Prospect Vitamina A picaturi orale

Vitamina A Biofarm 20 mg/ml, picături orale, soluţie Acetat de retinol Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament – Păstraţi acest prospect S-ar putea să fie nevoie să îl recitiţi. – Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. – Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău chiar dacă au aceleaşi simptome ca şi dumneavoastră. – Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionatăîn acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului. în acest prospect găsiţi: –  Ce este Vitamina A Biofarm şi pentru ce se utilizează –  înainte să utilizaţi Vitamina A Biofarm –  Cum să utilizaţi Vitamina A Biofarm –  Reacţii adverse posibile –  Cum se păstrează Vitamina A Biofarm –  Informaţii suplimentare –  Ce este Vitamina A Biofarm …

Citeste mai multProspect Vitamina A picaturi orale

Fier Biologic Natural – pentru Anemie Lipsa de Fier

Fier biologic, 30 capsule Indicații:  Anemie feripriva, hipovitaminoza C.  Compoziție:  Chlorella (Chlorella pyrenoidosa) 0,160g/cps; maces (Cynosbati fructus) 0,100g/cps; ginseng (Panax ginseng) 0,020g/cps. Chlorella are o compozitie bogata in fier, proteine, carbohidrati, lipide, vitamine (A, B1, B2, B6, B12, E, acid pantotenic, acid nicotinic, acid folic) alfa-clorofila, carotenoide, substante nutritive usor asimilabile.  Aminoacizii au rol important in producerea polipeptidelor, hormonilor cerebrali si in corectarea functionarii sistemului endocrin, favorizand producerea insulinei. Pigmentii clorofilieni reprezinta sursa de fier, dar sunt si antioxidanti naturali ce contribuie la mentinerea elasticitatii si a capacitatii de transfer membranar. Principiile active ale macesului formeaza un sistem oxido-reducator reversibil, captator de radicali liberi. Vitamina C are rol important in biogeneza substantei intercelulare, in metabolismul glucidic, lipidic, protidic. De asemenea rolul important al acidului ascorbic este acela de a favoriza absorbtia fierului.  Ginsengul stimuleaza hematopoieza (formarea globulelor rosii) si captarea ionilor de fier. Produsul este de ajutor in perioade caracterizate …

Citeste mai multFier Biologic Natural – pentru Anemie Lipsa de Fier

Prospect FERGLUROM FORTE 50 mg/ml –

-Prospect:  Este indicat în: -tratamentul carenţei latente de fer şi a anemiei feriprive (carenţa de fer manifestă); -profilaxia carenţei de fer în timpul sarcinii. PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR FERGLUROM FORTE 50 mg/ml, picături orale, soluţie Fer (III) Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament. Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră. Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravǎ sau dacă observaţi orice reacţie adversǎ nemenţionatǎ în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului. În acest prospect găsiţi: Ce este Ferglurom Forte 50 mg/ml şi pentru ce se utilizează Înainte să utilizaţi Ferglurom Forte 50 mg/ml Cum să utilizaţi Ferglurom Forte …

Citeste mai multProspect FERGLUROM FORTE 50 mg/ml –

-Prospect Béres Drops Plus, picături orale, soluţie Compoziţie Un ml picături orale, soluţie (echivalent cu 18 picături) conţine molibden 0,1902 mg sub formă de molibdat de amoniu. 4 H2O 0,35 mg, vanadiu 0,1219 mg sub formă de vanadat de amoniu 0,28 mg, bor 0,1049 mg sub formă de acid boric 0,60 mg, cobalt 0,0248 mg sub formă de clorură de cobalt (II). 6 H2O 0,10 mg, cupru 0,2545 mg sub formă de sulfat de cupru (II). 5 H2O 1 mg, fer 2,009 mg sub formă de sulfat de fer(II). 7 H2O 10 mg, magneziu 0,4044 mg sub formă de sulfat de magneziu. 7 H2O 4,10 mg, mangan 0,3055 mg sub formă de sulfat de mangan. H2O 0,94 mg, nichel 0,1087 mg sub formă de sulfat de nichel (II). 6 H2O 0,4865 mg, fluor 0,0904 mg sub formă de fluorură de sodiu 0,20 mg şi zinc 1,1370 mg sub formă de …

