Tratati Problemele ale ochilor

Sharing

Germenii de griu trateaza problemele ochilor

Sucul proaspat din frunze de trifoi sau din frunze de mita-popii se strecoara si este supus unei pasteurizari momentane (se incalzeste pina la 85-90 de grade, nu se da in clocot si se ia dupa foc). Pus intr-o sticla incalzita la foc, sucul pasteurizat se poate pastra doua-trei zile. Cu o pipeta se pun cite doua-trei picaturi in ochi, de doua ori pe zi. Aceasta procedura imbunatateste schimbul de substante in cristalin. 50 de grame de frunze uscate de mita-popii se pun la macerat sapte zile, in 250 de mililitri de alcool, dupa care se strecoara.

Aceasta tinctura poate fi pastrata intr-un loc intunecos pina la un an. Se pun cite doua-trei picaturi de tinctura in fiecare ochi, de doua ori pe zi, in cazul ochilor obositi. In cazul in care incepe sa se instaleze orbirea, este recomandata urmatoarea reteta: un pahar de griu si o lingura de zahar se acopera cu apa fierbinte, pentru a se inmuia griul. Se pune vasul intr-un loc intunecos timp de 12 ore, nelasind griul sa incolteasca. Dupa aceea se pune vasul in frigider si se ia cite o lingura de germeni dimineata, pe stomacul gol. Dupa ce ati consumat un pahar de germeni, trebuie sa faceti pauza zece zile; la fel dupa al doilea si al treilea pahar. Durata tratamentului este de o luna. In cazul urciorului, se taie marunt o bucata de usturoi si se maseaza cu ea pleoapele timp de doua saptamini.

De asemenea, este recomandat sa mincati cite unul-doi catei de usturoi in timpul prinzului si al cinei. Un leac foarte eficient impotriva urciorului este urmatorul: o frunza medie de aloe se taie marunt si se lasa infuzat sase ore in 200 de mililitri de apa fiarta si racita, se strecoara si se pun comprese pe pleoapele afectate. In cazul inflamarii ochilor sint recomandate compresele cu infuzie din coaja de castraveti proaspeti: o jumatate de pahar de coaja de castravete se pune intr-un pahar cu apa fierbinte si se adauga o jumatate de lingurita de bicarbonat alimentar. 15 grame de frunze si muguri de led uscati se pun intr-un pahar de apa fierbinte, se lasa la infuzat o ora, apoi se strecoara; infuzia se foloseste extern. O lingura de flori de trifoi se pune intr-un pahar de apa fierbinte, se lasa la infuzat 20 de minute, apoi se strecoara; infuzia este recomandata in cazul ochilor inflamati, sub forma de comprese.

Tot sub forma de comprese pentru ochii inflamati este indicata si infuzia din frunze si seminte de marar (o lingura de planta se pune la infuzat intr-un pahar si jumatate de apa fierbinte). Pentru ochii obositi este recomandat urmatorul amestec de plante medicinale: flori de galbenele40 de grame, flori de albastrele40 de grame, frunze de flori de ochi – 40 de grame; doua linguri din acest amestec se pun intr-o jumatate de litru de apa fierbinte, se lasa la infuzat 30 de minute intr-un loc intunecos, apoi se strecoara.

Sharing

Prospecte.Net recomanda consultarea medicului inainte de orice tratament. Luati medicamente si suplimente numai la indicația medicului.
Toate medicamentele, si chiar suplimentele alimentare care combinate sau in cantitati necontrolate sa dea efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient, el trebuie coroborat cu date reale. Unele medicamente pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. Prospecte.Net nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor. Prospecte.Net este un site de consultare si nicidecum unul de tratament.

Acum esti aici: Home » Tratati Problemele ale ochilor