Prospect TobraDex

TobraDex

picături oftalmice, suspensie

Vă rugăm să citiţi cu atenţie în întregime aicest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament.

Păstraţi acest prospect. Este posibil să fie necesar să îl recitiţi.

Dacă aveţi întrebări suplimentare, vă rugăm să le adresaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră personal. Nu îl transmiteţi altor persoane. Poate să le dăuneze, chiar dacă au aceleaşi simptome ca ale dumneavoastră.

Tobradex Prospect
Tobradex Prospect

 

 

 

 

 

 

în acest prospect:

  1. Ce este TOBRADEX şi pentru ce este utilizat
  2. înainte de a utiliza TOBRADEX
  3. Cum se utilizează TOBRADEX
  4. Reacţii adverse posibile
  5. Cum se păstrează TOBRADEX                   

Substantele active sunt tobramicina*) 3 mg/ml şi dexametazona 1 mg/ml. *) 1000 UI/mg

-Excipienţi: clorură de benzalconiu, edetat disodic, clorură de sodiu, sulfat de sodiu anhidru, tyloxapol, hidroxietilceluloză, acid sulfuric şi/sau hidroxid de sodiu (adăugate pentru a menţine aciditatea normală- valoarea pH-ului), apă purificată.

►   CE ESTE TOBRADEX Şl PENTRU CE ESTE UTILIZAT

TOBRADEX se utilizează pentru tratamentul inflamaţiei şi unei posibile infecţii oculare. Această inflamaţie poate fi provocată de o intervenţie chirurgicală oftalmologlcă, de o infecţie, de un corp străin care v-a pătruns în ochi sau de o altă agresiune la nivel ocular.

TOBRADEX este-o combinaţie corticosteroid-medicament antiinfecţios.

Corticosteroizii (dexametazona în acest caz) ajută la prevenirea sau la scăderea inflamaţiei la nivel celular. Medicamentele antiinfecţioase (tobramicina în acest caz) sunt active împotriva multor microorganisme care pot infecta ochiul.

TOBRADEX se prezintă sub formă de lichid (o suspensie de culoare albă) ambalat într-un flacon picurător din LDPE Gonţinând 5 ml picături oftalmice, suspensie; flaconul este inclus într-o cutie din carton.

►   ÎNAINTE DE A UTILIZA TOBRADEX

 Nu utilizaţi TOBRADEX

►                   dacă sunteţi alergic la tobramicină şi/sau dexametazonă sau la oricare dintre excipienţi;

►                   dacă credeţi că aveţi o infecţie oculară.

►                   Numai medicul dumneavoastra poate decide  care este tratamentul potrivit pentru tipul de infecţie de care suferiţi.

Utilizaţi cu grijă TOBRADEX

  • · dacă aveţi valori mari ale presiunii intraoculare (glaucom).

 

Cereţi sfătui medicului dumneavoastră;

  • · dacă constataţi apariţia de mâncărimi ale pleoapelor, edem, roşeaţă oculară, întrerupeţi administrarea şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră;
  • · utilizaţi acest medicament atât timp cât medicul v-a prescris să o faceţi.

 

Dacă starea dumneavoastră se înrăutăţeşte sau persistă, adresaţi-vă medicului;

  • · dacă utilizaţi TOBRADEX pe o perioadă mai mare (peste 24 zile), puteţi deveni mai sensibil la alte infecţii oculare, iar rănile oculare se pot vindeca mai greu.

Dacă purtaţi lentile de contact moi, nu vă administraţi picăturile în timp ce purtaţi lentilele de contact. Aşteptaţi 15 minute după administrarea picăturilor înainte de a vă aplica din nou lentilele de contact. Un conservant din TOBRADEX (clorură de benzalconiu) poate produce decolorarea lentilelor de contact moi.

Totuşi, este important să ştiţi că nu este recomandată purtarea lentilelor de contact concomitent cu prezenţa unei infecţii oculare.

în timpul tratamentului cu acest medicament, medicul dumneavoastră vă poate solicita să vă prezentaţi periodic la cabinet pentru verificarea presiunii intraoculare. Urmaţi sfatul medicului dumneavoastră.

Utilizarea sigură a acestui medicament nu a fost demonstrată la copii cu vârsta mai mică de un an. Urmaţi întocmai recomandările medicului când administraţi acest produs la copii cu vârsta mai mare de un an.

Sarcina şi alăptarea                                                                                       

Cereţi sfatul medicului d-voastra sau al farmacistului inainte de a utiliza acest medicament.

Acum se mai citeste

Leave a Reply