Prospect Stimuloton – Depresie Anxietate Panica

Prospect Stimuloton 50 mg

Stimuloton este utilizat în tratamentul:

 • · Depresiei şi prevenirii recurenţei depresiei (la adulţi).
 • · Tulburării de anxietate socială (la adulţi).
 • · Stresului post-traumatic (SPT) (la adulţi).
 • · Tulburării de panică (la adulţi).
 • · Tulburării obsesiv-compulsive (TOC) (la adulţi şi adolescenţi cu vârsta cuprinsă între 6 şi 17 ani)

Comprimate filmate, 50 mg

Stimuloton 100 mg

Comprimate filmate, 100 mg

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de o începe : să luaţi acest medicament

 • · Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.
 • · Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
 • · Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar daca au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.
 • · Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Stimuloton
Stimuloton

 

In acest prospect găsiţi:

1. Ce este Stimuloton şi pentru ce se utilizează

2. înainte să luaţr Stimuloton

3.  Cum să luaţi Stimuloton

4.  Reacţii adverse posibile

5.  Cum se păstrează Stimuloton

6.  Informaţii suplimentare

1.      CE ESTE STIMULOTON Şl PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Stimuloton conţine substanţa activă sertralina. Sertralina face parte din grupa inhibitorilor selectivi de recaptare a serotoninei (ISRS); aceste medicamente sunt utilizate în tratamentul depresiei şi tulburărilor de anxietate.

Stimuloton este utilizat în tratamentul:

 • · Depresiei şi prevenirii recurenţei depresiei (la adulţi).
 • · Tulburării de anxietate socială (la adulţi).
 • · Stresului post-traumatic (SPT) (la adulţi).
 • · Tulburării de panică (la adulţi).
 • · Tulburării obsesiv-compulsive (TOC) (la adulţi şi adolescenţi cu vârsta cuprinsă între 6 şi 17 ani).

 Depresia este o boală clinică cu simptome cum sunt: vă simţiţi trist.

nu aveţi un somn odihnitor, nu vă mai bucuraţi de viaţă ca înainte.

Tulburarea obsesrv-compulsivă (TOC) şi tulburările de panică sunt boli legate de anxietate, cu simptome cum sunt: perioade de idei persistente (obsesii) care v-au condus la manifestări repetitive (compulsii).

Stresul post-traumatic (SPT) este o stare care poate apărea după o experienţă emoţională puternic traumatică şi poate avea simptome similare cu depresia şi anxietatea. Tulburarea de anxietate socială (fobia socială) este o boală asociată cu anxietatea. Este caracterizată prin sentimente de anxietate intensă sau teamă în faţa anumitor situaţii de natură socială (cum sunt: teama de a vorbi cu persoane necunoscute, de a vorbi în faţa unor grupuri de oameni, de a mânca sau de a bea în faţa celorlalţi de teama de a nu fi pus în situaţii jenante faţă de alte persoane).

Citeste acum...
Prospect Sumamed 125mg

Medicul dumneavoastră vă poate recomanda acest medicament pentru tratarea bolii d-voastra.

Intrebaţi medicul dumneavoastră dacă nu sunteţi sigur de ce v-a fost recomandat Stimuloton.

3 . ÎNAINTE SĂ LUAŢI STIMULOTON                                

Nu luaţi Stimuloton:

 • Dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la sertralină sau la oricare dintre celelalte componente ale Stimuloton.
 • · Dacă sunteţi în tratament sau aţi fost în tratament cu medicamente numite inhibitori de monoaminooxidază (IMAO) (cum sunt selegilina, moclobemida) sau cu medicamente asemănătoare cu IMAO (cum este linezolid). Dacă opriţi tratamentul cu sertralină, trebuie să aşteptaţi, cel puţin o săptămână înainte de a începe tratamentul cu IMAO.

După oprirea tratamentului cu IMAO. trebuie sa aşteptaţi cel puţin 2 săptămâni înainte să puteţi începe tratamentul cu sertralină.

 • Dacă sunteţi în tratament cu un alt medicament care conţine pimozidă (un medicament antipsihotic).              

