Prospect Tanakan - Vasodilatator Perific | Prospecte.Net

Prospect Tanakan – Vasodilatator Perific

Sharing

Este un produs pe baza de extract Ginkgo Biloba pentru circulatie periferica: maini reci, amorteli ale mainilor si alte boli asociate circulatiei sanguine.

Tanakan

40 mg, comprimate filmate

Compoziţie

Un comprimat filmat conţine :

  • extract standardizat de Ginkgo biloba 40 mg (EGb 761) (conţinând 24% glicozide ginkgoflavonice si 6% ginkolide si bilobalida)
  • şi excipienţi: nucleu: lactoza monohidrat, celuloza micro- cristalina, amidon de porumb, dioxid de siliciu coloidal anhidru, talc, stearat de magneziu. film: macrogol 400, hipromeloza, macrogol 6000, dioxid de titan (E 171), oxid roşu de fer (E 172).

Grupă farmacoterapeutică:

–  alte vasodilatatoare periferice

–  psihoanaleptice; alte medicamente pentru tratamentul demenţei 

Indicaţii terapeutice

–  tratament simptomatic al tulburărilor psihocomportal- mentale la vârstnici (tulburări de atentie, de memorie etc.)

-tratament simptomatic al claudicatiilor intermitente ( isfuncție trecătoare a unor organe) din arteriopatiilor cronice obliterante ale membrelor inferioare (stadiul 2);

NotaBene: Aceasta indicaţie se bazeaza pe teste clinice, dublu orb, placebo controlate, care arata o creştere de cel puţin 50% a perimetrului de mers la 50-60% dintre bolnavii tratati, fata de 20-40% dintre bolnavii care urmeaza doar regim igieno-dietetic;

–  ameliorarea fenomenelor de tip Raynaud;

–  tratament adjuvant la pacienţii cu scaderea acuitatii auditive şi în unele cazuri de sindroame vertiginoase si/sau acufene, presupuse a fi de origine vasculara;

– tratament adjuvant în cazul scăderii acuitatii vizuale si în tulburări ale câmpului vizual, presupuse a fi de origine vasculara.

tanakan prospect
tanakan prospect

 

Contraindicaţii ale utilizarii Tanakan

Hipersensibilitate la extract standardizat de Ginkgo biloba sau la celelalte componente ale medicamentului.

Precauţii in utilizarea Tanakan

Acest medicament nu este un antihipertensiv si nu poate înlocui sau evita tratamentul hipertensiunii arteriale prin medicamente specifice.

Interacţiuni

Nu sunt cunoscute.

Atenţionări speciale

Deoarece medicamentul conţine lactoză, administrarea nu este recomandată la pacienţii cu intoleranţă ereditară la galactoză, deficit de lactază Lapp sau malabsorbţie de glucoză-galactoză.

Sarcina şi alăptarea:

Extractul de Ginkgo biloba este folosit în principal la vârstnici, categorie de pacienţi la care riscul instalarii sarcinii este practic absent.

Experimentele pe animale n-au evidentiat efecte teratogene. La om nu exista date epidemiologice certe. Totuşi, pâna în prezent n-a fost raportat nici un efect malformativ.

în absenta unor date complete, folosirea în timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandata.

Afla mai multe despre...
Tonolysin HCTZ 10 mg

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje Nu are efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze şi mod de administrare

Doza obişnuita este de 3 comprimate filmate Tanakan (120 mg extract de Ginkgo biloba) pe zi, administrate oral, cu1/2 pahar de apa, în timpul mesei.

Reacţii adverse

Rareori pot sa apara tulburări digestive, cefalee, erupţii cutanate.

Supradozaj

Nu s-au semnalat cazuri de supradozaj.

Păstrare

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna si vederea copiilor.

Ambalaj

Cutie cu 2 blistere din PVC/Al a câte 15 comprimate filmate Cutie cu 6 blistere din PVC/Al a câte 15 comprimate filmate

Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă

Beaufour Ipsen Pharma,

Producător

Beaufour Ipsen Industrie,

Rue Ethe Virton, 28100 Dreux Cedex, Franţa

Data ultimei verificări a prospectului

Octombrie, 2006

Aceeasi substanta la pret accesibil Ginkoven 

Cateva suplimente naturiste ca tratament adjuvant si folositor mai exista:

De fapt, medicii spun că nu moartea neuronilor explică pierderea progresivă a memoriei, ci slăbirea conexiunilor interneuronale.

Conexiuni pe care ar trebui să le întreţinem prin gimnastica minţii – memorat poezii, rugăciuni, repetat tabla înmulţirii, descâlcit cuvinte încrucişate, Sudoku.

Respectiv sa pasam emisferei drepte a creierului acţiuni pe care le dirijează emisfera stângă şi viceversa: să mergem cu spatele, sa mergem pe o linie sau o bara, sa mergem cu ochii inchisi, să învăţăm să scriem cu stânga, dacă suntem dreptaci, cu dreapta, dacă suntem stângaci etc. Sa nu credeti ca sunt lucruri usoare daca n-ati mai facut !

 

Interconectarea neuronilor poate fi stimulată însă şi cu ajutorul fitoterapiei, ne aminteşte un dr. Cristian Iordache cu competenţă în medicină complementară si farmaceutică . Iată care sunt cele mai importante cateva plante care va ajuta la activarea circulatiei sanguine in creier si la cresterea capacitatii de memorare si a atentiei.

