Prospect Telfast 120 mg

Sharing

Prospect Telfast 120 mg

Comprimate filmate, 120 mg

Vă rugăm să citiţi cu atenţie acest prospect înainte de a utiliza acest medicament. Dacă aveţi nelămuriri sau întrebări suplimentare adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Ce conţine medicamentul dumneavoastră?

Medicamentul dumneavoastră se numeşte Telfast 120 mg. Fiecare comprimat filmat conţine 120 mg substanţă activă, clorhidrat de fexofenadină. De asemenea, comprimatul conţine: nucleu: croscarmeloză sodică, amidon de porumb pregelatinizat, celuloză microcristalină, stearat de magneziu; film: hipromeloză E-15, hipromeloză E-5, povidonă, dioxid de titan (E 171), dioxid de siliciu coloidal anhidru, macrogol 400, oxid roz de fer amestec*), oxid galben de fer amestec*).

*) Conţine oxid feric (E172) şi dioxid de titan (E 171).

Fiecare ambalaj conţine 10 sau 20 comprimate filmate în formă de capsulă, de culoarea piersicii.

Ce trebuie să stiţi despre Telfast 120 mg

Clorhidratul de fexofenadină, substanţa activă a produsului Telfast 120, face parte din grupa antihistaminicelor.

Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă este: Aventis Pharma Deutschland GmbH, Industriepark Höchst D-65926 Frankfurt am Main, Germania.

Producătorul este Aventis Pharma Deutschland GmbH, Germania sau Patheon France S.A., Franta sau Patheon UK Ltd., Marea Britanie sau Unipack Ltd., Marea Britanie sau Aventis Pharmaceuticals Inc. SUA.

Pentru ce se utilizează Telfast 120 mg?

Telfast 120 mg conţine clorhidrat de fexofenadină, care este un antihistaminic. Antihistaminicele ameliorează simptome cum sunt strănutul, senzaţia de mâncărime, curgerea nasului, senzaţia de mâncărime a ochilor, ochi înroşiţi sau înlăcrimaţi, senzaţia de mâncărime a boltei palatine sau a gâtului, congestia nazală, reacţii provocate de febra fânului (rinite alergice sezoniere).

Când nu trebuie sa utilizaţi Telfast 120 mg?

NU utilizaţi Telfast 120 dacă aţi avut o reacţie la oricare dintre componenţii săi (vezi Ce conţine medicamentul dumneavoastră?)

Înainte de a utiliza medicamentul

Înainte de a utiliza medicamentul, comunicaţi medicului sau farmacistului dacă:

Sarcina şi alăptarea

Nu există date adecvate cu privire la folsirea clorhidratului de fexofenadină la femeile însărcinate. Studii limitate pe animale nu au indicat efecte dăunătoare directe sau indirecte asupra sarcinii, dezvoltării embrionare/fetale, naşterii sau dezvoltării postnatale. Clorhidratul de fexofenadină nu trebuie folosit în timpul sarcinii dacă nu este imperios necesar.

Nu există date cu privire la conţinutul laptelui uman după administrarea de cloridrat de fexfenadină. Oricum, atunci când terfenadina a fost administrată la mame care alăptau, s-a dovedit că a pătruns în laptele de sân. De aceea, clorhidratul de fexofenadină nu este recomandat pentru mamele care alăptează.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje şi Telfast 120 mg

Studiile efectuate au demonstrat că este puţin probabil ca Telfast 120 mg să afecteze capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Totuşi, asiguraţi-vă că Telfast 120 mg nu vă afectează în nici un fel înainte de a efectua sarcini care necesită concentrare sau înainte de a conduce vehicule sau folosi utilaje.

Administrarea medicamentului

Înghiţiţi comprimatele cu apă, înainte de masă.

Dacă urmaţi un tratament pentru indigestie care conţine aluminiu sau magneziu, este recomandabil să lăsaţi un interval de 2 ore între administrarea Telfast 120 mg şi administrarea medicamentului pentru indigestie. Aceasta, deoarece, tratamentul pentru indigestie pe care îl urmaţi poate afecta acţiunea Telfast 120 mg prin scăderea cantităţii de medicament absorbită.

Adulţi şi copii cu vârsta ≥ 12 ani

Utilizaţi un comprimat de 120 mg o dată pe zi.

Daca aţi utilizat accidental prea multe comprimate, cereţi sfatul medicului dumneavoastră sau farmacistului sau mergeţi imediat la cel mai apropiat spital.

După administrarea medicamentului

În studiile clinice, cele mai frecvente reacţii adverse ale Telfast 120 mg au fost cefalee, ameţeli, stare de oboseală/somnolenţă, greaţă, tulburări ale somnului, coşmaruri sau nervozitate. Aceste reacţii adverse au fost observate şi în cazul administrării comprimatelor placebo.

Alte reacţii adverse includ reacţii cutanate alergice cum sunt erupţii cutanate şi mâncărimi. Rareori, au fost prezente reacţii adverse precum senzaţie de constricţie toracică, dificultate în respiraţie sau respiraţie şuierătoare (wheezing), umflături neobişnuite mai ales în zona feţei, a buzelor, a limbii sau ochilor şi înroşirea feţei.

Vă rugăm să opriţi tratamentul şi să vă adresaţi imediat medicului dacă observaţi una dintre reacţiile adverse menţionate. Dacă observaţi ceva neobişnuit, sau dacă prezentaţi oricare reacţii adverse în timpul administrării comprimatelor, adresati-va medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Păstrarea medicamentului

Nu utilizaţi medicamentul după data de expirare înscrisă pe ambalaj. Nu lăsaţi Telfast 120 mg la îndemâna şi vederea copiilor.

Data ultimei verificări a prospectului

Martie, 2005

Sharing

Prospecte.Net recomanda consultarea medicului inainte de orice tratament. Luati medicamente si suplimente numai la indicația medicului deoarece combinate sau in cantitati necontrolate sa dea efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale.

Acum esti aici: Home » Prospect Telfast 120 mg
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!