Citeste mai mult

Ulei de Argan

Ulei de Argan Prospect

Ulei de Argan

Uleiul de argan posedă proprietăţi remarcabile, este o comoară pentru piele, păr si unghii. Nutritiv, regenerator, împiedică uscarea şi îmbătrânirea fiziologică a pielii, îi redă elasticitatea. Bogat în elemente antioxidante şi protectoare.

Uleiul de Argan este presat din fructele arborelui de argan, un copac nativ în Maroc, care trăieşte până la 200 de ani. De secole, marocanii au folosit ulei de argan pentru îngrijirea pielii dar şi în dieta lor obişnuită.
Preluarea uleiului de argan în cosmetică este relativ recentă, deşi localnicii cunoşteau de demult efectele pozitive asupra pielii, folosindu-l pentru tratarea rănilor şi a problemelor dermatologice.

Arborele de argan creşte pe zone restrânse, având nevoie de condiţii climaterice specifice: sol arid dar bogat, soarele Africii şi influenţa temperaturii Atlanticului.

Metoda de obţinere: prin presare la rece din boabele neprăjite, uleiul rezultat nu este dezodorizat şi prezintă miros caracteristic ce poate fi considerat neplăcut

Zona geografică de provenienţă: Maroc

CALITATE: Ulei de Argan BIO, virgin, MAYAM – produs cosmetic natural şi organic certificat de Ecocert Greenlife

PREZENTARE: lichid clar de culoare gălbuie, vâscozitate medie, miros caracteristic
Ambalaj: cantitatea de 50 ml în flacon PET farmaceutic de culoare ambra, reutilizabil, reciclabil, cantitatea de 1 Ltr în flacon alb PE.

Pe piele: absorbţie lentă, senzaţie grasă, slab-comedogenic*
*comedogenicitatea nu este măsurabilă şi determinată ştiinţific. Un ulei considerat comedogen poate înfunda temporar porii dar nu generează obligatoriu coşuri, puncte negre, acnee la orice persoană. Aplicarea mai ales în stare pură unui ulei comedogen trebuie evitată de persoanele care au piele cu tendinţe acneice, dar se paote folosi ca ingredient într-o emulsie sau combinat cu alte ingrediente

Proprietăţile – uleiului de argan

  • regenerator şi restructurant
  • antiage
  • nutritiv, hrănitor
  • refermizant
  • antioxidant
  • cicatrizant
  • protector cutanat
  • elasticizant
  • fortifiant pentru unghii
  • conferă strălucire părului

Recomandări în cosmetică

  • pentru orice tip de piele, în special pentru cea uscată sau deshidratată
  • antiîmbătrânire şi estomparea ridurilor
  • îngrijirea pielii mature, lipsite de tonus
  • restaurarea elasticităţii pielii, refermizarea pielii
  • eczeme, psoriazis
  • întârzierea îmbătrânirii fiziologice cutanate
  • protejarea pielii de efectele agresiunilor externe
  • cicatrici, inclusiv de la acnee
  • vergeturi preventiv
  • regenerare după arsuri solare
  • păr degradat, scalp uscat, unghii fragile, mâini uscate

