Prospect Dicloreum – antiinflamator si antireumatic 150mg

PROSPECT DICLOREUM

 Indicatii in tratamentul : antiinflamator si antireumatic pentru artrita reumatoida, artrita degenerativa, periartrită, bursită, tendinită, miozită şi ischialgie lombară.

150 mg capsule cu eliberare prelungită

Diclofenac sodic

dicloreum prospect

COMPOZIŢIE

O capsulă cu eliberare prelungită conţine diclofenac sodic 150 mg şi excipienţi: zahăr, amidon de porumb, polietilenglicol 4000, parafină solidă, polimeri ai acidului metacrilic, talc, gelatină, indigotină (E 132).

GRUPA FARMACOTERAPEUTICĂ

Antiinflamatoare şi antireumatice nesteroidiene, derivaţi ai acidului acetic şi substanţe înrudite

INDICAŢII TERAPEUTICE in acest prospect Dicloreum

 • Boli articulare reumatice: artrită reumatoidă, artrită degenerativă.
 • Boli reumatice extra-articulare: periartrită, bursită, tendinită, miozită şi ischialgie lombară.
 • Inflamaţii şi edem post-traumatic.

CONTRAINDICAŢII Dicloreum

Hipersensibilitate la diclofenac, la alte antiinflamatoare nesteroidiene, la salicilaţi sau la oricare dintre excipienţi.

Istoric de hemoragie sau perforaţie gastro-intestinală legată de tratamente mai vechi, sau un istoric de ulcer peptic recurent/activ (două sau mai multe episoade separate de hemoragie sau perforaţie demonstrată).

Nu se foloseşte DICLOREUM în caz de ulcer gastric sau duodenal, afecţiuni gastro-intestinale severe, insuficienţă renală sau hepatică severă, în timpul unei terapii intensive cu diuretice, la pacienţi cu sângerări sau diateză hemoragică, cu hematopoieză anormală, sau concomitent cu un tratament anticoagulant deoarece DICLOREUM potenţează acţiunea anticoagulantă (vezi pct. INTERACŢIUNI). Insuficienţă cardiacă severă.

Ca alte medicamente antiinfiamatorii nesteroidine, diclofenac este contraindicat la pacienţii care au suferit atacuri de astm, urticarie sau rinită acută după administrarea de acid acetilsalicilic sau a altui inhibitor de prostaglandin-sintetază. DICLOREUM este contraindicat în timpul sarcinii sau alăptării (vezi pct. SARCINA). Copii sub 6 ani.

PRECAUŢII Dicloreum

A nu se folosi DICLOREUM concomitent cu alte AINS care inhibă selectiv COX-2 (ciclooxigenaza-2).

Reacţiile adverse pot fi reduse la minimum prin utilizarea celei mai mici doze eficace pentru cea mai scurtă perioadă necesară controlării simptomelor.

Efecte cardiovasculare şi cerebrovasculare 

La pacienţii cu antecedente de hipertensiune arterială şi/sau insuficienţă cardiacă congestivă uşoară până la moderată, sunt necesare monitorizare şi recomandări adecvate deoarece raportările au arătat că tratamentul cu AINS se asociază cu retenţie lichidiană şi edem.

Medicamente precum diclofenac se pot asocia cu un risc uşor crescut de apariţie a atacului de cord („infarct miocardic”) sau a accidentului vascular cerebral. Riscurile de orice tip sunt mai probabile la doze mari şi în cazul tratamentului de lungă durată. Nu depăşiţi doza şi durata recomandate pentru tratament.

Dacă aveţi probleme cardiace, accident vascular cerebral în antecedente sau consideraţi că aţi putea fi în situaţie de risc din cauza’acestor afecţiuni (de exemplu, dacă aveţi hipertensiune arterială, diabet zaharat, valori crescute ale colesterolului sau sunteţi fumător) trebuie să discutaţi despre tratament cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul.

Vârstnici: Pacienţii vârstnici prezintă o frecvenţă mai crescută a reacţiilor adverse la AINS, în special sângerări şi perforaţii gastro-intestinale, care pot fi fatale (vezi pct. REACŢII ADVERSE).

La pacienţii vârstnici sau cei cu istoric de ulcer, în special cel complicat cu hemoragie sau perforaţie (vezi pct. CONTRAINDICAŢII), riscul de hemoragie, ulceraţie sau perforaţie gastro-intestinală este mai mare la doze crescute de AINS. Aceşti pacienţi ar trebui să înceapă tratamentul cu cea mai mică doză posibilă. La aceşti pacienţi sau la pacienţii care iau doze mici de aspirină sau alte medicamente capabile să crească riscul de afecţiuni gastro-intestinale ar trebui luată în considerare folosirea concomitentă a unor agenţi protectori (misoprostol sau inhibitori de pompă protonică) (vezi pct. INTERACŢIUNI).

Pacienţii, în special pacienţii vârstnici, cu istoric de toxicitate gastro-intestinală trebuie să raporteze orice simptom gastro- intestinal neobişnuit (în special sângerări gastro-intestinale), mai ales în primele stadii ale tratamentului. Se va folosi cu precauţie la pacienţii care folosesc concomitent agenţi ce pot creşte riscul de ulceraţie sau hemoragie, cum ar fi corticosteroizii orali’, anticoagulante precum warfarina, inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei, sau agenţi antitrombocitari precum aspirina (vezi pct. INTERACŢIUNI).

Opriţi folosirea DICLOREUM dacă apare hemoragie sau ulceraţie gastro-intestinală la pacienţii trataţi cu DICLOREUM. Folosiţi AINS cu grijă la pacienţii cu istoric de boli gastro-intestinale (colită ulcerativă, boală Crohn) deoarece pot exacerba aceste afecţiuni (vezi pct. REACŢII ADVERSE).

