Prospect Valzer – Artroza Inflamatie Febra

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

Valzer 7,5 mg, comprimate Valzer 15 mg, comprimate Meloxicam

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament.

– Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

– Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

– Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.

– Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

În acest prospect găsiţi:

1. Ce este Valzer şi pentru ce se utilizează

2. Înainte să utilizaţi Valzer

3. Cum să utilizaţi Valzer

4. Reacţii adverse posibile

5. Cum se păstrează Valzer

6. Informaţii suplimentare

1. CE ESTE VALZER ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Meloxicamul, substanţa activă din Valzer aparţine grupului de medicamente denumite antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). Acestea sunt utilizate pentru ameliorarea durerilor, reducerea inflamaţiei şi a febrei.

Afla mai multe acum ...
Prospect Glibenclamid

Valzer este indicat în:

– tratamentul simptomatic de scurtă durată al puseelor acute de artroză;

– tratamentul simptomatic de lungă durată al poliartritei reumatoide;

– tratamentul simptomatic de lungă durată al spondilitei anchilozante.

2. ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI VALZER Nu utilizaţi Valzer

– dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la meloxicam sau la oricare dintre celelalte componente ale Valzer;

– dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la substanţe cu acţiune similară de exemplu antiinflamatoare nesteriodiene, cum este acidul acetilsalicilic; meloxicamul nu trebuie administrat dacă aţi avut tumefieri la nivelul feţei, respiraţie dificilă sau zgomotoasă, polipi nazali sau urticarie după ce aţi utilizat meloxicam sau alte antiinflamatoare nesteriodiene;

– dacă aţi avut sângerări sau perforaţii gastro-intestinale, după administrarea de antiinflamatoare nesteriodiene;

– dacă aveţi ulcer gastro-duodenal activ sau antecedente de ulcer gastro-duodenal recidivant;

– dacă aveţi hemoragie cerebrală sau alte tipuri de sângerări;

– dacă aveţi insuficienţă hepatică severă;

– dacă aveţi insuficienţă renală severă netratată prin dializă;

Afla mai multe acum ...
Prospect- Vicebrol - Tulburari Circulatorii Cerebrale

– dacă aveţi insuficienţă cardiacă severă;

– dacă sunteţi gravidă (ultimele 4 luni) sau alăptaţi (vezi Sarcina şi alăptarea) Meloxicamul nu trebuie utilizat pentru tratamentul copiilor cu vârsta sub 15 ani.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Valzer

Medicamente precum Valzer se pot asocia cu un risc uşor crescut de apariţie a atacului de cord („infarct miocardic”) sau a accidentului vascular cerebral. Riscurile de orice tip sunt mai probabile la doze mari şi în cazul tratamentului de lungă durată. Nu depăşiţi doza şi durata recomandate pentru tratament.

Dacă aveţi probleme cardiace, accident vascular cerebral în antecedente sau consideraţi că aţi putea fi în situaţie de risc din cauza acestor afecţiuni (de exemplu, dacă aveţi hipertensiune arterială, diabet zaharat, valori crescute ale colesterolului sau sunteţi fumător) trebuie să discutaţi despre tratament cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul.

Dacă aveţi în antecedente esofagită, gastrită sau ulcer peptic trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră pentru a se asigura vindecarea totală a acestora înainte de începerea tratamentului cu meloxicam. Trebuie acordată atenţie posibilităţii apariţiei unei recidive la pacienţii trataţi cu meloxicam a căror anamneză evidenţiază existenţa în trecut a unor afecţiuni de acest tip.

Afla mai multe acum ...
Prospect Vitamina C clasic

Pacienţii cu simptome gastro-intestinale sau cu afecţiuni gastro-intestinale în trecutul lor (respectiv colita ulceroasă, boala Crohn) trebuie monitorizaţi atent pentru depistarea tulburărilor digestive, în special a sângerărilor gastro-intestinale. Dacă survine o sângerare sau o ulceraţie gastro-intestinală în timpul tratamentului meloxicam, administrarea medicamentului trebuie întreruptă.

