PROSPECTUL CARTIFAST 625 mg capsule

Sharing

PROSPECTUL CARTIFAST 625 mg capsule

Glucozamină

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament.

 • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

 • Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 • Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.

 • Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

În acest prospect găsiţi:

 1. Ce este CARTIFAST 625 mg, capsule şi pentru ce se utilizează

 2. Înainte să luaţi CARTIFAST 625 mg, capsule

 3. Cum să luaţi CARTIFAST 625 mg, capsule

 4. Reacţii adverse posibile

 5. Cum se păstrează CARTIFAST 625 mg, capsule

 6. Informaţii suplimentare

 1. CE ESTE CARTIFAST ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

  CARTIFAST face parte dintr-o grupă de medicamente denumite „alte antiinflamatoare şi antireumatice nesteroidiene”.

  CARTIFAST este utilizat pentru ameliorarea simptomelor osteoartritei genunchiului, de intensitate uşoară pînă la moderată.

 2. ÎNAINTE SĂ LUAŢI CARTIFAST 625 mg, capsule Nu luaţi CARTIFAST

  • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la glucozamină sau la oricare dintre celelalte componente ale CARTIFAST.

  • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la crustacee, deoarece glucozamina este obţinută din crustacee.

   Aveţi grijă deosebită când utilizaţi CARTIFAST

  • dacă aveţi diabet zaharat sau toleranţă alterată la glucoză. Este posibil ca latunci când începeţi tratamentul cu CARTIFAST să fie necesare determinări mai frecvente ale glicemiei dumneavoastră.

  • dacă aveţi un factor de risc cunoscut pentru boală cardiovasculară (de exemplu tensiune arterială mare, diabet zaharat, colesterol crescut în sânge sau dacă fumaţi). Se recomandă să vă controlaţi colesterolul din sânge înainte de a începe tratamentul cu CARTIFAST, deoarece în câteva cazuri la pacienţi trataţi cu glucozamină a fost observată creşterea colesterolului în sânge.

  • dacă aveţi astm bronşic. Atunci când începeţi tratamentul cu glucozamină trebuie să fiţi conştient de posibilitatea agravării simptomelor.

  • dacă aveţi o afectare a funcţiei rinichilor sau ficatului, întrucât nu au fost efectuate studii cu glucozamină la acest grup de pacienţi.

  Utilizarea altor medicamente

  Vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

  Este deosebit de important să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi oricare dintre următoarele medicamente:

  • tetracicline (medicamente antibacteriene utilizate pentru tratamentul infecţiilor).

  • warfarină sau medicamente similare (anticoagulante utilizate pentru a preveni formarea de chaeguri de sânge). Efectul anticoagulantului poate fi crescut de administrarea împreună cu glucozamina. Prin urmare, pacienţii trataţi cu asemenea combinaţii de medicamente trebuie monitorizaţi cu deosebită atenţie atât la iniţierea, cât şi la oprirea tratamentului cu glucozamină.

  Utilizarea CARTIFAST cu alimente şi băuturi

  CARTIFAST poate fi luat înainte, în timpul sau după masă.

  Sarcina şi alăptarea

  Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

  CARTIFAST nu trebuie utilizat în timpul sarcinii.

  Nu se recomandă utilizarea CARTIFAST în timpul alăptării.

  Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

  Nu s-au efectuat studii privind efectele asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje. Dacă apar ameţeli sau somnolenţă, nu trebuie să conduceţi vehicule sau să folosiţi utilaje.

 3. CUM SĂ LUAŢI CARTIFAST 625 mg, capsule

  Luaţi întotdeauna CARTIFAST exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

  Doza obişnuită este de 2 capsule luate o dată pe zi (1250 mg glucozamină). Înghiţiţi capsulele cu apă sau cu un alt lichid adecvat. Nu mestecaţi capsulele.

  Utilizarea la copii şi adolescenţi

  CARTIFAST nu este recomandat pentru utilizare la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani.

  Glucozamina nu este indicată pentru tratamentul durerii acute. Este posibil ca ameliorarea simptomelor (în special ameliorarea durerii) să nu apară timp de câteva săptămâni sau uneori chiar mai mult. Dacă nu aveţi niciun beneficiu după 2-3 luni, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră.

  Dacă luaţi mai mult CARTIFAST decât trebuie

  Dacă aţi luat prea multe capsule de CARTIFAST, trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră sau celui mai apropiat spital.

  Dacă uitaţi să luaţi CARTIFAST

  Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Dacă se apropie ora pentru doza următoare, omiteţi doza uitată şi continuaţi să luaţi CARTIFAST conform graficului.

  Dacă încetaţi să luaţi CARTIFAST

  Este posibil ca simptomele dumneavoastră să reapară.

  Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

  Ca toate medicamentele, CARTIFAST poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Acestea sunt de obicei uşoare şi trecătoare.

  S-au raportat următoarele reacţii adverse:

  Frecvente (apar la mai puţin de 1 din 10 pacienţi, dar la mai mult de 1 din 100 de pacienţi): dureri de cap, oboseală, greaţă, dureri abdominale, indigestie, diaree, constipaţie.

  Mai puţin frecvente (apar la mai puţin de 1 din 100 de pacienţi, dar la mai mult de 1 din 1000 de pacienţi): erupţii trecătoare pe piele, mâncărime, înroşire a feţei.

  Cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile):

  vărsături, urticarie, ameţeli, umflare a picioarelor sau gleznelor, angioedem. Agravare a astmului bronşic preexistent, afectare a controlului glicemic la pacienţii cu diabet zaharat.

  De asemenea, au fost raportate cantităţi ridicate ale colesterolului în sânge. Nu este posibil să se stabilească dacă aceste reacţii adverse au fost direct legate de utilizarea glucozaminei.

  Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 5. CUM SE PĂSTREAZĂ CARTIFAST 625 mg, capsule

  A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

  A se păstra la temperaturi sub 30ºC. A se păstra în ambalajul original, pentru a fi protejat de umiditate.

  Nu utilizaţi CARTIFAST după data de expirare înscrisă pe etichetă după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

  Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 6. INFORMAŢII SUPLIMENTARE Ce conţine CARTIFAST

  • Substanţa activă este glucozamina. Fiecare capsulă conţine glucozamină 625 mg (echivalentul a 750 mg clorhidrat de glucozamină).

  • Celălalt component este stearatul de magneziu.

Compoziţia capsulei: gelatină, oxid roşu de fer (E172), dioxid de titan (E171), oxid negru de fer (E172).

Cum arată CARTIFAST şi conţinutul ambalajului

CARTIFAST sunt capsule gelatinoase, de culoare brună.

CARTIFAST este furnizat în cutii de carton ce conţin 60 şi 180 de capsule ambalate în blistere. Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

BIOIBERICA S.A.,

Ctra. Nacional II, Km. 680,6 08389 Palafolls (Barcelona) Spania.

Fabricantul

J. URIACH & Cía, S.A.

Avda Cami Reial 51-57-Pol.Ind.Riera de Caldes-08184 Palau Solita y Plegamans – Barcelona, Spania

Acest prospect a fost aprobat în Iunie 2012.

Sharing

Prospecte.Net recomanda consultarea medicului inainte de orice tratament. Luati medicamente si suplimente numai la indicația medicului deoarece combinate sau in cantitati necontrolate sa dea efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale.

Acum esti aici: Home » PROSPECTUL CARTIFAST 625 mg capsule
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!