Prospect Tritace

Sharing

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

TRITACE  2.5 mg comprimate

TRITACE 5 mg comprimate

TRITACE 1O mg comprimate

Ramipril

Citiţi cu atentie şi în întregime acest prospect înainte

de a începe sa luaţi acest medicament

 

Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare. adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane.. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Nu luaţi TRITACE dacă vă aflaţi în oricare dintre situaţiile de mai sus. Dacă nu sunteţi sigur, adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte de a lua TRITACE.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi TRITACE

Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau farmacistul înainte de a lua medicamentul dumneavoastră:

►  Dacă aveţi afecţiuni ale inimii, ficatului sau rinichilor

►  Dacă aţi pierdut multe lichide sau săruri din organism (stare de rău (vărsături), aveţi diaree, transpiraţi mai mult decât de obicei, aveţi o dietă săracă în sare, luaţi diuretice (medicamente care cresc eliminarea de apă) de mult timp sau faceţi dializă)

tritace prospect
tritace prospect

►  Dacă urmează să fiţi supus unui tratament pentru a reduce reacţia dumneavoastră alergică la înţepăturile de albină sau viespe • desensibilizare!

►  Dacă urmează să vi se administreze un anestezic. Acesta vă poate fi administrat pentru o operaţie sau pentru orice lucrare stomatologică. Este posibil să fie nevoie să întrerupeţi tratamentul cu TRITACE cu o zi înainte de operaţie; cereţi sfatul medicului dumneavoastră.

►  Dacă aveţi o cantitate mare de potasiu în sânge (observată la analize ale sângelui)

►  Dacă aveţi o boală de colagen, cum ar fi sclerodermia sau lupusul eritematos sistemic.

►  Trebuie să spuneţi medicului dumneavoastră dacă credeţi că sunteţi' (sau aţi putea rămâne) gravidă. TRITACE nu este recomandat în primele 3 luni de sarcină şi poate determina leziuni grave la făt după 3 luni de sarcină, vezi pct. “Sarcina şi alăptarea”.

Copii

TRITACE nu este recomandat la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani. deoarece nu sunt disponibile informaţii pentru această grupa de vârstă.

Dacă vă aflaţi în oricare dintre situaţiile de mai sus (sau nu sunteţi sigur), adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte de a lua TRITACE.

Folosirea TRITACE cu alte medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală (inclusiv medicamente pe bază de plante medicinale). Aceasta deoarece TRITACE poate influenţa modul în care acţionează unele medicamente. De asemenea, unele medicamente pot influenţa modul în care acţionează TRITACE.

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi oricare dintre următoarele medicamente. Ele pot face ca TRITACE să nu acţioneze suficient de bine:

►  Medicamente utilizate pentru a ameliora durerea şi inflamaţia (de exemplu medicamente antiinflămatoare nesteroidiene (AINS), cum sunt ibuprofenul sau indometacina şi acidul acetilsaIiciIic)

►  Medicamente utilizate pentru tratamentul tensiunii arteriale scăzute, şocului, insuficienţei cardiace, astmului bronşic sau alergiilor, cum sunt efedrina, noradrenalina sau adrenalina. Va fi necesar ca medicul dumneavoastră sâ ă verifice tensiunea arterială.

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi oricare dintre următoarele medicamente. Ele pot creşte riscul de apariţie a reacţiilor adverse dacă le luaţi împreună cu TRITACE:

►  Medicamente utilizate pentru a ameliora durerea şi inflamaţia (de exemplu medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), cum sunt ibuprofenul sau indometacina şi acidul acetilsalicilic)

►  Medicamente pentru tratamentul cancerului (chimioterapie)

►  Medicamente utilizate pentru a împiedica rejetul de organ după un transplant, cum este ciclosporina

►  Diuretice (medicamente care cresc eliminarea de apă), cum este Turosemidul

►  Medicamente care pot creşte concentraţia de potasiu în sânge, cum sunt spironolactona, triamterenul, amiloridul, sărurile de potasiu şi heparina (utilizată pentru subţierea sângelui)

►  Glucocorticoizi utilizaţi pentru a trata inflamaţia, cum este prednisolonul

►  Alopurinol (utilizat pentru a scădea concentraţia de acid uric în sânge)

►  Procainamidă (pentru tulburări de ritm cardiac).

