Prospect Trittico

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Trazodona poate influenţa capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje, prin posibilele reacţii de tip nervos central.

Doze şi mod de administrare Trittco  AC 

în formele uşoare / medii se administrează într-o singură doză, seara; în formele grave, care necesită doze mai mari, se va administra de două ori pe zi, la prânz şi seara. Doza recomandată pentru iniţierea tratamen­tului este de 150 mg trazodonă pe zi; doza se poate creşte la intervale de 3-4 zile, până la maximum 450 mg pe zi.

Tratamentul de întreţinere se va realiza cu cea mai mică doză eficace, stabilită pe baza răspunsului individual.

Deşi eficacitatea trazodonei nu a fost evaluată sistemic pe perioade mai lungi de 6 săptămâni, se recomandă ca durata trata­mentului antidepresiv să fie de câteva luni. Se recomandă ca administrarea TRITTICO AC să se facă după o masă uşoară.

 Reacţii adverse Trittco  AC 

Ocazional, în primele zile de tratament, s-au raportat cazuri de somnolenţă, cefalee, aste­nie, vertij şi episoade de hipotensiune arteri­ală datorate efectului simpatolitic slab al medicamentului.

Rar, s-au semnalat tulburări digestive: greaţă, vărsături, scăderea apetitului. Ca şi în cazul altor medicamente alfa-adrenolitice, admi­nistrarea trazodonei a fost asociată, rareori, cu apariţia priapismului. în acest caz, se impune oprirea imediată a tratamentului. Cu frecvenţă necunoscută pot să apară ideaţia suicidară-şi comportament suicidar. în timpul sau la scurt timp după încetarea tratamentului cu Trittico, s-au raportat cazuri de ideaţie suicidară şi comportamente de tip suicidar.

Supradozaj Trittco  AC 

Nu au fost raportate cazuri de supradozaj.

Păstrare

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă

pe ambalai

A se păstra la temperaturi sub 25° C, în amba­lajul original.

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Ambalaj Trittco  AC 

Trittico AC 75 mg

Cutie cu 1 blister din foile PVC/Al a 30 com­primate cu eliberare prelungită. Cute cu 2 blistere din folie PVC/Al a câte 15 comprimate cu eliberare prelungită. Trittico AC 150 mg

Cutie cu 1 blister din folie PVC/Al a 20 com­primate cu eliberare prelungită. Cute cu 3 blistere din foile PVC/Al a câte 20 comprimate cu eliberare prelungită. Cutie cu 2 blistere din folie PVC/Al a 10 com- primatecu eliberare prelungită. Cutie cu 6 blistere din foile PVC/Al a câte 10 comprimate cu eliberare prelungită.

Producător Trittco  AC 

Azlende Chimiche Riunite Angelini Francesco Acraf S.p.A., Via Vecchia del Pinocchio 22, 1-60131 Ancona, Italia

Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă

A.C.R. Angelini Francesco S.p.A., Viale Amelia 70, 1-00181 Roma, Italia

 Data ultimei verificări a prospectului

Aprilie 2008

 

Acum se mai citeste

Ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !

Abia ca mi-a folositMi-a folosit putinMi-a folosit indeajunsMi-a folositMi-a folosit foarte mult (9voturi, Media: 3.89 out of 5)

Loading...