Category Archives: Medicamente & Naturiste B

Prospecte de medicamente si produse naturiste utile in viata de zi cu zi – Prospecte ce incep cu litera B

Betadine 200 mg, ovule Infectii Vaginale

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

Betadine 200 mg, ovule

Iod povidonă

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Acest medicament este disponibil fără prescripţie medicală. Cu toate acestea, este necesar să utilizaţi Betadine cu atenţie, pentru a obţine cele mai bune rezultate.

 • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

 • Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau sfaturi.

 • Trebuie să vă prezentaţi la medic dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc după 7 zile.

 • Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  În acest prospect găsiţi:

  1. Ce este Betadine şi pentru ce se utilizează

  2. Înainte să utilizaţi Betadine

  3. Cum să utilizaţi Betadine

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează Betadine

  6. Informaţii suplimentare

  1. CE ESTE BETADINE ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

   Betadine conţine ca substanţă activă iodul liber. Acesta este un antiseptic care distruge bacterii, fungi şi unele protozoare.

   Betadine este indicat în tratamentul vaginitelor acute şi vaginite cronice datorate infecţiilor mixte, infecţiilor nespecifice (vaginite bacteriene determinate de Gardnerella vaginalis), infecţilor fungice, infecţiilor cu Trichomonas vaginalis, la adulţi.

   Tratamentul infecţiilor vaginale secundare unor tratamente cu antibiotice sau corticosteroizi, la adulţi.

   1. ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI BETADINE Nu utilizaţi Betadine

 • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la povidonă, iod sau la oricare dintre celelalte componente ale Betadine;

 • utilizarea repetată sau pe termen lung la pacienţii cu afecţiuni tiroidiene (incluzând aşa-numita guşă nodulară coloidală, guşă endemică şi tiroidită Hashimoto).

 • înainte şi după tratamentul cu iod radioactiv, scintigrafie;

 • în inflamaţii ale pielii asemănătoare herpesului (dermatite herpetiforme Duhring);

 • dacă sunteţi în trimestrul doi şi trei de sarcină (pentru tratamentul pe termen lung).

 • dacă alăptaţi (pentru tratamentul pe termen lung).

Continue reading Betadine 200 mg, ovule Infectii Vaginale

Acum se mai citeste

Vezi ce fel de Diete ti se potriveste ...

Poti sa vezi si de un Tratament naturist alternativ

Bivalirudin
 

Bivalirudin
Actiune terapeutica: Anticoagulant, inhibitor trombinic
Categorie de risc pentru sarcina: B
Denumire comerciala:


Angiomax


 
 

MOD DE ACTIUNE

Inhiba toate efectele trombinei, inclusiv activarea plachetelor, clivarea fibrinogenului si activarea reactiilor de coagulare ale trombinei. Avantajele fata de heparina includ activitatea împotriva trombinei legata pe suprafata trombusului, activitate anticoagulanta mai bine previzibila si lipsa inhibarii de catre produsii plachetari.


 
 

INDICATII

Anticoagulant în asociatie cu aspirina la pacientii cu angina instabila care au suferit angioplastie coronara transluminala percutana (PTCA).


 
 

CONTRAINDICATII

Utilizarea în hemoragiile severe active, anevrism cerebral, hemoragie intracraniana, IM.


 
 

PRECAUTII

Reduceti doza în insuficienta renala moderata sau severa. Riscul de hemoragie este crescut în ulcerele GI sau în bolile hepatice. Hipertensiunea poate creste riscul de hemoragie cerebrala. Folositi cu precautie în interventiile chirurgicale recente, traumatisme, si în timpul lactatiei. Nu s-a stabilit siguranta si eficacitatea când e folosit cu inhibitori de glicoproteine IIb/IIIa, la pacientii cu angina instabila care nu au în antecedente PTCA, în toate celelalte sindroame coronariene acute, sau la copii.