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi oricare dintre următoarele medicamente. Acţiunea lor poate fi influenţată de TRITACE:

►  Medicamente pentru tratamentul diabetului zaharat, cum sunt insulina şi medicamentele administrate pe cale orală pentru a scădea zahărul din sânge. TRITACE

în acest prospect găsiţi:

 1. Ce este TRITACE şi pentru ce se utilizează
 2. înainte să luaţi TRITACE
 3. Cum să luaţi TRITACE
 4. Reacţii adverse posibile
 5. Cum se păstrează TRITACE
 6. Informaţii suplimentare

1, CE ESTE TRITACE Şl PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

TRITACE conţine un medicament numit ramipril. Acesta

aparţine unei clase de medicamente numite inhibitori ai

ECA (inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei).

TRITACE acţionează prin:

 • Scăderea producţiei. în organismul dumneavoastră, de substanţe care pot creşte tensiunea arterită
 • Relaxarea şi dilatarea vaselor dumneavoastră de sânge
 • Uşurarea muncii inimii de a pompa sânge în organismul dumneavoastră.

TRITACE poate fi utilizat:

 • Pentru a trata tensiunea arterială crescută (hipertensiune arterială)
 • Pentru a reduce riscul dumneavoastră de a avea o criză de inimă sau un accident vascular cerebral
 • Pentru a reduce riscul sau a întârzia agravarea afecţiunilor dumneavoastră de rinichi (fie că aveţi sau nu diabet zaharat)
 • Pentru a trata inima dumneavoastră atunci când nu poate pompa suficient sânge în organismul dumneavoastră ‘insuficienţă cardiacă'
 • Ca tratament după o criza de inimă ,infarct miocardic) complicată cu insuficienţă cardiacă.

2. ÎNAINTE SA LUAŢI TRITACE

Nu luaji TRITACE

 • Dacă' sunteţi alergic (hipersensibil) la ramipril, la oricare alt medicament inhibitor al ECA sau la oricare dintre celelalte componente ale TRITACE menţionate la fltt. 6.

Semnele unei reacţii alergice pot include o erupţie pe piele, probleme de respiraţie sau înghiţire, umflare a buzelor, a feţei, gâtului sau a limbii dumneavoastră.

[1] Dacă aţi avut vreodată o reacţie alergică gravă numită “edem angioneurotic. Semnele pot include mâncărime, blânde (urticarie), pete roşii pe mâini, picioare şi gât, umflarea gâtului şi a limbii, umflare în jurul ochilor şi buzelor, dificultăţi de respiraţie şi înghiţire.

 • Dacă faceţi dializă sau orice alt tip de filtrare a sângelui. în funcţie de aparatul utilizat, este posibil ca TRITACE să nu fie potrivit pentru dumneavoastră.
  • • Dacă aveţi afecţiuni ale rinichilor în care irigarea cu sânge a rinichilor dumneavoastră este redusă (stenoză de arteră renală)

 

 • în ultimele 6 luni de sarcină (vezi mai jos pct. “Sarcina şi alăptarea”)
 • Dacă tensiunea dumneavoastră arterială este anormal de mică sau instabilă. Va fi necesar ca medicul dumneavoastră să vă măsoare tensiunea arterială.

poate scădea cantitatea de zahăr din sângele dumneavoastră. Verificaţi atent cantitatea de zahăr din sângele dumneavoastră în timpul tratamentului cu TRITACE.

 1. Litiu (pentru afecţiuni psihice). TRITACE poate creşte cantitatea de litiu din sângele dumneavoastră. Va fi necesară verificarea atentă de către medicul dumneavoastră a cantităţii de litiu din sângele dumneavoastră.