Prudenţa este recomandată la pacienţii cu istoric de hipertensiune şi/sau insuficienţă cardiacă. Retenţia hidrică şi apariţia edemelor au fost asociate cu tratamentul cu AINS.

Datorită rolului pe care îl joacă prostaglandinele în menţinerea fluxului sanguin renal, DICLOREUM ar trebui folosit cu o precauţie specială sau nu ar trebui folosit deloc în cazurile de hipoperfuzie renală, insuficienţă renală, istoric de trombembolism, la pacienţii trataţi cu diuretice sau după intervenţii chirurgicale majore.

Un diagnostic precis şi o supraveghere medicală atentă sunt necesare la pacienţii cu insuficienţă hepatică severă.

Dacă parametrii anormali ai funcţiei hepatice persistă sau se înrăutăţesc, atunci tratamentul cu DICLOREUM trebuie întrerupt.

O atenţie specială ar trebui acordată pacienţilor cu porfirie hepatică, pentru că DICLOREUM poate cauza un atac.

Datorită interacţiunii sale cu metabolismul acidului arahidonic, DICLOREUM poate cauza bronhospasm sau şoc, precum

şi alte reacţii alergice la astmatici şi la persoane cu teren atopic.

Cea mai mică doză eficace este recomandată în tratamentul pacienţilor subponderali.

Folosirea DICLOREUM, precum şi a oricărui alt agent inhibitor al sintezei de prostaglandine sau ciclooxigenază nu este recomandată femeilor care plănuiesc să rămână gravide.

Femeile care au probleme de fertilitate sau fac teste de fertilitate ar trebui să întrerupă tratamentul cu DICLOREUM. Deoarece medicamentul conţine zahăr, administrarea nu este recomandată la pacienţii cu intoleranţă ereditară la galactoză, sindrom de malabsorbţie a glucozei, galactozei, fructozei sau deficit de lactază, sucrază – isomaltază.

INTERACŢIUNI cu Dicloreum

Corticosteroizi: risc crescut de ulceraţii sau sângerări gastro-intestinale (vezi pct. 4.4 ATENŢIONĂRI SPECIALE). Anticoagulante: AINS pot creşte efectele anticoagulantelor precum warfarina (vezi pct. 4.4 ATENŢIONĂRI SPECIALE). Agenţii anti-trombocitari şi inhibitorii selectivi ai recaptării serotoninei (ISRS): risc crescut de hemoragie gastro-intestinală (vezi pct. ATENŢIONĂRI SPECIALE).

Asociat cu medicamente care conţin digoxină, diclofenac poate creşte concentraţiile plasmatice de digoxină. Totuşi, nu au fost observate semne clinice de siipradozaj. Administrarea concomitentă de săruri de litiu nu este recomandată, pentru că poate creşte nivelurile sanguine de litiu.

Unele medicamente antiinfiamatorii nesteroidiene pot inhiba activitatea diureticelor şi pot creşte efectul diureticelor economisitoare de potasiu. Prin urmare, va trebui monitorizat nivelul potasiului seric.

Administrarea sistemică concomitentă de medicamenteantiinflamatorii nesteroidiene poate duce la creşterea efectelor nedorite.

Ca alte AINS, dozele mari de diclofenac pot inhiba temporar agregarea plachetară.

Se recomandă prudenţă în cazul administrării medicamentelor antiinfiamatorii nesteroidiene cu 24 de ore înainte sau după tratamentul cu metotrexat. Acestea pot creşte concentraţia sanguină şi toxicitatea metotrexatului.

Deşi diclofenac este în mare măsură legat de proteine, acesta nu interferă cu legarea proteică, de exemplu, a salicilaţilor sau prednisolonului.

Nu influenţează într-un mod negativ metabolismul glucozei la diabetici sau la subiecţii sănătoşi.

Unele studii clinice au arătat că diclofenac poate fi combinat cu antidiabetice orale fără a avea vreo influenţă asupra efectului lor clinic. Totuşi, au fost raportate cazuri rare de efecte hipoglicemice sau hiperglicemice datorate diclofenac. Dacă aşa ceva se întâmplă, este necesară ajustarea dozei de tratament hipoglicemic.

DICLOREUM poate creşte nefrotoxicitatea ciclosporinei prin efectul inhibitor asupra prostaglandinelor renale.

ATENŢIONĂRI SPECIALE Dicloreum

Hemoragii, ulceraţii şi perforaţii gastro-intestinale cu evoluţie letală au fost raportate pe parcursul tratamentului cu orice AINS, în orice moment al tratamentului, cu sau fără simptome de alertă sau antecedente de tulburări gastro-intestinale severe.

Reacţii severe ale pielii, dintre care unele fatale, cum ar fi dermatita exfoliativă, sindrom Stevens-Johnson şi necroliză toxică epidermică au fost raportate foarte rar după consumul de AINS (vezi pct. Reacţii adverse). Pacienţii par a avea un risc mai mare în primele stadii ale tratamentului: reacţiile apar cel mai frecvent în prima lună de tratament. Opriţi administrarea de DICLOREUM la apariţia unei leziuni cutanate, a unei leziuni muco-membranoase sau la alte semne de hipersensibilitate, în timpul tratamentului prelungit cu DICLOREUM, la fel ca în cazul altor medicamente antiinflamatorii nesteroidiene, ar trebui monitorizate cu atenţie hemograma şi funcţiile hepatică şi renală.

Sarcina şi alăptarea:

A nu se folosi DICLOREUM în timpul sarcinii sau alăptării.

