Zaleplon

Sharing

 

Zaleplon
Actiune terapeutica: Sedativ-hipnotic
Categorie de risc pentru sarcina: C
Denumire comerciala:


 

MOD DE ACTIUNE

Interactioneaza cu receptorii complexului GABA-benzodiazepina. Scade durata somnului, el nu creste durata totala a somnului sau scaderea trezirilor


 

INDICATII

Trateaza insomnia pentru mai mult de 5 saptamâni.


 

CONTRAINDICATII

Utilizarea cu alcool, disfunctie hepatica severa sau în timpul alaptarii.


 

PRECAUTII

Utilizati cu precautie în boli care afecteaza metabolismul sau raspunsul hemodinamic, la pacientii cu functie respiratorie compromisa su la aceia cu simptome de depresie. Abuzul este asemanator cu al benzidiazepinelor si hipnoticelor asemanatoare benzodiazepinelor. Produsul contine tartrazina care poate provoca o reactie de tip alergic în special la aceia cu hipersensibilitate la aspirina. Poate provoca amnezie sau dependenta.


 

EFECTE ADVERSE

Ameteala, amnezie, somnolenta, anxietate, parestezie, tremur, halucinatii, vertigo, hipertonie, nervozitate, gandire / concentrare anormala, agitatie, apatie, ataxie, confuzie, labilitate emotionala, euforie, hiperkinezie, hipotonie, insomnie, libido scazut, neuralgie, dispepsie, anorexie, esofagita, ulceratia gurii, hemoragie rectala, , migrene, angina pectorala, hiper/hipotensiune, palpitatii, sincopa, tahicardie, extrasiastole ventriculare, prurit, acnee, alopecie, urticarie, disurie, hematurie, impotenta, calculi renali, menoragie, dismenoree, dispnee, alterarea vocii, artrite, artroza, bursita, disfunctii articulare, miastenie, tenosinovita, anemie, echimoza, limfadenopatie, edem, guta, hipercolesterolemie, sete, scadere în greutate, diplopie, fotofobie, cefalee, astenie, mialgie, febra, edem generalizat, edem periferic, epistaxis, rigiditatea gatului.


 

DOZAJ – MOD DE ADMINISTRARE

CAPSULE
Insomnie
Adulti: 10 mg pentru nu mai mult de 7-10 zile. Se considera 20 mg pentru pacieniti ocazionale cxare nu beneficiaza de alte doza mai mici. Nu se depaseste doza de 20 mg. Pentru dereglarea hepatica moderata la pacientii batrani, sau la indivizii cu greutate scazuta: 5 mg, nu se depasesc 10 mg


    

OBSERVATII PENTRU PACIENT – FAMILIE

* Datorita debutului rapid, se ingereaza imediat înainte de culcare, sau dupa mersul în pat, si experimentand dificultati de adormire. 
* Se evita asocierea cu mancare deoarece incetinste absorbtia. 
* Nu se angajeaza în activitati care cer atentie sporita dupa ingerare medicamentului sau în timpul urmatoarei zile pana când efectul nu este realizat. Se evita alcoolul si depresanti ai SNC
* Poate da amnezie. se obtine la 4 h somnul dupa ingestie si înaintea activitati. 


 

Sharing

Prospecte.Net recomanda consultarea medicului inainte de orice tratament. Luati medicamente si suplimente numai la indicația medicului.
Toate medicamentele, si chiar suplimentele alimentare care combinate sau in cantitati necontrolate sa dea efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient, el trebuie coroborat cu date reale. Unele medicamente pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. Prospecte.Net nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor. Prospecte.Net este un site de consultare si nicidecum unul de tratament.

Acum esti aici: Home » Zaleplon