Prospect Zimox

Prospect Zimox

Sharing

 Prospect : Informatii pentru utilizator

REZUMATUL CARACTERISTICILOR PRODUSULUI

1. DENUMIREA COMERCIALĂ A MEDICAMENTULUI

ZIMOX  Prospect 500 mg capsule

ZIMOX 1 g comprimate
ZIMOX 500 mg comprimate solubile şi comprimate masticabile

ZIMOX 1 g solubil şi

ZIMOX masticabile de 250 mg / 5 ml pulbere pentru suspensie orală

ZIMOX 100 mg / ml picături orale, suspendarea

2. COMPOZIŢIA CANTITATIVĂ
ZIMOX 500 mg capsule Fiecare capsula contine:
ingredient activ: 574 mg amoxicilină trihidrat echivalent cu 500 mg amoxicilină.
ZIMOX 1 g comprimate Fiecare comprimat conţine:
ingredient activ: pamoxicillina amoxicilină trihidrat echivalent cu 1.148 g. 1 g.
ZIMOX 500 mg comprimate solubile şi comprimate masticabile Fiecare comprimat conţine 500 mg:

zimox prospect
zimox prospect

ingredient activ: 573.96 mg amoxicilină trihidrat echivalent cu 500 mg amoxicilină.
ZIMOX 1 g comprimate solubile şi comprimate masticabile Fiecare comprimat conţine 1 g:
ingredient activ: 1.148 g amoxicilină trihidrat echivalent cu 1 g amoxicilină.
ZIMOX 250 mg pulbere / 5 ml de suspensie orala, 5 ml de suspensie contine:
ingredient activ: 287 mg amoxicilină trihidrat echivalent cu 250 mg amoxicilină.
ZIMOX 100 mg / ml picături orale, suspensie
1 ml de suspensie contine: amoxicilină trihidrat echivalent cu 114.8 mg 100 mg amoxicilină. Pentru excipienţi a se vedea. Secţiunea 6.1

 

3. FORMA FARMACEUTICĂ
capsule comprimate
comprimate masticabile şi pulbere pentru suspensie orală solubile, picături orale, suspendarea
4.1 Indicaţii terapeutice
Infectiile de la bacterii sensibile la amoxicilină: infecţii acute şi cronice respiratorii, ORL si stomatologice, infectii urogenitale, infecţii intestinale şi infecţii ale tractului biliar; dermatologi si infectii ale tesuturilor moi de interes chirurgical.
Amoxicilina şi indicate în eradicarea Helicobacter pylori, care produce o scădere ca urmare a reapariţiei ulcerului peptic.
4.2 Doze si mod de administrare
Excepţia cazului în care altfel prescris, dozele recomandate sunt medii, după cum urmează:
Comprimate şi comprimate masticabile 1 g: Adulti: 1 comprimat de 2 ori pe zi.
Comprimatele solubile ar trebui să fie înghiţite după ce a fost dizolvat în jumătate de pahar de apă. Dacă este necesar, acestea pot fi, de asemenea, mestecate.
Capsule de 500 mg: Adulti: 1 capsulă de 3 ori pe zi.
Picături orale, bară de suspensie – _for _pediatrico de utilizare:
40-50 mg / kg / zi, divizată în 3 doze, una la fiecare 8 ore.
Folosind picături, pipeta şi a stabilit la 0,5 ml şi, respectiv, 1 ml egal cu 50 mg si 100 mg. Pulbere pentru suspensie orală – pentru utilizare la copii
40-50 mg / kg / zi, divizată în 3 doze, una la fiecare 8 ore.
Ca un ghid, prin administrarea de suspensie de 5% şi folosind paharul adecvat de măsurare calibrate, cu doze unice, în raport cu greutatea corporală a copilului, sunt după cum urmează: până la 10 kg greutate: 2,5 ml la fiecare 8 ore; între 10 şi 25 kg de greutate corporală: 5 ml la fiecare 8 ore; mai mult de 25 kg greutate: 10 ml la fiecare 8 ore.
Dozele de mai sus poate fi crescut la latitudinea medicului.

