Prospect Tonotil – Oboseala nervoasa Covalescenta

Sharing

 Prospect Tonotil-N 

Pulbere si soluţie pentru soluţie orala

Indicaţii terapeutice ? Cititi acest prospect Tonotil-N

Tonotil-N este indicat in stări patologice, de exemplu: boli somatice si psihice, dementa senila, boli in care intervine o disfuncţie in metabolismul neuronal. Tonotil-N stimuleaza activitatea cerebrala, producerea de energie si posibilităţile de utilizare a oxigenului la nivel celular. Tonotil-N completeaza componentele biologice celulare deficitare fara sa genereze produşi de degradare.

Tonotil-N este folosit ca tonic in stări de slăbiciune, anorexie si in covalescenta.

Pediatrie: Retardare psihosomatica, covalescenta, anorexie, oboseala in urma unui efort intelectual prelungit.

Medicina interna: Surmenaj fizic si intelectual, convalescenta, stări de slăbiciune (anemie, anorexie)

Geriatrie: Depresie senila sau dementa senila, dereglări psihosomatice ale vârstei a lll-a si la persoane vârstnice, pierderea memoriei, in scaderea performantelor intelectuale, in dereglări metabolice si ca adjuvant in terapia angiovasculara.

Neurologie: Tensiuni nervoase, oboseala asociata cu administrarea ca medicamente sedative. Ca supliment in tratamentul cu antidepresive si anxiolitice.

Chirurgie : Este un tonic pentru organism; se recomanda in convalescenta dupa  intervenţii chirurgicale.

Oftalmologie: Oboseala oculara, miopie progresiva, boli ale retinei datorate dereglărilor metabolice, irigare sangvina deficitara la nivel ocular, ambliopie datorata fumatului, atrofia nervului optic si ca aditiv in tratamentul combinat cu medicatie anticataracta pentru a preveni cataracta senila (datorita efectelor asupra reglării metabolismului celular, aprovizionării organismului cu aminoacizi esenţiali).

Obstretica -ginecologie: Convalescenta, tensiune nervoasa, slăbiciune, climacteriu.

Ortopedie – traumatologie: Ca un tonic al organismului si ca un tonic pentru pacientii ce urmeaza a fi operaţi. Convalescenta (dupa  intervenţii chirurgicale, traumatisme, etc. )

Medicina sportiva: Recuperare psihosomatica a atletilor.

Compoziţie Tonotil

Pulbere pentru soluţie orala (continuta in dop)

  • 170mg pulbere pentru soluţie orala conţine L-fosfotreonina 20mg,
  • L-glutamina 75mg,
  • clorură de hidroxocobalamina 0. 5mg
  • si excipienti: sorbitol, gelatina, macrogol 4000, manitol.

 

 

Tonotil N Prospect
Tonotil N Prospect

  

Soluţie orala (continuta in flacon)

10ml soluţie orala conţine L-fosfoserina 60mg, clorhidrat de arginina 150mg si excipienti: sorbitol soluţie 70%, benzoat de sodiu, aroma “Sour Cherry”, apa purificata.

Grupa farmacoterapeutică: Tractul digestiv si metabolism, tonice, combinaţii.

 

Aflati ce contraindicaţii sunt

Hipersensibilitate cunoscuta la oricare din componenţii produsului.

Produsul este contraindicat in cazul prezentei tumorilor maligne sau stărilor neoplazice datorita prezentei hidroxicobalaminei si a implicării acesteia in multiplicarea celulara.

Precauţii Precauţii

Produsul nu trebuie lasat la indemana copiilor.

Interacţiuni

Nu sunt cunoscute.

 

tonotil-n prospect
Tonotil-n Prospect

 

 

 

 

 

Atenţionări speciale ? Cititi acest prospect Tonotil-N

Se recomanda prudenta la pacientii cu insuficienta renala sau hepatica severa sau cu acidoza metabolica sau la pacientii cu tulburări ale metabolismului aminoacizilor.