 
 

EFECTE ADVERSE

Efectul advers major este sângerarea cu posibilitatea aparitiei unei hemoragii majore, inclusiv hemoragie intracraniana sau retroperitoneala. CV: hipo / hipertensiune, bradicardie, sincopa, anomalii vasculare, fibrilatie ventriculara. GI: G&V, dispepsie, dureri abdominale. SNC: cefalee, anxietate, nervozitate, ischemie cerebrala, confuzie, paralizie faciala. Dermatologic: hematoame, dureri la locul injectiei. GU: retentie urinara, insuficienta renala, oligurie. Diverse: durere pelvina, febra, edem pulmonar, infectii, septicemie .


 
 

DOZAJ – MOD DE ADMINISTRARE

IV
Angina instabila la cei cu PTCA

Adulti: bolus IV în doza de 1 mg/kg urmata la 4 h de perfuzie IV la o rata de 2,5 mg/kg/h. Dupa perfuzia initiala de 4 h, poate fi administrata o perfuzie aditionala IV, la o rata de 0,2 mg/kg/h timp de maxim 20 h, la nevoie. Se foloseste în asociatie cu aspirina (300-325 mg/zi).


 
 

OBSERVATII PENTRU PACIENT – FAMILIE

Anuntati aparitia oricaror efecte adverse sau orice sângerare neobisnuita. Dispneea nou aparuta, durerile toracice sau edemul necesita evaluare. Modificati-va stilul de viata în ceea ce priveste fumatul, alcoolul, dieta si exercitiile zilnice. Incurajati membrii familiei sa învete CPR.


 
  
 

Acum se mai citeste

Vezi ce fel de Diete ti se potriveste ...

Poti sa vezi si de un Tratament naturist alternativ

Bosentan
 

Bosentan
Actiune terapeutica: Vasodilatator
Categorie de risc pentru sarcina: X
Denumire comerciala:


Tracleer


 
 

MOD DE ACTIUNE

Bosentan este primul dintr-o noua clasa de medicamente. Bosentan este un antagonist specific si competitiv al receptorilor ET a si ET b endoteliali. Bosetanul este fixat rapid de proteinele plasmatice (mai mult de 98%). Nivelul plasmatic maxim: 3-5 ore. Nivelul de platou: 3-5 zile.


 
 

INDICATII

Cresterea rezistentei la efort si scaderea hipertensiunii arteriale pulmonare la cei cu simptome încadrate în clasa III sau IV.


 
 

CONTRAINDICATII

În disfunctii hepatice moderate sau severe, sau crestere de peste 3 ori a nivelelor transaminazelor. În sarcina, asociat cu ciclosporina sau glyburid, hipersensibilitate la bosetan sau unul dintre componentele sale. Lactatia.


 
 

PRECAUTII

Exista posibilitatea aparitiei unor leziuni hepatice majore si anomaliilor congenitale daca este folosit în timpul sarcinii. Folositi cu precautie în afectiunile hepatice. Daca bosentanul se reintroduce, începeti cu doza de start si verificati nivelul transaminazelor cu 3 zile înainte si la 3 zile dupa. Daca cresterea transaminazelor este însotita de G&V, febra, durere abdominala, icter, letargie si oboseala, cresterea bilirubinei de 2 sau mai multe ori, opriti tratamentul.


 
 

EFECTE ADVERSE

CV: bufeuri, hipotensiune, palpitatii, edemul membrelor inferioare. Diverse: cefalee, nazofaringita, modificarea functiei hepatice, anemie, dispepsie, oboseala, prurit.


 
 

DOZAJ – MOD DE ADMINISTRARE

Comprimate
Hipertensiune arteriala pulmonara

Initial: 62.5 mg de 2 ori/zi timp de 4 saptamâni; apoi se cresc dozele de întretinere la 125 mg de 2 ori/zi; la persoanele sub 40 kg si peste 12 ani dozele initiale si de întretinere sunt de 62.5 mg de 2 ori/zi.


 
 

OBSERVATII PENTRU PACIENT – FAMILIE

Medicamentul are 2 reactii adverse principale; lezari hepatice majore si leziuni fetale. Toate reactiile adverse trebuiesc Anuntate imediat. Medicamentul nu vindeca complet însa amelioreaza simptomele bolii. Folositi metode contraceptive eficiente; utilizati o forma aditionala celei hormonale. Administrati conform prescriptiei celelalte medicamente si efectuati toate testele de laborator necesare.