Unul dintre produsele ”pilon” ale fitoterapiei, ginsengul, bogat în minerale şi vitamine, stimulează tonusul şi dă pinteni proceselor de memorare şi concentrare, ţinând astfel stresul la distanţă.

Foarte bun si el, este un alt stalp al fitoterapiei, ginkgo biloba (”Arborele sfânt al vieţii”) este una din cele mai vechi specii de arbori din lume. Frunzele lui sunt utilizate, în general, pentru a combate problemele de memorie survenite pe termen scurt sau pierderile de memorie legate de vârsta înaintată.

  • Hrişcă

O cunoaştem mai mult ca aliment sănătos şi ignorăm, adeseori, virtuţile florilor acestei cereale intens folosite, totuşi, în fitoterapie. Datorită conţinutului bogat în vitamina B1, magneziu şi fosfor, florile de hrişcă amară alungă stresul (principalul devorator al neuronilor şi al conexiunilor interneuronale).

Bine cunoscută pentru acţiunea sa benefică asupra tulburărilor digestive, menta are şi alt atu, mai puţin cunoscut: are efect calmant, favorizează somnul şi regenerarea legăturilor dintre celulele creierului.

”Floarea pasiunii” este originară din America de Sud, de unde ”a migrat” în Europa târziu, în secolul al XVII-lea. Datorită proprietăţilor relaxante şi sedative, leacurile din passiflora combat stresul şi mai ales insomnia.

  • Păducel

Păducelul este un arbust cu flori albe şi fructe roşii – ambele utilizate din vremuri vechi drept remedii fitoterapeutice. Mulţumită proprietăţilor calmante şi sedative, această plantă tratează problema stresului, fără a provoca somnolenţă. Trebuie luat cu precautie!

  • Pelinariţă sau Pelin Negru 

Rudă cu pelinul amar, pelinariţa este un tonic cerebral bine cunoscut în medicina populară: stimulează sistemul nervos şi fortifică şi capacitatea de memorare.

Plantă decorativă şi condiment preţuit în bucătărie, rozmarinul stimulează circulaţia sanguină cerebrală şi periferică, îmbunătăţeşte memoria, creşte capacitatea de concentrare, tonusul psihic şi are efect adaptogen (antistres).

Acţiunea ei directă asupra cortexului cerebral se soldează cu mărirea capacităţii de concentrare, combaterea oboselii mentale, revigorarea simţurilor şi a memoriei.

  • Soia

Are reputaţia plantei sinonime cu sănătatea: conţine, printre altele, fosfolipide, un constituent esenţial al celulelor, util în reglarea funcţionării neuronilor, în general, deci şi în mentenanţa memoriei, în particular.

Administrată copiilor, spirulina dezvoltă organele şi funcţiile acestora, dar are ”o preferinţă” specială: dezvoltă coeficientul de inteligenţă. Cu până la 60%, susţin studiile de specialitate.

  • Tei, verbină şi muşeţel

Un trio recompensat cu premiul pentru popularitate: sunt plantele medicinale pe care le consumăm cel mai frecvent, sub formă de infuzii sau gelule. Au în comun reputaţia solidă de aliaţi ai sănătăţii, dar una din principalele lor indicaţii o constituie tulburările de somn (care consumă neuroni pe bandă rulantă).

  • Valeriana

Folosită în medicină încă din antichitate, rădăcina de valeriană are puternice efecte sedative: calmează stările tensionate şi favorizează alunecarea în lumea viselor.

Afla mai multe despre...
Prospect Temozolomida - Tratament Cancer

Capsule, ceaiuri, comprimate, gelule, uleiuri esenţiale – plantele despre care am povestit se găsesc sub diferite forme în magazinele naturiste. La piaţă, pe tarabele negustoreselor avizate, se găseşte şi planta în stare ”brută”, numai bună pentru a o arunca în apa clocotită şi a prepara o infuzie aromată. Unele (menta, rozmarinul) sunt condimente cu tradiţie şi reputaţie în bucătărie.

Altele (passiflora şi din nou rozmarinul) sunt şi plante decorative. Hrişca şi soia se consumă şi ca atare, cea dintâi sub formă de terci (înmuiată în apă), cea de a doua sub formă de granule sau de bucăţele care se prepară termic sau ca lapte de soia.

Sau Suplimentele Alimentare Neurovert si  Cebrium    care ajuta de asemenea  la o concentrare sustinuta, la o memorie beton  si la o capacitate de atentie buna.

Ramane la latitudinea d-voastra sa hotarati!

Sharing

Voteaza si comenteaza cum ti-a folosit, sa stie toti parerea ta!

Foarte NemultumitNemultumitOKMultumitFoarte Multumit ( 3 -voturi, Media: 3,67 out of 5)

Încarc...

Lasă un comentariu

Solve : *
10 + 22 =


Urmatorul regulament trebuie acceptat pentru a publica comentariul:

In conformitate cu GDPR va anunt ca emailul si comentariul d-voastra va fi stocat .  Pentru mai multe detalii vizitati Politica cookie. Sau scrieti-ne pe pagina de Contact.

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acum esti aici: Home » Prospect Tanakan – Vasodilatator Perific