Sarcina si alaptarea:

Tonotil-N poate fi administrat in timpul sarcinii si in perioada de alaptare.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Produsul nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze si mod de administrare .  Cititi acest prospect Tonotil-N

Se indeparteaza sigiliul de metal al flaconului, prin extragere (1). Apoi se impinge dopul roşu in asa fel incat sa se goleasca continutul acestuia in partea lichida din flacon (2). Se agita flaconul bine.

Se inlatura dopul si se transvazeaza continutul flaconului într-un pahar.

Tonotil-N este uşor de administrat si are gust plăcut. Se poate dilua cu apa.

Tonotil-N poate fi administrat si la diabetici, deoarece nu conţine zahar.

Soluţia se administreaza imediat dupa  constituire.

Adulţi: doza recomandata este de 1-2 flacoane dimineaţa, inainte de micul dejun.

Copii: doza recomandata este de 1 flacon dimineaţa, inainte de micul dejun.

Pentru informaţii suplimentare in privinţa utilizării produsului si a duratei tratamentului cititi acest prospect Tonotil-N sau adresati-va medicului.

Reacţii adverse

Reacţii alergice in cazul hipersensibilităţii te unul dintre componenţii produsului.

Supradozaj

Nu au fost raportate cazuri de supradozaj.

Pastrare

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.

A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalaj original.

A nu se lasa la indemana copiilor.

Ambalaj

Cutie cu 10 flacoane a 10ml soluţie orala prevăzută cu dop cu lacas pentru 170mg pulbere pentru soluţie orala.

Producător Vianex S. A., Grecia

Detinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţa

Vianex S. A., Tatoiu str., 18th Athens-Lamia National Road, 146 71 Nea Erythrea, Grecia

Data ultimei verificări a prospect Tonotil-N

Aprilie, 2005

Ce este anorexia? 

Anorexia este o tulburare de alimentaţie care distruge încet, dar sigur organismul. Poate duce chiar la deces, iar de cele mai multe ori inima este cea care cedează.

Cauzele exacte ale acestei boli nu au fost descoperite nici până acum, dar ţin foarte mult de psihicul unei persoane, de modul cum se vede în oglindă, dar şi de percepţia socială. Cercetătorii au mai descoperit că persoanele care suferă de anorexie au un nivel de serotonină (substanţă secretată de creier) mai mare decât oamenii normali. Nu s-a putut demonstra însă dacă acest nivel este mare dinaintea apariţieie bolii sau este generat de înfometare.

Au mereu impresia că sunt grase

Psihologii spun că boala are o componenetă majoră de natură psihică. „Anorexia este o boală care afectează aproape exclusiv fetele tinere până în 25-30 de ani. De obicei, tinerele încep cu o dietă pentru a scăpat de câteva kilograme, dar apoi nu se mai pot opri. Se înfometează intenţionat şi au mereu impresia că sunt supraponderale, deşi ele sunt doar piele şi os.

De obicei, persoanele predispuse la anorexie sunt persoane care nu sunt sigure pe ele şi pun mare accent pe aspectul fizic. Au impresia că nu au altceva de oferit şi atunci se bazează doar pe fizic. De asemenea, modelele promovate la televizor, care sunt extrem de slabe, le dau tinerelor impresia că aşa este normal“, a spus psihologul Ana Maria Ruşizan.

Se înfometează până cad din picioare

Medicii recunosc destul de uşor semnele anorexiei. „În primul rând, pacientele au o greutate cu cel puţin 20% mai mică decât normal. Sunt palide, le cade părul, au senzaţii de ameţeală şi de frig aproape în permenenţă. În majoritatea cazurilor, menstruaţia se opreşte şi apar probleme mari de tranzit intestinal cum ar fi constipaţia. La aceste paciente senzaţia de vomă devine permanentă. Este o boală extrem de greu de tratat şi este nevoie ca tratamentul medical să fie completat de cel psihologic. Boala nu trebuie ignorată, deoarece este foarte periculoasă. Unele fete rămân pe viaţă cu boli cronice, mai ales cu probleme de constipaţie şi durează ani până să revină la o greutate normală. În plus, dacă este ignorată boala poate duce la deces, deoarece inima cedează. Am văzut cazuri în care fete care trebuiau să aibă 70 de kilograme, ajunseseră la 30 de kilograme. Este clar că nici măcar nu se mai puteau ţine de picioare“, spune Marius Bologea, medic internist.

