Rimantadina -Tratamentul Virusului Gripal A

Sharing

 

 

Rimantadina
Actiune terapeutica: Antiviral
Categorie de risc pentru sarcina: C

 


 

MOD DE ACTIUNE

Are activitate scazuta sau nu are activitate asupra virusului gripal B. Siropul si tabletele se absorb în mod egal dupa administrarea PO. Nivelele plasmatice dupa 10 zile de administrare a 100 mg de 2 ori/zi sunt între 118-468 mg/mL, totusi, nivelele sunt mai mari la pacientii peste 70 ani. Intervalul pâna la nivele plasmatice maxime: aprox. 6 h. Metabolizat în ficat; atât medicamentl neschimbat (25%) cât si metabolitii sunt excretati prin urina.

 


 

INDICATII

 

Adulti. Profilaxia si tratamentul unor surse de virus gripal A. Copii. Profilaxia împotriva virusului gripal A.

 


 

CONTRAINDICATII

 

Hipersensibilitate la amantadina, rimantadina, sau alt medicament din clasa adamantinei. Lactatia.

 


 

PRECAUTII

 

Folositi cu precautie la pacientii cu insuficienta renala sau hepatica. Este posibila o crestere a incidentei convulsiilor la pacientii cu antecedente patologice de epilepsie si care au primit amantadina. În timpul tratamentului pot apare suse virale rezistente la rimantadina si pot fi transmise provocând simptome de gripa. Siguranta si eficacitatea rimantadinei în tratamentul infectiilor simptomatice cu virus gripal la copii nu au fost stabilite. Siguranta si eficienta în profilaxia înfectiilor nu a fost determinata la copii mai mici de 1 an. Incidenta reactiilor adverse la batrâni este mai mare ca la alti pacienti.

 


 

EFECTE ADVERSE

 

GI: G&V, anorexie, xerostomie, durere abdominala, diaree, dispepsie, constipatie, disfagie, stomatita. SNC: insomnie, ameteala, cefalee, nervozitate, astenie, tulburari de concentrare, ataxie, somnolenta, agitatie, depresie, tulburari de mers, euforie, hipokinezie, tremor, halucinatii, confuzie, convulsii , agitatie, hiperestezie. Respirator: dispnee, tuse, bronhospasm . CV: paloare, palpitatii, hipertensiune, afectiuni vasculare cerebrale, insuficienta cardiaca , edeme gambiere, bloc cardiac, tahicardie, sincopa.
Diverse: tinitus, parosmie, durere oculara, rash, lacrimatie crescuta, mictiuni frecvente, febra.

Pacientii vârstnici dezvolta mai multe reactii adverse digestive si SNC, incluzând ameteala, anxietate, cefalee, astenie, fatigabilitate, G&V, durere abdominala.

 


 

DOZAJ – MOD DE ADMINISTRARE

 

Sirop, tablete
Profilaxie

Adulti si copii > 10 ani: 100 mg de 2 ori/zi. La pacientii cu disfunctie hepatica severa (C CR < 10 mL/min) si la batrâni îngrijiti la domiciliu, scadeti doza la 100 mg/zi. Copii < 10 ani: 5 mg/kg o data/zi, nu mai mult de 150 mg/zi.
Tratament

Adulti: 100 mg de 2 ori/zi. La pacientii cu disfunctie hepatica severa si la batrânii îngrijiti la domiciliu, reduceti doza la 100 mg/zi.

 


 

Tratamente Naturiste

1 2 3 4

Diete pentru Adulti si Copii

1 2 3 4

 

Lupta-cu-Cancerul

 

Dieta de detoxifiere

 

Celulita

 

8 cure detoxifiere

 

detox-plan

 

retete cu vlastari

 

germeni

 

Sa radem un pic !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.