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Stimuloton                    

Nu orice medicament este potrivit oricărei persoane. Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră, înainte de a utiliza Stimuloton, dacă suferiţi sau aţi suferit recent de una din următoarele stări:

 • · Sindrom serotoninergic. în cazuri rare, acest sindrom poate apărea când utilizaţi unele medicamente în acelaşi timp cu sertralina. (Pentru simptome, vezi punctul 4. Reacţii adverse posibile
 • Medicul dumneavoastră v-a informat dacă aţi suferit de acest sindrom în trecut.
 • · Nivel scăzut de sodiu în sânge, deoarece această stare poate apărea ca urmare a tratamentului cu Stimuloton. De asemenea, trebuie să îi spuneţi medicului dumneavoastră dacă utilizaţi anumite medicamente pentru tratamentul hipertensiunii arteriale, întrucât aceste medicamente pot modifica concentraţia de sodiu din sânge.
 • · Aveţi grijă dacă sunteţi vârstnic, deoarece puteţi prezenta un risc mai mare de a avea un nivel scăzut de sodiu în sânge (vezi paragraful.. anterior).                                            
 • · Afecţiuni hepatice; medicul dumneavoastră poate decide dacă este necesară reducerea dozei de Stimuloton.
 • Diabet zaharat; nivelul glicemiei poate fi modificat de către Stimuloton iar medicaţia pentru diabet va trebui ajustată.
 • · Epilepsie sau aţi suferit de crize epileptice. Dacă aveţi un episod (criză epileptică), adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.
 • · Dacă aţi suferit de boli maniaco-depresive (tulburare bipolară) sau de schizofrenie. Dacă aveţi un episod maniacal, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.
 • · Dacă aveţi sau aţi avut anterior gânduri de sinucidere (vezi mai jos – gânduri de sinucidere sau agravarea stării dumneavoastră de depresie sau de anxietate).
 • Dacă aţi suferit de tulburări de sângerare sau dacă luaţi medicamente care diluează sângele (cum ar fi acidiil acetilsalicilic sau warfarina).
 • · Dacă sunteţi copil sau adolescent cu vârsta sub 18 ani. Stimuloton „ trebuie utilizat numai pentru a trata copii şi adolescenţii cu vârste cuprinse între 6 şi 17 ani, suferind de tulburări obsesiv compulsive. Dacă sunteţi tratat pentru această afecţiune, medicul dumneavoastră va dori să vă supravegheze cu atenţie (vezi mai jos Utilizarea la copii şi adolescenţi).
 • Dacă sunteţi sub tratament cu terapie electroconvulsivantă (TEC). 
Citeste acum...
Prospect Colostrum plus probiotics

 Agitaţie/acatisie

Utilizarea sertralinei a fost asociată cu apariţia acatisiei (o agitaţie subiectivă neplăcută şi necesitatea de mişcare deseori însoţită de incapacitatea de a sta jos sau de a sta nemişcat). Această stare apare de cele mai multe ori chiar în primele săptămâni de tratament. Creşterea dozei poate fi dăunătoare la pacienţii la care apar aceste simptome.

Simptome de întrerupere

La oprirea tratamentului apar frecvent simptome de întrerupere, mai ales dacă întreruperea se face brusc (vezi pct. 4 Reacţii adverse posibile). Riscul apariţiei simptomelor de întrerupere depinde de durata şi doza tratamentului, precum şi paşii urmaţi în reducerea dozei. în general, aceste simptome sunt uşoare până la moderate. Totuşi, la unii pacienţi pot fi grave.

Ele apar obişnuit în primele zile după oprirea tratamentului, în general, aceste simptome dispar singure până în 2 săptămâni. Totuşi. . la unii pacienţi pot dura mai mult (2-3 luni sau mai mult). De aceea; este recomandabil ca doza de sertralină, la întreruperea tratamentului, să fie redusă treptat pe o perioadă de câteva săptămâni sau luni, în funcţie de necesităţile pacientului.

Gânduri de sinucidere şi agravarea stării dumneavoastră de depresie sau de anxietate

Depresia şi/sau tulburările de anxietate de care suferiţi vă pot provoca ‘ uneori idei de auto-vătămare sau sinucidere. Acestea se pot accentua la începerea tratamentului cu antidepresive, deoarece acţiunea tuturor acestor medicamente se produce în timp, de obicei în aproximativ două săptămâni şi câteodată şi mai mult

Sunteţi mai înclinat spre astfel de idei:

 • · Dacă aţi avut anterior gânduri de sinucidere sau auto-vătămare.
 • · Dacă sunteţi un adult tânăr. Informaţia rezultată din studiile clinice arată existenţa unui risc crescut de comportament suicidar la adulţii în vârstă de mai puţin de 25 de ani, care suferă de o afecţiune psihică

şi au urmat un tratament cu un antidepresiv. < în cazul în care aveţi gânduri de auto-vătămare sau sinucidere, indiferent de moment, contactaţi-vă imediat medicul sau adresaţi-vă fără întârziere unui spital.