–  sarcină: deşi nu au fost raportate malformaţii la om, nu se administrează diclofenac în primele şase luni de sarcină datorită unui posibil risc teratogen. în timpul ultimului trimestru de sarcină, toţi inhibitorii de prostaglandin-sintetază pot expune fătul la toxicitate cardio-pulmonară (hipertensiune pulmonară datorată închiderii premature a canalului arterial), precum şi la toxicitate renală. De asemenea, la sfârşitul sarcinii, atât mama cât şi copilul, pot avea parte de un travaliu mai prelungit. Prin urmare, nici un inhibitor al prostaglandin-sintetazei (AINS) nu ar trebui administrat în timpul ultimului trimestru de sarcină.

–  alăptare: deşi la o doză zilnică de 150 mg cantitatea de diclofenac excretată în laptele matern este neglijabilă, nu se administrează DICLOREUM în timpul alăptării.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Pacienţii cate dezvulid ameţeală sau alte tuttrarari nervoase centrale după administrarea de diclofenac nu ar trebui să folosească vehicule care necesită o atenţie indivizibilă.

DOZE Şl MOD DE ADMINISTRARE Dicloreum

Reacţiile adverse pot fi reduse la minimum prin utilizarea celei mai mici doze eficace pentru cea mai scurtă perioadă necesară controlării simptomelor (vezi pct. ATENŢIONĂRI SPECIALE).

Adulţi

O capsulă de 150 mg pe zi, administrată oral după micul dejun.

Copii

A nu se administra copiilor sub 14 ani.

Vârstnici

Pentru pacienţii vârstnici, dozajul va fi stabilit cu atenţie de către medic care ar putea lua în considerare posibilitatea reducerii dozei de mai sus.

REACŢII ADVERSE ale Dicloreum

Cele mai frecvente reacţii adverse sunt cele de natură gastro-intestinală. Acestea pot include ulcer peptic, perforaţie sau hemoragie gastro-intestinală, care pot fi uneori fatale, mai ales la vârstnici (vezi pct. ATENŢIONĂRI SPECIALE). Adresaţi-vă medicului dacă apare durere la nivelul epigastrului.

Greaţă, vărsături, diaree, flatulenţă, constipaţie, dispepsie, durere abdominală, melenă (scaune negre), hematemeză, stomatită ulcerativă, colită sau exacerbări ale bolii Crohn au fost raportate după administrarea de DICLOREUM (vezi pct. ATENŢIONĂRI SPECIALE).

Gastrită şi tulburări la nivelul colonului au fost raportate mai puţin frecvent.

Edeme, hipertensiune şi insuficienţă cardiacă au fost raportate în timpul tratamentului cu AINS. Studiile clinice şi datele epidemiologice sugerează că utilizarea diclofenac, în special în doze mari (150 mg zilnic) şi în tratament de lungă durată, se poate asocia cu un risc uşor crescut de apariţie a evenimentelor trombotice arteriale (de exemplu: infarct miocardic şi accident vascular cerebral) (vezi pct. ATENŢIONĂRI SPECIALE).

Reacţii alergice precum erupţii cutanate, prurit, astm şi/sau reacţii anafilactice sau anafilactoide, cu sau fără hipotensiune, pot apărea rar.

Pot apărea reacţii buloase incluzând sindromul Stevens-Johnson, necroliză toxică epidermică (sindrom Lyell), fotosensibilitate şi reacţii epidermice severe precum eritemul polimorf exudativ (foarte rar).

Tulburări ale sistemului nervos central precum cefalee, anxietate, iritabilitate, insomnie, astenie, vertij, convulsii, tulburări vizuale şi senzoriale şi tinitus au fost raportate ocazional.

Edem periferic, transaminaze crescute, icter, hematopoieză anormală (leucopenie, trombocitopenie, agranulocitoză, anemie aplastică sau hemolitică), insuficienţă renală, sindrom nefrotic, alopecie pot apărea mai ales în timpul tratamentului prelungit, în cazuri izolate:

Tulburări urinare, nefrită interstiţială, tulburări ale funcţiei hepatice inclusiv hepatită cu sau fără icter, uneori fulminantă.

SUPRADOZAJ cu Dicloreum

Tratamentul intoxicaţiei acute cu medicamente antiinflamatorii nesteroidiene constă în cea mai mare parte în îngrijirea simptomatică şi de susţinere.

Nu se cunoaşte nici un profil clinic tipic al supradozajului. Următoarele măsuri terapeutice ar trebui luate în cazul unei supradoze:

–  absorbţia trebuie împiedicată cât mai curând posibil prin lavaj gastric şi tratament cu cărbune activ;

– tratamentul simptomatic şi de susţinere trebuie folosit în caz de complicaţii (hipotensiune, insuficienţă renală, iritaţie gastro- intestinală şi detresă respiratorie);

Tratamente specifice, precum diureza forţată, dializa sau hemoperfuzia, nu duc la eliminarea medicamentelor antiinflamatorii nesteroidiene, datorită legării lor puternice de proteinele plasmatice şi datorită metabolismului lor extins.

PĂSTRARE Dicloreum

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. Nu sunt necesare condiţii speciale de păstrare.

A nu se lasa la imdemâna şi vederea copiilor.

AMBALAJ Dicloreum

Cutie cu 2 blistere din PVC/Al a câte 10 capsule cu eliberare prelungită

PRODUCĂTOR Dicloreum

Alfa Wassermann S.p.A.,

Via Enrico Fermi 1, 65020 Alanno (Pescara), Italia

DEŢINĂTORUL AUTORIZAŢIEI DE PUNERE PE PIAŢĂ

Alfa Wassermann S.p.A.,

DATA ULTIMEI VERIFICĂRI a acestui prospect Dicloreum

Ianuarie, 2008

Diclofenac crema poate fi utilizat pentru masarea zonelor dureroase.

