Category Archives: Aparatura Medicala

Prezentarea anumitor aparate medicale uzuale in viata de zi cu zi sau explicatii asupra altor aparate medicale cu nivel inalt de intelegere.

Tensiometru mecanic – Hipertensiune HTA

tensiometru mecanic
tensiometru mecanic

Invata sa-ti masori tensiunea arteriala

Masurarea tensiunii cu tensiometrul clasic

Pentru a masura tensiunea cu un tensiometru clasic (cel gen garou cu manseta) puteti avea nevoie sau nu de inca o persoana, depinde de abilitatile voastre practice. Va asezati pe scaun langa o masa, astfel incat sa va puneti antebratul pe masa si nivelul acestuia sa fie undeva in dreptul inimii. Intindeti bratul si va palpati cu degetele de la cealalta mana fata anterioara a cotului, jumatatea dinspre corp (mana se tine intinsa cu palma in sus) pana cand simtiti pulsul arterei brahiale. Este important sa cautati atera fiindca s-au intalnit persoane cu variante anatomice.

Memorati vizual unde ati simtit pulsul, spoi aplicati manseta in jurul bratului, deasupra cotului cu 5 cm. Aveti nevoie si de un stetoscop. Se umfla cu pompa atasata mansonul tensiometrului pana cand barometrul indica 150 (170 pentru hipertensivi) mmHg, apoi aplicati ferm stetoscopul unde ati simtit pulsul arterial la cot. Dati apoi drumul incet la rotita care are ca scop eliberarea aerului din manseta, astfel incat acul barometrului sa se miste lent, nu bruscat.

La un moment dat veti auzi un prim “bum” in stetoscop care coincide cu o variate brusca si scurta a acului barometrului. Urmeaza alte”bum”-uri, pana cand la un moment dat acestea nu se mai aud. Primul “bum” coincide cu presiunea sistolica, de exemplu acesta poate sa fie auzit cand acul barometrului indica 110mmHg. Ultimul “bum” cioncide cu tensiunea diastolica si poate fi de exemplu la 80mmHg. Astfel tensiunea masurata este de 110/80 mmHg.

Continue reading Tensiometru mecanic – Hipertensiune HTA

Acum se mai citeste

Vezi ce fel de Diete ti se potriveste ...

Poti sa vezi si de un Tratament naturist alternativ

2breathe

2Breathe – aparat pentru un somn linistit

2breathe este un dispozitiv pentru un somn inteligent

Vă ajută să dormiti mai bine prin reducerea tensiunii pre-somn,
cauza principală pentru adormire și probleme de trezire la mijlocul nopții.

Cum funcționează aparatul 2Breathe ?

Somnul nesănătos reflectă în mod obișnuit o tensiune sporită înainte de somn: un “ciclu vicios” care include stresul zilnic, gândurile intruzive care duc la o activitate nervoasă simpatică ridicată.

Continue reading 2Breathe – aparat pentru un somn linistit

Acum se mai citeste

Vezi ce fel de Diete ti se potriveste ...

Poti sa vezi si de un Tratament naturist alternativ