Prospect SINOPRYL comprimate

Sharing

 Prospect : Informatii pentru utilizator

Sinopryl Prospect

Prezentare farmaceutica

Comprimate continand lisinopril 10 mg (flacon cu 20 buc.).

Substanta activa: lisinoprylum

Actiune terapeutica

Antihipertensiv – inhibitor de conversie a angiotensinei pe durata lunga. Dupa administrarea orala, concentratia plasmatica maxima se realizeaza in aproximativ 6-8 ore. Scaderea concentratiei plasmatice are o faza terminala prelungita, fara insa a favoriza fenomenul de acumulare. Excretia renala este afectata in cazul reducerii functiei glomerulare, in special cand filtrarea scade sub 30 ml/min. Absorbtia substantei nu este influentata de prezenta alimentelor in tractul gastro-intestinal. Timpul de injumatatire al produsului este de 12 ore. Substanta trece in laptele matern.

 Mod de administrare

Produsul se administreaza intr-o singura doza zilnica, indiferent de ingestia de alimente. Tratamentul este individualizat in functie de reactivitatea pacientului. In general, se recomanda 10 mg-20 mg/zi, dar doza poate fi crescuta la nevoie fara a se depasi 80 mg/zi. Pacientilor cu clearance renal intre 30-10 ml/min li se recomanda 5-10 mg/zi, iar sub 10 ml/min-2,5 mg/zi.

sinopryl prospect
sinopryl prospect

Reactii adverse

Cefalee, senzatie de oboseala, diaree, tuse, algii la nivelul toracelui, algii abdominale, anorexie, constipatie.

Precautii

Se impun la persoanele sensibile.

Indicatii:

1. Hipertensiune arteriala esentiala.

2. Insuficienta cardiaca. Poate fi utilizat singur sau asociat cu alte clase de agenti antihipertensivi.

Contraindicatii:

Sinopryl este contraindicat la pacenti hipersensibili la acest produs si la pacienti cu antecedente de angioedem la un tratament efectuat anterior cu un inhibitor al enzimei de conversie si la femei in perioada de sarcina si de lactatie.

Hipersensibilitate la produs, alaptare, insuficienta renala avansata.

Administrare:

Absorbtia Sinopryl nu este influentata de regimul alimentar; comprimatele pot fi administrate inainte, in timpul sau dupa masa. Sinopryl trebuie sa fie administrat intr-o singura doza zilnica.

Hipertensiunea arteriala esentiala:

Domeniul regimului de dozare uzual este de 10-40 mg zilnic, care se administreaza intr-o singura doza. Regimul de dozare trebuie sa fie ajustat in functie de raspunsul terapeutic obtinut. Efectul antihipertensiv poate sa diminueze catre sfarsitul intervalului de dozare indiferent de doza administrata, care de obicei este de 10 mg zilnic. Daca nu poate fi mentinut un control satisfacator al tensiunii sanguine, o crestere a dozei trebuie luata in considerare.

O doza initiala mai mica (2,5-2 mg) este necesara in cazuri de insuficienta renala, la pacientii care nu pot intrerupe terapia cu diuretice, la pacientii hipovolemici si/sau cu deficit de sodiu si la pacientii cu hipertensiune arteriala renovasculara. Doza maxima administrata in studii controlate pe termen lung a fost de 80 mg pe zi.

Pacienti sub tratament diuretic:

La pacientii hipertensivi care sunt corect tratati cu un diuretic, hipotensiunea poate aparea ocazional dupa administrarea dozei initiale de Sinopryl. Cu toate acestea se recomanda precautie, deoarece acesti pacienti pot fi hipoglicemici si/sau cu deficit de sodiu. Se poate intrerupe administrarea diureticului cu 2-3 zile inaintea inceperii tratamentului cu Sinopryl (vezi Precautii). Daca tratamentul cu diuretic nu poate fi intrerupt, se administreaza o doza initiala de Sinopryl de 2,5-5 mg sub supraveghere medicala pentru cel putin doua ore, urmarind stabilizarea tensiunii sanguine pentru cel putin o ora. O doza suplimentara de Sinopryl trebuie administrata in functie de valorile tensiunii sanguine obtinute. Daca este necesar, terapia cu un diuretic poate fi reintrodusa; de ex. hidroclorotiazida 12,5 mg asigura un efect aditiv. Dupa introducerea medicamentului diuretic poate fi posibila reducerea dozei de Sinopryl.

Regimul de dozare in insuficienta renala: Regimul de dozare la pacienti cu insuficienta renala trebuie sa se bazeze pe clearance-ul creatininei dupa cum se mentioneaza in tabelul urmator:

Insuficienta renala             Cl creatinina(ml/min)    Doza initiala(mg/zi)
Slaba                                      30 – 70                              5 – 10
Moderata pana la severa    10 – 30                            2,5 – 5
Pacienti sub hemodializa    < 10                                     2,5*

Regimul de dozare poate fi crescut pana la 40 mg pe zi cu supravegherea presiunii arteriale.

Acum se mai citeste

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !

Abia ca mi-a folositMi-a folosit putinMi-a folosit indeajunsMi-a folositMi-a folosit foarte mult (1voturi, Media: 5.00 out of 5)

Loading...