Tratament oxiuri si limbrici

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Oxiuri : 5-7 caţei de usturoi, pisaţi mărunt, se amestecă cu o linguriţa de oţet şi 1-2 linguriţă de sare grunjoasă. Se omogenizează bine. În zilele de marţi, joi şi sâmbătă, dimineaţa pe nemâncate, se ia o linguriţă din compoziţie, după care nu se bea şi nu se mănâncă nimic, vreme de 2 ore. Tratamentul durează trei săptămâni. În acest timp, nu se consumă lapte şi dulciuri.

Pentru limbrici : se foloseşte aceiaşi reţetă, însă în zilele de tratament bolnavul stă aşezat cu şezutul într-o oală de noapte…

în care se pune lapte dulce-călduţ. Se obţine o totală evacuare a limbricilor.

   Limbrici  Tenie

             Seminţele de dovleac conţin un aminoacid care poate fi administrat fără grija la copii. Nefiind iritant, acest remediu poate fi utilizat fără probleme mai multe zile. In preziua tratamentului mâncaţi doar lactate. Amestecaţi 30-40gr seminţe curăţate de coaja [2 linguriţe] cu aceiaşi cantitate de miere de albine [se poate şi zahăr cu puţină zeamă de lămâie] obţinând o pasta. Mâncaţi aceasta pasta dimineaţa, pe stomacul gol, de trei ori in intervale de 20 minute. A treia zi, la 3-4 ore după ultima repriza, înghiţiţi 40gr ulei de ricin, sau un decoct de cruşin, pe care le obţineţi fierbând timp de cinci minute 0 grame de coji in 250gr de apa, lăsând apoi să stea 5 minute .

             Piperul : 1gr de piper amestecat cu 4gr de grăsime, scoate afară limbrici din intestin.

Limbrici.

(vezi şi parazitoze digestive).

            Vierme din familia ascaridelor. Este un parazit de formă cilindrică, ascaridul sau popular limbricul (Ascaris lumbricoides), din clasa nematodelor. Femela este mai mare şi măsoară până la 20 centimetri sau uneori chiar mai mult. Masculul este de aproximativ 0 centimetri, iar partea din spate este întoarsă în formă de cârjă.



   Parazitul se prezintă sub o formă vegetativă, prevăzut cu 8 flageli (aşa cum se întâlneşte în bilă) şi sub o formă chistică de rezistenţă (infecţioasă) aşa cum se găseşte în scaune.

    Omul parazitat care elimină chisturile infecţioase ale parazitului, o dată cu dejecţiile, constituie rezervorul de infecţie al bolii.

   Purtătorul este omul bolnav. Ouăle eliminate prin dejecţii nu sunt infecţioase. Acestea se dezvoltă pe pământ de unde ajung la un alt om cu ajutorul alimentelor infectate sau al mâinilor murdare. Contribuie la înmulţirea lor şi vântul sau muştele.

            Ajung în organism prin gură, de unde ajung în intestin şi se transformă în larve. Pot trece prin ficat şi plămâni. De aici ele se ridică până în fundul gâtului de unde se întorc din nou în intestin. Dar acestea pot să ajungă şi la alte organe: ficat, căi respiratorii.

            De la înghiţirea ouălor şi până la înmulţirea viermilor, transformarea lor în faza adultă şi eliminarea de alte ouă, pot trece şi 2-3 luni.

            Simptome: în general simptomele sunt digestive. Semnul comun este durerea abdominală de la mici dureri până la durere violentă sau crampe. Uneori cu greţuri, salivă multă, poftă de mâncare capricioasă, balonări, tulburări de tranzit intestinal cu diaree sau constipaţie. Pot intervenii complicaţii care dau manifestări alarmante cu oprirea tranzitului intestinal, spasme ocluzive, etc când este nevoie chiar de intervenţie chirurgicală. De asemenea pot trece prin peretele intestinului şi să se fixeze la ficat, trahee, etc. Pot de asemenea da tulburări nervoase sau au o influenţă toxi-alergică asupra organismului.

Tratament medicamentos Nematocton (sirop sau tablete). La copii, până la 5 ani se dau atâtea tablete câţi ani are copilul. La 6 ani se dau tot 5 tablete. Peste 6 ani şi la adulţi nu se dau însă mai mult de 6 tablete pe zi, timp de 4-5 zile. Tratamentul se poate repeta peste 0-12 zile

Tratament:

Se pot folosi următoarele plante medicinale: bostan, ceapă, cimbru, dovleac, ferigă, floarea soarelui, iasomie de pădure, măsline, nuc, pelin, porumbar, ricin, soc, usturoi.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Bostan (Cucumis pepo) se consumă câte 50 g de seminţe dimineaţa la trezire, eventual curăţite, mărunţite şi amestecate cu miere în părţi egale. Se mai poate consuma uleiul de bostan presat la rece câte 1 lingură în fiecare dimineaţă mai multe zile la rând. De asemenea pentru a fi mai agreabil acesta se poate pune pe el suc de lămâie.

Ceapă (Allium cepa) Se pun într-un vas 2 cepe mari roşii, tăiate mărunt, peste care se toarnă apă cât să le acopere. Se lasă apoi la macerat de seara până dimineaţa. Dimineaţa se fierb pentru 0 minute, la foc mic. Se strecoară şi se bea pe nemâncate. (Nu se va mânca timp de 30 minute).

Cimbru (Saturneja hortensis) 2 linguri de plantă mărunţită puse la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se vor consuma câte 2 căni pe zi. Timp de 5 zile consecutiv apoi pauză timp de 0 zile şi se reia apoi pentru încă 5 zile.