 Dicloreum Pret = aprox. – 47.7 RON – 20 CAPS. 150mg eliberare prelungita

Prospect Detralex – Insufucienta Veno-Limfatica

Tratamentele capilarelor, al venelor de la picioare, picioare grele oboseala la picioare.

Prospect pentru utilizator

Detralex Prospect

Comprimate filmate, 500 mg

Diosmină (diosminum) 450 mg, hesperidină 50 mg

Compoziţie

Un comprimat filmat conţine fracţiune flavonoidică purificată, micronizată, 500 mg care conţine diosmină 450 mg şi hesperidină 50 mg şi excipienţi: nucleu: gelatină, stearat de magneziu, celuloză microcristalină, amidon glicolat de sodiu, talc; film: glicerol, macrogol 600, metilhidroxipropilceluloză, stearat de magneziu, oxid roşu de fier, laurilsulfat de sodiu, dioxid de titan, oxid galben de fier.

Grupa farmacoterapeutică: medicaţia capilarelor; bioflavonoide

detralex prospect
detralex prospect

Indicaţii terapeutice privind utilizarea Detralex

în tratamentul simptomelor legate de insuficienţa veno-limfatică:

senzaţie de greutate la nivelul picioarelor

–  durere

–  sindromul picioarelor neliniştite în tratamentul simptomelor funcţionale legate de criza hemoroidală acută

Contraindicaţii Detralex

Hipersensibilitate la oricare dintre componenţii produsului

Precauţii in utilizarea Detralex

în crizele hemoroidale acute, administrarea acestui medicament nu substituie tratamentul specific altor tulburări anale. Tratamentul trebuie să fie de scurtă durată.

Dacă simptomele nu dispar rapid, se impun examinarea proctologică şi revizuirea tratamentului.

Interacţiuni Detralex

Nu se cunosc.

Atenţionări speciale asupra Detralex

Sarcina şi alăptarea

Studiile experimentale la animale nu au demonstrat efecte teratogene.

Nu au fost raportate până în prezent reacţii adverse la om.

în absenţa datelor privind excreţia medicamentului în laptele matern, alăptarea este contraindicată pe durata tratamentului.

Efecte asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje

Nu s-au efectuat studii privind efectele asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze şi mod de administrare cititi atent acest Prospect Detralex

în insuficienţa veno-limfatică, doza recomandată este de 2 comprimate filmate DETRALEX pe zi, în două prize, la prânz şi seara, în timpul mesei, în criza hemoroidală acută: 6 comprimate filmate DETRALEX pe zi, timp de 4 zile, apoi 4 comprimate filmate DETRALEX pe zi, timp de 3 zile.

Reacţii adverse Detralex cititi acest prospect

Au fost raportate unele cazuri de tulburări gastro-intestinale şi neurovegetative obişnuite.

Acestea nu au fost niciodată atât de severe încât să necesite întreruperea tratamentului.

Supradozaj cu Detralex

Nu au fost raporate cazuri de supradozaj.

Păstrare Detralex

Nu sunt necesare condiţii speciale de păstrare.

Ambalaj Detralex

Cutie cu 2 blistere Al/PVC a câte 15 comprimate filmate.

Cutie cu 50 blistere Al/PVC a câte 10 comprimate filmate.

Cutie cu 100 blistere Al/PVC a câte 10 comprimate filmate.

Data ultimei verificări a acestui prospect Detralex 2017

Alanerv Pret

Mai citeste … tratament pentru picioare

Cele mai frecvente simptome ale bolilor venoase sunt, precum am mai amintit: durerile de gamba, senzatie de greutate sau caldura(arsuri) in gambe, tendinta de a dezvolta edeme in zona gambelor si a gleznelor, parestezii (furnicaturi) sau dezvoltarea unei retele de vene mici dilatate (venectazii, varicoza reticulara).
Complicatiile cele mai frecvente sunt:
-modificari ale pielii: atrofie, tulburari de pigmentare
-eczeme
-in final ulcere venoase
Ce puteti face ca sa prevenim aceste modificari?
1. Evitati temperaturi mai mari decat 28” Celsius, adica evitarea expunerii prelungite la soare, evitarea saunei, sau a bailor fierbinti.
2. Pe cat posibil, evitati activitatile in pozitie verticala pentru o perioada mai lunga de o ora. Daca nu este posibila evitarea acestora, atunci trebuie facuti cativa pasi sau exercitii fizice pentru a activa circulatia venoasa.
3. Daca se umfla picioarele, acestea trebuie sa fie inaltate, daca e posibil prin ridicarea saltelei in zona picioarelor, nu doar prin pozitionarea unui obiect sub glezne intrucat acesta nu va face decat sa intinda prea tare articulatia genuchiului.
4. Faceti un dus rece de 2 ori pe zi in zona gambelor, nu cu apa rece ca gheata ci la o temperatura intre 14-18 grade celsius. Timpul de deus: ca 10-15 min.
5. Evitati sa ridicati sau sa presati (impingeti) obicte foarte grele. (ex.bodybouilding, bowling). Aveti grija sa existe o dieta diversificata pentru a avea scaune normale.
6. Supraponderalitatea si varicele cresc riscul trombozelor venoase!
7. Faceti sport: Jogging, inot, mersul cu bicicleta. Evitati sporturile precum tennis, squash, care blocheaza brusc miscarea gambelor.
8. Mersul rapid intareste musculatura gambelor si stimuleaza circulatia sangvina.
9. Masurati in fiecare dimineata si seara dimensiunile gleznelor si gambelor si aflati in functie de activitatile zilnice cum se modifica circumferintele.
10. Daca apar suferinte noi precum:crampe musculare ami lungi de 2 zile, tuse, respiratie ingreunata, ameteli ?entru mai multe zile consecutiv, vizitati de urgenta un medic.
11. Beti minim 2 l lichide pe zi.
12. Purtati pantofi adecvati, tocurile mai inalte de 6-8 cm sunt foarte daunatoare pacientilor cu suferinte venoase. Mersul descult, in schimb, este foarte sanatos.
13. Tratamentele cu anticonceptionale trebuie sa fie initiate strict de ginecologul dvs.
14. Folositi scarile si nu liftul cand urcati in apartament.
15. Intrebati medicul de familie ce suplimente/medicamente va recomanda pentru preventia bolilor venoase.

