Mercurocrom Prospect -Antiseptic DezInfectie

Mercurocrom Prospect -Antiseptic DezInfectie

Solutie Mercurocrom 1% (Flacon 10g)

Antiseptic local netoxic, neiritant; utilizat pentru dezinfectia pielii (solutie), uretrei si vezicii urinare (instilatii), arsuri.

Mercurochrome

DCI EL SOLUTIE MERCUROCROM
Prezentare Flacon 10g
Producator Pharmalife
Disponibil in Farmacia Pharmalife
Forma farmaceutica Solutie cutanata
Prescriptie medicata OTC – Medicamente si produse medicamentoase care se pot elibera in farmacii sau drogherii fara prescriptie medicala.
Mercurochrome
Mercurochrome

 

 

 

 

 

 

 

 

Solutie Antiseptica Naturala pentru copii 

2 thoughts on “Mercurocrom Prospect -Antiseptic DezInfectie”

  1. Sa vedeti ! Bebelusul meu , cam la 3 saptamani a avut funduletul putin inrosit.Prin urmare, medicul de fam. ne-a prescris Clotrimazol. A doua zi, era deja rana ! A urmat un unguent cu Hidrocortizon, Cloranfenicol, Nistatin, vaselina, lanolina. Tot mai rau si mai rau. Am mers la alt pediatru care a recomandat intai Neopreol, apoi vazand ca nu sunt rezultate i-a dat Reviken si Violet de gentiana. Din rau in mai rau ! Nu va pot descrie ce urla micutul meu de durere. Facea pipi si kk instantaneu cand il ungeam acolo.Nu mai manca si a pierdut si in greutate. Disperati, am mers la urgente , unde ni l-a badijonat cu Albastru de metil. Mai rau! Era efectiv carne vie !A urmat Camera de Garda la dermato a spitalului Colentina (desi noi locuim in Campina, am plecat acolo disperati). Am gasit-o pe dr. Tania Cristodulo care ne-a dat un alt unguent cu hidrocortizon, talc si oxid de zinc. Intorsi acasa , cu sperante, am aplicat si crema aceea. Dezastru! Toata noaptea copilul a urlat de durere si chiar si carnita de pe margine care pana atunci era sanatoasa incepuse sa zemuiasca. Am sunat noaptea la dna dr., care bineinteles ca desi era de garda nu a putut fi deranjata, iar dimineata cand in sfarsit mi-a raspuns la telefon si i-am zis ca bebelusul e mai rau, mi-a inchis telefonul in nas. Duminica fiind am fugit din nou disperati catre Bucuresti la sp. Grigore Alexandrescu. De la Garda am fost urgent trimisi cu copilul la sectia de Arsuri si Chirurgie plastica. Va imaginati prin ce am trecut ?! Copilul facuse arsura chimica provocata de medicatie !Tot ceea ce ii fusese recomandat ii facuse rau, toate unguentele fiind prea puternice pt. o piele de bebelus. Toate nu au facut decat sa ‘sape’ si sa adanceasca rana. In cazul nostru medicamentul miraculos a fost Mercurocrom, de care am vazut ca a mai scris cineva. Noua ni s-a dat de la spital.Eu nu l-am gasit in farmacii !!!
    Cert e ca acum suntem bine (Codrut are doua luni si jumatate ) si nu am mai avut necazuri. Nu mai folosesc servetele umede, dupa fiecare spalat la fundulet il usuc cu foenul, apoi il ung fie cu ulei de masline fiert la bain-marie, fie cu vit. A uleioasa, fie cu crema de scutece de la Nivea (alternativ). Aveti grija deci si fiti precaute cu aplicarea unguentelor , mai ales pe baza de hidrocortizon!!!
    Si… scuze ca m-am intins prea mult cu povestea noastra!

  2. Pentru eritemul fesier noi ne-am impacat bine cu Bepantene. Ce am folosit pt cazurile extreme cand facuse si mici basicute pe piele a fost Mercurocrom (o solutie preparata in farmacii extrem de buna si care are pretul unui pachet de guma de mestecat). Tamponam cu o compresa sterila imbibata in Mercurocrom si peste o zi pielea era ca noua. De asemenea crema Sudocrem are de asemenea succes la piticul meu (am inteles ca are in compozitie si antibiotic).

Comments are closed.

Intotdeauna consultati un medic sau farmacist inainte de a lua orice fel de pastila