Prospect Trittico

Prospect : Informatii pentru utilizator

TRITTICO AC Prospect

 75 mg

Comprimate cu eliberare prelungită 75 mg

Trittco  AC 150 mg

Comprimate cu eliberare prelungită 150 mg

 Trittico AC 150 mg

Un comprimat cu eliberare prelungită conţine clorhidrat de trazodonă 150 mg şi excipienti: zahăr, povidonă, ceară Carnauba, stearat de magneziu.

Grupa farmacoterapeutică: psihoanaleptice. alte antidepresive

Trazodona este un antidepresiv atipic. în doze terapeutice, trazodona prezintă efecte sedative marcate şi uşoare efecte anxiolitice, în special în prezenta tulburărilor de dispoziţie, a anxietăţii, apatiei şi tulburărilor de somn. Trazodona nu prezintă risc de dependenţă.

Indicaţii terapeutice Trittico AC este indicat în tratamentul depre­siei, însoţită sau nu de anxietate.

Contraindicaţii Trittco  AC 

Hipersensibilitate la clorhidrat de trazodonă sau la oricare dintre excipienţi.

trittico prospect
trittico prospect

Precauţii Trittco  AC 

Suicid/ideaţie suicidară sau agravare a stării clinice

Depresia se asociază cu creşterea riscului de ideaţie suicidară, autq-vătămare şi suicid (evenimente legate de suicid). Riscul se menţine până la apariţia unor semne consistente de remisiune. Dată fiind posibili­tatea ca situaţia să nu se amelioreze în primele săptămâni de tratament, pacienţii trebuie monitorizaţi îndeaproape, până la apariţia ameliorării. Experienţa clinică generală demonstrează că riscul de suicid se poate accentua în primele faze aie recuperării.

Este cunoscut faptul că pacienţii cu antecedente de evenimente legate de suicid sau cei cu manifestări semnificative de ideaţie suicidară anterior iniţierii tratamentului prezintă un risc mai accentuat de ideaţie suicidară sau tentativă de suicid, trebuind să fie monitorizaţi cu atenţie pe parcursul tratamentului. Rezultatele unei meta-anahze a anumitor studii clinice controlate cu placebo efectuate cu medicamente antidepresive la pacienţii adulţi au arătat existenţa unui risc accentuat de comporta­ment suicidar în cazul medicamentelor antidepresive comparativ cu placebo la pacienţi cu vârsta sub 25 de ani. Terapia medicamentoasă a pacienţilor, şi mai ales a celor aflaţi în situaţie de risc accentuat,

cu precădere în etapele incipiente ale tratamentului şi după modificarea dozelor. Pacienţilor (şi celor care îi îngrijesc) trebuie să li se atragă atenţia cu privire la necesitatea monitorizării oricărei agravări a stării clinice, a apariţiei oricărui comportament sau ideaţii cu tentă de suicid precum şi la obligaţia de solicitare a sfatului medicului imediat după apariţia unor astfel de simptome. Datorită activităţii sale simpatolitice, tra­zodona poate produce hipotensiune arterială, inclusiv hipotensiune ortostatică. Administrarea concomitentă de antihiperten- sive necesită reducerea dozei de antihipertensiv. Deoarece priapismul a fost raportat în cazul tratamentului cu trazodonă, dacă apar tulburări de erecţie tratamentul trebuie imediat oprit şi consul­tat medicul.

Ocazional, s-a observat o scădere a numărului de leucocite, în general fără importanţă clini­că şi care nu a necesitat întreruperea trata­mentului. Se va lua în considerare întreru­perea tratamentului doar dacă numărul leu- cocitelor scade sub valoarea normală. Hemograma este necesară dacă apar febră sau alte semne sau simptome de infecţie. Deoarece starea psihică poate să nu se amelioreze imediat, în primele săptămâni de tratament pacienţii trebuie urmăriţi atent; riscul unei tentative de suicid este foarte mare în depresie şi poate să persiste până la apariţia ameliorării semnificative,

Acum se mai citeste

Leave a Reply