Prospect Vamadrid 40 mg

Sharing

Cuprins

Prospect Vamadrid 40 mg comprimate filmate

Valsartan

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament.

 • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

 • Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 • Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.

 • Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravǎ sau dacă observaţi orice reacţie adversǎ nemenţionatǎ în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  În acest prospect găsiţi:

  1. Ce este Vamadrid şi pentru ce se utilizează

  2. Înainte să luaţi Vamadrid

  3. Cum să luaţi Vamadrid

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează Vamadrid

  6. Informaţii suplimentare

  1. CE ESTE VAMADRID ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

   Vamadrid aparţine unei clase de medicamente cunoscute sub denumirea de antagonişti ai receptorilor angiotensinei II, care ajută la controlarea hipertensiunii arteriale. Angiotensina II este o substanţă din organism care determină îngustarea vaselor de sânge, provocând astfel creşterea tensiunii arteriale. Vamadrid acţionează prin blocarea efectului angiotensinei II. Drept rezultat, vasele de sânge se relaxează iar tensiunea arterială scade.

   Vamadrid 40 mg, comprimate filmate, poate fi utilizat pentru două probleme diferite:

 • pentru tratamentul persoanelor care au suferit un infarct miocard (atac de cord) recent. Prin

  „recent” înţelegem aici un interval cuprins între 12 ore şi 10 zile.

 • pentru tratamentul insuficienţei cardiace simptomatice. Vamadrid este utilizat atunci când medicamentele dintr-un grup numit inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei (ECA) (medicamente utilizate pentru tratamentul insuficienţei cardiace) nu pot fi utilizate; de asemenea, poate fi utilizat împreună cu inhibitorii ECA atunci când betablocantele (un alt grup de medicamente utilizate pentru tratamentul insuficienţei cardiace) nu pot fi utilizate.

  Simptomele insuficienţei cardiace includ respiraţia dificilă şi umflarea picioarelor datorită acumulării de lichid. Aceasta se datorează faptului că muşchiul cardiac nu poate pompa sângele îndeajuns de puternic pentru a asigura aportul de sânge necesar în întregul organism.

  1. ÎNAINTE SĂ LUAŢI VAMADRID Nu luaţi Vamadrid:

 • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la valsartan sau la oricare dintre celelalte componente ale Vamadrid.

 • dacă aveţi o boală hepatică severă

 • dacă sunteţi gravidă în mai mult de 3 luni (de asemenea, este mai bine să evitaţi să luaţi Vamadrid în primele luni de sarcină – vezi punctul referitor la sarcină.

  Dacă vă aflaţi în oricare dintre aceste situaţii nu luaţi Vamadrid Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Vamadrid:

 • dacă aveţi o boală hepatică.

 • dacă aveţi o boală severă de rinichi sau dacă faceţi dializă.

 • dacă aveţi o îngustare a arterei renale.

 • dacă aţi suferit recent un transplant de rinichi (aţi primit un rinichi nou).

 • dacă vă aflaţi sub tratament după un infarct miocardic sau pentru insuficienţă cardiacă, medicul dumneavoastră v-ar putea verifica funcţia renală

 • dacă aveţi o boală cardiacă severă, alta decât insuficienţa cardiacă şi infarctul miocardic.

 • dacă luaţi medicamente care cresc cantitatea de potasiu în sânge. Acestea includ suplimente de potasiu, substituente minerale pentru regim hiposodat care conţin potasiu, medicamente care reţin potasiu şi heparina. Poate fi necesară determinarea cantităţii de potasiu din sângele dumneavoastră la intervale regulate.

 • dacă suferiţi de aldosteronism. Acesta este o boală în care glandele dumneavoastră suprarenale produc prea mult hormon numit aldosteron. Dacă este acesta cazul dumneavoastră, nu este recomandat să utilizaţi Vamadrid.

 • dacă aţi pierdut o cantitate mare de lichide (deshidratare) din cauza diareei, vărsăturilor sau a dozelor mari de medicamente pentru eliminarea apei (diuretice).

 • Vamadrid nu este recomandat pentru utilizare la copii şi adolescenţi (cu vârsta sub 18 ani).

 • trebuie să spuneţi medicului dumneavoastră dacă credeţi că sunteţi (sau aţi putea deveni) gravidă. Vamadrid nu este recomandat pentru utilizare în primele luni de sarcină şi nu trebuie să îl luaţi dacă sunteţi gravidă în mai mult de 3 luni pentru că ar putea afecta grav copilul dumneavoastră dacă îl luaţi în această etapă (vezi punctul referitor la sarcină).