Pacientele sunt greu de convins

Cel mai greu pentru specialişti este să le convingă pe aceste fete să înţeleagă că sunt bolnave. „Aceste tinere se izolează şi nu ascultă de nimeni. Ştiu doar că trebuie să slăbească continuu. Învaţă să se ascundă de familie, iar dacă sunt supravegheate şi mănâncă ceva merg apoi să vomite. Pentru ele, mâncarea este cel mai mare duşman. Este foarte greu să le aduci la cabinet.

Chiar dacă vin, există riscuri mari de recidivă. De multe ori conştientizează boala în al 12-lea ceas, când deja manifestările fizice devin foarte greu de suportat şi aproape le imobilizează la pat. Odată convinse că sunt bolnave şi că pot muri, accepată terapia, dar aceasta este de durată. Uneori trec ani până când aceste fete reintră în normal şi înţeleg că să fii schelet ambulant nu este un model de viaţă. Deşi este dur, eu le arăt cazuri din Occident, cazuri de paciente care nu au supravieţuit. Când văd acele poze sunt şocate şi nici atunci nu cred că şi ele arată tot la fel“, mai spune psihologul Ana Maria Ruşizan.

Recuperarea este foarte grea

Recuperarea în cazul anorexiei este foarte grea. Dieta care trebuie respectată este dură deoarece organismul nu mai poate tolera o porţie normală de mâncare. Totul trebuie făcut treptat. „Tratamentul este de lungă durată şi necesită internare pentru că supravegherea trebuie să fie strictă. La început fetele refuză să mănânce şi atunci se administrează perfuzii. Când văd că se simt mai bine încep să aibă încredere. Urmează apoi o dietă clar stabilită şi porţii foarte mici. Organismul este ca în cazul unul bebeluş şi trebuie să se obişnuiască din nou cu mâncarea. Odată ce fizicul se recuperează, se merge obligatoriu la consiliere psihologică“, mai spune medicul internist.

Multă mişcare în locul dietei

Psihologii mai spun că tinerele trebuie să înţeleeagă că nu aspectul este totul. „ Bineînţeles că nu promovăm obezitatea. Tinerele trebuie să înţeleagă însă că nu trebuie să fie extrem de slabe pentru a arăta bine. Orice om care mănâncă regulat, nu face exces de grăsimi şi face şi puţină mişcare, va avea o greutate normală. Nu trebuie să ducem totul la extrem. Eu, ca psiholog, nu recomand deloc dietele, pentru că pot da dependenţă. Recomand în schimb mişcare foarte multă, care face foarte bine şi pentru psihic. Eu le spun mereu fetelor că este suficient să nu mănânce după ora 19.00, să facă mişcare şi eventual să nu facă exces la dulciuri. Trebuie să înţelegem că nu toţi putem avea un corp de model. Important este însă să ne simţim cât mai bine în pielea noastră“, a mai spus psihologul.

Sharing

Prospecte.Net recomanda consultarea medicului inainte de orice tratament. Luati medicamente si suplimente numai la indicația medicului deoarece combinate sau in cantitati necontrolate sa dea efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale.

Lasă un comentariu

Urmatorul regulament trebuie acceptat pentru a publica comentariul:

In conformitate cu GDPR va anunt ca emailul si comentariul d-voastra va fi stocat .  Pentru mai multe detalii vizitati Politica cookie. Sau scrieti-ne pe pagina de Contact.

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.