 
  
 

Acum se mai citeste

Vezi ce fel de Diete ti se potriveste ...

Poti sa vezi si de un Tratament naturist alternativ

Benztropina
 

Benztropina
Actiune terapeutica: Agent blocant colinergic, agent antiparkinsonian
Categorie de risc pentru sarcina: C
Denumire comerciala:


Cogentin


 
 

MOD DE ACTIUNE

Este un medicament anticolinergic ce contine antihistamina si proprietati anestezice locale. Debut, PO: 1-2 h; IM, IV: în câteva minute. Efectele sunt cumulative; actiunea este de lunga durata (24 h). Efecte maxime: 2-3 zile.


 
 

INDICATII

Adjuvant în tratamentul parkinsonismului (toate tipurile). Reducerea severitatii efectelor extrapiramidale în terapia cu fenotiazina sau alte antipsihotice (nu are efect în dischinezia tardiva).


 
 

CONTRAINDICATII

Copii sub 3 ani.


 
 

PRECAUTII

Pacientii în vârsta si cei slabiti nu pot tolera doze mari. Anumite simptome extrapiramidale induse medicamentos nu raspund la benztropina. Când se foloseste în locul sau ca supliment pentru un alt antiparkinsonian, substituiti sau adaugati treptat. Daca este dificila înghitirea tabletelor, acestea pot fi pisate si amestecate cu o cantitate mica de lichid.


 
 

EFECTE ADVERSE

Foarte putine reactii adverse.


 
 

DOZAJ – MOD DE ADMINISTRARE

Tablete
Parkinsonism

Adulti: 1-2 mg/zi (0,5-6,5 mg/zi).
Parkinsonism idiopatic

Adulti, initial: 0,5-1 mg/zi; daca este necesar se poate creste treptat la 4-6 mg/zi.
Parkinsonism postencefalitic

Adulti: 2 mg/zi în una sau mai multe doze.
Efecte extrapiramidale induse medicamentos

Adulti: 1-4 mg de 1-2 ori/zi.
IM,IV
Reactii distonice acute

Adulti initial: 1-2 mg; apoi 1-2 mg PO de 2 ori/zi.


 
 

OBSERVATII PENTRU PACIENT – FAMILIE

Aveti grija la efectuarea activitatilor ce necesita atentie sporita; medicamentul are efect sedativ si poate provoca si hipotensiune ortostatica. De obicei dureaza 2-3 zile pâna la apritia ameliorarii. Luati conform prescriptiei; efectele adverse dispar de obicei cu continuarea terapiei. Evitati activitatile epuizante si expunerea la temperaturi ridicate. Anuntati daca apare dificultatea la urinare. Evitati consumul de alcool si alti deprimanti SNC.


 
  
 

Acum se mai citeste

Vezi ce fel de Diete ti se potriveste ...

Poti sa vezi si de un Tratament naturist alternativ

Bepridil
 

Bepridil
Actiune terapeutica: Blocant al canalelor de calciu
Categorie de risc pentru sarcina: C
Denumire comerciala:


Vasocor


 
 

MOD DE ACTIUNE

Inhiba influxul transmembranar al ionilor de calciu în tesutul muscular cardiac si vascular. Induce o perioada refractara efectiva la nivelul atriilor, nodulului AV, fibrelor Purkinje, si ventriculilor. Dilata arteriolele periferice si are efect moderat asupra rezistentei periferice; reduce AV si TA în repaus si la un anumit grad de efort. Prelungeste intervalul PQ. Rapid si complet absorbit PO.


 
 

INDICATII

Angina stabila cronica (angina de efort) la pacientii care nu au raspuns la alta medicatie antianginoasa sau care nu tolereaza astfel de terapii. Folosit singur, cu beta blocanti, sau cu nitrati. Efect marit daca este folosit împreuna cu propranolol.


 
 

CONTRAINDICATII

Pacienti cu aritmii ventriculare severe în antecedente, sindrom sinusal, bloc Av grad II sau III (exceptând prezenta unui pacemaker ventricular functional), hipotensiune (TAS < 90 mmHg), insuficienta cardiaca decompensata, interval QT prelungit congenital, si la pacientii ce iau alte medicamente ce prelungesc intervalul QT (chinidina, procainamida, antidepresive triciclice). Folosirea la pacientii cu IM în primele 3 luni. Lactatia.