Dovleac (Cucumis pepo) se consumă câte 50 g de seminţe dimineaţa la trezire, eventual curăţite, mărunţite şi amestecate cu miere în părţi egale. Se mai poate consuma uleiul de bostan presat la rece câte 1 lingură în fiecare dimineaţă mai multe zile la rând. De asemenea pentru a fi mai agreabil acesta se poate pune pe el suc de lămâie. Se poate consuma şi pulpă de dovleac fiartă sau coaptă în fiecare zi câteva zile la rând, câte minimum 100 g. Se găseşte la toate magazinele naturiste ulei de dovleac şi se ia câte 1 linguriţă cu 30 de minute înainte de fiecare masă (din cele 3). După acesta 30 minute nu se mănâncă nimic. Se face timp de 0 zile, apoi 0 zile pauză şi se reia tratamentul încă o dată.

Ferigă (Dryopteris felix mas)- 0,5 g de rădăcină se pun la 250 ml apă şi se fierb timp de 0 minute. Se strecoară. Se bea zilnic câte 1 cană dimineaţa 3 zile, apoi pauză 7 şi se mai repetă încă 3 zile. Se ia după el un purgativ.

Floarea soarelui (Helyanthus annus) câte o linguriţă de ulei dimineaţa. Este mai bine dacă se poate înlocui cu seminţe crude ne sărate şi ne prăjite, care se vor lua câte 100g de 2 ori pe zi.

Iasomie de pădure- 2 linguriţe se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2 căni zilnic în timpul tratamentului.

Măsline (Olea europea) ulei preferabil extra-virgin câte o linguriţă dimineaţa.

Nuc (Juglans regia) se consumă fructe miez câte 100 g de miez dimineaţa sau dacă nu se poate folosi câte 1 linguriţă de ulei de nuc dimineaţa.



Pelin (Artemisia absinthum) 2-3 g de praf în amestec cu miere se ia dimineaţa pe stomacul gol timp de 5 zile consecutiv, apoi 0 zile pauză şi se repetă pentru încă 5 zile.

            Se mai pot face în acest timp clisme cu pelin. Se pune la fiert apa (500 ml) şi când clocoteşte se va pune 2 linguri de pelin mărunţit. Se acopere pentru 15 minute. Se strecoară şi când ajunge la temperatura corpului se vor face clisme fără presiune în fiecare zi timp de 5-6 zile, apoi pauză 0 zile şi apoi se reiau pentru încă 5 zile.

Porumbar (Prunus spinosa) 1 linguriţă de flori mărunţite se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 2 căni pe zi, mai multe zile la rând.

Ricin (Ricinus comunis) ulei câte o linguriţă dimineaţa. Este unul dintre cele mai eficiente laxative.

Soc (Sambucus nigra) se ia măduvă albă de soc 2 linguriţe care se pune în 250 ml lapte şi se fierbe. Se strecoară şi apoi se consiumă dimineaţa. Se face câteva zile la rând.

Usturoi (Allium sativum) În 150 ml oţet de mere cu miere se fierbe o căpăţână de usturoi, curăţată şi pisată şi 2 linguri de miere de albine. Se fierb pentru 5 minute la foc mic. Se strecoară şi din amestecul acesta se va lua în cursul zilei 1-2 linguri o dată şi se poate lua de 2 ori (preferabil după masa de la prânz şi cină. Se face acest lucru 3-5 zile. Se face o pauză de 0 zile după care se va relua pentru 3 zile din nou exact la fel. Se poate de asemenea consuma un ceai făcut dint-o linguriţă de usturoi pisat pus la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă câte 2 căni pe zi. Există în comerţ şi capsule cu usturoi care nu au acelaşi miros.

Tratamentul se face pentru 3-5 rile, apoi se va repeta peste 0 zile, pentru o perioadă de 2 zile. Altfel mai rămân ouă care pot forma alţi viermi.

Ca măsură profilactică se va spăla des pe mâini şi alimentele (fructe, legume) înainte de a fi înghiţite se vor spăla foarte bine.

            Se va avea grijă să se facă baie zilnic şi lenjeria să fie fiartă şi apoi bine călcată, pentru a nu mai rămâne ouă. Este indicat ca şi cearceafurile să se schimbe zilnic.



            Se va face apoi un examen coprologic care se va repeta peste încă 5-0 zile, pentru a fi siguri că nu mai sunt paraziţi. Este bine ca acest tratament să fie făcut de toţi cei din casă.

-Se va da tinctură de propolis în funcţie de greutatea corporală. 2 picături la fiecare 5 Kg de corp de 3 ori pe zi, este doza ideală pentru toate cazurile în care se administrează acest produs.

Seminţe oleaginoase simple se consumă în fiecare dimineaţă câte 100 g sau se pun la fiert. Se poate de asemenea lua ulei câte 1 linguriţă sau chiar 1 lingură în fiecare dimineaţă. Se pot lua şi 20-30 seminţe de dovleac curăţite şi apoi pisate dimineaţa pe stomacul gol după care este indicat să se bea ceai de cimbru sau alt ceai din cele de mai sus. La câteva ore ( 2-3) este bine să se ia o lingură de ulei de ricin pentru a se elimina paraziţii. Se poate face acest tratament şi seara.

 Tratamentul acesta va trebui făcut de toţi membri din casă şi suplimentar se va face fierberea hainelor la fiecare spălare şi călcarea cu fierul încins. Se va dezinfecta peste tot pentru că acesta este foarte dificil de distrus putând să rămână în pat, haine, covoare, etc şi de acolo se va re infecta omul din nou.

    Deci o bună igienă.

                              

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close