Este cunoscută posibila apariţie a unor reacţii cutanate grave şi a unor reacţii grave de hipersensibilitate care pot pune în pericol viaţa (cum ar fi reacţiile anafilactice) la administrarea antiinflamatoarelor nesteriodiene. În astfel de cazuri, meloxicamul trebuie întrerupt imediat.

În cazuri rare antiinflamatoarele nesteriodiene pot determina afectări ale rinichiului de tipul nefritelor interstitiale, glomerulonefritelor, necrozelor medulare renale sau a sindromului nefrotic.

Utilizarea antiinflamatoarelor nesteriodiene poate avea drept rezultat decompensarea insuficienţei renale latente. Acest risc există pentru toţi pacienţii vârstnicii, pacienţii cu insuficienţă cardiacă congestivă, ciroză, sindrom nefrotic sau insuficienţă renală precum şi pacienţii care fac tratament cu diuretice sau au suferit operaţii chirurgicale majore care au condus la hipovolemie. Funcţia renală revine însă la starea iniţială când tratamentul este întrerupt.

Afla mai multe acum ...
Prospect Venflaxina 37,5 - 75 mg

Similar celor mai multe antiinflamatoare nesteriodiene, pot fi semnalate creşteri ale valorilor serice ale transaminazelor, bilirubinei sau ale altor parametri ai funcţiei hepatice precum şi creşteri ale creatininemiei şi ale ureei sanguine, sau alte modificări ale analizelor de laborator. Majoritatea acestor cazuri au implicat modificări trecătoare şi uşoare. În cazul în care aceste modificări se dovedesc semnificative sau persistente, utilizarea meloxicamului trebuie întreruptă şi trebuie efectuate investigaţiile corespunzătoare.

Trebuie manifestată precauţie la administrarii meloxicamului la pacienţii care au sau au avut astm bronşic, deoarece antiinflamatoarele nesteriodiene pot să producă bronhospasm la aceşti pacienţi.

Reacţiile adverse sunt adesea tolerate mai greu de către pacienţi vârstnici, pacienţi denutriţi sau slăbiţi, aceştia necesitând prin urmare o supraveghere medicală atentă. Similar altor antiinflamatoare nesteriodiene, sunt necesare precauţii speciale la pacienţii vârstnici care au frecvent afecţiuni ale funcţiei renale, hepatice şi cardiace.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Afla mai multe acum ...
Prospect Voltaren 50 mg - Dureri articulare reumatice

În special, trebuie să-l informaţi pe medicul dumneavoastră dacă utilizaţi următoarele medicamente:

– alte antiinflamatoare nesteroidiene, inclusiv acid acetilsalicilic;

– diuretice (medicamente utilizate pentru eliminarea apei din organism);

– anticoagulante orale (medicamente utilizate pentru prevenirea coagularii sanguine);

– antiagregante plachetare şi trombolitice (medicamente utilizate pentru prevenirea coagularii sanguine);

– inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei (inhibitori ECA), antagonişti ai receptorilor pentru angiotensină II sau beta-blocante (medicamente utilizate pentru tratamentul hipertensiunii arteriale);

– ciclosporina (un medicament imunosupresor);

– glucocorticoizi (antiinflamatoare puternice);

– dispozitive intrauterine (pentru prevenirea sarcinii);

– litiu (medicament utilizate pentru tratamentul afecţiunilor psihice);

– metotrexat (un medicament citotoxic);

– pentoxifilina (un medicament vasodilatator);

– zidovudina (un medicament pentru tratamentul infecţiei cu HIV);

– colestiramina (medicamente utilizate pentru tratamentul hipercolesterolemiei).

Utilizarea cu alimente şi băuturi

Comprimatele trebuie înghiţite cu apă sau un alt lichid, în timpul meselor.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Afla mai multe acum ...
Prospect Vizarsin

În timpul primului şi celui de-al doilea trimestru de sarcină, meloxicamul se administrează numai dacă este absolut necesar.