 

Prospect Dexamed

DEXAMED Prospect   Este indicat în tratamentul anafilaxiei, astmului bronsic, artritei sau reumatismului degenerativ cu componenta inflamatorie, bolii Crohn, socului, tuberculozei si a afecţiunilor pielii. Solutie injectabila 8mg/2ml Dexametazona fosfat de sodiu PROSPECT DEXAMED : INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR Cititi cu atentie si în întregime acest prospect înainte de a începe sa lnati acest medicament Pastrati … Read more

Prospect Dulsevia – tulburari de anxietate

Dulsevia contine substanta activa duloxetina. Dulsevia creste cantitatea de serotonina si noradrenalina la nivelul sistemului nervos central. Dulsevia 30 mg capsule gastrorezistente Dulsevia 60 mg capsule gastrorezistente Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra. Pastrati acest prospect. S-ar putea sa … Read more

Prospect Depakine 300 mg – Epilepsie – Boli Bipolare

Depakine este indicat in tratamentul epilepsiei, maniei si bolii bipolare, efecte secundare posibile, administrare, mod de pastrare … PROSPECT: INFORMATII PENTRU UTILIZATOR Depakine Chrono 300 mg comprimate filmate cu eliberare prelungita  Valproat de sodiu/Acid valproic   Cititi cu atentie si în întregime acest prospect înainte de a începe sa luati acest medicament. –               Pastrati acest prospect. S-ar … Read more

Prospect Digex Forte -Digestie Usoara Balonare

Digex-forte

Prospect Digex Forte – Contine 10 capsule Descriere Scurta Prospect DIGEX FORTE SUPER DIGESTIV conține un complex de 9 enzime digestive, bilă bovină și ghimbir – ingrediente naturale combinate într-o formulă inovatoare ce combate eficient indigestia după mese copioase, fiind un aliat de nădejde în timpul sărbătorilor sau al altor evenimente festive. Avantaje DIGEX FORTE … Read more

Prospect Diflucan –

Diflucan - Fluconazol

Diflucan 50 mg capsule Diflucan 150 mg capsule

fluconazol

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

 • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.
 • Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale.
 • Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi semne de boală ca dumneavoastră.
 • Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi punctul 4.

Prospect: Informaţii pentru utilizator

Ce găsiţi în acest prospect:

 1. Ce este Diflucan şi pentru ce se utilizează
 2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Diflucan
 3. Cum să luaţi Diflucan
 4. Reacţii adverse posibile
 5. Cum se păstrează Diflucan
 6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii
 7. Ce este Diflucan şi pentru ce se utilizează

Diflucan aparţine unui grup de medicamente denumite “antifungice”. Substanţa activă este fluconazolul.

Diflucan - Fluconazol
Diflucan – Fluconazol

Diflucan capsule este utilizat la adulţi pentru tratarea infecţiilor produse de fungi şi poate fi folosit şi pentru prevenirea infecţiilor candidozice. Majoritatea infecţiilor fungice sunt produse de o levură denumită Candida.

Adulţi

Medicul vă poate recomanda medicamentul pentru tratarea următoarelor infecţii fungice:

 • Meningita criptococică – infecţie fungică la nivelul creierului
 • Coccidiomicoză – o afecţiune a sistemului bronhopulmonar
 • Infecţiile produse de Candida şi localizate în sânge, organe interne (inimă, plămâni) sau căile urinare
 • Candidoza musoaselor – infecţii ale mucoasei gurii, gâtului şi stomatita datorată protezei dentare
 • Candidoza genitală – infecţia vaginului sau penisului
 • Infecţii fungice ale pielii, de exemplu, “piciorul de atlet”, dermatofiţiile, micozele unghiilor

Tratamentul cu Diflucan vă poate fi recomandat şi pentru:

 • prevenirea reapariţiei meningitei criptococice
 • prevenirea reapariţiei candidozei mucoaselor
 • scăderea incidenţei candidozei vaginale
 • prevenirea infecţiilor cu Candida (dacă sistemul imun este deficitar);

Copii şi adolescenţi (cu vârsta cuprinsă între 0 şi 17 ani)

Medicul vă poate recomanda medicamentul pentru tratarea următoarelor infecţii fungice:

 • Candidoza musoaselor – infecţii ale mucoasei gurii, gâtului
 • Infecţiile produse de Candida şi localizate în sânge, organe interne (inimă, plămâni) sau căile urinare
 • Meningita criptococică – infecţie fungică la nivelul creierului

Tratamentul cu Diflucan vă poate fi recomandat şi pentru:

 • prevenirea infecţiilor cu Candida (dacă sistemul imun este deficitar)
 • prevenirea reapariţiei meningitei criptococice.
 1. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Diflucan Nu luaţi Diflucan
 • dacă sunteţi alergic la fluconazol, la alte medicamente pe care le-aţi luat pentru tratarea infecţiilor cu fungi sau la oricare dintre excipienţii enumeraţi la punctul 6. Simptomele pot fi senzaţie de mâncărime, înroşire a pielii sau dificultăţi de respiraţie.
 • dacă luaţi astemizol sau terfenadină (medicamente antihistaminice pentru tratamentul alergiilor)
 • dacă luaţi cisapridă (un medicament folosit pentru afecţiuni ale stomacului)
 • dacă luaţi pimozidă (un medicament folosit pentru afecţiuni mintale)
 • dacă luaţi chinidină (un medicament folosit pentru tulburări de ritm cardiac)
 • dacă luaţi eritromicină (antibiotic folosit pentru tratarea infecţiilor)
 • dacă luaţi amiodaronă (folosită pentru tratarea bătăilor neregulate ale inimii “aritmii”)

Atenţionări şi precauţii

Înainte să luaţi Diflucan adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau asistentei medicale.

