte.Net recomanda consultarea medicului inainte de orice tratament. Luati medicamente si suplimente numai la indicația medicului deoarece combinate sau in cantitati necontrolate sa dea efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale.

Acum esti aici: Home » Prospect Sicovit
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!