Poate fi util să vă adresaţi unei rude sau unui prieten apropiat, căruia să-i spuneţi că vă simţiţi deprimat sau că suferiţi de o tulburare de anxietate şi pe care să-l rugaţi să citească acest prospect. în acelaşi timp. puteţi ruga persoana respectivă să vă spună dacă nu consideră că starea dumneavoastră de depresie sau anxietate s-a agravat sau dacă o îngrijorează vreo modificare apărută în comportamentul dumneavoastră.

Citeste acum...
Levocetirizină Sandoz 5 mg comprimate filmate

Utilizarea la copii şi adolescenţi

Sertralina nu trebuie utilizată în tratamentul copiilor şi adolescenţilor cu vârsta sub 18 ani, exceptând pacienţii suferind de tulburări obşesiv compulsive. Pacienţii cu vârsta sub 18 ani au un risc crescut de apariţie a unor reacţii adverse, cum sunt tentativa de sinucidere, gânduri de sinucidere sau ostilitate (predominant agresivitate, comportament opozant şi furie) atunci când sunt trataţi cu această clasă de medicamente. Cu toate acestea, este posibil ca medicul dumneavoastră să decidă să prescrie Stimuloton la un pacient cu vârsta sub 18 ani, dacă este în interesul pacientului. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră, dacă acesta a prescris Stimuloton la un pacient cu vârsta sub 18 ani şi aţi vrea să discutaţi despre acest lucru. Mai mult, trebuie să îl informaţi pe medicul

dumneavoastră dacă vreunul din simptomele enumerate mai sus apar sau se agravează când un pacient cu vârsta sub 18 ani utilizează Stimuloton. Nu a fost demonstrat încă gradul de siguranţă al utilizării Stimuloton pe termen lung la pacienţii din acest grup de vârstă cu privire la creştere, maturizare şi dezvoltarea comportamentală şi cognitivă.

Folosirea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Unele medicamente pot afecta modul de acţiune al Stimuloton sau Stimuloton poate reduce eficacitatea altor medicamente utilizate în acelaşi timp.

Folosirea Stimuloton împreună cu următoarele medicamente poate duce la reacţii adverse grave:

 • · Medicamente numite inhibitori de monoaminooxidaza (IMAO), cum sunt moclobemida (pentru tratementui depresiei) şi selegilina (pentru Tratamentul bolii Parkinson) şi antibioticul linezolid. Nu utilizaţi Stimuloton împreună cu alte IMAO.
 • · Medicamente utilizate pentru tratamentul tulburărilor mentale (pimozidă). Nu utilizaţi Stimuloton împreună cu pimozidă.

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă utilizaţi următoarele medicamente:

 • · Medicamente din plante medicinale conţinând sunătoare (Hypericum perforatum). Efectul sunătoarei poate dura până la 1-2 săptămâni. Spuneţi medicului dumneavoastră dacă sunteţi în această situaţie.
 • · Medicamente conţinând aminoacidul triptofan.
 • · Medicamente pentru tratamentul durerii severe (de exemplu tramadol).
 • · Medicamente pentru tratamentul migrenei (de exemplu sumatriptan).
 • · Medicamente care împiedică coagularea normală a sângelui (warfarina).
 • · Medicamente pentru tratamentul durerii/artritei (antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) cum sunt ibuprofen, acid acetilsalicilic).
 • · Sedative (diazepam).
 • · Diuretice.
 • · Medicamente pentru tratamentul epilepsiei (fenitoină).
 • · Medicamente pentru tratamentul diabetului zaharat (tolbutamidă).
 • · Medicamente pentru tratamentul ulcerului şi reducerii acidităţii excesive a stomacului (cimetidină).
 • · Medicamente pentru tratamentul maniei şi depresiei (litiu).
 • · Alte medicamente pentru tratamentul depresiei (cum sunt amitriptilina, nortriptilina).
 • · Medicamente pentru tratamentul schizofreniei şi al altor tulburări mentale (cum sunt perfenazina, levomepromazina şi olanzapina).
Citeste acum...
Prospect Mirtazapina - Tratamentul Depresiei

Folosirea Stimuloton cu alimente şi băuturi:

Comprimatele Stimuloton pot fi administrate cu sau fără alimente.

Nu trebuie să consumaţi băuturi alcoolice în timpul tratamentului cu Stimuloton.

 Sarcina şi alăptarea:

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Siguranţa utilizării sertralinei la femeile gravide nu a fost stabilită pe deplin. Sertralina nu trebuie utilizată în timpul sarcinii cu excepţia cazului în care medicul consideră că beneficiile tratamentului pentru mamă depăşesc orice riscuri posibile pentru făt. Femeilor care pot rămâne gravide şi utilizează sertralina li se recomandă utilizarea unei metode corespunzătoare de contracepţie.