  Dacă vă aflaţi în oricare dintre aceste situaţii spuneţi medicului dumneavoastră înainte de a lua Vamadrid

  Utilizarea altor medicamente

  Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

  Efectele tratamentului pot fi modificate dacă Vamadrid este utilizat împreună cu anumite alte medicamente.

  Este posibil să fie necesar să schimbaţi doza, să luaţi alte măsuri de precauţie sau, în unele cazuri, să încetaţi să mai luaţi unul dintre medicamente. Acest lucru este valabil atât pentru medicamentele eliberate pe bază de prescripţie medicală cât şi pentru cele eliberate fără prescripţie medicală, în special:

 • alte medicamente utilizate pentru scăderea tensiunii arteriale, în special medicamentele pentru eliminarea apei (diuretice).

 • medicamente care cresc cantitatea de potasiu în sângele dumneavoastră. Acestea includ suplimente de potasiu, substituente minerale pentru regim hiposodat care conţin potasiu, medicamente care reţin potasiu şi heparina.

 • un anumit tip de medicamente împotriva durerii numite medicamente anti-inflamatoare nesteroidiene (AINS).

 • litiul, un medicament utilizat pentru tratarea anumitor tipuri de boli psihice.

  În plus:

  • dacă luaţi tratament după un infarct miocardic, nu este recomandată asocierea cu inhibitorii ECA (medicamente utilizate pentru tratamentul infarctului miocardic).

  • dacă luaţi tratament pentru insuficienţă cardiacă, nu este recomandată asocierea triplă cu

   inhibitori ECA şi betablocante (medicamente utilizate pentru tratamentul insuficienţei cardiace).

   Utilizarea Vamadrid cu alimente şi băuturi

   Vamadrid poate fi luat cu sau fără alimente.

   Sarcina şi alăptarea

   Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

 • Trebuie să spuneţi medicului dumneavoastră dacă credeţi că sunteţi (sau aţi putea deveni ) gravidă. În mod normal, medicul dumneavoastră vă va recomanda să încetaţi să luaţi Vamadrid înainte de a rămâne gravidă sau deîndată ce ştiţi că sunteţi gravidă şi vă va recomanda să luaţi un alt medicament în locul Vamadrid. Vamadrid nu este recomandat pentru utilizare în primele luni de sarcină şi nu trebuie să îl luaţi dacă sunteţi gravidă în mai mult de 3 luni pentru că ar putea afecta grav copilul dumneavoastră dacă îl luaţi după cea de-a treia lună de sarcină.

 • Spuneţi medicului dumneavoastră dacă alăptaţi sau urmează să începeţi să alăptaţi. Vamadrid un este recomandat pentru utilizare la mamele care alăptează iar medicul dumneavoastră ar putea alege un alt tratament pe care să îl luaţi dacă doriţi să alăptaţi, în special dacă copilul dumneavoastră este nou-născut sau a fost născut prematur.

  Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

  Înainte de a conduce un vehicul, a folosi o unealtă, a folosi un utilaj sau a desfăşura alte activităţi care solicită concentrare, asiguraţi-vă că ştiţi cum vă afectează Vamadrid. La fel ca multe alte medicamente utilizate pentru tratamentul tensiunii arteriale, Vamadrid poate, în rare cazuri, să determine ameţeli şi să afecteze capacitatea de concentrare.

  Informaţii importante privind unele componente ale Vamadrid

  Vamadrid conţine lactoză şi sorbitol, ambele zaharuri. Dacă medicul dumneavoastră va spus că suferiţi de intoleranţă la unele zaharuri, adresaţi-vă lui sau ei înainte de a lua acest medicament.

  1. CUM SĂ LUAŢI VAMADRID

   Luaţi întotdeauna Vamadrid exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră, pentru a obţine cele mai bune rezultate şi a reduce riscul de reacţii adverse. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Adeseori, persoanele care au hipertensiune arterială nu observă niciun semn al acestei probleme. Mulţi dintre ei se pot simţi aproape normal. Din acest motiv, este cu atât mai important să mergeţi la consulturile medicale programate, chiar dacă vă simţiţi bine.

   După un infarct miocardic recent: În general, după un infarct miocardic tratamentul este început după cel mult 12 ore, de obicei la o doză mică, de 20 mg de două ori pe zi. Puteţi obţine doza de 20 mg prin divizarea comprimatelor de 40 mg. Medicul dumneavoastră va creşte treptat această doză pe parcursul următoarelor câteva săptămâni, până la doza maximă de 160 mg de două ori pe zi. Doza finală depinde de cantitatea pe care o puteţi tolera dumneavoastră, în mod individual.

   Vamadrid se poate administra împreună cu alte medicamente pentru tratamentul infarctului miocardic iar medicul dumneavoastră va stabili tratamentul care este potrivit pentru dumneavoastră.