Dacă vă aflaţi în oricare dintre situaţiile de mai sus (sau nu sunteţi sigur), adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte de a lua TRITACE.

Folosirea TRITACE cu alimente şi băuturi

 1. Consumul de alcool etilic în timpul tratamentului cu TRITACE vă poate face să vă simţiţi ameţit sau buimăcit. Dacă sunteţi îngrijorat în legătură cu ce cantitate de alcool etilic puteţi consuma în timpul tratamentului cu TRITACE, discutaţi despre acest lucru cu medicul dumneavoastră, deoarece medicamentele utilizate pentru scăderea tensiunii arteriale şi alcoolul etilic pot avea efecte cumulative.

3. TRITACE poate fi luat cu sau fără alimente.

Sarcina şi alăptarea

Trebuie să spuneţi medicului dumneavoastră dacă credeţi că sunteţi (sau aţi putea rămâne) gravidă. Nu trebuie să luaţi TRITACE în primele 12 săptămâni de sarcină şi nu trebuie să luaţi deloc aceste medicamente după săptămâna 13, deoarece utilizarea lor în timpul sarcinii poate avea efecte dăunătoare la nou-născut. Dacă rămâneţi gravidă în timpul tratamentului cu TRITACE, spuneţi imediat medicului dumneavoastră. Trecerea la un tratament alternativ corespunzător trebuie făcută înaintea unei sarcini planificate. Nu trebuie să luaţi TRITACE dacă alăptaţi. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

în timpul tratamentului cu TRITACE, vă puteţi simţi ameţit. Acest lucru este mai probabil să se întâmple când începeţi tratamentul cu TRITACE sau când începeţi să luaţi o doză mai mare. Dacă acest lucru se întâmplă, nu conduceţi vehicule sau nu folosiţi unelte sau utilaje.

1 Cum SA LUAŢI TRITACE

Luaţi întotdeauna TRITACE exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Utilizarea acestui medicament

4. înghiţiţi acest medicament la aceeaşi oră în fiecare zi.

5. înghiţiţi comprimatele/capsulele întregi, cu lichid.

 1. Nu zdrobiţi sau mestecaţi comprimatele/capsulele.

Cat de mult să luaţi

Tratamentul tensiunii arteriale crescute

 1. Doza uzuală de început este de 1,25 mg sau 2,5 mg o dată pe zi.
 2. Medicul dumneavoastră va adapta doza pe care o luaţi până când tensiunea dumneavoastră arterială este controlată.
 3. Doza maximă este de 10 mg o dată pe zi.
 4. Dacă urmaţi deja tratament cu diuretice (medicamente care cresc eliminarea de apă), medicul dumneavoastră poate reduce sau opri doza de diuretic pe care o luaţi înainte de a începe tratamentul cu TRITACE.

Pentru a reduce riscul dumneavoastră de a avea un infarct miocardic sau un accident vascular cerebral

 1. Doza uzuală de început este de 2,5 mg o dată pe zi.
 2. Medicul dumneavoastră poate apoi decide să crească doza pe care o luaţi.
 3. Doza uzuală este de 10 mg o dată pe zi.

Tratament pentru a reduce sau a întârzia agravarea problemelor dumneavoastră de rinichi

 1. Puteţi începe cu o doză de 1,25 mg sau 2,5 mg o dată pe zi.
 2. Medicul dumneavoastră va adapta doza pe care o luaţi.
 3. Doza uzuală este de 5 mg sau 10 mg o dată pe zi.

Tratamentul insuficienţei cardiace

 1. Doza uzuală de început este de 1,25 mg o dată pe zi.
 2. Medicul dumneavoastră va adapta doza pe care o luaţi.
 3. Doza maximă este de 10 mg zilnic. Sunt de preferat două administrări pe zi.

Tratament după ce aţi avut un infarct miocardic

 1. Doza uzuală de început este de 1,25 mg o dată pe zi până la 2,5 mg de două ori pe zi.
 2. Medicul dumneavoastră va adapta doza pe care o luaţi.
 3. Doza uzuală este de 10 mg zilnic. Sunt de preferat două administrări pe zi.