    Ulei de Argan
    Ulei de Argan
  • aplicat pe piele ca atare, nediluat, pentru regenerare, restructurare cutanată, piele îmbătrânită, uscată sau deshidratată
  • ca ingredient inclus în compoziţii cosmetice pentru reducerea ridurilor, refacerea filmului hidrolipidic
  • ca ingredient în prepararea cremelor destinate îngrijirii pielii cu eczeme
  • ca ingredient în compoziţii pentru cicatrizarea cât mai corectă a leziunilor tegumentare, alături de alte ingrediente specifice
  • aplicat ca atare sau în combinaţie sub formă de mască pentru păr degradat, uscat
  • ca atare, nediluat sau combinat cu alte ingrediente pentru întărirea unghiilor fragile
  • nediluat sau inclus în compoziţii cosmetice dedicate femeilor însărcinate pentru prevenirea vergeturilor, elasticizarea pielii corpului şi a zonei perineale
  • ca ingredient în preparatele de masare a sânilor şi a zonei abdominale pentru prevenirea lăsării pielii, alături de alte uleiuri specifice
  • ca ingredient în creme de zi pentru tenul uscat, deshidratat sau matur şi lipsit de tonus
  • ca ingredient în creme de noapte regenerante, antiage, hrănitoare
  • ca ingredient în măşti sau creme capilare
  • ulei de argan combinat cu ulei de rodie şi ulei esenţial din lemn de trandafir pentru tratarea intensivă a ridurilor
  • combinat cu ulei de borago şi ulei esenţial de morcov pentru prevenirea îmbătrânirii cutanate
  • combinat cu extract de nalbă, ulei de rosa mosqueta şi coenzima Q10 pentru favorizarea sintezei de colagen şi elastină
  • combinat cu ulei de margarete, extract de iederă şi ulei din germeni de grâu (într-o loţiune) pentru refermizarea şi tonifierea pielii
  • cu ulei de smochin şi ulei de coacăze negre pentru un serum antiîmbătrânire şi revitalizare

Păstrare:

uleiul de argan fiind un ulei rezistent la oxidare, se păstrează în mediul ambiant, de preferinţă sub 25°C, ferit de umezeală şi lumină

Date de siguranţă:

  • non-iritant, non-sensibilizant
  • uz cosmetic

Ce este uleiul de Argan?

Elixir cu proprietati pretioase.Natura nu ezita sa ne inconjoare cu generozitatea sa. Secretele sale de frumusete, simple, fac dovada eficacitatii lor de secole intregi.
Din antichitate femeile isi masau corpul si parul cu ulei de argan si inainte de caesta, dadeau o lingura de argan pur nou nascutilor, o modalitate de a le ura viata lunga.
Din timpuri stravechi, berberii din Maroc utilizau acest ulei mistic pentru tratarea si prevenirea unor boli.
Laboratoatele europene cele mai renumite au constatat ca berberii din Souss au uleiul bogat in vit E si este un produs complet hranitor.
Astazi uleiul de argan are un real succes atat pentru aroma sa cat si pentru continut.
Relaxare, vitalitate sau seductie, uleiul este prezent sa raspunda la toate exigentele dvs.

Uleiul de Argan este produs din samburii obtinuti din fructele arborelui de Argan (Argania Spinosa). Deoarece acest arbore creste doar in cateva regiuni, cum ar fi Marocul, uleiul rezultat este unul dintre cele mai rare uleiuri din lume din cauza ofertei limitate si a zonei reduse de crestere.

Compozitia uleiului de argan este asemanatoare celui de masline: acid palmitic (12-13%), acid stearic (5-7%), acid oleic (43-49%), acid linoleic (29-36%). Uleiul de argan nu conţine saponine, dar faina ramasa in urma extractiei contine aproximativ 0,5% saponine cu proprietati antioxidante, protectoare impotriva radiatiilor ultraviolete, antiacneice. Datorita continutului sau crescut in vitamina E, caroteni si acizi grasi nesaturati, uleiul de argan are efecte benefice asupra sanatatii. Dar, in mod traditional, uleiul de argan ultra virgin este folosit in cosmetica, fiind un protector cutanat exceptional, prevenind uscarea pielii si mentinand supletea si tineretea epidermei.

Cum se extrage uleiul?

