Prospect Thiogamma Turbo-Set 600 mg – Polineuropatie diabetica

Sharing

 1. Acidul alfa-lipoic, substanţa activă a Thiogamma Turbo-Set este o substanţă produsă de organismul uman şi influenţează anumite funcţii metabolice ale organismului.

  De asemenea, acidul tioctic are proprietăţi antioxidative care protejează celulele nervoase împotriva produşilor de descompunere reactivi.

  Thiogamma Turbo-Set este utilizat în paresteziile (furnicăturile, amorţelile) din polineuropatia diabetică, care afectează nervii din organism.

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

Thiogamma Turbo-Set 600 mg/50 ml soluţie perfuzabilă

Acid alfa-lipoic

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament.

 • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

 • Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 • Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.

 • Dacă vreuna dintre reacţiile adverse se agraveazǎ sau dacă observaţi orice reacţie adversǎ nemenţionatǎ în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

În acest prospect găsiţi:

 1. Ce este Thiogamma Turbo-Set şi pentru ce se utilizează

 2. Înainte să vi se administreze Thiogamma Turbo-Set

 3. Cum să vi se administreze Thiogamma Turbo-Set

 4. Reacţii adverse posibile

 5. Cum se păstrează Thiogamma Turbo-Set

 6. Informaţii suplimentare

 1. CE ESTE THIOGAMMA TURBO-SET ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

   

 2. ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI THIOGAMMA TURBO-SET Nu utilizaţi Thiogamma Turbo-Set

  • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la acidul alfa-lipoic sau la oricare dintre celelalte componente ale Thiogamma Turbo-Set.

  • dacă sunteţi copil sau adolescent, deoarece nu sunt suficiente informaţii privind siguranţa utilizării Thiogamma Turbo-Set la această grupă de vârstă.

   Aveţi grijă deosebită când vi se administrează Thiogamma Turbo-Set

  • au fost raportate reacţii alergice (reacţii de hipersensibilitate), inclusiv stare de şoc care pun în pericol viaţa (colaps circulator brusc), în asociere cu utilizarea Thiogamma Turbo-Set ca soluţie injectabilă sau perfuzabilă (vezi pct. 4. Reacţii adverse). De aceea, medicul dumneavoastră vă va monitoriza pe perioada administrării Thiogamma Turbo-Set, pentru apariţia unor simptome timpurii (prurit, greaţă, stare generală proastă etc.). Dacă apar astfel de simptome, tratamentul trebuie întrerupt imediat; pot fi necesare alte măsuri terapeutice.

  • Atenţionare importantă:

   Acidul alfa-lipoic formează compuşi complecşi de solubilitate scăzută cu moleculele de zaharide (de exemplu soluţia de levuloză). În plus, soluţia perfuzabilă nu trebuie combinată cu soluţia de glucoză, soluţia Ringer şi alte câteva soluţii. Medicul dumneavoastră va asigura diluarea Thiogamma Turbo-Set doar cu soluţii compatibile.

   Utilizarea altor medicamente

   Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fără prescripţie medicală.

   Nu poate fi exclus faptul că administrarea asociată de Thiogamma Turbo-Set poate avea drept rezultat pierderea efectului cisplatinei (un medicament chimioterapeutic).

   Efectul hipoglicemiant al medicamentelor antidiabetice (insulina sau antidiabeticele orale) poate fi potenţat. De aceea, mai ales la începutul tratamentului cu Thiogamma Turbo-Set, se recomandă un control repetat al glicemiei. În cazuri izolate, pentru a preveni apariţia hipoglicemiei, poate fi necesară scăderea dozei de insulină, respectiv de antidiabetice orale, conform recomandărilor medicului dumneavoastră.

   Utilizarea Thiogamma Turbo-Set împreună cu alimente şi băuturi

   Consumul periodic de băuturi alcoolice reprezintă un factor de risc semnificativ pentru dezvoltarea şi progresia afecţiunii care implică distrucţia nervoasă, punând astfel în pericol succesul tratamentului cu Thiogamma Turbo-Set. De aceea, pacienţilor cu polineuropatie (distrucţie nervoasă diabetică) li se recomandă, în general, să evite consumul de băuturi alcoolice. Acest lucru se aplică şi pentru perioadele de pauză între două etape de tratament.