Durata tratamentului trebuie să fie stabilită în raport cu evoluţia de forma infecţioase. În cistita acuta si uretrite gonococice: 3 g sau 1,5 g într-o singură administrare într-o administraţie unică şi, după 4 ore, 1,5 g într-o singură administrare.
Nell’infezione Helicobacter pylori: 1 g la fiecare 12 ore timp de 7-10 zile, în asociere cu macrolide sau nitroimidazol şi cu inhibitori ai pompei de protoni în conformitate cu programul de doza următoare, care va fi ales în funcţie de tipul de rezistenţă.
Schemi_posologici dell’Helicobacter_pylori triplă terapie de eradicare:
1) pantoprazol 40 mg de două ori pe zi + amoxicilină 1000 mg de două ori pe zi + claritromicină 500 mg de două ori pe zi
2) pantoprazol 40 mg de două ori pe zi + amoxicilină 1000 mg de două ori pe zi + metronidazol 500 mg de două ori pe zi
3) claritromicină 500 mg de 2 ori pe zi + amoxicilină 1000 mg de două ori pe zi + omeprazol 20 mg de
4) claritromicină 500 mg de 2 ori pe lanzoprazolo de peste 30 de mg de 2 ori de
+ Amoxicilina 1000 mg de două ori pe zi timp de 10 zile
O continuare a PUD suprimarea secreţiei de acid fi necesare pentru reducerea de ulcer. Metoda de pregătire pentru suspensie orală şi scade
Prepararea suspensiei extemporanee se face prin adăugarea de apă la nivelul indicat de săgeata de pe etichetă. Se agită.
După agitare, dacă este necesar, se adaugă apă la acest nivel din nou.
Se agită bine înainte de fiecare utilizare
De pregătire a picăturilor se face prin adăugarea de apă până la nivelul indicat de crestătura de pe paharul de măsurare ataşat la pachet.
Se agită bine înainte de fiecare utilizare
Pentru administrarea de picături reconstruit, utilizând pipeta ataşat la pachet.

4.3 Contraindicaţii
Hipersensibilitate la substanţa activă sau la oricare dintre excipienţi.
Zimox şi contraindicat la pacientii cu hipersensibilitate şi alergice la peniciline şi cefalosporine. Infectii cauzate de microorganisme producatoare de penicilinaza.
Mononucleoza infectioasa (risc crescut de apariţie a reacţiilor cutanate – a se vedea pct. 4.4).
4.4 Atenţionări şi precauţii speciale pentru utilizare
Înainte de iniţierea tratamentului cu amoxicilină măsuri de precauţie trebuie luate pentru a ajuta la prevenirea reacţiilor adverse, inclusiv, în special, colectarea de istoricul pacientului exacte cu privire la posibila apariţie a reacţiilor de hipersensibilitate la acest lucru sau orice alte medicamente (în special la alte antibiotice ). Luaţi în considerare, în acest sens că există demonstraţii clinice şi de laborator de o hipersensibilitate incrucisata partiala intre diferite antibiotice beta-lactamice. În timpul tratamentului prelungit cu amoxicilină ar trebui să fie verificate pe o hematologică periodică, renale, hepatice şi, în special la pacienţii cu insuficienţă hepatică sau renală.
Deoarece un procent foarte mare de pacienţi cu mononucleoză infecţioasă prezintă o erupţie cutanată, după administrarea de aminopenicilline, amoxicilina nu trebuie utilizat la aceşti pacienţi.
Colita pseudomembranoasa ar trebui să fie luate în considerare în diagnosticul diferenţial al diareei au avut loc în timpul tratamentului cu antibiotice sau la scurt timp după întreruperea tratamentului. În special în cazurile de tratament prelungit sau cu doze mari, pacienţii ar trebui să fie monitorizaţi pentru a detecta focare de infectie cu microorganisme rezistente (de exemplu: candidoza orala sau vaginala).
Suspensie şi scade conţin zaharoză: Pacienţii cu probleme ereditare rare de intoleranţă la fructoză, glucoză-galactoză sau insuficienţă a zaharazei-izomaltazei nu trebuie să ia acest medicament.
Se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