Vârstnici

Medicul dumneavoastră va reduce doza iniţială şi va adapta mai lent tratamentul dumneavoastră.

Dacă luaţi mai mult decât trebuie din TRITACE

Adresaţi-vă imediat unui medic sau mergeţi la cel mai apropiat serviciu de urgenţe al unui spital. Nu conduceţi un vehicul până la spital, rugaţi pe altcineva să meargă cu dumneavoastră sau sunaţi pentru o ambulanţă. Luaţi cu dumneavoastră cutia medicamentului. Aceasta ajută medicul să ştie ce aţi luat.

Dacă uitaţi să luaţi TRITACE

 1. Dacă omiteţi o doză, luaţi doza următoare ca de obicei.
 2. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa comprimatul uitat/capsula uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, TRITACE poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

încetaţi să luaţi TRITACE şi contactaţi imediat un medic dacă observaţi oricare dintre următoarele reacţii adverse grave – este posibil să aveţi nevoie de tratament medical de urgenţă:

 1. Umflare a feţei' buzelor sau a gâtului, ceea ce face dificilă respiraţia sau înghiţirea, precum şi mâncărime şi erupţii pe piele. Acesta poate fi semnul unei reacţii alergice grave la TRITACE.
 2. Reacţii cutanate grave, inclusiv erupţie pe piele, ulceraţii la nivelul cavităţii bucale, agravarea unei afecţiuni preexistente la nivelul pielii, roşeaţă, vezicule sau descuamare a pielii (cum sunt sindromul Stevens- Johnson, necroliza epidermică toxică sau eritemul polimorf).

Spuneţi imediat medicului dumneavoastră dacă aveţi:

 1. Bătăi cardiace rapide, bătăi cardiace puternice sau neregulate (palpitaţii), durere în piept, apăsare în piept sau probleme mai grave, inclusiv un infarct miocardic sau un accident vascular cerebral.
 2. Scurtare a respiraţiei sau tuse. Acestea pot fi semnele unor probleme ale plămânilor.
 3. Apariţia mai uşoară de vânătăi, sângerare mai îndelungată decât de obicei, orice semn de sângerare (de exemplu sângerare din gingii), erupţie sub formă de pete purpurii pe piele sau dezvoltarea de infecţii mai uşor decât de obicei, durere în gât şi febră, senzaţie de oboseală, leşin, ameţeli sau piele palidă. Acestea pot fi semnele unor probleme ale sângelui sau ale măduvei osoase.
 4. Durere violentă de stomac care poate ajunge în spate. Acesta poate fi un semn de pancreatită (inflamaţie a pancreasului).
 5. Febră, frisoane, oboseală, pierderea apetitului alimentar, durere de stomac, senzaţie de rău (greaţă), îngălbenire a pielii sau a ochilor (icter). Acestea pot fi semnele unor probleme ale ficatului, cum sunt hepatita (inflamaţie a ficatului) sau afectarea ficatului.

Alte reacţii adverse includ:

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră dacă oricare dintre următoarele reacţii adverse devine gravă sau durează mai mult de câteva zile.

Frecvente (apar la mai puţin de 1 din 10 pacienţi)

 1. Durere ae cap sau senzaţie de oboseală.
 2. Senzaţie de ameţeală. Aceasta este mai probabil să apară la începutul tratamentului cu TRITACE sau când începeţi să luaţi o doză mai mare.
 3. Leşin, hipotensiune arterială (tensiune arterială anormal de mică), în special când staţi în picioare sau când vă ridicaţi repede în picioare.
 4. Tuse seacă iritativă, inflamaţie a sinusurilor (sinuzită) sau bronşită, scurtare a respiraţiei.
 5. Durere de stomac sau intestinală, diaree, indigestie, senzaţie de rău (greaţă) sau stare de rău (vărsături).
 6. Erupţii pe piele cu sau fără suprafaţă proeminentă.
 7. Durere în piept.
 8. Dureri sau crampe musculare.
 9. Analize ale sângelui care arată o concentraţie mai mare de potasiu în sânge decât este normal.