   Insuficienţă cardiacă: În general, iniţierea tratamentului se face cu doza de 40 mg de două ori pe zi.

   Medicul dumneavoastră va creşte doza treptat pe parcursul următoarelor câteva săptămâni, până la doza maximă de 160 mg de două ori pe zi. Doza finală depinde de cantitatea pe care o puteţi tolera dumneavoastră, în mod individual.

   Vamadrid se poate administra împreună cu alte medicamente pentru tratamentul insuficienţei cardiace, iar medicul dumneavoastră va stabili tratamentul care este potrivit pentru dumneavoastră.

   Vamadrid poate fi luat cu sau fără alimente. Înghiţiţi Vamadrid cu un pahar de apă. Luaţi Vamadrid aproximativ la aceeaşi oră, în fiecare zi.

   Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Vamadrid

   Dacă simţiţi o stare de ameţeală severă şi/sau leşin, întindeţi-vă şi contactaţi medicul imediat. Dacă aţi luat în mod accidental prea multe comprimate, contactaţi imediat medicul dumneavoastră, farmacistul sau spitalul.

   Dacă uitaţi să luaţi Vamadrid

   Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa o doză uitată.

   Dacă aţi uitat să luaţi o doză, luaţi-o cât mai curând după ce vă aduceţi aminte. Dacă, însă, este aproape timpul să luaţi următoarea doză, omiteţi doza uitată.

   Dacă încetaţi să luaţi Vamadrid

   Oprirea tratamentului cu Vamadrid poate agrava boala dumneavoastră. Nu vă opriţi din a lua medicamentul decât dacă medicul dumneavoastră vă spune acest lucru.

   Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  2. REACŢII ADVERSE POSIBILE

   Ca toate medicamentele, Vamadrid poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

   Aceste reacţii adverse pot apărea cu anumite frecvenţe, care sunt definite după cum urmează:

   • foarte frecvente: afectează mai mult de 1 utilizator din 10

   • frecvente: afectează 1 până la 10 utilizatori din 100

   • mai puţin frecvente: afectează 1 până la 10 utilizatori din 1 000

   • rare: afectează 1 până la 10 utilizatori din 10 000

   • foarte rare: afectează mai puţin de 1 utilizator din 10 000

   • cu frecvenţă necunoscută: frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile.

    Unele simptome necesită asistenţă medicală imediată:

    Puteţi avea simptome de edem angioneurotic, cum sunt:

 • umflarea feţei, limbii sau gâtului

 • dificultăţi de înghiţire

 • urticarie şi dificultăţi de respiraţie

  Dacă apare oricare dintre acestea, adresaţi-vă imediat unui medic. Alte reacţii adverse includ:

  Frecvente:

 • ameţeli, ameţeli la schimbarea poziţiei

 • scăderea tensiunii arteriale, cu simptome cum este senzaţia de ameţeală

 • scăderea funcţiei renale (semne de insuficienţă renală)

  Mai puţin frecvente:

 • reacţie alergică cu simptome cum sunt erupţii trecătoare pe piele, mâncărimi, ameţeli, umflarea feţei, buzelor, limbii sau gâtului, dificultăţi de respiraţie sau de înghiţire (semne de edem angioneurotic)

 • pierdere bruscă a conştienţei

 • senzaţie de rotire

 • scăderea severă a funcţiei renale (semne de insuficienţă renală acută)

 • spasme musculare, ritm cardiac anormal (semne de hiperkaliemie)

 • lipsă de aer, dificultăţi de respiraţie în poziţia culcat, umflarea picioarelor (semne de insuficiente cardiacă)

 • durere de cap

 • tuse

 • durere abdominală

 • greaţă

 • diaree

 • oboseală

 • stare de slăbiciune

  Cu frecvenţă necunoscută

 • erupţii trecătoare pe piele, mâncărime, împreună cu unele din următoarele semne sau simptome: febră, dureri în articulaţii, dureri musculare, umflarea ganglionilor limfatici şi/sau simptome asemănătoare gripei (semne ale bolii serului)

 • pete de culoare roşu-purpuriu, febră, mâncărime (semne ale inflamaţiei vaselor de sânge, numită şi vasculită)

 • sângerare sau învineţire neobişnuită (semne de trombocitopenie)

 • durere musculară (mialgie)

 • febră, durere în gât sau ulceraţii la nivelul gurii determinate de infecţii (simptome ale unui număr scăzut de celule albe sanguine, denumit şi neutropenie)

 • scăderea cantităţii de hemoglobină şi scăderea procentului celulelor roşii în sânge (care, în cazuri severe, poate conduce la anemie)