 • dacă suferiţi de boli de ficat sau rinichi
 • dacă suferiţi de boli de inimă, inclusiv tulburări de ritm cardiac
 • dacă aveţi valori anormale ale concentraţiei de potasiu, calciu sau magneziu în sânge
 • dacă apar reacţii cutanate severe (senzaţie de mâncărime, înroşire a pielii) sau dificultăţi de respiraţie
 • dacă vă apar semne de “insuficienţă corticosuprarenaliană” (oboseală cronică sau de lungă durată, slabiciune a muşchilor, pierdere a poftei de mâncare, scădere în greutate, dureri abdominale), în care glandele corticosuprarenale nu produc cantităţi suficiente din anumiţi hormoni steroidieni cum este cortizol

Diflucan împreună cu alte medicamente

Informaţi imediat medicul dumneavoastră dacă luaţi astemizol, terfenadină (medicamente antihistaminice pentru tratamentul alergiilor), cisapridă (un medicament folosit pentru afecţiuni ale stomacului), pimozidă (un medicament folosit pentru afecţiuni mintale), chinidină (un medicament folosit pentru tulburări de ritm cardiac) sau eritromicină (antibiotic folosit pentru tratarea infecţiilor) deoarece aceste medicamente nu trebuie luate împreună cu Diflucan (vezi punctul “Nu luaţi Diflucan”).

Unele medicamente pot interacţiona cu Diflucan. Informaţi medicul dumneavoastră dacă luaţi oricare dintre următoarele medicamente:

 • rifampicină sau rifabutină (antibiotice folosite pentru tratarea infecţiilor)
 • alfentanil, fentanil (utilizate pentru anestezie)
 • amitriptilină, nortriptilină (utilizate pentru tratarea depresiei)
 • amfotericină B, voriconazol (utilizate pentru tratarea infecţiilor fungice)
 • medicamente care fluidifică sângele şi previn formarea cheagurilor de sânge (warfarină sau alte medicamente asemănătoare)
 • benzodiazepine (midazolam, triazolam sau medicamente asemănătoare) utilizate pentru a vă ajuta să dormiţi sau pentru a vă linişti
 • carbamazepină, fenitoină (folosite în tratamentul epilepsiei)
 • nifedipină, isradipină, amlodipină, felodipină şi losartan (pentru tratarea hipertensiunii arteriale – presiune mare a sângelui)
 • ciclosporină, everolimus, sirolimus sau tacrolimus (folosite la pacienţii cu transplant pentru a preveni respingerea acestuia)
 • ciclofosfamidă, alcaloizi din Vinca (vincristină, vinblastină sau medicamente asemănătoare) utilizate pentru tratamentul cancerului
 • halofantrină (utilizată pentru tratamentul malariei)
 • statine (atorvastatină, simvastatină şi fluvastatină sau medicamente asemănătoare) utilizate pentru scăderea concentraţiilor mari de colesterol
 • metadonă (utilizată în durere)
 • celecoxib, flurbiprofen, naproxen, ibuprofen, lornoxicam, meloxicam, diclofenac (medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS))
 • contraceptive orale
 • prednison (medicament steroidian)
 • zidovudină, cunoscut şi sub denumirea de AZT; saquinavir (utilizat în infecţia cu HIV)
 • medicamente utilizate pentru tratarea diabetului zaharat, precum clorpropamidă, glibenclamidă, glipizidă sau tolbutamidă
 • teofilină (folosită în tratamentul astmului bronşic)
 • vitamina A (supliment alimentar)
 • ivacaftor (utilizat în tratamentul fibrozei chistice)
 • amiodaronă (folosită pentru tratarea bătăilor neregulate ale inimii “aritmii”)

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.

Diflucan împreună cu alimente şi băuturi

Acest medicament poate fi luat cu sau fără alimente

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Nu trebuie să luaţi Diflucan dacă sunteţi gravidă, cu excepţia cazului în care medicul v-a recomandat să luaţi.

Puteţi continua să alăptaţi după ce aţi luat o singură doză de Diflucan, de până la 200 mg.

Nu trebuie să alăptaţi dacă luaţi o doză repetată de Diflucan.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

În cazul în care conduceţi vehicule sau folosiţi utilaje trebuie să aveţi în vedere faptul că pot apărea ocazional ameţeli sau convulsii.

Diflucan conţine lactoză (glucidă din lapte)

Acest medicament conţine o cantitate mică de lactoză (glucidă din lapte). Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

 1. Cum să luaţi Diflucan

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră.Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Înghiţiţi capsula întreagă, împreună cu un pahar cu apă. Se recomandă să luaţi capsulele în acelaşi moment în fiecare zi.

Dozele recomandate ale acestui medicament în diferite tipuri de infecţie sunt prezentate mai jos:

Adulţi

Afecţiune

Doză

Tratamentul meningitei criptococice

400 mg în prima zi, apoi 200 până la 400 mg o dată pe zi timp de 6 până la 8 săptămâni sau mai mult dacă este necesar. Există cazuri în care dozele pot fi crescute până la 800 mg.

Prevenirea recidivei meningitei criptococice

200 mg o dată pe zi până când vi se recomandă întreruperea tratamentului.