Si astazi uleiul se extrage folosind aceeasi metoda traditionala. Se inlatura pulpa fructului si se lasa sa se usuce la soare. Samburele se sparge cu o piatra pentru a se obtine miezul ce este zdrobit cu o moara manuala numita Azerg. Prin framantarea si presarea manuala a miezului se obtine uleiul de argan. In cazul in care miezul este prajit inainte de presare, uleiul rezultat va fi folosit in scopuri culinare. O femeie are nevoie de o zi pentru a extrage 1 litru de ulei.

De ce este atat de bun?

Uleiul de argan este singurul produs natural care combina multe dintre beneficiile uleiurilor de masline, seminte de struguri, avocado si migdale, fiind cunoscut pentru proprietatile hidratante, revitalizante si antirid. Eficient pentru pielea uscata, catifeleaza epiderma si previne imbatranirea cutanata si vergeturile. Hraneste si revitalizeaza scalpul uscat, restaureaza parul deteriorat si reduce caderea lui. Intareste unghiile si le protejeaza impotriva ruperii, catifeleaza cuticulele.Daca este folosit inainte de alte produse, le permite sa patrunda mai bine in piele, optimizind rezultatul asteptat.

Uleiul de argan are reactii adverse?

Probabil cel mai uimitor lucru despre uleiul de argan este ca nu are reactii adverse. Este pur si simplu cel mai bun produs cosmetic disponibil si este 100% natural. Cu toate acestea, contine o cantitate mare de acid oleic, care este foarte comedogen. Astfel, in timp ce acesta poate fi bun pentru tenul gras si psoriazis, poate totodata inchide porii si cauza puncte negre. Deci, in cazul in care aveti o indoiala, se recomanda testarea initiala pe o suprafata redusa.

Beneficiile pentru ten ale uleiului de argan

– Efect anti-aging: uleiul de argan conţine în cantităţi mari Vitamina E şi antioxidanţi, care reduc procesul de îmbătrânire a pielii. Pe lângă protecţia împotriva radicalilor liberi, uleiul de argan hidratează intens pielea uscată şi creşte capacitatea acesteia de a reţine umezeala. Un ten îngrijit cu ulei de argan este mai sănătos şi mai luminos.
– Vindecare: uleiul de argan are proprietatea de a vindeca pielea şi este eficace în tratarea cicatricilor, atât a celor noi, cât şi a celor vechi. De asemenea, reduce inflamaţiile şi oferă rezultate în vindecarea eczemelor, a psoriazisului şi a acneei. Utilizat cu regularitate, uleiul de argan reduce cu succes petele.
– Protecţie: Întrucât uleiul de argan vindecă ţesuturile deteriorate, aplicarea sa zilnică protejează pielea de razele nocive ale soarelui, de poluare şi de toxine.

Aplicarea uleiului de argan pe ten

Este indicat să aplici uleiul de argan în fiecare zi, înainte de culcare. Se aplică de obicei pe timp de noapte, ca un agent de hidratare şi refacere. Câteva picături sunt de ajuns pentru a întinde uleiul pe întreaga faţă. Cu toate că structura sa este non-grasă şi se absoarbe foarte repede în piele, aplicarea pe timp de zi e bine să fie evitată, pentru a nu avea acel aspect de ten uleios. Pe timp de zi poţi folosi o cremă cu ulei de argan sau poţi strecura în crema pe care deja o ai câteva picături de ulei. De asemenea, uleiul de argan este ideal să-l foloseşti cu rol de bază pentru fondul de ten.

Beneficiile pentru păr ale uleiului de argan

Uleiul de argan este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai bune produse pentru sănătatea şi frumuseţea părului. Din acest motiv, specialiştii îl mai numesc şi aur lichid.

