Voteaza si apreciaza cum ti-a folosit !
Abia ca mi-a folositMi-a folosit putinMi-a folosit indeajunsMi-a folositMi-a folosit foarte mult ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...

Succinilcolina

Sharing

 

Succinilcolina
Actiune terapeutica: Blocant neuromuscular
Categorie de risc pentru sarcina: C


 

MOD DE ACTIUNE

Initial stimuleaza contractia musculara prin legarea de receptori colinergici, preferential de cei acetilcolinici. În urmatoarea faza, previne contractia musculara prin întârzierea momentului în care receptorii neuromusculari se pot cupla cu acetilcolina. Ordinea muschilor care paralizeaza este: ridicator al pleoapei, masticatori, ai membrelor, abdominali, glota, intercostali, diafragmul, restul muschilor. Folosirea îndelungata poate schimba caracterul din bloc neuromuscular depolarizant (bloc de faza I) la un bloc neuromuscular nedepolarizant (bloc de faza II). Acesta poate fi asociat cu depresie respiratorie prelungita si apnee. Nu afecteaza nivelul durerii, cerebralizarea sau constienta; a se folosi cu anestezie. Efectele nu sunt blocate de anticolinesteraze ci pot fi chiar potentate. Poate produce modificari de ritm cardiac datorita stimularii vagale datorita unor proceduri chirurgicale sau alterari ale conductivitatii electrice prin carente de potasiu.


 

INDICATII

Adjuvant la anestezii generale pentru a facilita intubarea si pentru a induce relaxarea musculaturii scheletale în timpul operatiilor sau al ventilarii mecanice.


 

CONTRAINDICATII

Folosirea în cadrul deficientelor de pseudocolinesteraza. Antecedente personale sau familiale de hipertermii maligne. Miopatii asociate cu valori crescute ale CPK. Glaucom acut cu unghi îngust sau accidente penetrante la ochi. Folosirea perfuziei IV la copii datorita riscului de hiperpirexie maligna.


 

PRECAUTII

A se folosi cu grija în timpul lactatiei. Pacientii pediatrici sunt în special predispusi la mioglobinemie, mioglobinurie, si efecte cardiace. A se folosi cu grija la pacientii cu boli hepatice severe, anemii severe, malnutritie, activitate redusa a colinesterazei, fracturi. De asemenea în cazul bolilor CV, pulmonare, renale sau metabolice. Grija foarte mare trebuie avuta în cazul pacientilor cu arsuri severe, dezechilibre electrolitice, hiperkalemii, cei care folosesc chinidina, cei digitalizati sau care sunt în recuperare dupa traume severe întrucât se pot produce aritmii grave sau stopuri cardiace. Pacientii care sufera de miastenia gravis pot prezenta rezistenta la succinilcolina. Cei cu fracturi sau spasme musculare pot suferi traume datorita fasciculatiilor induse de succinilcolina.


 

EFECTE ADVERSE

Musculoscheletice: poate provoca apnee sau depresii respiratorii grave. Fasciculatii musculare sau dureri musculare postoperatorii. CV: bradicardie sau tahicardie, hipertensiune sau hipotensiune, aritmii, stop cardiac. Respirator: apnee, depresii respiratorii. Altele: febra, hiperkalemie, dureri musculare postoperatorie, anafilaxie, mioglobinemie, mioglobinurie, rash, presiune intraoculara crescuta, mialgii, rigiditate mandibulara, rabdomioliza cu posibila încetare a functiei renale datorita mioglobinuriei. Doze repetate pot provoca tahifilaxie. Hipertermie maligna: rigiditate musculara, tahicardie, tahipnee rezistenta la doze crescute de anstezic, necesitati mai mari de oxigen, temperatura crescuta, acidoza metabolica.


 

DOZAJ – MOD DE ADMINISTRARE

IM, IV
Proceduri chirurgicale de scurta sau lunga durata
Adulti, IV, initial: 0,3-1,1 mg/kg (medie de 0,6 mg/kg); în rest: se pot da doze repetate în functie de pacient. Adulti, IM: 3-4 mg/kg fara a depasi o doza de 150 mg.
IV PERFUZIE
Proceduri chirurgicale de lunga durata
Adulti: 2,5-4,3 mg/min
IV INTERMITENT
Relaxare musculara prelungita
Initial: 0,3-1,1 mg/kg; apoi: 0,04-0,07 mg/kg pentru a mentine relaxarea musculara.
IM, IV
Terapie cu electrosocuri
Adulti, IV: 10-30 mg date cu 1 min înaintea socului. IM: pâna la 2.5 mg/kg fara a depasi 150 mg.
Intubare
Pediatric, IV: 1-2 mg/kg. IM: 3-4 mg/kg fara a depasi 150 mg.


 

Tratamente Naturiste

1 2 3 4

Diete pentru Adulti si Copii

1 2 3 4

 

Lupta-cu-Cancerul

 

Dieta de detoxifiere

 

Celulita

 

8 cure detoxifiere

 

detox-plan

 

retete cu vlastari

 

germeni

 

Sa radem un pic !