Mai puţin frecvente (apar la mai puţin de 1 din 100 de pacienţi)

 1. Tulburări de echilibru (vertij).
 2. Mâncărime şi senzaţii neobişnuite la nivelul pielii, cum sunt amorţeli, furnicături, înţepături, arsură sau senzaţie de fiori la nivelul pielii (parestezii).
 3. Pierdere sau modificare a gustului.
 4. Tulburări de somn.
 5. Senzaţie de deprimare, anxietate, nervozitate mai accentuată decât de obicei sau nelinişte.
 6. Nas înfundat, dificultăţi de respiraţie sau agravare a astmului bronşic.
 7. Umflare a intestinului numită “edem angioneurotic intestinal”, care se manifestă prin simptome cum sunt durere abdominală, vărsături şi diaree.
 8. Arsuri în capul pieptului, constipaţie sau gură uscată.
 9. Eliminarea unei cantităţi mai mari decât de obicei de apă (urină) peste zi.
 10. Transpiraţii mai abundente decât de obicei.
 11. Scădere sau pierdere a apetitului alimentar (anorexie).
 12. Bătăi cardiace neregulate sau mai rapide. Mâini şi picioare umflate. Acesta poate fi un semn că organismul dumneavoastră reţine mai multă apă decât de obicei.
 13. înroşirea feţei.
 14. Vedere înceţoşată.
 15. Durere la nivelul articulaţiilor.
 16. Febră.
 17. Incapacitate de a avea raporturi sexuale la bărbaţi, scăderea apetitului sexual la bărbaţi sau femei.
 18. Un număr crescut al anumitor celule albe sanguine (eozinofilie) observat la analize ale sângelui.
 19. Analize ale sângelui care arată modificări ale funcţiei ficatului, pancreasului sau rinichilor.

Rare (apar la mai puţin de 1 din 1000 de pacienţi)

 1. Senzaţie de nesiguranţă sau confuzie.
 2. Limbă roşie şi umflată.
 3. Piele cu aspect sever de solzi sau care se cojeşte, mâncărime, erupţie pe piele cu suprafaţă proeminentă.
 4. Probleme ale unghiilor (de exemplu căderea sau separarea unghiilor de patul unghial).
 5. Erupţii pe piele sau vânătăi.
 6. Aspect pătat al pielii şi extremităţi reci.
 7. Ochi umezi sau umflaţi, roşii, cu mâncărimi.
 8. Tulburări de auz şi zgomote în urechi.
 9. Senzaţie de slăbiciune.
 10. Analize ale sângelui care arată o scădere a numărului de celule roşii sanguine, celule albe sanguine sau trombocite sau a concentraţiei de hemoglobină.

Foarte rare (apar la mai puţin de 1 din 10000 de pacienţi)

 1. Sensibilitate mai mare decât de obicei la expunerea la soare.

Alte reacţii adverse raportate:

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră dacă oricare dintre următoarele reacţii adverse devine gravă sau durează mai mult de câteva zile.

 1. Dificultăţi de concentrare.
 2. Gură umflată.
 3. Analize ale sângelui care arată prea puţine celule în sângele dumneavoastră.
 4. Analize ale sângelui care arată mai puţin sodiu decât normal în sângele dumneavoastră.
 5. Degete de la mâini sau de la picioare având culoare modificată când vă este frig şi apoi cu furnicături sau dureroase când încep să se încălzească (fenomen Raynaud).

O^arirea sânilor la bărbaţi,                                                    –

 1. Reacţii încetinite sau anormale.
 2. Senzaţie de arsură.
 3. Modificare a mirosului.
 4. Căderea părului.

Dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. CUM SE PĂSTREAZĂ TRITACE

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.

Nu utilizaţi TRITACE după data de expirare înscrisă pe ambalaj, aupă EXP.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei

menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6 INFORMAŢII SUPLIMENTARE

Ce conţine TRITACE

TRITACE 2,5 mg

►  Substanţa activă este ramipril. Un comprimat conţine ramipril 2,5 mg.