 • creşterea cantităţii de potasiu în sânge (care, în cazuri severe, poate genera spasme musculare, ritm cardiac anormal)

 • creşterea valorilor testelor privind funcţia hepatică (care pot indica o afectare hepatică), incluzând o creştere a cantităţii de bilirubină în sânge (care, în cazuri severe, poate genera colorarea în galben a pielii şi ochilor)

 • creşterea cantităţii de uree din sânge şi creşterea valorilor creatininei serice (care pot indica o funcţie renală anormală)

  Frecvenţa unora dintre reacţiile adverse poate varia în funcţie de starea dumneavoastră. De exemplu, reacţiile adverse cum sunt ameţelile şi scăderea funcţiei renale au fost observate mai frecvent la pacienţii trataţi pentru hipertensiune arterială decât la cei trataţi pentru insuficienţă cardiacă sau aflaţi după un infarct miocardic recent.

  Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  1. CUM SE PĂSTREAZĂ VAMADRID

   A se păstra la temperaturi sub 30 C. A se păstra în ambalajul original pentru a fi ferit de umiditate

 • A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

 • Nu utilizaţi Vamadrid după data de expirare înscrisă pe ambalaj. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

 • Nu utilizaţi Vamadrid dacă observaţi că ambalajul a fost deteriorat sau prezintă semne de deschidere.

 • Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  1. INFORMAŢII SUPLIMENTARE Ce conţine Vamadrid

 • Substanţa activă este valsartan . Vamadrid de 40 mg, fiecare comprimat filmat conţine 40 mg valsartan;

 • Celelalte componente sunt: celuloză microcristalină (E 460), dioxid de siliciu coloidal anhidru (E 551), sorbitol (E 420), carbonat de magneziu (E 504), amidon de porumb, pregelatinizat, povidonă K-25 (E 1201), stearilfumarat de sodiu, laurilsulfat de sodiu, crospovidonă tip A (E 1202). Film deacoperire: lactoză monohidrat, hipromeloză (E 464), dioxid de titan (E 171), macrogol.

 • Vamadrid 40 mg în plus oxid galben de fer (E 172).

Cum arată Vamadrid şi conţinutul ambalajului

Vamadrid 40 mg: comprimate filmate de culoare galbena, cilindrice, cu o linie mediană pe o faţă Ambalaj cu 7, 14, 28, 56, 98 sau 280 comprimate filmate.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Laboratorios Liconsa, S.A. Gran Via Carlos III, 98, et.7 08028 Barcelona, Spania

Producător

Laboratorios LICONSA, S.A.

Avda. Miralcampo, N º 7, Polígono industriale Miralcampo 19200 Azuqueca de Henares (Guadalajara), Spania

şi

Laboratorios CINFA, S.A. Olaz Chipi, 10, Polígono Areta

31620 Huarte (Pamplona), Spania

Pentru orice informaţii despre acest medicament, vă rugăm să contactaţi deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă.

Acest prospect a fost aprobat în Decembrie 2010

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale:

Ţările de Jos: Vamadrid 40 mg filmomhulde tablet Belgia: Vamadrid 40 mg comprimé pelliculé Bulgaria: Vamadrid 40 mg филмирани таблеткиRepublica Cehă: Vamadrid 40 mg

Germania: Vamadrid 40 mg Filmtabletten

Spania: Vamadrid 40 mg comprimidos recubiertos con película Estonia: Vamadrid

Grecia: Vamadrid 40 mg δiζkio εηηikαλνμμένo με λεηηό νμένio

Finlanda: Vamadrid 40 mg tabletti, kalvopäällysteinen Franţa: Vamadrid 40 mg comprimé pelliculé

Ungaria: Vamadrid 40 mg bevont tabletta

Irlanda: Vamadrid 40 mg film-coated tablets

Italia: Vamadrid 40 mg compressa rivestita con film Lituania: Vamadrid 40 mg plėvele dengtos tabletės Letonia: Vamadrid 40 mg apvalkotās tabletes Luxemburg: Vamadrid 40 mg comprimé pelliculé Norvegia: Vamadrid 40 mg tabletter, filmdrasjerte Polonia: Vamadrid 40 mg

Portugalia: Vamadrid 40 mg

România: Vamadrid 40 mg comprimate filmate Slovenia: Vamadrid 40 mg filmsko obložene tablete Slovacia: Vamadrid 40 mg

Marea Britanie: Vamadrid 40 mg film-coated tablets

Sharing

Prospecte.Net recomanda consultarea medicului inainte de orice tratament. Luati medicamente si suplimente numai la indicația medicului deoarece combinate sau in cantitati necontrolate sa dea efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale.

Acum esti aici: Home » Prospect Vamadrid 40 mg
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!