 
 

PRECAUTII

Poate induce noi aritmii. Prelungeste intervalul QT si poate produce torsada vârfurilor. Utilizati numai la pacientii la care alte antiaritmice nu au efectul dorit. Nu s-a dovedit siguranta si eficacitate la copii. Utilizati cu grija la pacientii cu ICC, bloc de ramura stânga, bradicardie sinusala (mai putin de 50 batai/min), disfunctii hepatice sau renale severe.


 
 

EFECTE ADVERSE

CV: inducerea aritmiilor severe cum ar fi tahicardia ventriculara de tip torsada vârfurilor, prelungirea intervalului QT, cresterea frecventei ESV, tahicardie si fibrilatie ventriculara sustinuta, tahicardie sinusala, bradicardie sinusala, palpitatii. GI: greata, dispepsie, diaree, anorexie, dureri abdominale, constipatie, gastrita, apetit crescut. SNC: nervozitate, ameteala, confuzie, somnolenta, insomnie, depresie, vertij, anxietate, tremor, sincopa, parestezie. Respirator: tuse, faringita, rinita, dispnee, infectie respiratorie. Manifestari generale: astenie, cefalee, stari gripale, febra. Dermatologic: rash, transpiratii. Diverse: acufene, artrita, libidou scazut, impotenta, agranulocitoza.


 
 

DOZAJ – MOD DE ADMINISTRARE

Comprimate
Angina cronica stabila
Adulti, initial: 200 mg o data/zi; dupa 10 zile doza poate fi crescuta, în functie de raspunsul pacientului. Întretinere: 300 mg/zi, fara a depasi 400 mg/zi. Doza minima efectiva este de 200 mg.


 
 

OBSERVATII PENTRU PACIENT – FAMILIE

Medicamentul este folosit pentru controlul durerilor toracice. Daca apare greata, poate fi luat înainte de culcare sau odata cu mesele. Anuntati ametelile, durerile toracice, modificarea statsului mental, accentuarea dispneei, lipotimia. Daca se sare peste o doza, nu dublati urmatoarea doza. Daca v-a fost prescrisa nitroglicerina, continuati adminsitrarea


 
  
 

Acum se mai citeste

Vezi ce fel de Diete ti se potriveste ...

Poti sa vezi si de un Tratament naturist alternativ

Bimatoprost 

Bimatoprost
Actiune terapeutica: Antiglaucomatos
Categorie de risc pentru sarcina: C
Denumire comerciala:


Lumigan


 
 

MOD DE ACTIUNE

Scade presiunea intraoculara prin cresterea evacuarii umorii apoase prin reteaua trabeculara si calea uveosclerala. Debut: la aproape 4 h de la prima administrare. Efect maxim: aprox. 8-12 h.


 
 

INDICATII

Reducerea presiunii intraoculare crescute din glaucomul cu unghi deschis sau din hipertensiunea oculara.


 
 

PRECAUTII

Nu a fost evaluat în tratamentul glaucomului acut cu unghi închis, inflamator sau neovascular. Poate Pot apare cheratite bacteriene, datorita contaminarii produsului. Utilizati cu precautie în inflamatia intraoculara activa, afakie / pseudoafakie cu luxatie posterioara de cristalin, la cei cunoscuti cu factori de risc pentru edem macular si în timpul lactatiei. Siguranta si eficacitatea administrarii nu a fost determinata la copii.


 
 

EFECTE ADVERSE

Oftalmice: hiperemie conjunctivala, cresterea genelor, uscaciune / arsura / prurit ocular, tulburari de vedere, senzatie de corp strain, durere oculara, pigmentarea pielii perioculare, blefarita, cataracta, cheratita punctiforma superficiala, hiperlacrimatie, fotofobie, conjunctivita alergica, astenopie, cresterea pigmentarii iriene, edem conjunctival, irita. Manifestari generale: infectii, cefalee, astenie, hirsutism.


 
 

DOZAJ – MOD DE ADMINISTRARE

Solutie oftalmica
Presiune intraoculara crescuta

1 pic în ochiul afectat o data/zi seara.


