Category Archives: Medicamente & Naturiste F

Prospecte de medicamente si produse naturiste utile in viata de zi cu zi – Prospecte ce incep cu litera F

Prospect Fluocinolon

Fluocinolon N – unguent

Compoziţie

100 g unguent conţin fluocinolon acetonid 0,025 g, sulfat de neomicină 0,500 g şi excipienţi: acid citric anhidru, propilenglicol, vaselină albă, monostearat deglicerol, p-hidroxibenzoat de metil (E 218), apă purificată.

Grupa farmacoterapeutică: corticosteroizi puternici în combinaţii cu antibiotice.

Continue reading Prospect Fluocinolon

Acum se mai citeste

Vezi ce fel de Diete ti se potriveste ...

Poti sa vezi si de un Tratament naturist alternativ

Prospect Fortum

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

 

Fortum 500 mg, pulbere pentru soluţie injectabilă
Ceftazidimă


Fortum 1 g, pulbere pentru soluţie injectabilă
Ceftazidimă


Fortum 2 g, pulbere pentru soluţie injectabilă
Ceftazidimă

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament.

          Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

                Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

          Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le
poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.

          Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă
nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

În acest prospect găsiţi:

1.             Ce este Fortum şi pentru ce se utilizează

2.             Înainte să utilizaţi Fortum

3.             Cum să utilizaţi Fortum

4.             Reacţii adverse posibile

5.             Cum se păstrează Fortum

6.             Informaţii suplimentare Continue reading Prospect Fortum

Acum se mai citeste

Vezi ce fel de Diete ti se potriveste ...

Poti sa vezi si de un Tratament naturist alternativ

Prospect Flamexin – Antiinflamator Antialgic Antireumatic

Flamexin, comprimate efervescente

Prospect

Forma de prezentare:
Comprimate efervescente 20 mg; cutie x 1, 2 sau 3 blist. x 10 cpr. efervescente.

Indicatii:

Flamexin este un antiinflamator, antialgic, antireumatic nesteroidian indicat in: tratamentul simptomatic al afectiunilor reumatismale inflamatorii cronice: poliartrita reumatoida, spondilartrita anchilozanta si sindroame inrudite (Fissinger”Leroy”Reiter, reumatism psoriazic), cazuri selectionate de artroze dureroase si invalidante, tratamentul simptomatic de scurta durata al episoadelor acute de: periartrita scapulo-humerala, tendinite, bursite, radiculalgii severe, afectiuni posttraumatice ale aparatului locomotor, artrita microcristalina (criza de guta), artroze cu componenta inflamatorie marcata, dismenoree.

Continue reading Prospect Flamexin – Antiinflamator Antialgic Antireumatic

Acum se mai citeste

Vezi ce fel de Diete ti se potriveste ...

Poti sa vezi si de un Tratament naturist alternativ

Fondaparin – Profilaxia Tromboza Venoasa

Fondaparin
Actiune terapeutica: Anticoagulant
Categorie de risc pentru sarcina: B

MOD DE ACTIUNE

Nu inactiveaza trombina (factorul II activat), nu actioneaza asupra trombocitelor si nu afecteaza functia fibrinolitica sau timpul de coagulare. Este absorbit rapid si complet la administrarea SC. Nivel maxim: 2 h. Nu se leaga semnificativ de proteine plasmatice sau de hematii. Excretat nemodificat în urina. T ½, eliminare: 17-21 h. Eliminarea este întârziata la cei în vârsta, cei cu insuficienta renala si cei cu greutate mai mica de 50 kg. Efectul anticoagulant poate dura 2-4 zile la cei cu functie renala buna si mai mult la cei cu insuficienta renala.

INDICATII

Profilaxia trombozei venoase profunde la pacientii ce au suferit o interventie chirurgicala la sold (fractura, protezarea soldului) sau operatie de protezare a genunchiului. Poate fi folosit pâna la 35 zile la pacientii cu interventii chirurgicale pentru fractura de sold.