►  Celelalte componente sunt: hipromeloză, amidon de porumb pregelatinizat, celuloză microcristalină, stearilfumarat de sodiu, oxid galben de fer (E172).

TRITACE 5 mg

►  Substanţa activă este ramipril. Un comprimat conţine ramipril 5 mg.

►  Celelalte componente sunt: hipromeloză, amidon de porumb pregelatinizat, celuloză microcristalină, stearilfumarat de sodiu, oxid roşu de fer (E172).

TRITACE 10 mg

►  Substanţa activă este ramipril. Un comprimat conţine ramipril 10 mg.

►  Celelalte componente sunt: hipromeloză, amidon de porumb pregelatinizat, celuloză microcristalină, stearilfumarat de sodiu.

Cum arată TRITACE şi conţinutul ambalajului

Comprimate

TRITACE 2,5 ms

Comprimate alungite, de culoare galben pal până la galben, cu linie mediană.

Cutie cu 2 blistere din PVC/Al a câte 14 comprimate TRITACE 5 mg

Comprimate alungite, de culoare roşu deschis, cu linie mediană.

Cutie cu 2 blistere din PVC/Al a câte 14 comprimate TRITACE 10 mg

Comprimate alungite, de culoare albă până la aproape albă, cu linie mediană.

Cutie cu 2 blistere din PVC/Al a câte 14 comprimate

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul

Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă:

sanofi-aventis România S.R.L. Str. Armând Călinescu, nr. 2-4, et. 14 Sector 2, 021012 Bucureşti România

Producător

Sanofi Aventis S.p.A.

Strada Statale 17, km 22, Scoppito (L'Aquila), Italia

Pentru orice informaţii despre acest medicament, vă

rugăm să contactaţi reprezentanţii locali ai deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă:

sanofi-aventis România S.R.L

Tel: (021) 317 31 36 Fax: (021)317 31 34

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale:

Austria:

Tritace 1.25 mg Tabletten, Tritace 2.5 mg Tabletten, Tritace 5 mg Tabletten, Tritace 10 mg Tabletten Hypren 1.25 mg Kapseln, Hypren 2.5 mg Kapseln, Hypren 5 mg Kapseln, Hypren 10 mg Tabletten

Belgia:

Tritace 1.25 mg tabletten/comprimes/ Tabletten, Tritace

2.5 mg tabletten/comprimes/Tabletten, Tritace 5 mg

tabletten/comprimes/Tabletten, Tritace 10 mg tabletten/

comprimes / Tabletten,

Tritace 10 mg capsuIes/gellules/Kapseln

Ramace 1.25 mg tabletten/comprimes/ Tabletten, Ramace

2.5 mg tabletten/comprimes/ Tabletten, Ramace 5 mg

tabletten/comprimes/ Tabletten mate

Bulgaria:

Tritace 2.5 mg TaSneTKH, Tritace 5 mg Ta6jieTKH, Tritace 10 mg Ta6jieTKH

Cipru:

Triatec 2.5 mg SiaKia, Triatec 5 mg Sicida, Triatec 10 mg SiaKia

Republica Cehă:

Tritace 1.25 mg tablety, Tritace 2.5 mg tablety, Tritace 5 mg tablety, Tritace 10 mg tablety Ramipril Winthrop 1.25 mg tobolky, Ramipril Winthrop 2.5 mg tobolky, Ramipril Winthrop 5 mg tobolky,

Danemarca:

Triatec 1.25 mg tabletter, Triatec 2.5 mg tabletter, Triatec 5 mg tabletter, Triatec 10 mg kapsler

Estonia:

Cardace 2.5 mg tabletid, Cardace 5 mg tabletid, Cardace 10 mg tabletid

Finlanda:

Cardace 1.25 mg tabletit, Cardace 2.5 mg tabletit, Cardace 5 mg tabletit, Cardace 10 mg tabletit, Cardace 10 mg kapselit