 
 

OBSERVATII PENTRU PACIENT – FAMILIE

Utilizarea mai frecvent decât este prescris poate reduce efectul medicamentului. Nu atingeti cu vârful picuratorului ochiul sau tesutul înconjurator. Daca totusi se întâmpla, spalati bine; nu împrumutati picuratoarele. Poate fi utilizat împreuna cu alte medicamente oftalmice topice ce scad presiunea intraoculara. Daca se foloseste mai mult de o picatura, administrati la intervale de cel putin 5 min. Nu administrati în timp ce purtati lentile de contact. Îndepartati lentilele înainte de instilare, putându-le reaplica la 15 min dupa aceea.


 
  
 

Acum se mai citeste

Vezi ce fel de Diete ti se potriveste ...

Poti sa vezi si de un Tratament naturist alternativ

Bitolterol 

Bitolterol
Actiune terapeutica: Bronhodilatator
Categorie de risc pentru sarcina: C
Denumire comerciala:


Tornalate


 
 

MOD DE ACTIUNE

Activitate minima ß 1 adrenergica. Debut dupa inhalare: 2-4 min. Timpul pâna la efect maxim: 30-60 min. Durata: 5-8 h.


 
 

INDICATII

Profilaxia si tratamentul astmului bronsic si bronhospasmul bronsic. Poate fi folosit cu teofilina sau steroizi


 
 

PRECAUTII

La copiii sub 12 ani, si în timpul lactatiei nu s-a determinat siguranta si eficacitatea. Folositi cu grija în boala ischemica cardiaca, hipertensiune, hipertiroidism, diabet, aritmii, convulsii, sau la cei care raspund neobisnuit la agonistii ß adrenergici. La pacientii cu astm dependent de steroizi poate avea eficacitate scazuta. Pot apare reactii de hipersensibilitate.


 
 

EFECTE ADVERSE

SNC: hiperreactivitate, hiperkinezie, cefalee usoara, vertij, nervozitate, insomnie. CV: ESV, palpitatii, tahicardie, hipertensiune, angina. Respirator: faringita, dispnee, bronhospasm. Altele: G&V, flush.


 
 

DOZAJ – MOD DE ADMINISTRARE

Solutie pentru inhalatie
Bronhospasm

Adulti si copii cu vârsta > 12 ani: nebulizare continua: uzual: 2,5 mg (1,25 mL); doza scazuta: 1,5 mg (0,75 mL); doza crescuta: 3,5 mg (1,75 mL). Nebulizare interminenta: uzual: 1 mg (0,5 mL); doza scazuta: 0,5 mg (0,25 ml); doza crescuta: 1,5 mg (0,75 mL). Doza zilnica maxima: 8 mg cu nebulizare intermitenta sau 14 mg cu nebulizare continua.


 
 

OBSERVATII PENTRU PACIENT – FAMILIE

Spalati gura si piesa bucala, camera de nebulizare si uscati dupa fiecare folosire. Nu depasiti doza prescrisa; anuntati medicul în cazul în care apare orice alt simptom. Anuntati modificarile simptomelor si daca doza de medicament folosita nu mai produce efectele dorite.


 
  
 

Acum se mai citeste

Vezi ce fel de Diete ti se potriveste ...

Poti sa vezi si de un Tratament naturist alternativ

Prospect Berotec N – Crize Astm

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

Berotec N 100 micrograme/doză, soluţie de inhalat presurizată

Bromhidrat de fenoterol

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament.

 Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

 Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.

 Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravǎ sau dacă observaţi orice reacţie adversǎ nemenţionatǎ în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

În acest prospect găsiţi:

1. Ce este BEROTEC N şi pentru ce se utilizează

2. Înainte să utilizaţi BEROTEC N

3. Cum să utilizaţi BEROTEC N

4. Reacţii adverse posibile

5. Cum se păstrează BEROTEC N

6. Informaţii suplimentare

Continue reading Prospect Berotec N – Crize Astm

Acum se mai citeste

Vezi ce fel de Diete ti se potriveste ...

Poti sa vezi si de un Tratament naturist alternativ