CONTRAINDICATII

Uz IM la cei cu insuficienta renala grava (C CR < 30 mL/min) sau cu greutate < 50 kg (datorita riscului crescut de hemoragii). La cei la care apar hemoragii masive, endocardite bacteriene, trombocitopenie datorita anticorpilor antitrombocitari, sau la cei cu sensibilitate la fondaparina.

PRECAUTII

La pacientii care fac anestezie epidurala / spinala si sunt în tratament cu anticoagulante cu greutate moleculara mica sau fondaparina pentru preventia complicatiilor trombotice, pot aparea hematoame epidurale sau spinale ce pot produce paralizii de lunga durata. Riscul creste la traume epidurale sau spinale repetate. Monitorizati permanet pentru aparitia de simptome si semne neurologice. Daca apar manifestari neurologice acestea se trateaza separat. Evaluati beneficiile / riscurile inteventiilor nevraxiale la pacientii anticoagulati. Riscul de hemoragii creste în insuficienta renala.

Se utilizeaza cu atentie pe durata lactatiei, în insufiecienta renala moderata, la pacientii în vârsta, la cei cu hemoragii oculte, TA necontrolata, istoric de ulcer GI recent, retinopatie diabetica sau hemoragii. Se utilizeaza cu foarte mare prudenta în conditii de risc crescut de hemoragii, inclusiv tulburari congenitale sau dobândite ce determina hemoragii, ulcer activ, angiodisplazie GI, AVC hemoragic, la cei tratati în paralel cu inhibitori trombocitari, sau la scurt timp dupa o interventie chirurgicala pe creier, maduva sau ochi. Siguranta si eficacitatea folosirii nu a fost demonstrata la copii. Se administreaza în doza unica. Nu se asociaza cu alte medicamente. Se administreaza în tesut adipos si se alterneaza locul de injectare.

Continue reading Fondaparin – Profilaxia Tromboza Venoasa

Acum se mai citeste

Vezi ce fel de Diete ti se potriveste ...

Poti sa vezi si de un Tratament naturist alternativ

Foscarnet – Herpes – Retinitei

Foscarnet
Actiune terapeutica: Antiviral
Categorie de risc pentru sarcina: C
MOD DE ACTIUNE

Inhiba replicarea tuturor virusurilor herpetice. Este eficient si asupra formelor mutante de herpes cu deficienta de timidin kinaza. Tulpinile de CMV rezistente la ganciclovir pot fi sensibile la foscarnet; reactivarea CMV apare dupa terminarea terapiei cu foscarnet. Este posibil sa se distribuie la nivel osos si penetreaza variabil bariera hemato-encefalica. T ½,plasmatic: aproximativ 3 ore. Aproximativ 80-90% din foscarnetul administrat IV este excretat nemodificat în urina.

INDICATII

Tratamentul retinitei CMV la pacientii cu SIDA. Tratamentul herpesului rezistent la tratamet cu acyclovir la pacientii imunodeprimati. În asociatie cu ganciclovir la pacientii cu recaderi dupa tratament cu orice alt medicament.

Continue reading Foscarnet – Herpes – Retinitei

Acum se mai citeste

Vezi ce fel de Diete ti se potriveste ...

Poti sa vezi si de un Tratament naturist alternativ

Flufenazin – Schizofrenie Cronica

Flufenazin
Actiune terapeutica: Antipsihotic
Categorie de risc pentru sarcina: N/A
Denumire comerciala:

MOD DE ACTIUNE

Incidenta crescuta a simptomelor extrapiramidale, incidenta scazuta a sedarii, efectelor anticolinergice, antiemetice si a hipotensiunii ortostatice. Decanoatul creste marcat durata de actiune. Decanoat: instalarea efectului:24-72 h; Concentratie plasmatica maxima: 24-48 h. T ½: aproximativ 14 zile. Durata efectului: 4 sau mai multe saptamâni. Flufenazin hidroclorit trebuie administrat cu grija la pacieti cu hipersensibilitate cunoscuta la ale fenotiazine.

INDICATII

Tulburari psihotice. Decanoatul se foloseste în terapia neuroleptica parenterala, prelungita (de ex. schizofrenie cronica).

