Zileuton

Sharing

 

Zileuton
Actiune terapeutica: Antiasmatic
Categorie de risc pentru sarcina: C
Denumire comerciala:


 

MOD DE ACTIUNE

Inhibitor specific al 5 lipoxigenazei; inhiba formarea leucotrienelor.


 

INDICATII

Profilaxia si tratamantul cronic al astmului la adulti si copii>12 ani


 

CONTRAINDICATII

Boala hepatica activa sau tranzaminaze mari (de 3 ori mai mari decât normal). Hipersensibilitate. Tratamentul bronhoconstricitiei în atacul astmatic acut, incluzand statultul astmatic. Alaptare.


 

PRECAUTII

Utilizati cu precautie la alcoolici si la cei cu istorie de boala hepatica.


 

EFECTE ADVERSE

GI: dispepsie, G&V, constipatie. SNC: durere de cap ameteala, insomnie, nervozitate, somnolenta. Manifestari generale: durere nespecifica, febra durere abdominala, de piept, astenie. Musculoscheletal: mialgie, artralgie, durere/rigiditate de gat. GU: infectii de tract urinar, vaginite. Diverse: conjunctivite, hipertonie, limfadenopatie, prurit.


 

DOZAJ – MOD DE ADMINISTRARE

TABLETE
Tratamentul astmului simptomatic
Adulti si copii peste 12 ani: 600 mg de 4 ori/zi.


    

OBSERVATII PENTRU PACIENT – FAMILIE

* Administrati regulat, direct (se poate lua cu mancare si la ora de culcare) si se continua alte medicamente antiasmatice perscrise. 
* Medicamentul nu va trata bronhospasmul în timpul atacurilor astmatice acute; se folosesc bronhodilatatori. 


 

Sharing

Prospecte.Net recomanda consultarea medicului inainte de orice tratament. Luati medicamente si suplimente numai la indicația medicului.
Toate medicamentele, si chiar suplimentele alimentare care combinate sau in cantitati necontrolate sa dea efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient, el trebuie coroborat cu date reale. Unele medicamente pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. Prospecte.Net nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor. Prospecte.Net este un site de consultare si nicidecum unul de tratament.

Acum esti aici: Home » Zileuton