4.5 Interacţiuni cu alte medicamente şi alte forme de interacţiune
Şi “alergii încrucişate cu penicilina G şi cefalosporine. Utilizarea concomitentă de alopurinol creşte frecvenţa de erupţii cutanate. Utilizarea concomitentă a contraceptivelor orale re minimizării, reducerii de absorbţie a acestuia. O să ştie bine un efect sinergic terapeutic între peniciline semi-sintetice şi aminoglicozide. Probenecid administrat concomitent nivelurile sanguine prelungite de penicilină de concurente pentru acelaşi în rinichi. Acid acetilsalicilic, fenilbutazona, sau alte medicamente anti-inflamatorii medicamente, în doze mari, administrate concomitent cu peniciline, creşte concentraţiile plasmatice şi jumătate de viaţă.
4.6 utilizarea în timpul sarcinii şi alăptării
La femeile care sunt gravide si in copilaria timpurie, produsul ar trebui să fie administrat în cazuri de necesitate reală, sub directa supraveghere a unui medic.
4.7 Efecte asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje
Amoxicilină “a arătat nici o interferenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.
4.8 Reacţii adverse
Reacţii de hipersensibilitate Cute
Ocazional, erupţii pe piele (urticarie sau eritematoase, maculopapulare, morbiliform), şi, rareori, edem angioneurotic, dermatita exfoliativa, necroliza epidermică toxică (sindrom Lyell), eritem polimorf, cazuri izolate de sindrom Stevens-Johnson.
Sânge
Frecvent, eozinofilie, şi, rareori, anemie hemolitică şi Coombs direct pozitiv de testare. General
Rar, reacţii anafilactice cu simptome caracteristice: hipotensiune arterială bruscă şi severă, accelerare şi decelerare a inimii, oboseală neobişnuită sau slăbiciune, anxietate, agitaţie, ameţeli, stare de inconştienţă, dificultăţi în respiraţie sau la înghiţire, mâncărime generalizată în special la tălpi de picioare şi de palmele, urticarie, cu sau fără edem angioneurotic (zonele umflate şi senzaţia de mâncărime de piele cele mai frecvent localizate la nivelul extremităţilor, organele genitale externe şi a feţei, în special în jurul ochilor şi buzelor), roseata a pielii in special in jurul urechilor, cianoză, transpiraţii , greaţă, vărsături, crampe abdominale, diaree, ser de boală-cum ar fi reacţii (urticarie
sau erupţii cutanate însoţite de artrită, artralgii, mialgii şi febră).
Sânge
În plus faţă de cele raportate de reacţii de hipersensibilitate, a constatat rar PUD: anemie, leucopenie, neutropenie, agranulocitoză, trombocitopenie, purpură trombocitopenică, agregarea plachetara anormală, timp de sângerare prelungit sau parţial de tromboplastină activată timp.
Gastrointestinal
Ocazional, diaree, vărsături, anorexie, dureri epigastrice, gastrita, si rar: glosita, stomatita colita, pseudomembranoasă.
Rinichi
Rareori, nefrită interstiţială acută.
Ficat
Rareori creştere moderată a transaminazelor serice, alte semne de disfuncţie hepatică (colestatice, hepatocelulară, colestatic hepatocelulară mixt).
Sistem nervos foarte rar dureri de cap, ameţeli.
General
Rar: suprainfecţii cu microorganisme rezistente.
4.9 Supradozaj
Până în prezent nu au existat simptome de supradozaj.
5.1 Activităţi microbiologice
Amoxicilina este o penicilina semisintetica derivat de acid şi 6-amino-penicilanic. Mecanismul său de acţiune, cum ar fi toate penicilinele, şi tipul de bactericid şi este exprimată prin inhibarea sintezei peptidoglicanului constitutiv esenţial de bacterii. Molecula activă şi o serie de organisme gram-pozitive şi Gram-negative, cum ar fi Streptococcus pyogenes, Str.viridans, str. faecalis, pneumoniae Diplococcus, specii de Corynebacterium, Staphylococcus aureus (penicilina-sensibile), Sta.epidermidis, Haemophilus influenzae, Listeria monocytogenes, Bordetella pertussis, Neisseria meningitidis, N. gonorrhoeae, Escherichia coli, specii de Salmonella, Shigella, specii de Proteus mirabilis, specii de Brucella.
5.2 Proprietăţi farmacocinetice
Amoxicilina este stabila in mass-media acide. După administrarea orală a medicamentului este absorbit 74 la 92% din doza administrată cu nivelurile sanguine maxime în decurs de 1-2 ore. Dupa 8 ore, nivelurile sunt încă utile terapeutic. “Absorbţia nu este influenţată de prezenţa alimentelor în stomac. Legarea de proteinele plasmatice şi aproximativ 20%. Distribuţiei în ţesuturi şi deosebit de favorabil, cu concentraţii mari în special în secretiile bronsice, în special de exudate de tip mucoase în urechea medie si a sinusurilor paranazale. Concentraţii mari sunt, de asemenea, bila.
În lichidul amniotic şi concentraţiile ombilical sânge din cordonul ombilical sunt, respectiv, a ajuns la egal cu 50-80% şi 33% din cele găsite în sângele matern. Nivelurile de CSF sunt egale cu 5-10% dintre subiecţii cu ser în meningele intacte. În cazul în care concentraţiile de inflamatii meningeale sunt mult mai ridicate. Eliminarea este în principal prin rinichi în formă neschimbată şi terapeutic activ de peste 70%. Timpul de înjumătăţire plasmatică la subiecţii cu funcţie renală normală şi aproximativ 1 oră. În condiţii de insuficienţă renală de înjumătăţire creşte până la 5-7 ore la pacienţii cu CCR de 10-30 ml / min şi până la 10-15 ore la pacienţii cu anurie.
La pacienţii hemodializaţi şi jumătate de viaţă de 3,5 ore.