PRECAUTII

La cei cu hipersensibilitate la fenotiazine sau cu tulburari ce pot da reactii nedorite, se initiaza terapia cu grija folosind hidrocloritul. Se poate continua apoi cu decanoat. La pacientii cu risc crescut (sensibilitate la fenotiazina sau tulburari ce predispun la reactii neasteptate) se începe cu precautie terapia PO sau parenterala. Feriti medicamentul de lumina. Se depoziteaza la temperatura camerei si nu se îngheata. Culoarea substantei poate fi variata, de la lipsa ei pâna la culoarea chihlimbarului. Nu se foloseste daca are o culoare mai închisa. La începutul tratamentului se administreaza formele cu timp scurt de actiune. Se administreaza decanoat, dupa ce apare raspunsul la tratament. Doza echivalenta cu 20 mg hidroclorit este de 25 mg decanoat.

Continue reading Flufenazin – Schizofrenie Cronica

Acum se mai citeste

Vezi ce fel de Diete ti se potriveste ...

Poti sa vezi si de un Tratament naturist alternativ

Felbamat – Convulsii Epileptice Epilepsie

Felbamat
Actiune terapeutica: Anticonvulsiv
Categorie de risc pentru sarcina: C

MOD DE ACTIUNE

Mecanism de actiune necunoscut. Felbamatul poate reduce extinderea convulsiei si poate creste pragul convulsivant. Are efect slab inhibitor asupra legarii de receptorii benzodiazepinilor si ai GABA. Se absoarbe bine dupa administrarea PO . T ½, terminal: 20-23 h. Aproximativ 40-50% se excreta nemodificat în urina.

INDICATII

Singur sau adjuvant în terapia convulsiilor partiale cu sau fara generalizare secundara la adultii cu epilepsie. Adjuvant al terapiei convulsiilor partiale si generalizate asociate cu sindromul Lennox-Gastaut la copii. Utilizat numai ca terapie de linie a doua.

Continue reading Felbamat – Convulsii Epileptice Epilepsie

Acum se mai citeste

Vezi ce fel de Diete ti se potriveste ...

Poti sa vezi si de un Tratament naturist alternativ

Fosfenitoin – Convulsii Epileptice

Fosfenitoin
Actiune terapeutica: Anticonvulsivant
Categorie de risc pentru sarcina: D
MOD DE ACTIUNE

Fosfenitoina este un precursor al fenitoinei; deci efectele lui anticonvulsivante se datoreaza fenitoinei. Pentru fiecare mmol de fosfenitoina administrata se produce un mmol de fenitoina. T ½ al fosfenitoinei: 15 min dupa injectare iv . Nivelul maxim plasmatic dupa im : 30 min. Se leaga în proporti de 95-99% de proteinele plasmatice.

Fosfenitoina actioneaza competitiv pe receptorii fenitoinei de pe proteinele plasmatice. Fosfenitoina este mai bine tolerata la locul de injectare decât fenitoina (durerea si usturimea se diminueaza). Administrarea iv a fosfenitoinei este de 3 ori mai rapida decât a fenitoinei iv . Utilizarea im a fosfenitoinei este la fel de eficace ca ediminstrarea po a fenitoinei, deci se pot schimba între ele. Fenitoina provine din fosfenitoina si este metabilizata în ficat si eliminata urinar.

INDICATII

Administrare parenterala pentru controlul convulsiilor generalizate din status epilepticus si profilaxia convulsiilor aparute în timpul neurochirurgiei. Poate fi înlocuita pentru scurt timp cu administrarea de fenitoina PO, atunci când nu este indicata administrarea IV de fosfenitoina.

CONTRAINDICATII

 

Hipersensibilitate la fosfenitoina, fentoina sau hidantoide. Nu se administreaza la pacientii cu bradicardie sinusala, bloc sinusal, bloc A-V grad II sau III, sau sindrom Adam-Stokes. Nu se administreaza pe perioada lactatiei, sau pentru tratamentul absentelor convulsive.

Continue reading Fosfenitoin – Convulsii Epileptice

Acum se mai citeste

Vezi ce fel de Diete ti se potriveste ...

Poti sa vezi si de un Tratament naturist alternativ