Surditatea va putea fi vindecata in urmatorii 10 ani ?

Surditatea va putea fi vindecata in urmatorii 10 ani

Un doctor argentinian, care conduce o echipa de cercetatori de la Universitatea Sheffield din Marea Britanie, sustine ca in urmatorii zece ani surditatea ar putea fi tratata cu ajutorul celulelor stem, transmite EFE – preluat de Agerpres.

Doctorul Marcelo Rivolta, prezent la Congresul mondial de patologie a urechii, care se desfasoara in aceste zile la Alcala de Henares, in Spania, a declarat intr-un interviu acordat EFE ca acest orizont de timp a aparut in urma a zece ani de cercetari si dupa testarea cu succes pe soareci a unui tratament care a constat in implantarea de neuroni auditivi creati in laborator.

Surditatea sansa de vindecare
Surditatea sansa de vindecare

Rezultatele proiectului sau de cercetare au fost prezentate vineri la ’50th Inner Ear Biology Workshop’, in cadrul congresului care reuneste 180 de specialisti in domeniul auzului.

Doctorul argentinian a declarat ca celulele auditive ce ar urma sa fie transplantate in ureche sunt produse pornind de la celule embrionare. Cercetatorul spera ca aceasta terapie sa poata fi aplicata si in cazul presbiacuziei, cel mai frecvent tip de surditate, dobandita prin inaintarea in varsta si care afecteaza 40% din populatia de peste 65 de ani.

Acum se mai citeste