Tratamentul coccidiomicozelor

200 până la 400 mg o dată pe zi timp de 11 până la 24 de luni sau mai mult dacă este necesar. Există cazuri în care dozele pot fi crescute până la 800 mg.

Infecţii fungice interne produse de Candida

800 mg în prima zi, apoi 400 mg o dată pe zi până când vi se recomandă întreruperea tratamentului.

Tratamentul infecţiilor la nivelul mucoasei gurii, gâtului şi stomatitei datorate protezei dentare

200 mg până la 400 mg în prima zi apoi 100 mg până la 200 mg până când vi se recomandă întreruperea tratamentului.

Tratamentul candidozei mucoaselor – dozele depind de localizarea infecţiei

50 până la 400 mg o dată pe zi timp de 7 până la 30 de zile, până când vi se recomandă întreruperea tratamentului.

Oprirea infecţiilor la nivelul mucoasei gurii, gâtului

100 mg până la 400 mg o dată pe zi, sau 200 mg de 3 ori pe săptămână cât timp există risc de infectare

Tratamentul candidozei genitale

150 mg ca doză unică

Reducerea reapariţiei candidozei genitale

150 mg la fiecare a treia zi, în total 3 doze (ziua 1, 4 şi 7) şi apoi o dată pe săptămână cât timp există risc de infectare.

Tratamentul infecţiilor fungice ale pielii şi unghiilor

În funcţie de localizarea infecţiei 50 mg o dată pe zi, 150 mg o dată pe săptămână, o doză unică de 300 mg până la 400 mg sau 300 mg o dată pe săptămână timp de 2 până la 4 săptămâni (în “piciorul de atlet” tratamentul se poate prelungi până la 6 săptămâni, în infecţiile unghiilor, tratamentul va fi prelungit până când unghia infectată este înlocuită)

Prevenirea infecţiilor cu Candida (dacă sistemul imun este deficitar)

200 până la 400 mg o dată pe zi cât timp există risc de infectare.

Adolescenţi cu vârsta cuprinsă între 12 şi 17 ani

Respectaţi doza recomandată de către medicul dumneavoastră (doza recomandată fie pentru adult, fie pentru copil).

Copii cu vârsta mai mică de 11 ani

Doza maximă recomandată copiilor este de 400 mg o dată pe zi.

Doza va fi recomandată funcţie de greutatea copilului în kg:

Afecţiune

Doză zilnică

Candidoza mucoaselor şi infecţii la nivelul gâtului produse de Candida – doza şi durata tratamentului depind de severitatea şi localizarea infecţiei

3 mg/kg corp (se pot administra 6 mg/kg corp în prima zi)

Meningita criptococică sau infecţii fungice interne produse de Candida

6 mg până la 12 mg/kg corp

Prevenirea infecţiei produse de Candida la copii (dacă sistemul imun este deficitar)

3 mg până la 12 mg/kg corp

Administrarea la copii cu vârsta cuprinsă între 0 şi 4 săptămâni

Administrarea la copii cu vârsta cuprinsă între 3 şi 4 săptămâni:

Se recomandă dozele de mai sus dar administrate la fiecare 2 zile. Doza maximă este 12 mg/kg corp la fiecare 48 de ore.

Administrarea la copii cu vârsta mai mică de 2 săptămâni:

Se recomandă dozele de mai sus dar administrate la fiecare 3 zile. Doza maximă este 12 mg/kg corp la fiecare 72 de ore.

Vârstnici

Dacă nu aveţi probleme cu rinichii, se recomandă aceleaşi doze ca şi la adult.

Pacienţi cu probleme renale

Medicul dumneavoastră vă poate ajusta doza, în funcţie de starea rinichilor.

Dacă luaţi mai mult Diflucan decât trebuie

Dacă luaţi prea multe capsule odată este posibil să vă simţiţi rău. În acest caz, contactaţi imediat medicul dumneavoastră sau cea mai apropiată unitate medicală. În cazul unui posibil supradozaj, puteţi auzi, vedea, simţi sau gândi lucruri care nu sunt reale (halucinaţii şi comportament paranoid). Poate fi necesară instituirea unui tratament simptomatic (măsuri de susţinere şi, dacă este necesar, lavaj gastric).

Dacă uitaţi să luaţi Diflucan

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Dacă uitaţi să luaţi o doză, luaţi-o imediat ce vă amintiţi. Dacă se apropie momentul la care trebuie să luaţi doza următoare, nu mai luaţi doza uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 1. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Puţine persoane pot să manifeste reacţii alergice la medicament deşi reacţiile alergice grave sunt rare. Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

 • respiraţie şuierătoare brusc instalată, respiraţie dificilă sau senzaţie de apăsare în piept;
 • umflarea pleoapelor, feţei sau buzelor;
 • mâncărime generalizată, înroşirea pielii sau apariţia de pete roşii însoţită de mâncărime;
 • erupţii cutanate
 • reacţii cutanate severe, cum sunt erupţiile care produc vezicule (la nivelul gurii şi limbii)

Diflucan vă poate afecta ficatul. Simptomele problemelor cu ficatul includ:

 • oboseală
 • pierderea poftei de mâncare
 • vărsături
 • îngălbenirea pielii sau a albului ochilor (icter)

Diflucan vă poate afecta glandele suprarenale şi nivelele de hormoni steroidieni produşi. Semnele problemelor glandelor suprarenale includ:

 • oboseală
 • slăbiciune a muşchilor
 • pierderea poftei de mâncare
 • scădere în greutate
 • dureri abdominale

Dacă manifestaţi una dintre simptomele de mai sus, spuneţi imediat medicului dumneavoastră.