S-a demonstrat că medicamentul este excretat în laptele matern. Sertralina nu trebuie utilizată în timpul alăptării, cu excepţia cazului în care medicul consideră că beneficiile tratamentului pentru mamă depăşesc orice riscuri posibile pentru sugar.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Medicamentele psihotrope, cum este sertralina, pot influenţa capacitatea dumneavoastră de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Ca urmare, nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje înainte de a ştii dacă acest medicament vă modifică capacitatea de a desfăşura aceste activităţi.

Q CUM SĂ LUAŢI STIMULOTON

Luaţi întotdeauna Stimuloton exact aşa cum v-a recomandat medicul dumneavoastră.

Comprimatele Stimuloton pot fi administrate ca sau fără alimente.

Medicamentul dumneavoastră trebuie administrat o dată pe zi, dimineaţa sau seara.

Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

 

Doza uzuală este: Adulţi:

Depresie şi tulburări obsesiv compulsive:

Pentru tratamentul depresiei şi tulburării obsesiv-compulsive (TOC), doza eficace uzuală este de 50 mg pe zi. Doza zilnică poate fi crescută cu câte 50 mg şi la intervale de minim o săptămână pe parcursul câtorva săptămâni. Doza maxmnă recomandată este de 200 mg pe zi.

 

Tulburări de panică, tulburări de anxietate socială şi stres post

traumatic:

Doza iniţială în tratamentul tulburării de panică, tulburării de anxietate socială şi al stresului post-traumatic este de 25 mg pe zi. pe care medicul o va creşte la 50 mg pe zi după o săptămână.

Citeste acum...
Prospect Sevofluran Baxter - Anestezic General

Apoi. doza zilnică poate fi crescută cu câte 50 mg pe parcursul câtorva săptămâni. Doza maximă recomandată este de 200 mg pe zi.

 

Copii şi adolescenţi:

Stimuloton trebuie utilizat numai pentru tratamentul copiilor şi adolescenţilor suferind de TOC cu vârste cuprinse între 6 şi 17 ani.

 Tulburări obsesiv compulsive:

Copii cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani: doza iniţială recomandată este de 25 mg pe zi.

După o săptămână, medicul dumneavoastră poate creşte doza la 50 mg pe zi.

Doza maximă recomandată este de 200 mg pe zi.

Adolescenţi cu vârste cuprinse Intra 13 şi 17 ani: doza iniţială recomandată este de 50 mg pe zi

 Doza maximă recomandată este de 200 mg pe zi.

în cazul în care aveţi probleme hepatice sau renale, spuneţi medicului dumneavoastră şi urmaţi-i instrucţiunile.

Medicul dumneavoastră vă va spune cât timp veţi urma acest tratament Durata acestuia depinde de tipul afecţiunii dumneavoastră şi de modul în care răspundeţi la tratament. Este posibil să dureze câteva săptămâni până când simptomele dumneavoastră să se îmbunătăţească.

 Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Stimuloton:

Dacă aţi luat din greşeală mai mult Stimuloton decât vi s-a recomandat adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau îndreptaţi-vă către cea mai apropiată unitate medicală. Luaţi întotdeauna cu dumneavoastră cutia medicamentului, indiferent dacă mai aveţi medicaţie rămasă sau nu.

Simptomele supradozajului pot fi somnolenţă, greaţă şi vărsături, bătăi rapide ale inimii, tremurături, agitaţie, ameţeli şi, în cazuri rare inconştienţa.

Dacă uitaţi să luaţi Stimuloton:

Dacă aţi uitat să luaţi o doză, nu luaţi doza pe care aţi uitat-o. Luaţi următoarea doză la orele obişriuite. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să luaţi Stimuloton:

Nu încetaţi să luaţi Stimuloton decât dacă medicul dumneavoastră vă spune aceasta. Medicul dumneavoastră vă poate spune să reduceţi doza de Stimuloton timp de câteva săptămâni, înainte de a întrerupe definitiv tratamentul. La întreruperea bruscă a tratamentului, pot să apară ameţeli, amorţeli, tulburări de somn, agitaţie sau anxietate, dureri de cap, stare generală de rău, vărsături şi tremurături. Dacă observaţi oricare dintre aceste reacţii adverse sau orice altă reacţie adversă după ce aţi oprit utilizarea,Stimuloton vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră;

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE ale Stimulotonului

Ca toate medicamentele, Stimuloton poate avea reacţii adverse cu toate că nu apar la toate persoanele.

Voteaza si comenteaza cum ti-a folosit, sa stie toti parerea ta!

Foarte NemultumitNemultumitOKMultumitFoarte Multumit ( 1 -voturi, Media: 5.00 out of 5)

Loading...
Intotdeauna consultati un medic sau farmacist inainte de a lua orice fel de pastila