În timpul ultimelor patru luni de sarcină, toti inhibitorii sintezei prostaglandinelor pot expune fătul la toxicitate cardiopulmonară (hipertensiune pulmonară cu închiderea canalului arterial) şi renală sau pot să inhibe contracţiile uterului. Aceste efecte asupra uterului au fost asociate cu o creştere a incidenţei distociilor şi o întârziere a naşterii la animale.

Din aceste motive, meloxicamul este contraindicat în ultimele patru luni de sarcină.

AINS se excreta în laptele matern. Ca o măsura de precauţie, la femeile care alăptează administrarea meloxicamului este contraindicată.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Meloxicam poate produce tulburări de vedere, stare de slăbiciune, vertij.

Dacă apare oricare din reacţiile adverse menţionate anterior, nu trebuie să conduceţi vehicule sau să folosiţi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Valzer

Comprimatele Valzer conţin lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Afla mai multe acum ...
Prospect Pentoxi Retard 400mg deficit cognitiv neurosenzorial

3. CUM SĂ UTILIZAŢI VALZER

Utilizaţi întotdeauna Valzer exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Utilizaţi doza zilnică de Valzer ca doză unică în timpul meselor, cu apă sau alt lichid. Nu depăşiţi doza zilnică de 15 mg.

Dozele utilizate pentru adolescenţi cu vârsta peste 15 ani şi adulţi sunt după cum urmează:

Adulţi şi adolescenţi cu vârsta peste 15 ani

– Tratamentul simptomatic pe termen scurt al acutizărilor afecţiunilor articulare degenerative: doza recomandată este 7,5 mg meloxicam pe zi. În absenţa răspunsului terapeutic aşteptat, doza poate fi crescută la 15 mg meloxicam pe zi.

– Tratamentul simptomatic al poliartritei reumatoide: doza recomandată este 15 mg meloxicam pe zi. La pacienţii cu risc crescut de apariţie a reacţiilor adverse tratamentul trebuie început cu 7,5 mg meloxicam pe zi.

Tratamentul simptomatic al spondilitei anchilopoietice: doza recomandată este 15 mg pe zi. La pacienţii cu risc crescut de apariţie a reacţiilor adverse tratamentul trebuie început cu 7,5 mg meloxicam pe zi.

Pacienţii vârstnici

Afla mai multe acum ...

La pacienţii vârstnici care urmează tratament de lungă durată pentru poliartrita reumatoidă sau spondilita anchilozantă, doza recomandată este de 7,5 mg meloxicam pe zi.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Valzer

Dacă aţi luat mai mult Valzer decât trebuie, anunţaţi imediat medicul dumneavoastră.

Dacă uitaţi să utilizaţi Valzer

Dacă aţi uitat să utilizaţi Valzer, luaţi doza următoare conform planificării. Nu luaţi doză dublă pentru a înlocui doza omisă.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Valzer poate determina reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Frecvenţa acestor reacţii adverse este definită astfel: foarte frecvente (mai mult de 1 pacient din 10); frecvente (mai puţin de 1 din 10, dar mai mult de 1 din 100 de pacienţi); mai puţin frecvente (mai puţin de 1 din 100 dar mai mult de 1 din 1000 pacienţi) rare (mai puţin de 1 din 1000 dar mai mult de 1 din 10000 de pacienţi); foarte rare (mai puţin de 1 din 10000 de pacienţi).

Afla mai multe acum ...

Tulburări cardiace

Mai puţin frecvente: palpitaţii, inclusiv insuficienţă cardiacă.

Voteaza si apreciaza cum ti-a folosit !
Foarte NemultumitNemultumitOKMultumitFoarte Multumit ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...
Intotdeauna consultati un medic sau farmacist inainte de a lua orice fel de pastila
Diete Sanatoase pentru orice zi
Cateva Tratamente Naturiste utile