– Readuce la viaţă părul uscat şi degradat. Hidratează părul în profunzime, stopează electrizarea lui, repară părul deteriorat şi îl face moale şi mătăsos.
– Are rezultate excelente în îmbunătăţirea elasticităţii firului de păr şi ajută la creşterea rapidă a părului.
– Folosit cu regularitate, uleiul de argan netezeşte complet părul rebel.
– Datorită conţinutului ridicat de vitamina E şi antioxidanţi, uleiul de argan reface structura părului şi restabileşte luciul natural al părului.

Prospect Respiri Usor – Nas Infundat

Respiri Uşor -in cazul unui Nas Infundat Benzi nazale INSTRUCŢIUNI DE UTILIZARE: Pentru cele mai bune rezultate, iată unde şi cum trebuie aplicată banda nazală. pas 1  – Spălaţi şi uscaţi pielea nasului înainte de aplicare. pas 2 – îndepărtaţi hârtia protectoare şi aplicaţi urmând exemplul din imagini. pas 3 – |Apăsați uşor pentru a vă asigura că banda nazală s-a lipit. îndepărtaţi UŞOR. Faceţi acest lucru când vă spălaţi pe faţă sau când faceţi duş cu apă caldă. Dezlipiţi capetele benzii, apoi ridicaţi uşor de ambele capete. Cum functioneaza ?  – Cele 2 benzi elastice se „ridică” aşa cum este indicat în imagine, mărind deschiderea căilor respiratorii nazale  – Adezivul special asigură fixarea benzii  – Canalele nazale se măresc, uşurând respiraţia Nas infundat !? Uita de el! Sfaturi utile: ■  Nu atingeţi adezivul. ■  Utilizaţi o soluţie astringentă pentru curăţarea pielii grase. ■  Dacă pielea este uscată după utilizare, …

Citeste mai multProspect Respiri Usor – Nas Infundat

Prospect Roaccutane

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR Roaccutane Prospect 10 mg capsule moi Isotretinoin Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament. –                  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. –                  Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. –          Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră. –          Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului. În acest prospect găsiţi: Ce este Roaccutane şi pentru ce se utilizează înainte să utilizaţi Roaccutane Cum să utilizaţi Roaccutane Reacţii adverse posibile Păstrarea Roaccutane Informaţii suplimentare CE ESTE ROACCUTANE ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ Numele medicamentului dumneavoastră este Roaccutane. Medicamentul dumneavoastră este disponibil sub formă de capsule moi. …

Citeste mai multProspect Roaccutane

Fer-Sol Prospect

Prospect Fer-sol

Prospect: Informatii pentru utilizatori Fer-sol, solutie interna Ferricholinatum Compozitie Fiecare 1 ml contine citrat de fier colina 200 mg (24 mg Fe elementar, fier trivalent – preparate orale).  Actiune terapeutica Antianemic prin aport de fier. fierul, prezent in Fer-Sol sub forma chelata este mai putin astringent, mai solubil in sucurile digestive, mai bine absorbit si mai putin iritant pentru tractul digestiv. De asemenea, fiind o sare a acidului citric, nu necesita aport suplimentar de vitamina C pentru fixare. Fer – Sol este foarte bine tolerat de bolnavi. Fer – Sol se poate administra din prima zi de viata.  Indicatii Profilaxia si tratamentul anemiilor feriprive.  Precautii Fierul scade absorbtia tetraciclinelor. Absorbtia digestiva este redusa de: cimetidina, antiacide, cofeina, fiind necesar un interval de 2 – 3 ore intre administrarea Fer-Sol-ului si a acestora.  Reactii adverse Tulburari gastrointestinale usoare si tranzitorii.  Mod de administrare copii – sub 2 ani 5 picaturi de 3 ori pe zi;         –  2-6 ani 10 picaturi de 3 ori pe zi;         – …

Citeste mai multProspect Fer-sol

Intotdeauna consultati un medic sau farmacist inainte de a lua orice fel de pastila
Diete Sanatoase pentru orice zi

Cateva Tratamente Naturiste utile