Ramipril Medgenerics 1.25 mg tabletit, Ramipril Medgenerics 2.5 mg tabletit, Ramipril Medgenerics 5 mg tabletit, Ramipril Medgenerics 10 mg tabletit

Franţa:

Triatec 1.25 mg comprimes, Triatec 2.5 mg comprimes, Triatec 5 mg comprimes, Triatec 10 mg comprimes Triateckit 2.5 mg comprimes, Triateckit 5 mg comprimes, Triateckit 10 mg comprimes

Ramikit 2.5 mg comprimes, Ramikit 5 mg comprimes,

Ramikit 10 mg comprimes

Triatec faible 1.25 mg gelules

Triatec 2.5 mg gelules, Triatec 5 mg gelules

Ramipril Winthrop 1.25 mg comprimes, Ramipril

Winthrop 2.5 mg comprimes, Ramipril Winthrop 5 mg

comprimes, Ramipril Winthrop 10 mg comprimes _

Germania:

Delix 2.5 mgTabletten, Delix 5 mgTabletten, Delix 10 mg Tabletten

Delix Protect Startset

Ramilich 2.5 mg Tabletten, Ramilich 5 mg Tabletten,

Ramilich 10 mgTabletten

Ramilich Startset

Delix 1.25 mgTabletten,

Delix 1.25 mg Kapseln, Delix 2.5 mg Kapseln, Delix 5 mg Kapseln, Delix 10 mg Kapseln

Vesdil 1.25 mg Kapseln, Vesdil 2.5 mg Kapseln, Vesdil 5 mg Kapseln,

Vesdil 1.25 mgTabletten, Vesdil 2.5 mgTabletten Vesdil N 2.5 mgTabletten, Vesdil N 5 mgTabletten Vedil 5 mgTabletten Vesdil Protect 10 mgTabletten

Grecia:

Triatec 1.25 mg 8icnda, Triatec 2.5 mg SiaKia, Triatec 5 mg SioKia

Ungaria:

Tritace Mite 1.25 mg tabletta

Tritace 2.5 mg tabletta, Tritace 5 mg tabletta, Tritace 10 mg tabletta

Ramipril Prevent 1.25 mg tabletta, Ramipril Prevent

2.5 mg tabletta, Ramipril Prevent 5 mg tabletta, Ramipril Prevent 10 mg tabletta

Ramiwin 1.25 mg tabletta, Ramiwin 2.5 mg tabletta, Ramiwin 5 mg tabletta, Ramiwin 10 mg tabletta

Irlanda:

Tritace 1.25 mg tablets, Tritace 2.5 mg tablets, Tritace

5 mg tablets, Tritace 10 mg tablets,

Tritace 1.25 mg capsules, Tritace 2.5 mg capsules, Tritace

5 mg capsules, Tritace 10 mg capsules

Loavel 1.25 mg tablets, Loavel 2.5 mg tablets, Loavel 5 mg

tablets, Loavel 10 mg tablets,

Loavel 1.25 mg capsules, Loavel 2.5 mg capsules, Loavel 5 mg capsules, Loavel 10 mg capsules Ramipril 1.25 mg tablets, Ramipril 2.5 mg tablets, Ramipril 5 mg tablets, Ramipril 10 mg tablets, Ramipril 1.25 mg capsules, Ramipril 2.5 mg capsules, Ramipril 5 mg capsules, Ramipril 10 mg capsules

Italia:

Triatec 1.25 mg compresse, Triatec 2.5 mg compresse, Triatec 5 mg compresse, Triatec 10 mg compresse

Ramipril sanofi-aventis 2.5 mg compresse, Ramipril sanofi-aventis 5 mg compresse, Ramipril sanofi-aventis 10 mg compresse

Unipril 1.25 mg compresse, Unipril 2.5 mg compresse, Unipril 5 mg compresse, Unipril 10 mg compresse Quark 1.25 mg compresse, Quark 2.5 mg compresse, Quark 5 mg compresse, Quark 10 mg compresse Letonia:

