Prospect Trittico

Interacţiuni Trittco  AC 

Asocierea cu alte medicamente psihotrope va fi supravegheată îndeaproape de către medic pentru a evita apariţia unor interacţiuni neaşteptate.

Au fost observate creşteri ale concentraţiilor plasmatice ale digoxinei şi fenitoinei la pacienţii care primesc concomitent tra­zodonă.

Nu se ştie dacă există interacţiuni între inhibitorii de monoaminooxidază (IMAO) şi

Compoziţie Trittico AC 75 mg

Un comprimat cu eliberare prelungita conţine clorhidrat de trazodonă 75 mg si excipienti: zahăr, povidonă, ceara Carnauba, stearat de magneziu.

trazodonă. în lipsa unei experienţe clinice, dacă tratamentul cu IMAO este întrerupt cu puţn înainte de administrarea trazodonei sau se administrează concomitent cu trazodona, tratamentul cu trazodonă trebuie iniţiat cu prudenţă, cu creşterea treptată a dozei până se obţine răspunsul dorit. La pacienţii tratai cu trazodonă şi warfarlnă au fost raportate variaţii ale timpului de pro- trombină.

în absenţa experienţei clinice, terasa con­comitentă cu electroşocuri trebuie evitată în timpul tratamentului cu trazodonă.

Atenţionări speciale Medicamentul se va administra cu prudenţă pacienţilor cu afecţiuni hepatice şi renale grave. Se recomandă prudenţă la pacienţii cardiaci, deoarece antidepresivele au fost asociate cu apariţia aritmiilor. Asemenea pacienţi trebuie atent monitorizaţi.

Copii

Deoarece nu au fost stabilite siguranţa şi efi­cacitatea la copii sub 18 ani, nu se recomandă administrarea produsului la copii. Deoarece medicamentul conţine zahăr, administrarea nu este recomandată la pacienţii cu intoleranţă ereditară la galactoză, sindrom de malabsorbţie a glu­cozei, gatectozerrfructozersau cteficitrcterlac- tază, sucrază – Isomaltază.

  Sarcina şi alăptrea

Chiar dacă studiile la animale nu au arătat nici un efect teratogen, siguranţa administrării trazodonei în sarcină nu a fost stabilită. De aceea, administrarea trazodonei în timpul sarcinii se va face numai la indicaţia medicu­lui, dacă este absolut necesar, după evalu­area raportului beneficiu matern / risc potenţial fetal.

Trazodona se excretă în laptele matern. Ca urmare, se recomandă prudenţă la femeile care alăptează.

Acum se mai citeste

Ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !

Abia ca mi-a folositMi-a folosit putinMi-a folosit indeajunsMi-a folositMi-a folosit foarte mult (9voturi, Media: 3.89 out of 5)

Loading...