5.3 preclicici de siguranţă
Datele provenite din studiile de toxicitate acută în specii de animale, a studiat la doze diferite, chiar mult mai mari decât dozele terapeutice indică faptul că de droguri si nu are efecte toxice. Chiar prelungit doza de medicament nu a rezultat în modificări ale diferitelor organe. Amoxicilina şi a constatat că, de asemenea, embriotoxice, nu teratogen.

6. Farmaceutice.
6.1 Lista excipienţilor
capsule: stearat de magneziu.
Constitutive ale capsulei: gelatină, dioxid de titan (E171), oxid galben de fier (E 172).
comprimate: amidon carboximetilică de sodiu, dioxid de siliciu coloidal, stearat de magneziu, celuloză microcristalină.
comprimate masticabile şi solubile: celuloza microcristalina, crospovidona, zmeura aroma, zaharinat de sodiu, lauril sulfat de sodiu, stearat de magneziu.
pulbere pentru suspensie orală: edetat disodic, benzoat de sodiu, citrat de sodiu, dioxid de siliciu, alginat de sodiu, aroma de zmeura sub formă de pulbere, de zaharoză.
picături orale, suspensie: edetat disodic, benzoat de sodiu, citrat de sodiu, dioxid de siliciu, zaharinatului de sodiu, aroma de zmeura, zaharoză.
6.2 Incompatibilităţi
În soluţie, amoxicilina este incompatibil cu bicarbonat de sodiu, cimetidina, aminofilina, ACTH, noradrenalina, cloramfenicol, tetraciclină, eritromicină, vitamine B şi K.

6.3 Valabilitatea
capsule, comprimate, comprimate masticabile şi solubile: 3 ani pulbere pentru suspensie orală, picături orale, bară de suspensie: 2 ani
După reconstituire, a suspensie orală şi de picături, şi stabil de produs timp de 7 zile la temperatura camerei. După această perioadă, orice exces trebuie să fie eliminate.
6.4 Precauţii speciale pentru depozitare
Nu există măsuri speciale de precauţie
6.5 Natura şi compoziţia de container şi pe ambalaj
Blister din aluminiu / PVC / PVDC, cutie de 12 capsule de 500 mg
Blister din aluminiu / PVC / PVDC, cutie de 12 comprimate de 1 g
Blister din aluminiu / PVC / PVDC, cutie de 12 comprimate masticabile şi 500 mg solubil;
Blister din aluminiu / PVC / PVDC, comprimate masticabile solubile şi husă de 12 g 1.
Flacon de sticlă închis cu polietilenă / pulbere de aluminiu pentru suspensie orală 250 mg / 5 ml, 1 flacon de 100 ml + 1 balon de măsurare.
Flacon de sticlă închis cu polietilenă / aluminiu scade suspensie orală 100 mg / ml, 20 ml 1 picaturi de sticle + 1 ceasca de distribuitor şi pipetă

7. PROPRIETAR DE PIAŢĂ
PFIZER ITALIA SRL
S.S. 156, km 50 – 04010 Borgo San Michele (LT)
8. NUMĂRUL DE AIC
AIC 023086150 023086162 023086061 AIC AIC AIC AIC AIC 023086174 023086097 023086186
500 mg capsule 12 capsule – comprimate 1 g – 12 comprimate
500 mg comprimate solubile şi comprimate masticabile – 12 comprimate
1 g comprimate solubile şi comprimate masticabile – 12 comprimate de 250 mg / 5 ml pulbere pentru suspensie orală – 1 100 de sticle de 100 ml mg / ml picături orale, bară de suspensie – 1 praf flacon de 20 ml