   Sarcina şi alăptarea

   Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

   Regula generală în orice terapie este ca medicamentele să fie utilizate pe perioada sarcinii şi alăptării numai după luarea atentă în considerare a raportului dintre risc şi beneficiu.

   Dacă sunteţi însărcinată sau alăptaţi, nu trebuie să începeţi tratamentul cu acid alfa-lipoic dacă nu este neapărat necesar şi dacă nu sunteţi monitorizată atent de către medicul dumneavoastră, deoarece în acest moment nu există niciun fel de informaţii disponibile pentru acest grup de pacienţi. Studii speciale efectuate pe animale nu au descoperit nimic nou în legătură cu tulburările de fertilitate sau efectele care plasează acest concept în zona de risc.

   Nu se cunoaşte posibilul transfer al acidului alfa-lipoic în laptele matern.

   Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

   Thiogamma Turbo-Set nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

 3. CUM SĂ VI SE ADMINISTREZE THIOGAMMA TURBO-SET

  Dacă medicul dumneavoastră nu v-a recomandat altfel, doza obişnuită est e:

  În caz de parestezii foarte pronunţate în cadrul polineuropatiei diabetice, doza zilnică este de o fiolă Thiogamma Turbo-Set (corespunzător la 600 mg acid alfa-lipoic).

  Cale de administrare

  Administrare intravenoasă (după diluare).

  Thiogamma Turbo-Set se diluează cu ser fiziologic şi se administrează în perfuzie intravenoasă scurtă (dar cu o durată de cel puţin 30 de minute).

  Durata de utilizare

  Thiogamma Turbo-Set este administrat în faza iniţială de tratament pe o perioadă de 2-4 săptămâni.

  Pentru continuarea terapiei, se folosesc 600 mg acid alfa-lipoic pe zi, sub formă de comprimate filmate. Deoarece polineuropatia diabetică este o boală de lungă durată, este posibil să fie nevoie să utilizaţi acest medicament permanent. Medicul dumneavoastră va decide ceea ce este mai bine în cazul dumneavoastră.

  Vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă observaţi că efectul Thiogamma Turbo-Set este prea puternic sau prea slab.

  Dacă vi s-a administrat mai mult Thiogamma Turbo-Set decât trebuie

  În caz de supradozaj se poate produce stare de greaţă, vărsături şi cefalee.

  S-au raportat cazuri izolate de simptome de toxicitate severe, uneori ameninţătoare de viaţă. Acestea includ:

  • crize de convulsii generalizate

  • cantitate mare de acid (perturbarea echilibrului acido-bazic cu acumularea de lactoză) în sângele dumneavoastră

  • tulburări importante de coagulare a sângelui

  Acestea se pot produce la ingestia a peste 10 g de acid alfa-lipoicconcomitent cu un consum mare de băuturi alcoolice.

  De aceea, dacă se suspectează o supradoză semnificativă de Thiogamma Turbo-Set, sunt necesare o spitalizare promptă şi instituirea de măsuri adecvate, în conformitate cu principiile generale de tratament în caz de intoxicaţie.

  Dacă încetaţi să vi se administreze Thiogamma Turbo-Set

  Nu întrerupeţi tratamentul cu Thiogamma Turbo-Set fără a discuta aceasta cu medicul dumneavoastră.

  Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

  Ca toate medicamentele, Thiogamma Turbo-Set poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

  Frecvenţa reacţiilor adverse menţionate mai jos este definită utilizând următoarea convenţie: Foarte frecvente: afectează mai mult de 1 utilizator din 10

  Frecvente: afectează 1 din 10 utilizatori din 100

  Mai puţin frecvente: afectează 1 din 10 utilizatori din 1000 Rare: afectează 1 din 10 utilizatori din 10000

  Foarte rare: afectează mai puţin de 1 utilizator din 10000

  Cu frecvenţă necunoscută: frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile

  Reacţii adverse sau semne pe care trebuie să le observaţi şi să le cuantificaţi atunci când sunteţi afectat de ele:

  Cu frecvenţă necunoscută: Reacţii de hipersensibilitate ale întregului corp (inclusiv şoc); datorită consumului crescut al glucozei, nivelul zahărului în sângele dumneavoastră poate scădea (hipoglicemie), reacţii alergice ale pielii (cum sunt erupţie trecătoare pe piele, urticarie, prurit).