Cardace 2.5 mg tabletes, Cardace 5 mg tabletes, Cardace 10 mg tabletes

Lituania:

Cardace 2.5 mg tabletes, Cardace 5 mg tabletes, Cardace 10 mg tabletes

Luxemburg:

Tritace 1.25 mg tabletten/comprimes/Tabletten, Tritace 2.5 mg tabletten/comprimes/Tabletten, Tritace 5 mg tabletten/comprimes/Tabletten, Tritace 10 mg tabletten/comprimes/Tabletten, Tritace 10 mg capsuIes/gellules/Kapseln Ramace 1.25 mg tabletten/comprimes/Tabletten, Ramace 2.5 mg tabletten/comprimes/Tabletten, Ramace 5 mg ta b I ette n /co m p r i m es/Ta b I ette n

Olanda:

Tritace 1.25 mg tabletten, Tritace 2.5 mg tabletten, Tritace 5 mg tabletten, Tritace 10 mg tabletten, Tritace 1.25 mg capsules, Tritace 2.5 mg capsules, Tritace 5 mg capsules, Tritace 10 mg capsules

Norvegia:

Triatec 1.25 mg tabletter, Triatec 2.5 mg tabletter, Triatec 5 mg tabletter, Triatec 10 mg tabletter Triatec 10 mg capsules

Ramipril Winthrop 1.25 mg tabletter, Ramipril Winthrop 2.5 mg tabletter, Ramipril Winthrop 5 mg tabletter, Ramipril Winthrop 10 mg tabletter

Polonia:

Tritace 2.5 mg tabletki, Tritace 5 mg tabletki, Tritace 10 mg tabletki

Portugalia:

Triatec 1.25 mg comprimidos, Triatec 2.5 mg comprimidos, Triatec 5 mg comprimidos, Triatec 10 mg

comprimidos,

Triatec 1.25 mg câpsulas, Triatec 2.5 mg câpsulas, Triatec 5 mg câpsulas, Triatec 10 mg câpsulas

România:

Tritace 2,5 mg comprimate, Tritace 5 mg comprimate, Tritace 10 mg comprimate

Zenra 2,5 mg comprimate, Zenra 5 mg comprimate, Zenra 10 mg comprimate

Slovacia:

Tritace 1.25 mg tablety, Tritace 2.5 mg tablety, Tritace 5 mg tablety, Tritace 10 mg tablety

Slovenia:

Tritace 1.25 mg tablete, Tritace 2.5 mg tablete, Tritace 5 mg tablete, Tritace 10 mg tablete

Spania:

Acovil 1.25 mg comprimidos, Acovil 2.5 mg comprimidos, Acovil 5 mg comprimidos, Acovil 10 mg comprimidos

Suedia:

Triatec 1.25 mg tabletter, Triatec 2.5 mg tabletter, Triatec 5 mg tabletter, Triatec 10 mg tabletter, Triatec Hope tabletter Triatec start tabletter

Ramipril Winthrop 1.25 mg tabletter, Ramipril Winthrop 2.5 mg tabletter, Ramipril Winthrop 5 mg tabletter, Ramipril Winthrop 10 mg tabletter Pramace 1.25 mg tabletter, Pramace 2.5 mg tabletter, Pramace 5 mg tabletter, Pramace 10 mg tabletter, Pramace 10 mg kapslar

Marea Britanie:

Tritace 1.25 mg tablets, Tritace 2.5 mg tablets, Tritace

5 mg tablets, Tritace 10 mg tablets,

Tritace 1.25 mg capsules, Tritace 2.5 mg capsules, Tritace

5 mg capsules, Tritace 10 mg capsules

Tritace Titration Pack capsules,

Tritace Titration Pack tablets

Acest prospect a fost aprobat în August 2009,

Acest prospect nu conţine toate informaţiile despre medicamentul dumneavoastră. Dacă aveţi orice întrebări sau dacă nu sunteţi sigur despre orice lucru, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 

Sharing

Acum esti aici: Home » Prospect Tritace