Alte reacţii adverse:

În plus, dacă vreuna dintre următoarele reacţii adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse frecvente( pot afecta până la 1 din 10 persoane):

 • dureri de cap
 • disconfort stomacal, diaree, greaţă (senzaţie de rău), vărsături
 • creşterea valorilor la testele sanguine hepatice
 • erupţii trecătoare pe piele

Reacţii adverse mai puţin frecvente ( pot afecta până la 1 din 100 persoane):

 • scăderea numărului de celule roşii din sânge care poate determina paloare a pielii şi slăbiciune sau dificultăţi în respiraţie
 • scăderea poftei de mâncare
 • dificultate de a dormi, somnolenţă
 • convulsii, ameţeli, senzaţie de învârtire (vertij), furnicături, înţepături sau amorţeală, modificări în perceperea gustului
 • constipaţie, digestie îngreunată, gaze, gură uscată
 • dureri musculare
 • afectarea funcţiei ficatului şi îngălbenirea pielii şi a ochilor (icter)
 • papule, vezicule (urticarie), mâncărime, transpiraţie abundentă
 • oboseală, stare generală de rău, febră

Reacţii adverse rare (pot afecta până la 1 din 1000 persoane):

scăderea din sânge a numărului de celule albe care luptă împotriva infecţiilor şi scăderea din sânge a numărului de celule cu rol în oprirea sângerării

 • modificarea culorii pielii în roşu sau purpuriu, care poate fi determinată de scăderea numărului plachetelor sanguine, alte modificări ale celulelor din sânge
 • modificări ale testelor de laborator (creşterea concentraţiei de colesterol sau grăsimi)
 • scăderea concentraţiei potasiului din sânge
 • tremurături,
 • modificări ale electrocardiogramei (EKG), modificări ale frecvenţei şi ritmului inimii
 • insuficienţă hepatică
 • reacţii alergice (uneori severe), incluzând erupţii veziculare generalizate şi exfolierea pielii, reacţii cutanate severe, umflarea buzelor sau a feţei
 • cădere a părului

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

 1. Cum se păstrează Diflucan

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

 • Nu utilizaţi acest medicament data de expirare înscrisă pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
 • A se păstra la temperaturi sub 30°C.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 1. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii Ce conţine Diflucan
 • Substanţa activă este fluconazolul. Fiecare capsulă conţine fluconazol 50 mg, 150 mg.
 • Celelalte componente sunt:

Conţinutul capsulei: lactoză monohidrat, amidon de porumb, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu, laurilsulfat de sodiu.

Învelişul capsulei:

[Capsule 50 mg:] Gelatină, dioxid de titan (E171) şi patent blue V (E131)

[Capsule 150 mg:] Gelatină, dioxid de titan (E171) şi patent blue V (E131)

Cerneala de inscripţionare: shellac, oxid negru de fer (E172), butanol, etanol anhidru, apă purificată, propilenglicol, spirt metilat industrial, izopropanol, soluţie de amoniac concentrată, hidroxid de potasiu.

Cum arată Diflucan şi conţinutul ambalajului

Diflucan 50 mg capsule prezintă corp alb şi capac albastru deschis. Capsulele sunt inscripţionate cu cerneală neagră, cu “Pfizer” şi codul “FLU-50”.

Diflucan 150 mg capsule prezintă corp albastru deschis şi capac albastru deschis. Capsulele sunt inscripţionate cu cerneală neagră, cu “Pfizer” şi codul “FLU-150”.

Diflucan 50 mg, 150 mg este disponibil sub formă de cutii cu un blister conţinând conţinând 1, 2, 3, 4, 6, 7, 10, 12, 14, 20, 28, 30, 42, 50, 60, 100 sau 500 capsule. Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Pfizer Europe MA EEIG

Ramsgate Road, Sandwich, Kent CT13 9NJ, Marea Britanie.

Fabricantul Fareva Amboise

Zone Industrielle, 29 route des Industries, 37530 Poce-sur-Cisse, Franţa Haupt Pharma Latina S.r.l.

S.S. 156 Km 47,600, 04100 Borgo San Michele (Latina), Italia Famar Plant B

 • Anthoussa Ave.,153 44 Anthoussa, Grecia

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale:

Austria

Diflucan 50 mg Kapseln Diflucan 150 mg Kapseln

Belgia, Bulgaria, Danemarca, Finlanda, Islanda, Irlanda, Italia, Luxemburg, Norvegia, Polonia,

Diflucan

Portugalia, Suedia, Marea Britanie

 

Cehia

Diflucan 50 mg Diflucan 150 mg

Cipru, Grecia

Fungustatin

Estonia

Diflucan 150 mg

Franţa

Triflucan 50 mg, gelule Fluconazole Pfizer 150mg, gelule

Germania

Diflucan 50mg Fungata

Letonia

Diflucan 50 mg hard capsules Diflucan 150 mg hard capsules

Lituania

Diflucan 50 mg hard capsules Diflucan 150 mg hard capsules

România

Diflucan 50 mg capsule Diflucan 150 mg capsule

Slovacia

Diflucan 50mg Diflucan 150mg

Slovenia

Diflucan 50 mg trde kapsule Diflucan 150 mg trde kapsule

Spania

Diflucan 50 mg capsulas duras Diflucan 150 mg capsulas duras

Ungaria

Diflucan 50 mg hard capsules Diflucan 150 mg hard capsules

Acest prospect a fost revizuit în Octombrie 2015

Prospect Diabecon – scaderea glicemiei

Diabecon - pentru diabet II

Diabecon tablete are efect favorabil asupra starii de sanatate prin mentinerea unui nivel optim al glucozei din sange. Proprietati: – ajuta la reducerea nivelului glucozei din sange la persoanele cu diabet non-insulinodependent; – diminueaza complicatiile renale, cardiovasculare si retiniene asociate diabetului; – se poate asocia dietei sau madicatiei cu hipoglicemiante orale in diabetul non-insulinodependent si … Read more