  Dacă Thiogamma Turbo-Set este administrat în mai puţin de 30 minute, pot apărea tensiune intracraniană şi dificultate la respiraţie. Acest reacţii adverse dispar cu rapiditate.

  Foarte rare: Alterarea sau tulburarea simţului gustativ şi convulsii, vedere dublă, hemoragii la nivelul pielii (purpură), durere, înroşirea locului de administrare, tulburări ale funcţiei trombocitelor din sânge şi ale coagulării sângelui (trombopatii).

  Dacă vreuna dintre reacţiile adverse se agraveazǎ sau dacă observaţi orice reacţie adversǎ nemenţionatǎ în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 5. CUM SE PĂSTREAZĂ THIOGAMMA TURBO-SET

  A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

  Nu utilizaţi Thiogamma Turbo-Set după data de expirare înscrisă pe cutie şi pe eticheta fiolei, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

  A se păstra la temperaturi sub 250C, protejat de lumină.

  Valabilitatea soluţiei după prima deschidere sau după diluare

  Soluţia perfuzabilă obţinută după diluare poate fi păstrată timp de 6 ore, ferită de lumină.

  Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 6. INFORMAŢII SUPLIMENTARE Ce conţine Thiogamma Turbo-Set

 • Substanţa activă este acidul alfa-lipoic. Fiecare flacon a 50 ml soluţie perfuzabilă conţine acid alfa- lipoic 600 mg sub formă de sare de meglumină a acidului alfa-lipoic 1167,70 mg.

 • Celelalte componente sunt: meglumină, macrogol 300 şi apă pentru preparate injectabile.

Cum arată Thiogamma Turbo-Set şi conţinutul ambalajului

Thiogamma Turbo-Set este o soluţie limpede de culoare gălbuie până la galben-verzuie, lipsită de particule vizibile.

Thiogamma Turbo-Set este disponibil în cutii cu 10 flacoane din sticlă brună a câte 50 ml.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Wörwag Pharma GmbH&Co. KG Calwer Strasse 7, 71034 Böblingen Germania

Fabricantul

Solupharm Pharmazeutische Erzeugnisse GmbH Industrienstrasse 3, 34212 Melsungen

Germania

Acest prospect a fost aprobat în Martie 2012.

Următoarele informaţii sunt destinate numai medicilor şi profesioniştilor din domeniul sănătăţii:

Mod de administrare

Administrarea se face intravenos, după diluare, în perfuzie lentă, timp de minim 30 minute (nu mai repede de 50 mg acid alfa-lipoic /2 ml de soluţie perfuzabilă pe minut).

Administrarea intravenoasă se efectuează de către personal medical specializat, sub stricta supraveghere a unui medic.

Pentru diluare (la 100-250 ml), se foloseşte exclusiv serul fiziologic (vezi pct. 6.2, 6.6).

Din cauza sensibilităţii la lumină a substanţei active, soluţia perfuzabilă trebuie preparată imediat înaintea administrării. Soluţia perfuzabilă obţinută trebuie să fie ferită de lumină, folosind o folie de aluminiu sau săculeţul protector care se găseşte în ambalajul original. Soluţia perfuzabilă protejată astfel se poate păstra aproximativ 6 ore.

Incompatibilităţi

Acidul alfa-lipoic reacţionează in vitro cu complexe ionice ale metalelor (de exemplu cu cisplatina). Acidul alfa-lipoic formează cu moleculele de glucide (de exemplu soluţia de levuloză) compuşi complecşi care se dizolvă greu. În plus, soluţia perfuzabilă este incompatibilă cu soluţiile ce conţin glucoză, soluţia Ringer şi cu soluţiile care reacţionează cu grupările -SH şi punţile disulfidice.

Sharing

Acum esti aici: Home » Prospect Thiogamma Turbo-Set 600 mg – Polineuropatie diabetica